Bravo Aschiutza! Felicitari tuturor mamicilor! #52
Raspunsuri - Pagina 4
gina85 spune:
Buna mamicilor si viitoarelor mamici
Cu rusine va spun un sincer felicitari pt toate care ati adus pe lume un bebe.Multe dintre voi probabil ca nu va mai aduceti aminte de mine,nu am mai intrat pe forum de cateva luni bune.Am avut o perioada ff grea si cu multe incercari dar in fine acum suntem bine.Am vazut ca sunt trecuta pe lista fetelor de la care asteptati vesti .
Fetita noastra se cheama Maya-Anastasia si cantarea la nastere 3600 gr si avea 54 cm iar la apgar a luat 9 iar ora era 15.42.A fost o sarcina indusa pana la urma pt ca nu m-am dilatat suficient dar important e ca suntem bine.Va puup pe toate si un sincer La Multi Ani pt 2013
IPopica spune:
Buna, fetele!
Angiuta, noi avem o manduca (i-a adus-o mosul jumatatoiului) dar nu am reusit sa o montam pe Mara in ea. Urla zici ca-I demontez mainile. Incercam cam o data la 2-3 zile s-o infigem in manduca dar nu ne iese neam. Sper sa se obisnuiasca totusi cu ea, pentru ca altfel o sa-mi infig ghearele in gat daca am aruncat degeaba banii pe ea. Si culmea este ca pozitia din manduca este fix pozitia ei cand o caram in brate prin casa. Dar nu-I place ei harnasamentul si pace.
Geani, pregateste-ti spatele pentru extra effort si ia-o in brate cate 5 minute pana se linisteste, apoi pune-o iar in patut, las-o cat sta calma sau macar 5 minute daca plange dar stai acolo cu mana pe ea, zgaltaie o jucarica, da din gura pana ti se usuca gatul, ia-o iar in brate, si tot asa. Eu in curand va trebui sa-mi iau o centura pentru coloana, ca nu mai pot, ma arde toata cocoasa, si in zona lombara am senzatia ca ma taie cineva. Mara inca are perioade in care eu zic ca e pregatita pentru juma de ora de tarc si cand colo o apuca maraiala si iar incepe distractia: ia-o in brate, fatai-o nitel, pune-o iar, stai aplecata, zdrangane omida, pune bestiile sa cante, lugu lugu, ia-o iar in brate si tot asa.
O sa investim si intr-un leagan desi jumatatoiul e de parere ca ii zapaceste coloana ca nu ar sta dreapta. Sugestii pentru un astfel de device?
Ina, zilnic ii fac turul casei si-I prezint toate mobilele si obiectele. Deja ma simt retarda rau de tot. Ea nu pare sa se plictiseasca neam, sta cocotata in corcodus (o tin la verticala, cu fata la public) si are ochii cat cepele. Si mai nou se hlizeste in oglinda. Staaaau cu ea in fata oglinzii de vad si cum imi creste barba.
Cellena, eu nu hulesc orele fixe. Si eu m-as fi aruncat pe mancat la program daca nu se regla ma’mzelle. Dar deocamdata nu e cazul, ca variatiile de mese nu sunt mari de la o zi la alta. Oricum am citit ca dupa ce implinesc 3 luni este chiar indicat sa aiba niste ore fixe pentru mancare, somn, baie, etc. O sa mai studiez problema si o sa ma straduiesc sa si aplic.
Ah, Bubule! Primul zambet cu directie! Ati plans? Ca jumatatoiul meu mai sa lesine si alta nu cand i-a ranjit stirba de fie-sa.
Valicutza, si eu sunt la fel de sigura ca anul asta vei da lovitura
Dana, Mara nu e neam disciplinata, numai ca si-a ales gresit mamanul; io-s aia maniaca in ceea ce priveste rutina zilnica si ma straduiesc s-o aduc pe drumul cel bun (din punctul meu de vedere). Pana acum n-am reusit mare lucru, am maxim 2 ore pe zi pentru personajul meu (mancat in lniste, dus, de-ale casei, de-astea). Poze am mai pus pe picassa, in folderul meu.
Pentru alocatie noi am depus actele in prima saptamana de la nasterea Marei. Inca nu a intrat nici un leu (logic, ca doar o plateste statul).
Gina85, felicitari! Sa fiti sanatoase amandoua!
Asaaaaa, cu fotografii m-am edificat, sunt prea scumpi cei vehiculati deja pe forum (pentru noi). O sa mai cercetam, poate gasim vreun pustan talentat care sa nu ne jecmaneasca (adica as da maxim maximorum 300 EUR pentru poze de botez).
Acum, o sa va rog sa-mi spuneti ce locatii ati vizionat (nu doar cele pe care le-ati ales, ci tot ce-ati vazut) sau daca stiti locatii gen lounge bar / pub / cafenea. Nu vreau sa facem la restaurant cu adus mancare la mese, vreau ceva light, gen bufet suedez, muzica in surdina (fara dantuiala si alte nebuneli), 4-5 ore si gata. Noi cel mai probabil vom face intr-o duminica, special sa nu se intinda lumea la nesfarsit. Stiu locatiile din centrul vechi, dar le suspectez ca-s cam scumpe si le-as lasa ultimile pe lista. Poate mai stiti voi locatii dragute ascunse prin alte zone ale Bucurestiului.
Salutari voioase!
ary_v spune:
Felicitari Gina! Sa va traiasca printesa!
Almy, nu avem ajutoare noi. Parintii sunt plecati/bolnavi, nu ne pot ajuta, am fost mereu eu si sotul. Avem bona, dar in perioada asta nu a venit ca a stat sotul acasa cu noi. Pana in prezent e ok, Sofia e cumintica, s-a adaptat la galagia din casa si doarme in orice conditii, nu prea a avut de ales. Baietii s-au obisnuit, sunt un pic gelosi, dar seara la culcare am o juma de ora-o ora numai cu ei. Pana la urma asta e treaba, nu prea le convine ca stau toata ziua cu ea agatata de mine, dar la fel am facut si cu ei. Azi am iesit la plimbare un pic cu ei, tare bine ne-a prins. Vom vedea dupa ce incepe sotul munca, va fi un pic mai greu, dar macar a trecut perioada mea de recuperare, o sa ma descurc.
Mami, e normal sa pape asa des daca papa numai san. Asa mancau si baietii si la fel la 2 luni aveau peste 6 kg. Stai linistita ca nu e nimic anormal, unii copii sunt mai mancaciosi.
Giani, ma bucur ca sunteti bine. Eu la al doilea m-am stors pana la 6 luni, deci nu e obligatoriu sa iti pierzi laptele daca te storci. E mai obositor pentru tine, dar se poate.
mena1906 spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=176402&whichpage=1
Cand aveti un moment cititi aici, va rog
Mami de baietel perfect- Gabriel
NovDec2012 spune:
Felicitari Gina85!
In fiecare zi ma gandeam la tine, daca sunteti bine, de ce nu mai dai un semn de viata. Slava Cerului ca sunteti bine. Sa-ti traiasca printesa, sa creasca mare, sanatoasa si frumoasa.
Mai scrie-ne ce mai faci, cum a fost adaptarea, cum mai sunteti?
Pt prima pagina, ne spui pe ce data ai nascut-o pe Maya Anastasia?
Natural, cezariana? La cate saptamani?
Cellena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mena1906 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=176402&whichpage=1 Cand aveti un moment cititi aici, va rog Mami de baietel perfect- Gabriel |
Sper din tot sufletul sa fie cu happy end toata povestea asta. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi in inima mamicii, iar la bebe daca ma gandesc, mi se rupe sufletul...
Mami de strumf Ema (14.12.12)
Bubulina42 spune:
deci pana ala urma au apelat la Smurd, exact cum am si zis si gandit ca era ca si cea mai buna solutie..
Puiul drag, ce o fi in sufletul mamicii, saracutza..ce bine ca sunt fete care se duc la ea, ce bine! in astfel de clipe, o vorba calda, o incurajare, valoareaza aur!Doamne-ajuta sa primim vesti bune, ne rugam pentru cel mic si pentru ea sa fie puternuca sa ii dea lui putere!
Mena draga, te rog tine-ne ls curent.
epopeasca spune:
Dragele mele, va tot citesc, dar nu apuc neam sa raspund. Cand nu eram deturnata de fete, facea figuri laptopul. Dar ieri mi l-a aranjat sotiorul, asa ca sper sa nu mai am probleme cu el.
Acum va scriu cu o bebelina voioasa nevoie mare langa mine, treaza de aproape 3 ore, care da din picioruse si din manute de mama focului si careia trebuie sa ii mai si vorbesc sa nu cumva sa-i sara mustaru'.
Noi zambim cu directie, gangurim, facem ochii cat cepele, scoatem limba, ce mai - suntem fete mari
Joi am fost la vaccin, avem 5100 si 60 cm, deci de la nastere/externare (ca am iesit cu aceeasi greutate) am pus 2350 gr si 12 cm . Noua porecla: Praslea.
Mena povestea acelui bebelus m-a impresionat profund. Mi se pare incredibil cat de nenorociti si inumani au putut fi medicii aia de l-au tinut in asa stare si nu au vrut sa-l transfere undeva unde putea fi ingrijit cum trebuie. Nu cred ca exista pedeapsa destul de mare pt astfel de persoane, ca oameni nu le poti spune! Ma rog din suflet sa se faca bebe bine!
Vroiam sa mai scriu, dar Sofia s-a enervat, nu mai are rabdare. Ma duc sa o culc...sper!
Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bubulina42 deci pana ala urma au apelat la Smurd, exact cum am si zis si gandit ca era ca si cea mai buna solutie.. Puiul drag, ce o fi in sufletul mamicii, saracutza..ce bine ca sunt fete care se duc la ea, ce bine! in astfel de clipe, o vorba calda, o incurajare, valoareaza aur!Doamne-ajuta sa primim vesti bune, ne rugam pentru cel mic si pentru ea sa fie puternuca sa ii dea lui putere! Mena draga, te rog tine-ne ls curent. !Deja mamica de Nicholas!(14.11.2012) |
Smurd, da , dar cu cat chin si cate interventii. Cu ajutorul unei fete de la ian-feb care prin relatii multe a facut rost de nr lui Arafat si i l-a dat iar mama i-a povestit ce se intampla in Cta. Fara acel nr de tel puiul murea pana acum. Medicii de la Marie Curie sunt rezervati in privinta starii lui. E umflat, are o infectie care ii iese la analize (a fost tinut la terapie intensiva in Cta in incubator descoperit langa o fetita cu o infectie la plamani care a murit in 2 ore dupa nastere), pana ieri curgea ceva ca limfa din plamani, are pneumotorax, piciorusele ii sunt vinetii de la cum au strans nemernicii din Cta aparatele. Posibil sa piarda un degetel din cauza ca nu mai circula sangele pe acolo. Ieri a tinut ochii deschisi, nu a mai curs lichidul ala pe tubuLetul de la plamani,il tin f mult timp sedat pt ca are dureri(TREBUIE SA FIE CUMPLIT SA AI DURERI SI NICI SA NU STII SA SPUI ASTA, SINGURA FIINTA PE CARE O STII SI O AI-MAMA- SA NU POATA SA TE ATINGA SI SA NU O SIMTI LANGA TINE). Pe de alta parte ma gandesc la biata femeie care ,probabil, s-a impumutat sa nasca in maternitate privata si a ajuns la stat, a ramas fara bani, cu o operatie de cezariana si cu sufletul sfaramat ca nu isi poate tine in brate odorul mult iubit.
Noi-ian-feb-facem ce putem sa ii ajutam si daca credeti ca puteti ajuta fie macar sa va rugati pentru ei, va rog sa o faceti. Cateva fete au fost sa o vada pe mama, altele i-au dus de mancare la spital, altele i-au trimis banuti. Am deschis si topicul cu pricina, ma tem ca incet incet munca noastra se termina si ramane la decizia divinitatii. La Marie Curie bebe e tinut sub supraveghere de un om si medic deosebit la care a ajuns tot prin interventii (pentru ca numai asa se poate trai in Romania...) . Am incercat sa ma pun pt o secunda in locul ei si nu am rezistat durerii... Ii multumesc lui Dzeu ca puiul meu e sanatos si ma rg sa se faca bine si al ei.
Mami de baietel perfect- Gabriel
onutz83 spune:
La multi ani Popics, Bioana, Ico, Toio!!!!!!!!!!!
Popi, manduca e o investitie, la aproape 100 de euro...
Si eu am balansoar si parca sta cam cocosat in el, nu-l mai folosim.
Mena, cand iti vine wrapul eu astept impresii