Burtici de sept-oct 2013 nu avem?
Raspunsuri - Pagina 10
DarkBendis spune:
Noi la bb1 ni s-a zis ca vom avea... fetita . Stiti ca toata lumea cunoaste pe cineva care stie pe cineva care au patit-o, li s-a zis ca vor avea fetita si a iesit baietel sau invers? Ei bine, noi suntem aia! E drept ca nu la un scan la spital ni s-a spus, ci la o clinica particulara, pe vremea aceea NHS Glasgow facea un experiment la care au si renuntat dupa un an, la sarcinile fara probleme ofereau doar dating scan, cel de la 10-11 saptamani. Asa ca ne-am dus la o clinica particulara, sa facem acolo anomaly scan si sa ne zica daca pot si ce va fi bebe. Ne-au zis ca probabil fetita... da' ca nu-s siguri. Si a fost baietel
Daca bb2 va fi baietel, ne va fi intr-adevar mult mai usor, ca am pastrat absolut tot de la cel mare, hainute, jucarii, iar el chiar isi doreste fratior: "Mummy, a brother is a boy? I want a boy" (inca nu i-am zis ca asteptam un bebe, dar el de mult ne spune ca vrea fratior). Oricum, si daca e fetita ne bucuram, in familia sotului fetitele sunt cam... rare, mai mult baietei s-au nascut, (si oricum avem si o gramada de lucrusoare de fetita, si ce luasem initial si nu am folosit am pastrat - avem un pod mare cat casa ), important e sa fie bebele sanatos. Eu am 38 de ani impliniti, asa ca exista inerente emotii si oleaca de griji... intelegeti voi.
Dark Bendis 6+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
salome10 spune:
Buna seara! Fetelor cum se calculeaza corect saptamanile de sarcina. Am citi pe alte site uri si dupa acele calcule sunt in saptamana 4 . Am vorbit cu doctorita la telefon pentru o programare si a spus ca sunt in 2 saptamani. Ultima menstruatie 13 decembrie 2012. Ma poate lamuri cineva?
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihahegarty Si a propos, voi ati inceput sa luati ceva pentru sarcina? |
Folic deocamdata, de prin octombrie.
Ioana_Pos spune:
Multumesc mult Darkbendis. Nu m-ai zapacit. Mai vorbim noi pe tema asta .
Miha, eu nu am inteles prea bine... Te astepti ca esti sau ca nu esti? Ca ziceai ca nu ati facut nimic . Sau nu am inteles eu?
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui Ioana_Pos Intru scurt ca am avut 1000 de chestii de rezolvat ilele astea. DarkB, e la gradi baiatul? La stat sau la privat? Cum e sist de invatamant la ei? Va pup pe toate! Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Ioana am sa ti raspund si eu la intrebarea ta, caci eu si dark Bendis locuim in UK.
Imi, fetita mea merge la gradinita (nursery) din 24 septembrie 2012. Merge la o gradinita din orasul nostru. Este o gradinita privata si costa £ 51/zi (51 lire/zi). Eu merg la munca miercuri, joi vineri de la 7.30 dimineata pana pe la 6.10 seara. Imi merge la gradinita exact in aceleasi zile, intre aceleasi ore. Deci pentru 3 zile/saptamana, ne costa gradinita £ 650/luna. Cred ca o gradinita de stat ar costa tot atat, dar nu stiu daca exista gradinita de stat.
In clipa in care copilul implineste 3 ani, ai din partea statului 15 ore gratuite. In UK, copii merg la scoala in anul scolar in care implinesc 5 ani. Cei mai dezavantajati sunt copii nascuti in iunie-iulie-august din cauza ca ei vor merge la gradi la 4 ani si 3-2-1 luna. Exemplu: Imi va implini 5 ani in iulie 2016, dar va trebui sa inceapa scoala in septembrie 2015, deci cand va avea 4 ani si aproape 2 luni. Va fi printre cei mai mici copii din clasa, caci ea va incepe scoala in aceeasi luna cu copii care implinesc 5 ani in septembrie-octombrie-noiembrie. De aceea, in UK, copii nascuti in septembrie-octombrie etc sunt cei mai avantajati, caci mai castiga un an acasa. De aceea, eu si sotul ne am hotarat sa avem bebe de octombrie (printre alte motive), caci va fi mai avantajat la scoala.
Nu zic ca Imi, sau un copil mai mic va fi in mare dezavantaj, dar una e cand incepi scoala la 5 ani si una e cand o incepi la 4 ani si 2 luni. Nu zic ca nu ar putea sa recupereze sau sa fie la fel de desteapta sau poate mai desteapta decat unul la 5 ani, dar nu putem generaliza si totul depinde de copil si de cat de repede prinde.
Sper ca m am facut inteleasa.
Pana merg la scoala, pot merge la gradinita, unde este si o clasa de pre-school care ii ajuta (ceva gen pregatitoare in Romania).
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui Ioana_Pos ..... Ma uit dupa gradi pentru fie-mea si colectz pareri. Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Ioana, dar tu esti tot in UK? Caci in Romania sistemul este total diferit!
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui Ioana_Pos Gata, am jumatate de ora sa vad ce s-a mai scris. Miha, marti am controlul. Sa vedem ce zice. Somnoroasa sunt, dar am avut si o perioada agitata, cu stat mult la munca si somn putin Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Ioana, bafta multa marti! Tin pumnii sa auzim doar de bine! Am si eu emotii alaturi de tine!
Si odihneste te cat poti de mult, dar imi inchipui ca e greu cu inca un copil. Dupa cum precizam, am auzit ca tranzitia de la 1 la 2 este fff grea!
DarkBendis spune:
Mihaela, in Scotia e diferit, aici cut-off date e 1 martie, deci cel mai devreme merg copiii la gradi la 4 ani si jumatate. Cei care fac 4 ani din martie incolo, merg la scoala in anul urmator, deci la 5 ani si ceva. Al meu va incepe scoala la 4 ani si vreo 7 luni si ceva, dar pentru el va fi foarte bine, "he's ready", chiar ar fi pacat sa mai stea inca un an la gradinita.
Si la noi sunt gradinite care accepta copiii de la 1 an si ceva, dar noi am preferat childminder, sa creasca cel mic intr-un mediu "de familie", si sa aiba si mai multa ingrijire de 1-to-1 (childminder-a poate avea in grija maximum 3 copii pana la 5 ani, dintre care doar unul singur sub un an).
Dark Bendis 6+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"