Burtici de sept-oct 2013 nu avem?
Raspunsuri - Pagina 11
mihahegarty spune:
Dark Bendis, multumesc pentru raspuns.
Da, il am foarte regulat. Singura data cand mi a intarziat a fost cand am aflat ca sunt insarcinata cu Imi. Eram ziua 28 seara si am facut testul seara, caci stiam ca nu am ajuns niciodata in ziua 28 seara fara ciclu. Azi deja sunt ziua 32, maine sunt ziua 33 si nici un semn de ciclu asta!
Este un pic stresant pentru mine, avand in vedere ca nu este nici cea mai mica posibilitate de a fi insarcinata, caci nu am facut nimic de la ultimul ciclu. Mai astept vreo 2-3 zile si daca nu mi vine ciclul, sun gp ul. Sper sa nu fi intrat la menopauza deja, caci la urma urmei nu am decat 34 de ani!
Felicitari pentru baietel! Imi place mult de tot numele lui! La multi ani! Este foarte Scottish numele! Ai sot scotian? Al meu e Welsh. Stii ceva dark Bendis, eu cu sotul nu putem sub nici o forma sa ajungem la un comun acord intr un nume de baiat. Mie imi place mult de tot Jermain, Casper, Tudor. Dar lui nu i place nici unul dintre astea. Zice ca Jermain nu este un nume de copil white, apoi zice ca Casper e de ghost si Tudor zice ca e stupid. Cu fetita nu am avut probleme, am cazut de acord imediat, dar la baiat efectiv nu gasim un nume!
In legatura cu gradinita, am detaliat si eu mai sus faptul ca Imi merge la gradinita. Abia astept si eu acele 15 ore gratuite de la stat! Ma ucide la bani gradinita asta! Si este scumpa inainte de 3 ani! Initial ma gandisem la childminder, dar sotul nu e de acord, a zis ca la childminder pot fi diferite varste, pe cand el vrea sa fie impreuna cu copii de aceeasi varsta. Efectiv nu ai cu cine vorbi uneori, off!
Felicitari si pentru petrecerea baiatului childminder ei! Aveti ceva viata sociala! Nice!
In ceea ce priveste job ul tau, te admir ca poti face fata unui program atat de tarziu. Eu am lucrat la inceput, cand am venit in UK intr o residential home for people with mental health problems (eram support worker, pana m am calificat ca social worker) si faceam sleep in si mi a fost foarte greu. Dormeam, ce i drept, dar nu mi placea ca eram departe de sot (pe atunci boyfriend )
mihahegarty spune:
Dark Bendis, deci suntem cam de aceeasi varsta si cred ca cele mai veterane de aici! ce ti e 38, ce ti e 35 (caci eu fac 35 in martie)!
Eu de cand am inceput proiectul bebe, mi am dorit fetita. Si am stiut din prima clipa ca e fetita. Si la scanul de 20 de saptamani (care a fost pe 8 martie ) ni s a confirmat ca e fetita.
Imi e prea mica sa stie daca vrea un fratior sau o surioara, dar eu vreau baietel pentru ca toate fetele din jurul meu au baietei si stau si ma gandesc ca e fain pereche, dar vorba ta, mi ar fi mult mai usor cu o fetita. Hainute am primit o tona de la o prietena care a nascut baietel cu 1 an inaintea mea, deci Imi a avut Hainute foarte baietesti, asa ca daca am baiat, o sa am Hainute din Plin!
Dar stai sa mi vina ciclul asta mai intai, ca nu m am asteptat o clipa sa mi intarzie!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Multumesc mult Darkbendis. Nu m-ai zapacit. Mai vorbim noi pe tema asta . Miha, eu nu am inteles prea bine... Te astepti ca esti sau ca nu esti? Ca ziceai ca nu ati facut nimic . Sau nu am inteles eu? Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
N am facut nimic Ioana! Deci nu am cum sa fiu, este doar o intarziere si nu stiu din ce cauza! Si imi creeaza stres, pentru ca nu putem incepe nimic!
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui salome10 Buna seara! Fetelor cum se calculeaza corect saptamanile de sarcina. Am citi pe alte site uri si dupa acele calcule sunt in saptamana 4 . Am vorbit cu doctorita la telefon pentru o programare si a spus ca sunt in 2 saptamani. Ultima menstruatie 13 decembrie 2012. Ma poate lamuri cineva? |
Salome10 uite aici:
http://www.desprecopii.com/info-id-138-nm-Cand-vine-barza.htm
Deci, esti graviduta in 4 saptamani si 4 zile, DNP 19 septembrie.
Prima zi a ciclului menstrual este considerata prima zi de sarcina.
DarkBendis spune:
Ei, eu sa fiu in locul tau as face intai un test de sarcina just in case (ca nu cumva sa fi avut luna trecuta ciclu peste sarcina, au mai patit-o si altele), si apoi sunat la GP sa vedeti ce si cum.
Da, baietelul meu are nume "foarte" scotian, numele lui e de fapt al doilea nume al sotului care da, e proud Scottish. Oricum, noi ne-am propus ca la copii sa dam primul nume scotian traditional, "gaelic" si al doilea romanesc. Jermain e intr-adevar un nume destul de obisnuit la persoanele de origine jamaicana sau africana, Casper e intr-adevar mai neobisnuit, adica toata lumea stie de fantoma Casper and not much else... nothing wrong with Tudor Asa il cheama pe fratele meu Lasa, sunt sigura ca gasiti un nume care sa va placa la amandoi.
Noi tocmai de asta am vrut childminder, sa fie cu copii de varste diferite , sa invete sa se joace si cu copii mai mari, dar si cu cei mai mici. La gradi oricum sunt 18 copii, cei mai mici au un pic sub 3 ani, cei mai mari 5 ani si ceva... toti la gramada.
In legatura cu viata sociala, culmea e ca nu avem... cum aveam inainte de bebe. Atunci ieseam mult, filme, iesit cu prietenii, vizite, acum... mai rar ca inainte. Dar tinem mult sa nu pierdem contactul cu prietenii, mai vine lumea pe la noi (mereu organizam cate o petrecere, o cina, o seara la o sticla de vin si ceva crantanele).
Cu jobul, eu zic ca e tare important faptul ca fac ceea ce imi place - iar faptul ca e si bine platit conteaza, de asemenea. Inainte am lucrat in banking, aveam program de la 9 la 5 si eram purely miserable, acum lucrez la niste ore aiurite rau uneori, nu prea am nici un program... vorba aia, stiu cand plec dar nu stiu cand vin, pe unde ajung, uneori nu stiu nici cand plec ca nu am avut timp sa ajung acasa de cu seara...deci sunt deja plecata am noroc ca si eu si sotul facem o echipa tare buna si o avem si pe childminder-a pe care ne bazam, asa ca ne descurcam. Dar uite, in situatii cum e cea de maine, cand childminder-a are nevoie de o zi libera, nu trebuie sa cer voie de la nimeni, pur si simplu stau acasa cu cel mic de la 12 incolo, vacante imi iau cand vreau, deci din pedeve-ul meu, avantajele sunt cu duiumul.
Dark Bendis 6+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Mihaela, in Scotia e diferit, aici cut-off date e 1 martie, deci cel mai devreme merg copiii la gradi la 4 ani si jumatate. Cei care fac 4 ani din martie incolo, merg la scoala in anul urmator, deci la 5 ani si ceva. Al meu va incepe scoala la 4 ani si vreo 7 luni si ceva, dar pentru el va fi foarte bine, "he's ready", chiar ar fi pacat sa mai stea inca un an la gradinita. Si la noi sunt gradinite care accepta copiii de la 1 an si ceva, dar noi am preferat childminder, sa creasca cel mic intr-un mediu "de familie", si sa aiba si mai multa ingrijire de 1-to-1 (childminder-a poate avea in grija maximum 3 copii pana la 5 ani, dintre care doar unul singur sub un an). Dark Bendis 6+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Dark Bendis, m am gandit eu ca in Scotia e diferit!
In ceea ce priveste childminder versus nursery, am ales nursery (gradinita), caci sotul nu prea agrea childminder ii, caci aici au voie 2 copii sub 1 an si maxim 4 peste 1. In total tre sa aiba maxim 6. Si sotul zicea ca daca are un copil de 5, unul de 3 si unul de 8, atunci Imi nu va fi cu copii de varsta ei. Na, ce am mai putut zice? Acum sunt multumita tare de gradinita unde merge. A invatat sa mearga acolo, au grija de dieta lor, chiar a inceput sa mi manance mai bine de cand cu gradinita. Si inainte imi dormea doar in carut la amiaza, de cand cu gradinita imi doarme la ea in patut. Overall sunt tare multumita.
DarkBendis spune:
Hihi, asta cu mancatul o stiu si eu... desi sa stea mami in cap, supa crema de linte sau cottage pie (mince and mash) ca a lui Lynn nu poate face Dar si eu se pare ca la gradinita mancam de toate si laudam mancarea, se chinuia maica-mea sa faca supa "de chimin" si nu e era asa de buna, tocanita de pui la gradi era minunata, acasa era cah... o innebuneam pe biata femeie cu mofturile mele. Acum a venit si randul meu
Noi chiar avem mare noroc cu childminder-a, sotul dansei lucreaza pe platforma petroliera 2 saptamani din 4, deci jumatate din luna e acasa, si e si el acreditat si verificat ca childminder, asa ca o mare parte din timp sunt 2 adulti in casa la 3 copii, si ii scoate pe copii la plimbari, in parcuri, muzee, locuri de joaca (pe noi nu ne costa nimic, ei deducand toate cheltuielile din taxe)...dar recunosc, am auzit si de persoane care au avut experiente proaste cu childminderele. E bine ca noi locuim intr-un cartier linistit, unde usor afli ce reputatie au childminderii locali (ni s-a spus din start, aveti grija ca childminder-a cutare striga la copii).
Dark Bendis 6+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
mihahegarty spune:
Dark Bendis
Deci esti self employed acum? E fain asa, vorba ta, iti iei vacante cand vrei. Eu momentan sunt angajata direct de council, dar o sa vreau dupa concediul de maternitate cu bebe 2 sa trec la agency work (locum). Asa am inceput, dar apoi am zis sa devin permanent staff ca sa am concediu de maternitate. La Imi nu m am calificat, intrucat am devenit permanent in martie si am nascut in iulie, deci trebuia sa fi lucrat minim 1 an. Dar acum am de gand sa i jupoi inainte de a pleca de la ei.
Si apoi ma duc locum din nou, caci e platit cu inca 1/3 mai mult decat imi da acum.
Este foarte important, vorba ta, sa ti placa serviciul. Al meu e ok ish, imi place job ul ca atare, desi ffff mult paperwork, dar job urile astea de bugetari au manageri destul de corupti parerea mea. Am incercat de curand sa mi arat interesul pentru a deveni senior si efectiv este greu cand managerii tai sunt locum si vor tot pe cineva din afara... In fine, am eu planurile mele de cariera, dar dupa bebe 2. Acum ma rog sa mi vina ciclul asta o data!
Sa stii dark Bendis ca nu sunt insarcinata, caci am avut ciclu pe 21 noiembrie si pe 13 decembrie. Si ultima data cand am facut si noi a fost pe la jumatatea lui noiembrie, spre rusinea mea!
Noi suntem cu mai rarutul ca i mai dragut ul! dar luna asta vom avea motiv bun sa repunem motoarele in functiune, numai ciclul asta se lasa asteptat!
Mai astept pana maxim joi si sun gp! V am zis eu ca mi e frica ca s a instalat menopauza!
Si noi am avut o viata sociala mai tumultoasa inainte de Imi, dar na, acum tot asa ca si voi, mai incercam un BBQ, mai la socrii in Wales (cardiff) mai mergem la un restaurant cat fac ei baby sitting.
Eu am un mare noroc cu soacra! Este de nota 20!!!! Ne cumpara regulat (cadou) nopti la hotel, ca sa ramana ea singura cu Imi si sa ne mai relaxam si noi! Sau o vrea unalt nepot? Caci verisoara sotului are due date pe 12 ianuarie (are 40 de ani) si soacra mea zicea ca noi urmam... Deci e clar ca are ceva in cap de ne face cadouri numai nopti la hotel... Nu ca m as supara!
Urmatoarea e pe 17-18 februarie, dar eu sper sa fiu graviduta pana atunci!
Este foarte frumos ca incepem sa ne cunoastem incetul cu incetul! Este un sentiment frumos! Eu va pup burtici si ne auzim maine seara, caci maine merg la munca, ma vor an extra day this week, ca s super super busy!
Pupici tuturor!
mihahegarty spune:
citat din mesajul lui DarkBendis Noi chiar avem mare noroc cu childminder-a, sotul dansei lucreaza pe platforma petroliera 2 saptamani din 4, deci jumatate din luna e acasa, si e si el acreditat si verificat ca childminder, asa ca o mare parte din timp sunt 2 adulti in casa la 3 copii, si ii scoate pe copii la plimbari, in parcuri, muzee, locuri de joaca (pe noi nu ne costa nimic, ei deducand toate cheltuielile din taxe)...dar recunosc, am auzit si de persoane care au avut experiente proaste cu childminderele. E bine ca noi locuim intr-un cartier linistit, unde usor afli ce reputatie au childminderii locali (ni s-a spus din start, aveti grija ca childminder-a cutare striga la copii). Dark Bendis 6+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Super! Poate voi locuiti in oras de mai multa vreme, dar noi ne am mutat in Basingstoke doar de 3 ani si este destul de greu sa aflu reputatii la childmindere. Si vecinii astia sunt destul de secretosi, avem relatii cat de cat cu 2 familii jumatate (zic jumatate caci a treia familie este de fapt o mama singura cu baietelul ei). In rest, nici buna ziua nu ti dau. Cand te vad pleaca capul, ca sa nu te priveasca in ochi sa ti zica buna ziua. Ufff ce natie sunt si British ii astia, sau englezii...
Mie mi e dor dom'le de Romania noastra, cand mergeam la vecinu' sa iau zahar si faina! dar din motive de sot British sunt stuck in UK! Dar in fiecare an merg la suceava mea draga. Al doilea oras de suflet (unde am facut facultatea si stat 10 ani) este iasiul... Ohhh!
Dark Bendis, tu din ce oras esti?
mihahegarty spune:
Hai ca ma duc, ca parca vad ca v am innebunit vorbind ca o moara stricata!
Dar credeti ma ca seara de seara ma bucur de prezenta voastra aici si sper sa iasa ceva foarte fain intre noi! Va pup pe fiecare in parte!