Bravo Aschiutza! Felicitari tuturor mamicilor! #52
Raspunsuri - Pagina 6
onutz83 spune:
Multumesc, Popi
Eu asa zic... al meu cel putin e no no, sta in el drept a un hamac...
Eu il tin pe print oricum in carut cand stam in sufragerie, cu spatarul ridicat la primul nivel (nu suporta sa stea culcat). Doarme bine si cand se trezeste il leganam repede sa adoarma la loc
Geani, orez fiert, paine prajita cu branza si ceai de menta
Geani80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mena1906
urat!!! am patit-o si eu exact cand am fost externati, timp de 3 zile! operatia era noua si eu eram terminata. continua sa alaptezi daca nu ai febra si poti lua 3 smecta/ zi. Mami de baietel perfect- Gabriel |
Febra nu am facut dar am niste crampeee... Si mi se pare ca si Sara are...
Sotul nu-i acasa dar abia astept sa vina.
epopeasca spune:
Tocmai am bagat painea la cuptor si am adormit-o pe Sofi. Sper sa dureze fericirea destul cat sa scriu si eu ceva.
Am vazut ca tot vorbiti despre botez. La noi situatia este urmatoarea: vrem sa il facem acasa, cu nasii, moasa si familia apropiata, dar chiar si asa ne adunam vreo 20-25. Deci vom astepta pana in prima saptamana dupa Pasti, cand speram ca va fi destul de cald sa stam in curte. Stiu ca e mult pana atunci, nici mie nu-mi convine, dar ca sa facem cum vrem noi, nu avem alta solutie.
Maine ma apuc si de rochie, sper sa o termin pana atunci.
Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori
Bubulina42 spune:
LA MULTI ANI cu drag de la noi sarbatoritelor noastre dragi!
Si la multi ani cu drag tuturor sarbatoritilor zilei!
Sa ne traiti!
Ana178081 spune:
Va pup pe toate,in sfarsit am reusit si eu sa intru.
Bebelina doarme linistita asa ca pot si eu sa va scriu cateva randuri.
Ati citit mesajul meu,ii multumesc lui Kmy ca l-a postat,n-am mai reusit sa scriu si aici.
Am nascut pe 29 seara(21:25h),Evelina Georgiana a avut 3960 si 54cm(cezariana).Pe 31.12 m-am externat,deci Revelionul a fost in familie.
Fetitza e bine,mananca san,doarme,nu plange noaptea.
Am avut ceva emotii cu buricul;nu stiam ca nu trebuie s-o spalam pana nu cade(asa mi-au zis unii) si noi i-am facut.Mi se paruse ca s-a infectat,azi am luat-o cu mine la spital(scos fire op) s-o vada o dr neonato,dar m-a linistit,mi-a zis ca arata bine,doar ca tb urmarit cum se cicatrizeaza.
Voi ce luati pentru a spori lactatia?Ca mi-e mi se pare ca nu mai am asa mult lapte ca la inceput....sau la inceput nu sugea ea asa mult,ori canalele nu erau desfundate?
Va pup cu drag pe toate si nopti linistite va doresc
Cellena spune:
HAI ASCHIUTZA!!!
Ana, ce grasuna simpatica ai la avatar. Nu-ti face griji cu spalatul, parerile sunt foarte impartite. Noi i-am facut baita din prima zi, la recomandarea dr. neonatolog, dar cu un pic de grija, sa nu tinem mult timp buricul in apa.
Pentru lactatie eu am baut la inceput cand inca nu aveam lapte ceai de chimen si anason. Poti sa mai pui si fenicul si roinita. E bun si pt ca ajuta bebelul sa nu aiba colici. Unele mamici am auzit ca beau cam 2l pe zi. Dar depinde si cat lapte ai deja. Eu nu beau deloc, ca m-as urca pe pereti sa-mi creasca lactatia si mai mult, dar daca nu dai pe-afara, e bine sa bei, poate scapati de colici.
De schinduff mai vorbeau fetele pe aici, dar daca ai deja lapte, cred ca cel mai important e sa-l pui pe bebe la san cat mai des si eventual s-o pui sa suga din ambii sani la un supt, ca sa stimulezi lactatia. Teoria spune ca organismul isi regleaza astfel nivelul de lapte in functie de cerere, dar unele fete de pe forum iti pot infirma teoria asta, pentru ca indiferent ce ar fi facut, nu au avut lapte suficient.
Important e sa nu intri in panica cu alaptatul, daca se poate exclusiv san foarte bine, daca nu, formula aia nu e otrava.
Mami de strumf Ema (14.12.12)
tnicoleta spune:
Buna fetele
Noi avem o problema. Corina chiar a racit. Are muci la greu si tuseste si pentru ca respira pe gurita are si gatul iritat. Abia reuseste sa doarma.
Medicul ne-a dat si antibiotic, dar parca nu i-as da ca e mica.
Stiti ceva mai natural sa o pun pe picioare? Ca tare mie mila de cat se chinuie.
angiuta spune:
[bAschiuza] Nastere usoara!
tnicolta multa sanatate!
geani ceaiul de musetel nu e bun cand esti deranjata la burta. Doar ceai de musetel sau ceai negreu, neindulcite.
Ina[/b] aici scoala nu e impreuna cu gradinita. Acum cativa ani era doar grupa prescolara in cadrul scolii dar s-a transferat la gradinita.
Multe gradinite au si grupe de cresa. Scoala incepe la 6 ani.
Scuzati pentru scrisul bold.
IuliaCospy spune:
Ziua buna dragele mele si La multi ani sarbatoritelor de ieri!
Aschiutza ne rugam la DD sa ne aduci repede vesti bune!
Fetelor eu stau destul de prost cu timpul, caci daca suntem toti acasa e toata lumea calare pe mine. De ieri Sara a inceput gradi si sotul e la serviciu, asa ca dimineata sunt doar eu cu piticul. Doar ca ieri a fost crancen. De cateva zile au inceput colicii iar ieri a urlat literalmente toata ziua, indiferent ce as fi facut.
De mancat, manaca la cerere, uneori si la o ora jumate, dar de regula poti potrivi ceasul dupa el: cere fix la 3 ore. Noaptea e ok, are maxim o masa, si aia in jur de 5. Totul e sa nu il apuce colicii ca atunci se complica lucrurile.
Cu laptele eu nu stau atat de bine pe cat si-ar dori bb. Am zile cand reusesc sa ii dau doar san toata ziua, mai putin ultima masa (seara in general manaca mai des si mai mult) cand primeste si completare, si zile cum a fost ieri cand primeste completare la mai multe mese. Pt lactatie eu iau asa: ceai de chimen, fenicul, anason si schinduf - vreo 2 litri pe zi, galafor - max 6 pe zi teoretic, practic, de cate ori simt ca tre sa stimulez productia, deci mai multe, nutrinatal - 3, spirulina -3 si elevit - 1. O sa ziceti ca-s nebuna, dar cum ziceam nici asa nu reusesc mereu sa il satur: e un fomita si jumatate. Dar a facut deja falcute si mi-e tare dar de el!
Legat de botez, noi am rezervat deja pt 2 martie. La noi e mai complicat ca in februarie avem parastasul de 1 an pt socrul meu si cununia cumnatului meu - la vara piticii mei vor avea si un verisor/ o verisoara. Cu postul, eu stiu ca se lasa sec de carne pe 4 martie si de branza pe 11 martie. Doar ca pe 9 martie e sambata mortilor si multa lume are alte indeletniciri in sambata cu pricina.
Nu mai stiu cine intreba de locatii - Ipopica si inca cineva - rogu-va nu va suparati ca nu tin minte: noi facem la Fleur de Lys (site-ul e cu aceeasi denumire), iar la Sara am facut la Diesel.
Mena, incredibila povestea fetei din Constanta. Mi s-a zbarlit parul pe mine citind. Ma rog la DD pt ei si pt puiul mic. Cand ai timpt, da-mi si mie contul. O sa incercam sa punem si noi niste banuti, dupa ce intra si salariile noastre.
Apropos de alocatii, noi am depus actele saptamana trecuta si au zis ca vor intra banii cam in 2 luni. Pt indemnizatie, poti depune actele abia dupa ce se termina concediul de lauzie si dureaza tot asa cam vreo 2 luni pana intra primii bani.
Fetelor m-am intins cat o placinta, dar am profitat ca doarme juniorul. Ma duc sa calc acum.
Va pup pe toate cu drag!
IPopica spune:
Neata!
Ana ce figura ai tu acolo! E frumoasa foc pitica, sa fie sanatoasa. Cu lactatia te-a lamurit Cellena, nu mai am ce sa mai spun in plus.
Nicoleta, nu mai stiu de unde am cules informatia ca racelile sugarilor mici se trateaza cu desfundat nas si atat. Nici eu nu i-as da antibiotic.
Bubu, saru'mana de urari.