Dezbatere: cenusa sau huma
Raspunsuri - Pagina 3
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Care pretentii? Daca tu iti doresti ceva, inseamna ca ai pretentii? Printre chestiile pe care le are de rezolvat orice biserica este si incercarea de a convinge oamenii sa o urmeze. In viata sau dupa viata. Daca tie iti repugna asta, nu inseamna ca automat ai dreptate. |
da, cand ceea ce-ti doresti contrazice constitutia, inseamna ca ai pretentii si inca NEJUSTIFICATE. Romania e stat laic, din cate imi amintesc.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia BOR-ul nu e vizibil decat cand vine vorba de palate, biserici la fiecare colt de strada, scandaluri si retrocedari! sa-si mai vaza si de vaduve si orfani, ca parca asta e fieful lui si sa ne mai lase in pace. amin! |
Si incepem iar discutia cu vaduvele si orfanii, de la o simpla inmormantare.
Daca iti place, continua tu. Singura.
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
citat din mesajul lui desprecopii ab, nu stiu cum as putea sa iti explic ... asta e o expresie din Bucovina, de unde sunt, ca omul se intoarce in huma (la inmormantare) huma = argila = materialul din care se fac oale si ulcele |
Pai tocmai, nu se mai numeste si inhumare?
Rufus, Tora si iadele
desprecopii spune:
am sa va povestesc o istorie adevarata care m-a impresionat////
cand am ajuns in Olanda, acum 20 de ani, dupa putin timp am participat la inmormantarea tatalui unui prieten. Nu am sa uit niciodata groapa sapata ...plina de apa. Au coborat sicriul in apa.
M-am infiorat. M-am intrebat daca nu o fi prea ud sau umezela mortului....Poate de asta se spune ca olandezii sunt oamenii apelor.
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Si incepem iar discutia cu vaduvele si orfanii, de la o simpla inmormantare. Daca iti place, continua tu. Singura. |
eu spuneam doar ca nu inteleg ce treaba are BOR cu dorintele lui Sergiu. poate omul nu era crestin, nu se simtea crestin, nu-l interesa. ca ce chestie, vii tu, INSTITUTIE, sa te pui contra dorintelor lasate cu limba de moarte de catre un cetatean, atata vreme cat ele sunt perfect legale? observi de ce zic ca-s mitocani si nesimtiti?
aschiutza spune:
1. Daca vrei sa apartii unei religii , te tii atunci de regulile religiei alese. Ortodocsii nu sunt singurii care au dogme fixe despre inmormintare. Daca cuiva ii plac mai mult regulile din alte religii, nu vad cine ii opreste sa se lase ingropat dupa acea religie. Ca fac sau nu sens dogmele ortodoxe, fac cumva mai mult sens cele iudaice sau muslimice in comparatie? Pina la urma dintre religiile crestine ordoxia e cea mai conservativa, nici nu e sub imperiul mass-media precum catolcismul sa se adapteze mort-copt la toate curentele moderne de gindire.
2. In Germania exista si legi date de fiecare Land. Din cite stiu, aici trebuie sa ai mormint intr-un cimitir, chit ca e urna, nu poti imprastia cenusa unde iti trece prin cap sau arunca un corp in mare sau ingropa pe cineva in gradina personala.
3. Familia Nicolaescu au ales cu ochii deschisi metoda de ingropare, nu vad care e vina bisericii ortodoxe. Fiind o persoana publica, era de asteptazt ca se vor gasii unii preoti sa comenteze, ca doar sunt unii preoti care comenteaza si Harry Potter.
4. Sunt de acord cu Rufus in toate mesajele lui scrise pina acum.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Rufus ... In ceea ce ma priveste, doresc sa fiu inhumat, conform credintei mele. Si sper ca familia va face acest lucru, desi stiu ca nu va depinde de mine. E simplu... Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, cred ca e chestiune de respect din partea familiei ca sa iti indeplineasca dorinta. Socrul meu a vrut sa fie inmormantat si e. Soacra-mea a vrut sa fie incinerata si a fost. EU vreau sa fiu incinerata. Si sper ca Victoria sa-mi respecte dorinta cand va veni vremea.
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui desprecopii am sa va povestesc o istorie adevarata care m-a impresionat//// cand am ajuns in Olanda, acum 20 de ani, dupa putin timp am participat la inmormantarea tatalui unui prieten. Nu am sa uit niciodata groapa sapata ...plina de apa. Au coborat sicriul in apa. M-am infiorat. M-am intrebat daca nu o fi prea ud sau umezela mortului....Poate de asta se spune ca olandezii sunt oamenii apelor. |
Vai cat mi-ar place sa faca si ai mei asa cu mine!!!