Boboteaza
Noile obiceiuri ale romanilor de Boboteaza
"Romanii, deranjti de vecinii care se arunca dupa cruce în ca zi
Foarte multi cetateni s-au adresat Politiei si Jandarmeriei, pentru a stopa zgomotul infernal facut de romanii care se aruncau dupa cruce în ca zile de la domiciliu.
Cetatenii sustin ca vecinii au profitat de vizita preotului cu Botezul Domnului pentru a se arunca dupa cruce în baie.
"Sa mearga , domnule, la un lac, la un rau, sa se arunce acolo dupa cruce, nu sa -mi piseze mie creieriis si sa -mi faca inundatie în bloc din cauza unei superstitii stupide", sustine Ionel, unul din ceta tenii care a reclamat salturile în cada ale vecinului.
Potrivit reprezentantilor Bisericii, anul acesta romanii au preferat baile personale, evitand sa iasa în aer liber pentru a se arunca dupa cruce.
"Am fost surprinsi, în alti ani veneau multi, dar anul acesta au preferat sa îndeplineasca acest ritual religios în cazi, cu apa calduta . Nu ne deranjeaza , atata timp cat crucile au fost cumparate de la o biserica , iar taxa de Boboteaza a fost achitata preotului care a asistat la salt", sustine Patriarhul Daniel. "
http://www.timesnewroman.ro/monden/8548-romanii-deranjati-de-vecinii-care-se-arunca-dup-cruce-in-cazi
Raspunsuri
Alizee spune:
Nu stiam ca a te arunca in cada dupa cruce, este un obicei de Boboteaza.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
szivarvany spune:
So, atata timp cat au achitat si cumparat totul cum cere BOR, poa` sa sara si ntr o lingurita cu apa :D
Eu nu stiam de aceasta practica :-)
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati,
empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi
ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi:
Iulia Copiii Monicai Alex Luca Lorena
ab5174 spune:
Eu am cada dar nu am cruce.....si daca cumpar de aici se supara patriarhul Daniel .....ca de banii nu intra in buzunarul lor.
ab5174 spune:
Unele articole sint chiar faine
Mie mi-a placut si asta
http://www.timesnewroman.ro/life-death/8546-compromis-obtinut-de-patriarhul-daniel-vor-fi-incinerate-doar-picioarele-lui-sergiu-nicolaescu
dianama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Unele articole sint chiar faine Mie mi-a placut si asta http://www.timesnewroman.ro/life-death/8546-compromis-obtinut-de-patriarhul-daniel-vor-fi-incinerate-doar-picioarele-lui-sergiu-nicolaescu |
Doamne impart omul in 2...Adica chiar e adevarat sau doar jurnalism
violetan spune:
timesnewroman e pur si simplu un soi de publicatie de bascalie, atata tot. Nu va mai alarmati degeaba.
Asa ca nu exista niciun nou obicei al vreunui roman de Boboteaza...
Cristina_C spune:
Evident ca nu-i nimic adevarat
Times New Roman - Cotidian independent de umor voluntar
(Doamne, ocoleste-i pe romani!)
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dianama
Doamne impart omul in 2...Adica chiar e adevarat sau doar jurnalism |
Times New Roman - Cotidian independent de umor voluntar