Bravo Aschiutza! Felicitari tuturor mamicilor! #52
Raspunsuri - Pagina 10
Geani80 spune:
Fetelor, am dat-o din lac in put... Sotul a facut zona zoster...
Se tot plangea ca il paste o raceala si cand colo iata ce diagnostic a primit azi dimineata. L-a mancat in fund sa tina el diete de capul lui si a slabit intr-adevar, dar i-a slabit drastic si imunitatea.
Acum nu ma gandesc decat la fete... Nati a avut varicela vara trecuta (dr de familie nu a fost in stare sa spuna sigur ce era, dar asa am concluzionat eu), dar ma tem mai tare pt Sara. Cine l-a consultat pe sot a spus ca daca alaptez, copilul e protejat, dar nu m-as baza pe asta... Of, of...
IuliaCospy spune:
Giani, mama mea a avut zona zoster si nici eu nici Sara nu am luat nimic de la ea, desi nu aveam imunitate si am facut varicela in 2010.
Sotul sa tina un pansament peste herpes pt ca doar lichidul e purtator de virus, iar pt cea mica vorbeste cu pediatrul: exista vaccin si daca il faci in 48 de ore de la contactul cu cineva infectat previne aparitia bolii. nu stiu daca merge pt bb asa mic.
Mena, iubita, delfinasul tau e un luptator si sigur nu va ramane nicio urma. pt tine si o pt voi amandoi sa fiti puternici!
Popi, revin cu detalii despre restaurant. acum suntem in plin urlet de foame dupa unul de colici.
pup fetele
lacramioara2 spune:
Multumesc tuturor pentru primirea calduroasa si urarile de bine, ma bucur ca mi-am luat inima in dinti si v-am scris.
Mena, cand am citit de eco transfontanelara pe care ai facut-o tu, am realizat ca eu habar nu am ce e asta, mie nu mi-a recomandat nimeni sa o fac desi bebele meu s-a nascut cu torticolis stanga si o usoara asimetrie datorata acestuia. O sa imi sun pediatrul sa vad care e treaba. Fii tare si ai rabdare pana la noul control, incearca sa nu intri in panica.
Eu sunt putin in panica deoarece, dupa 6 saptamani cat a fost mama la mine, am ramas singura cu bebe ( sotul meu lucreaza zi lumina) si marturisesc ca sunt putin angoasata. Achim nu a supt deloc la san si eu mulg laptele la fiecare trei ore ca sa ii asigur macar jumatate din ratia zilnica cu lapte matern. Sunt tare stresata sa nu pierd putinul pe care il am daca nu voi reusi sa pastrez aceeasi ritmicitate la muls.
Hai ca abia am venit si v-am facut capul calendar cu problemele mele.
Cellena spune:
Geani, mare grija. Eu am facut varicela de la cineva cu zona zoster, desi intraseram in contact o singura data.
Popi, de maine raman si eu singura cu madam, ca mama se intoarce la munci. Sincer, abia astept, pentru ca in zilele in care am fost doar eu cu ea (fara mama, fara ta-su), a fost cel mai cuminte copil. Acum e tare mataita, pt ca mama sta doar cu ea in brate, de ma si mir ca mai accepta noaptea patutul.
Lacramioara, de ce nu pui copilul direct la san si te mulgi? Oricum, bine ai venit printre noi si felicitari pentru statusul de mamica :)
Intrebare: mai e vreo fericita posesoare de bebel cu hernie ombilicala printre voi? Parca mai era cineva, dar scuze, nu mai stiu cine. Eu cred ca Ema a tras paiul scurt si are o frumusete de herniuta. Avem luni programare la controlul de o luna si o sa vad ce ne zice.
Mami de strumf Ema (14.12.12)
lacramioara2 spune:
Draga Cellena, ma mulg de la inceput pentruca bebe a papat biberon la maternitate, eu neavand lapte atunci si dupa ce am venit acasa nici ca a mai vrut sanul ( nici nu am sfarcuri ce e drept). Am chemat 2 consultante in lactatie si nici cu ajutorul lor nu am reusit sa il facem sa accepte sanul. Urla ca din gura de sarpe, se smuceste si se invineteste de plans. Asa ca nu am de ales decat sa fac casa buna cu doamna pompa.
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cellena Geani, mare grija. Eu am facut varicela de la cineva cu zona zoster, desi intraseram in contact o singura data. Popi, de maine raman si eu singura cu madam, ca mama se intoarce la munci. Sincer, abia astept, pentru ca in zilele in care am fost doar eu cu ea (fara mama, fara ta-su), a fost cel mai cuminte copil. Acum e tare mataita, pt ca mama sta doar cu ea in brate, de ma si mir ca mai accepta noaptea patutul. Lacramioara, de ce nu pui copilul direct la san si te mulgi? Oricum, bine ai venit printre noi si felicitari pentru statusul de mamica :) Intrebare: mai e vreo fericita posesoare de bebel cu hernie ombilicala printre voi? Parca mai era cineva, dar scuze, nu mai stiu cine. Eu cred ca Ema a tras paiul scurt si are o frumusete de herniuta. Avem luni programare la controlul de o luna si o sa vad ce ne zice. Mami de strumf Ema (14.12.12) |
Eu am avut varicela, Nati asta vara, dar o forma atat de usoara ca nu a putut fi diagnosticata de la bun inceput. Din cauza asta am lasat-o in continuare la gradi si i-a molipsit si pe altii, de m-au injurat toti parintii... :( dar daca dr de familie nu a pus diagnosticul de varicela, m-am bazat pe spusele ei. Dupa ce au inceput sa faca si alti copii am realizat ca fusese intr-adevar varicela.
Pt Sara ma tem mai mult, desi am tot citit ca cel putin in primele 3 luni bebe are o imunitate buna. Sa speram ca e asa si scapam cu bine...
Stie cineva ce pot sa fac ca sa limitez riscul? Am schimbat lenjerie, prosoape, am spalat hainele (mai ales ale lui), i-am spus sotului sa ia niste dezinfectant de la farmacie sa ne dam cu el pe maini... Nu folosim aceleasi obiecte... Altceva, ce sa mai fac...
Oricum am inteles ca sunt contagioase doar veziculele, mai exact, daca intri in contact cu lichidul din ele.
Ma simt de parca au dat toate peste mine... Toate odata :(
Cellena spune:
citat din mesajul lui lacramioara2 Draga Cellena, ma mulg de la inceput pentruca bebe a papat biberon la maternitate, eu neavand lapte atunci si dupa ce am venit acasa nici ca a mai vrut sanul ( nici nu am sfarcuri ce e drept). Am chemat 2 consultante in lactatie si nici cu ajutorul lor nu am reusit sa il facem sa accepte sanul. Urla ca din gura de sarpe, se smuceste si se invineteste de plans. Asa ca nu am de ales decat sa fac casa buna cu doamna pompa. Mamica lui Achim Ioan, 21.11.2012 |
Off, spor la pompat atunci. Sper ca macar ai o pompa electrica buna.
Mami de strumf Ema (14.12.12)
angiuta spune:
Geani se intampla foarte rar ca sa se imbolnaveasca cineva de varicela de la zona zoster. Eu am facut anul trecut pe cand faceam practica intr-o gradinita asa ca m-am interesat, am intrebat si un medic de familie si un dermatolog. Doar lichidul din acele bubite e contagios. Pentru a fi sigura e mai bine ca sotul tau sa-si acopere zona cat timp e acasa. Asa am facut si eu, la mine era pe burta si mi-am acoperit cu pansament steril si leocoplast zona cat timp eram la gradi.
Sper ca sotul tau ia tratament: aciclovir si solutia aia care usuca bubitele si linistea psihica e foarte imporanta. Eu am primit medical tocmai pentru ca munca la gradinita era foarte strseanta si aveam nevoie de liniste pentru a ma vindeca cat mai repede.
Dr. ti-a zis ca e protejat pentru ca alaptezi pentru ca prin laptele matern se transmit si anticorpi.
Geani80 spune:
citat din mesajul lui angiuta Geani se intampla foarte rar ca sa se imbolnaveasca cineva de varicela de la zona zoster. Eu am facut anul trecut pe cand faceam practica intr-o gradinita asa ca m-am interesat, am intrebat si un medic de familie si un dermatolog. Doar lichidul din acele bubite e contagios. Pentru a fi sigura e mai bine ca sotul tau sa-si acopere zona cat timp e acasa. Asa am facut si eu, la mine era pe burta si mi-am acoperit cu pansament steril si leocoplast zona cat timp eram la gradi. Sper ca sotul tau ia tratament: aciclovir si solutia aia care usuca bubitele si linistea psihica e foarte imporanta. Eu am primit medical tocmai pentru ca munca la gradinita era foarte strseanta si aveam nevoie de liniste pentru a ma vindeca cat mai repede. Dr. ti-a zis ca e protejat pentru ca alaptezi pentru ca prin laptele matern se transmit si anticorpi. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si Nadia (16 decembrie 2012) |
Merci, Angiuta!
Nu stiu ce tratament i-a dat dr si nici nu am vazut cum arata bubitele ca azi a fost la serviciu toata ziua. Multumesc pt sfaturi! Cat despre munca la gradi, eu i-as ridica statuie educatoarei lui Nati.