Dezbatere: cenusa sau huma

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Iete ca dormii stramb si ma gandii drept. L-am anuntat pe al meu sot ca daca mor inaintea lui nu vreau bocete si toate cele ci vreau muzica buna si sa fie donat tot ce se poate ramas de pe urma mea, sa nu ma ingroape ca daca ajung fast food la viermi vin si-l bantui, mai bine ma arde ca e mai sigur si apoi sa-mi arunce pudra de pe Dover Cliffs unde am petrecut prima noastra zi impreuna. In loc de "Dust in the wind" voi fi " Ash in the windddddddd".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cred ca cei mai multi se tem sa nu se trezeasca...ingropati fiind. Nici nu vreau sa ma gandesc!
Ca viermi, ca bacterii, astea oricum nu le simti, ca sa zic asa.
Iar daca credem in existenta sufletului si nemurirea lui(sub orice forma)ar trebui sa ne fie egal ce si cum se intampla cu corpul.

Partea cu bocetele este aiurea rau de tot. Nu face altceva decat sa intensifice durerea celor ramasi.
Eu (daca as putea) as reformula toata slujba de inmormantare, iar rolul preotului va fi atat rugaciunea pentru sufletul decedatului cat si cuvintele pentru sufletele celor vii, care-s cocosati de durere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nu cred in viata de apoi, cel putin nu sub forma clasica de "scoala-te Lazare, ca te suna cineva". Prin urmare as prefera sa mi se foloseasca dupa moarte ce s-o putea folosi din mine. Nu musai la salvat vieti, daca crap pe la 70j de ani cine mai foloseste organele unei babe sa salveze vreun alt om? dar nu stiu, la....ceva. din partea mea puteti sa ma faceti si sapun. restul ce nu s-o putea folosi, ars si pus de dragul simbolismului sub o tufa de ceva sau sub un copac. Incinerarea mi se pare practica, discreta si altruista.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sunny71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Nu cred in viata de apoi, cel putin nu sub forma clasica de "scoala-te Lazare, ca te suna cineva". Prin urmare as prefera sa mi se foloseasca dupa moarte ce s-o putea folosi din mine. Nu musai la salvat vieti, daca crap pe la 70j de ani cine mai foloseste organele unei babe sa salveze vreun alt om? dar nu stiu, la....ceva. din partea mea puteti sa ma faceti si sapun. restul ce nu s-o putea folosi, ars si pus de dragul simbolismului sub o tufa de ceva sau sub un copac. Incinerarea mi se pare practica, discreta si altruista.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...

Deci japonezii Elydei au fost inspirati cand le-a venit ideea cu copacii.Sa devii dupa ...un cires japonez inflorit, e frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole
L-am anuntat pe al meu sot ca daca mor inaintea lui nu vreau bocete si toate cele ...

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997, si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007 si mama adoptiva de nepoata minunata Ada 18august1995

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Pai si nu s-a uitat crucis la tine,neintzelegind ce vrei sa spui,ca doar bocetul e practica populara romaneasca.

Cum se spune bocet in engleza?(bocetul ala romanesc)

Eu am participat acum ceva ani la o inmormintare in Germania,tatal unui coleg d eclasa al copilului,il cunsoteam d evreo 2-3 ani.

Vaduva lacrima discret,eu...nu stiam cum sa-mi inabus plinsetele,zau ca se uitau la mine totzi d eparca eram extraterestra.Doar eu si ...vaduva,dare ea...mult sub nivelul meu!

Eu nu pot rezista fara sa pling...!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Tatal unei prietene si sora lui vroiu sa fie incinerati.
Si tot stringeau bani, sa nu puna copiii la cheltuiala cind or muri.
De fiecare data cind se scumpea electicitatea si gazul, ii spunea sorei lui : "Trebuie sa mai punem bani deoparte, ca astia cind murim numai ne pirlesc de citi bani avem."

A murit acum 2 ani , avea 93 de ani si nu l-au pirlit ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Am asistat la o incinerare. Am fost terifiata de ceea ce s-a intamplat cu cadavrul in cuptorul imens ! :((
Nu vreau sa fiu incinerata, ci inmormantata crestineste. Cel putin, nu va traumatiza pe nimeni imaginea cadavrului contorsionat de flacari.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Allinta, aici nu asista nimeni din familie la incinerare. Hai sa-ti spun cum a fost cand a murit soacra-mea: am avut priveghi intr-o seara la casa funerara, apoi a doua zi dimineata am avut o slujba in capela de la casa funerara; priveghiul a fost cu sicriul inchis, ca ea ne-a zis ca nu vrea sa o vada nimeni in afara de familie. Deci, cea care lucra acolo, a stat la usa camerei si a lasat NUMAI familia sa intre in camera, sa ne luam ramas-bun. Apoi, cand noi am fost pregatiti sa inchidem sicriul, a venit, l-a inchis, a pus un aranjament mare de flori pe el si apoi a deschis usile ptr. toata lumea.
Incinerarea a fost facuta de cei care lucreaza acolo si apoi ne-au suna de la casa funerara sa ne anunte ca au cenusa si daca vrem sa mergem sa o luam acasa pana cand o bagam in pamant (sau puteam la fel d ebine sa o tinem, sa o imprastiem oriunde, sa face ce vroiam cu ea) sau daca am prefera sa o pastreze ei pana cand suntem pregatiti sa facem ceva. I-am rugat sa o pastreze ei. Apoi i-am sunat cand am fost pregatiti sa inmormantam cenusa (in acelasi mormant cu socrul meu) si ei au pregatit TOT! Ne-am intalnit la cimitir, a facut reverendul nostru o slujba micuta, scurta, de vreo 10-15 minute (ca era un geeeeer si sotia reverendului tocmai murise, am aflat cand am ajuns acasa) si a fost gata tot. Nimeni nu ne-a sugerat absolut nimic, am facut tot cum ne-a zis soacra-mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

tulai, ce discutii in miez de noapte! :)

io inca nu m-am hotarat, da' tind spre incinerare si imprastiere alternativ incinerare si ingroparea urnei intr-un loc care aici se numeste www.google.se/search?hl=sv&q=minneslund&rlz=1R2ADFA_svSE485&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.bGE&bpcl=40096503&biw=1366&bih=641&wrapid=tlif135737279152110&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=d93nUPbUFeWF4AT66YHYDw" target="_blank"> dumbrava memoriala si sa mi se cante amazing grace

Eu vreau "Amazing grace" si "A mi manera" ("My way") Julio Iglesias.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Oameni buni...

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Partea cu bocetele poate fi aiurea, insa fac parte din traditie. Si cind eram copila, deci in Bucovina... erau atit de frumoase, triste, iti sfisiau sufletul, dar frumoase. Si bocea si familia, dar erau bocitoarele satului, care doineau de-a dreptul. Intotdeauna m-au impresionat ce voci puteau sa aiba niste babe (atunci mi se pareau si mai babe decit mi se par acum, amintidu-mi de ele). Adevarate doine de jale, si imi placeau cum lungeau vocalele... superbe!

Scuzati, inca nu mi-am baut cafeaua, n-am citit tot ce ati scris.

Mergi la inceput