Dezbatere: cenusa sau huma
Raspunsuri - Pagina 2
LauraNicole spune:
Din partea mea preotii pot sa-si bage undeva dogmele lor ca pot face baldabac si fara sporovaiala lor.
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Ce doriti sa ramana in urma voastra? O cupa de cenusa sau un mormant de huma? |
Desprecopii, sper sa nu interpretezi si mesajul asta ca hartuiala.
Dar am o curiozitate : de ce folosesti cuvintul "huma" in loc de pamint/ inmormintat.
Eu din cite stiu huma se foloseste in alte contexte.
Ontopic:
Eu inca nu m-am gindit ....dar cred ca inmormintata.
Rufus spune:
citat din mesajul lui portocalia evident ca cel in cauza stabileste ce si cum cu resturile pamantesti. eu nu inteleg comotia in leg cu cererea lui Sergiu. e perfect legala, care-i problema? reactia BOR la a fost de toata jena, mitocaneasca de-a dreptul. hai sa mituim familia, poate face ca noi. ma mir ca nu li se crapa tavanul catedralei neamului ( ceea ce le-o doresc, de altfel), la cat de nesimtiti si jegosi sunt. huo BOR! ah, si edit ca sa adaug: huo toate televiziunile care s-au pus singure in postura de muste verzi. |
Portocalia, nu pretind insa parca as dori putina retinere si ceva respect pentru cei ce suntem ortodocsi, adica majoritatea.
Reactia BOR a fost perfect justificata dpdv religios, orice religie pretinde ca este singura care poate salva sufletul celui disparut; asa hai sa huiduim toti misionarii, care au incercat, fiecare in religia lui, sa convinga oamenii sa-i urmeze in credinta.
Din punctul asta de vedere, ma astept la putina decenta.
Rufus, Tora si iadele
Rufus spune:
citat din mesajul lui LauraNicole Din partea mea preotii pot sa-si bage undeva dogmele lor ca pot face baldabac si fara sporovaiala lor. |
Iar tu draga Laura, trebuie sa stii ca sotul tau ar putea avea ceva probleme daca iti va arunca trupul mort in apa. Probleme cu legea
Rufus, Tora si iadele
portocalia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Portocalia, nu pretind insa parca as dori putina retinere si ceva respect pentru cei ce suntem ortodocsi, adica majoritatea. Reactia BOR a fost perfect justificata dpdv religios, orice religie pretinde ca este singura care poate salva sufletul celui disparut; asa hai sa huiduim toti misionarii, care au incercat, fiecare in religia lui, sa convinga oamenii sa-i urmeze in credinta. Din punctul asta de vedere, ma astept la putina decenta. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
oh, si eu ma astept la decenta, ghici din partea cui!
daca Sergiu nu avea nicio treaba cu religia, nu a cerut slujba de inmormantare, NU A CERUT NIMIC, ca ce chestie vine BOR cu pretentii? sa-l lasa in pace si sa-si vada de ale lor, ca au multe chestii de care trebuie sa se preocupe.
Rufus spune:
citat din mesajul lui portocalia ca ce chestie vine BOR cu pretentii? sa-l lasa in pace si sa-si vada de ale lor, ca au multe chestii de care trebuie sa se preocupe. |
Care pretentii? Daca tu iti doresti ceva, inseamna ca ai pretentii?
Printre chestiile pe care le are de rezolvat orice biserica este si incercarea de a convinge oamenii sa o urmeze. In viata sau dupa viata.
Daca tie iti repugna asta, nu inseamna ca automat ai dreptate.
Rufus, Tora si iadele
portocalia spune:
BOR-ul nu e vizibil decat cand vine vorba de palate, biserici la fiecare colt de strada, scandaluri si retrocedari! sa-si mai vaza si de vaduve si orfani, ca parca asta e fieful lui si sa ne mai lase in pace. amin!
desprecopii spune:
ab,
nu stiu cum as putea sa iti explic ... asta e o expresie din Bucovina, de unde sunt, ca omul se intoarce in huma (la inmormantare)
huma = argila = materialul din care se fac oale si ulcele
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Rufus
Iar tu draga Laura, trebuie sa stii ca sotul tau ar putea avea ceva probleme daca iti va arunca trupul mort in apa. Probleme cu legea Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Serios? Eu credeam ca ma baga frumos intr-un covor vechi sau o patura, conduce masina pana la marginea garlei si-mi da drumul zicand bodaproste c-a scapat de nebuna.
So acum pe bune, oi fi eu blonda dar nu la creier. Cum ti-ai inchipuit ca nu stiu legile? Dar mai stii? Poate or inventa astia leacul nemuririi si ma plictisesc traind.