Bravo Aschiutza! Felicitari tuturor mamicilor! #52

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

De Aschiuta nu stie nimeni nimic?Hai sa asteptam pana la pag 20 sa schimbam capitolul poate apare si ea intre timp fara burtica si cu un bebel in brate.Cum apare ne mutam imediat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

adriana daca continua sa refuze biberonul poate asta e o solutie: http://www.babyartikel.de/produkt/sonstiges_stillzubehoer/medela_brust_ernaehrungsset_sns E conceput pentru hrana cu lapte matern dar cred ca se poate folosi si lapte praf. Eventual pus la sanul fara lapte poate asa se stimuleaza si lactatia.
La odiseea lui V era o mamica care a folosit asa ceva la inceput pentru a-l obisnui pe bebe la san - era lenes si nu avea rabdare sa suga iar prin dispozitivul asta a reusit sa-l obisnuiasca la san.
Poate e o soluie si pentru tine daca bebe continua sa refuze sticla. Daca ai o moasa roag-o sa ti-l cumperea ea, majoritatea primesc reduceri. Sau poate il acopera casa de asigurari, nu stiu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Buna mamicilor dragi! Este prima oara cand reusesc si eu sa intru pe forum, la o luna de la nastere. Eu sunt singura cu fetita, nu are cine sa ma ajute si nu am timp nici sa respir. Imi gasesc si eu cu chiu cu vai putin timp pt mine doar seara cand vine sotul de la serviciu. Eu m-am recuperat usor dupa operatie, la capitolul kg in exces am reusit sa scap de 13 din 26, laptic am destul insa cu nervii stau cam prost. Ma panichez din orice partz al fetitei. Deocamdata, la o luna, are 4500 gr si 60 cm. Am ramas masiv fara hainute, pt ca a crescut in lungime f repede. Eva e f cuminte, plange doar cand ii e foame, noaptea se trezeste de 2 ori sa pape si apoi doarme pana la 9 dimineata insa ziua e o zvarluga. Ma supara f tare ca doarme f putin pe timpul zilei. Adoarme la mine in brate dupa ce mananca, o pun in pat si imediat se trezeste pt ca vomita de fiecare data dupa ce mananca. Adoarme apoi o jumate de ora si se trezeste. Si asa o tinem mai toata ziua. Acum 2 sapt s-a trezit intr-o dimineata cu cateva bubite pe obrajor. Apoi s-au extins si pe celalalt obraz, la ceafa, apoi in tot capul si mai noi pe piept si pe spate. M-a apucat disperarea maxima. Ea de la nastere a fost un copil tare curat, parca era o papusa de portelan iar acum arata jalnic. Am fost la un dermatolog la Spitalul de copii si a diagnosticat-o cu dermatita seboreica. I-am dat de marti cu crema Fucidin si violet de gentiana si vad ca cele de pe fata s-au uscat si s-au mai estompat, acum are pielea f aspra pe obraji. Insa la cele de pe piept si spate nu prea vad o ameliorare. Maine vreau sa merg la un alt dermatolog, sa mai consult o parere. Toata lumea imi zice sa nu ma impacientez, ca majoritatea copiilor fac bubite din alea dar nu pot ramane calma. Dureaza de prea mult timp si-i apar in continuare din alea mici cu varf alb. Voi stiti ceva remedii naturiste? Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

Deny multumesc, m-ai luminat si am reusit sa sterg topicul.
Angiuta ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Hello fetele,

APAr si eu mai rar,ca deh,cu 2in casa e destul de greu.si mai trebuie si mancare si curatenie si...si...mai ales ca asta mare e s mai atomic de fel:)).
Mena:o sa fie bine cu bebe,o sa vezi.verisoara mea a nascut acum 4 ani la 34 de saptamani o fetita mica de 42 cm si 2kg si acum e foarte bine fata.
Bioana: foarte repede incepi munca...
EU una nu o sa fac decat vaccinurile obligatorii si atat.schema de la stat, fiindca ma gandesc ca e de ajuns .
GEani,sper sa treceti cu bbine peste boala si sa nu luati tu si fetele.
Gata,ma retrag ca deja nu mai merge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Buna fetelor,

am revenit, mai traiesc, suntem bine!

Am absentat motivat: am facut o complicatie dupa nastere (endometrita) - asa ca numai bine la doua saptamani de la nastere a trebuit sa ma internez din nou, ptr 6 zile...tocmai de revelion! Bine ca m-am dus la urgente, ca putem sa fac ceva nasol de tot. Mi s-a inchis colul prea repede si au ramas lohii acolo care s-au infectat. Antibiotice la greu, injectii, perfuzii, injectii in burta... Lapticul meu s-a dus de tot, dar in final pot spune ca sunt bine. Am fost la limita sa nu fac o depresie, am plans mult, m-am saturat de spitale si de dureri pana peste cap. De la nastere incoace am avut parte numai de dureri.

Am avut mare noroc cu sotul meu care a fost si mama si tata in timpul asta, m-a ajutat enorm, iar socrii mei s-au mutat la noi cat am fost eu in spital. Noroc ca suntem la al doilea copil si sotul stia deja ce e de facut, altfel ar fi fost panica mare acasa! De luni sotul de intoarce la servici, Mara merge la gradi - sa vedem cum va fi atunci.

Marc e un dulce, e cuminte, nu are colici deloc. Mananca cam la 3 ore, dar are si reprize de somn de cate 5 ore - cam o data pe zi. Nu pot sa spun ca ne e greu, eu insa duc lipsa de somn la maxim, cateodata nici nu-l aud noaptea cand plange! Singura problema e cu suzeta, cand e treaz nu prea sta fara ea.....cand ii pica din gura incepe de planga.
Mai greu ne e cu Mara, a avut vacanta si e tare zvapaiata, agitata, numai dupa fundul nostru umbla prin casa de nu putem face nimic. Adevarul e ca nu suntem obisnuiti sa stam atat de mult impreuna, ea de obicei e la gradi sau noi la servici. Il iubeste mult pe Marc, il pupa si ii pasa de el.

Ce mai faceti, nu mai sunt la curent si din pacate nu prea am cum sa citesc din urma. Sper ca de acum incolo sa pot sa intru in normal cu cititul!

Va pup si mi-ati lipsit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

ne-am intors si noi de la doctori...avem fetita mare,a crescut!! are 4.200 kg, 55 de cm si la cap 39.ura!! pe 1 februarie mergem la primul vaccin...trebuie sa cumpar 2 din 3(numai unul il fac ei gratuit-s-au stricat lucrurile in sanatate si aici...) cel de rotavirus si prevenar 13.costa undeva in jur de 70 de euro,mi-a spus.dar le facem.

am fost si eu la tocolog, totul e bine. i-am zis sa imi de-a pilule dar zice ca nu crede ca e cazul...ca nu prea sunt sanse sa raman cu toata povestea mea...desi m-as simti mai bine daca as lua mai ales ca cu cezariana nu poti ramane 1 an...nu¿

a zis sa o trezesc pe irina si noaptea tot la 3 ore-3.5 sa manance ca e mica. eu am lasat-o in ultima saptamana si 4 ore si jumatate peste noapte. ziua, nu ca cere ea la 3 ore...voi tot asa ii treziti peste noapte¿avem 6 saptamani si am crezut ca o pot lasa mai mult de 3 ore peste noapte, dar ea zice ca nu e recomandat...

DENY m-a emotionat mesajul tau...si eu sunt de acord sa ramanem cu acelasi user si sa o asteptam si pe ASCHIUTA. apoi ne mutam toate.cum te mai simti¿toate bune¿.nu pot sa cred ca suntem toate mamici...o sa avem o casa noua...

CELLENA, LAURIKA munca o incep in martie. dar mama vine in februarie, cu o luna mai repede sa ne obisnuim...cu buni.in februarie incep sa muncesc cu un grup de copii romani la biserica, in doua dupa-mese.ii introduc in istoria tarii noastre ca habar nu au de nimic.trebuie sa imi pregatesc temele in asa fel sa ii motivez cat mai mult,sa ii atrag.o sa fie distractiv in final.

ADRIANA incearca sa te linistesti...ce lapte ii dai acum¿de ce il schimbi¿ noi suntme cu nidina,de la nestle si ii merge foarte bine.

ANGELIQUE abia astept sa rada si fetita mea cu volum!!

S.ELLENA un la Eva. deci ziua nu te lasa nici sa respiri¿

DANNNAH ma bucur ca ai intrat sa ne spui cum mai sunteti.bine ca esti ok acum.cred ca ti-a fost greu.eu ii dau suzeta cand e agitata. apoi o arunca ea singura...

Mergi la inceput

nu sunt mai ieftine la noi s ami le aduc de acolo¿aveti idee¿

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Si eu sunt de acord sa pastram acelasi user comun, sa ramanem tot cu "Minuni" (pentru ca asta sunt ) si s-o asteptam si pe Aschiuta sa ne spuna ca e totul ok.

Angiuta, o sa incerc sa fac si cum spui tu. Daca nu ma descurc cu descrierea, te mai intreb . Eu pana acum o puneam pe mine, pentru ca isi ridica si tine capsorul singura, dar cateodata mi se pare obositor si pentru ea... dar m-am gandit ca decat sa se inece si sa se enerveze, mai bine sa se lupte un pic. Problema e ca nici forta gravitationala nu ne ajuta mereu, pentru ca si in sus tasneste laptele.

Dannnah, bine ca sunteti bine acum.

Bioana, Ema nu are inca 6 saptamani, dar eu noaptea o las in banii ei, sa doarma cat vrea (dar nu mai mult de 5 ore). Ziua, de cand am inceput sa-i dau sa manance la 2.5 ore (s-a obisnuit imediat cu mancatul mai des, asa ca acum se trezeste singura la 2.5 - 3 ore si cere papa), se trezeste si noaptea mai des. Daca pana acum dormea de rupea, acum la 3 ore, maxim 3.5 daca e prea obosita se trezeste si vrea sa manance.
Felicitari pentru domnisoara mare

Mami de strumf Ema (14.12.12)

Mergi la inceput

multumim,CELLENA. asa ma gandesc si eu ca noaptea o pot lasa 4-5 ore...a luat bine in greutate in 2 saptamani...630 de gr!! ziua mananca si la 3 ore. iti poti fixa ceasul dupa ea.

Mergi la inceput