Dezbatere: cenusa sau huma

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Ma Laura, da tu ai de gand sa mori inaintea sotului? La mine este exclus!

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

"Ladies first!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:

"La vita e bella"

Eu-s mai batrana, mey. Si tare n-as vrea sa moara el inaintea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

Citat:

"La vita e bella"

Eu-s mai batrana, mey. Si tare n-as vrea sa moara el inaintea mea.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997, si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007 si mama adoptiva de nepoata minunata Ada 18august1995

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Si eu sper sa ma duc prima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

http://www.descopera.ro/cultura/8265711-cele-mai-bizare-ritualuri-de-inmormantare

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si deci, pe "lumea celalata", doar romanii sunt cei care maninca, doar ei au vesela si "camerele" mobilate...
cu restul lumii, milioane si milioane de oameni cum ramane?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

si deci, pe "lumea celalata", doar romanii sunt cei care maninca, doar ei au vesela si "camerele" mobilate...
cu restul lumii, milioane si milioane de oameni cum ramane?

michelle

mananca de la romani, fie ca le dau ai nostri de pomana, ori ca fac comert cu pomana primita:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

acu la subiect:
eu prefer cenusa, asta pentru ca sunt donator. Altfel ma trezesc ca ma trezesc la a doua venire a Mantuitorului si mor la loc, ca imi lipsesc prea multe din mine... Si partea cu donatul e in afara oricarei negocieri!

cat priveste parintii, amandoi au locurile de veci cumparate. Acolo in sat, pe deal, in cimitiru de la biserica.
Am decis ca revin in tara la primul deces, sa ii fiu alaturi celui ramas in viata... La cel de al doilea m-oi duce la pomana de 40 de zile...
Cativa ani de terapie au fost necesari sa ajung la aceasta decizie, pentru ca nu aveam de gand sa vin deloc in tara... Ever!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu vreau sa spun decat ca in ceea ce priveste dogmele, biserica se adapteaza pina la urma. Adica, era o vreme cand o autopsie era de neconceput. Apoi a venit o vreme in care donarea/prelevarea de organe era blamata, dar nu facea bine la imagine sa negi o sansa la viata, asa ca acum e acceptata. Probabil ca sub presiunea imaginii publice si a noilor nevoi ale societatii, se vor mai schimba multe. Pina la urma, exista multe alte texte religioase in afara de Biblie, exista multe interpretari ale Bibliei, exista multe dogme si obiceiuri, pt ca fiecare preot le intelege si le aplica ...usor personalizat, nu ar avea cum sa fie altfel, fiecare dupa simtirea si trairea lui. Nu ne ramane decat sa ne punem increderea - sau nu - in rolul de ...mediator al bisericii intre Dumnezeu si credinciosi.

B.nica a exprimat nefericit ceva ce am auzit afirmat de multe persoane care si-au ingropat pe cineva drag (care s-au ocupat efectiv de organizare). Tot ceea ce trebuie facut, aranjat, pegatit in cele 3 zile, te tine atat de ocupat incat nu mai apuci sa cazi prada disperarii. MAi greu e cand se termina totul.

Iar obiceiurile...ce sa zic, eu recunosc ca in mine salasluieste undeva ascunsa o fiinta cu inclinatii spre cele mistice. Toate obiceiurile astea vin dintr-o lume a misticului, precrestina, toate au explicatii legate de trecerea celui plecat. Desi nu pot spune ca am incredere ca asa stau lucruile, recunosc si ca ma fascineaza subiectul si ca mi-ar fi...frica :) sa ignor aceste obiceiuri. Desigur, toate se pot face si respecta cu decenta, nu cu scopul de a fi "cel mai tare" si de a face parada de resursele pe care esti dispus si iti permiti sa le investesti. Pina la urma, preotul iti spune ce anume trebuie facut dpdv al religiei crestin ortodoxe, dar nu iti interzice sa le faci pe celelalte, deci probabil ca in cel mai rau caz, nu ajuta la nimic, dar nici nu strica..

Oricum, subiectul este atat de sensibil incat este greu sa fie dezbatut - nu discutat - fara sa ai senzatia ca oricum si orice ai zice, tot ajungi sa intri cu un varf de bocanc in sufletul cuiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Laura, parca tu erai cu fishy fishy, asa e? Ei bine daca vrei se poate. In Germania se poate imprastia cenusa la fishy, sunt niste barci speciale pentru asta, le-am vazut eu in Büsum.

Sau poate sotul sa te ia frumos pe barca cind se anunta furtuna ... Si sa te dea pierduta in valuri la autoritati cind se intoarce fara tine. Dar e totusi freferabil sa iti fi constatat cineva moartea inainte

cristoiu, uite ca noi asta nu stiam.
Noi am incinerat de curand pe cineva, care si-a dorit asta, si am semnat ca nu vom desface urna. Ar fi fost delict... Aici vb de autoritatile din Koeln.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

obiceiurile la romani sunt mult mai multe decat ce enumerati voi pe aici:) de asta stiati?

http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/video-o-batranica-danseaza-pe-mormantul-sotului-sau-in-cimitir.html

Se practica de mult din moment ce apare in trecut chiar si in filme:
http://www.youtube.com/watch?v=oZLDf-cmMjs

Mergi la inceput