Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Buna seara fetele La Multi Ani un an nou fericit multa sanatate si bebei sanatosi si la termen.
Bobitza si eu am fumat de la 17 ani bine am 24 acum dar nici eu nu pot sa zic ca m-am lasat de fumat. Eu si inainte fumam un pachet la 2 zile asta cand nu fuma sotul de la mn si fumam kent nanotec gri care are 1, 0,1, 1 gudron nicotina si inca ceva. Am citit binenteles pe net ca nu este bn sa te lasi brusc de tigari pentru ca toata nicotina se duce la bebe daca te lasai cu 3 luni inainte era perfect dar asa nu. Si mai fumez o data la 2-3 zile chiar 5 zile cate o tigare asta sa nu zik corpu ca m-am lasat. Important este sa nu mai simti nevoia sa fumezi. Se spune ca daca fumezi maxim 5 tigari pe zi nu esti considerata dependenta acum nu stiu ce sa spun. Oricum Am intrebat-o pe doctora cum afecteaza fumatul bebeii si mi-a spus ca in 95% din cazuri au greutatea un pic mai mica cam cu 200 300g si f rar adik 5% din cazuri afecteaza respiratia sau plamanii. Bafta daca te hotarasti sa te lasi.
In legatura cu dormitul eu inainte dormeam numai pe burta de cand am aflat de bebe nu am mai dormit asa numai pe spate sau intr-o parte. Sper ca nu v-am plictisit am scris cam mult

12+

Mergi la inceput

Bobitza apropo si eu sunt la spitalul Ilfov la doc Olteanu am fost la Bernevig Mihaela dar am schimbat-o pentru ca nu imi placea ca nu ma tinea minte de fiecare data cand ma duceam chiar si dupa 2 zile dar ce ti-am dat ce ti-am facut ...etc. Si mai ales ca nu raspunde la tel de fiecare data si mie nu imi place asa. Stiu ca dr Dragu este sefa de sectie dar la fel mi sa parut un pic recalcitranta de cate ori am vazut-o pe holuri acum nu stiu cum se poarta cu pacientii sper ca bine . U ai facut Bitestu?

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Dana nu stiu ce sa zic de dna Dragu. Intr-adevar pe holuri e cam agitata si nu te baga in seama insa cand intri la consultatie pare preocupata si interesata. Eu am fost prima data la 5 sapt. cand mi-a confirmat sarcina, apoi la 6 cand i-am auzit inimioara si ma mai duc Vineri , acum.
Nu mi-a facut nicio analiza. Inainte sa raman, intamplator, mi-am facut eu analizele de baza+ cateva hormonale, grupa, RH si data trecuta i le-am aratat. S-a uitat fugitiv pe ele, toate iesisera bine si a scris pe un bilet ca trebuie sa mai fac Urocultura, Secretie vag. si secretie col... parca asa ceva. La mine fiind acel mic hematom a zis sa fac data viitoare aceste analize ca sa nu deranjeze acolo...
Ce e bitestul si la cate sapt se face?
Cum e dr Olteanu? Am vazut ca o cauta multe fete.
Te pup!

Alexandra 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

M-am panicat! Am crezut ca am ratat o analiza importanta si am cautat repede pe net ce e cu Bitestul. Se face intre 10-13 Sapt.
Noi suntem micuti, Dana, avem abia 7 sapt , desi as vrea sa fac repede macar 12 sa scap si eu de stres cat de cat.

Alexandra 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana303maria spune:

Bine v-am gasit la noul capitol! Vorbarete mai sunteti! Am avut ceva de recuperat din urma...

Eu stau f prost la capitolul kg. Am plecat de la 88 kg la 1.65 si momentan oscilez intre 87-88. recunosc ca mi-e frica de cate kg o sa acumulez, dar eu zic ca ma alimentez corect, nu fac excese.

Eu maine oricum merg la med de fam pt reteta de arefam si innhep, pt trimitere la parhon si pt analizele de primul trimestru. Voi cunoasteti pe cineva la parhon? Sau un dr endocrinolog bun, eventual specializat pe sarcina?

Eu am ramas cu ceva "sechele" dupa sarcina trecuta, pierduta la 4 luni si imi pare rau ca pana acum nu am reusit sa merg la endocrinolog.

Tot maine merg la gine, ca sa vedem inimioara. Imi doresc atat de mult sa fie bine, sa bata puternic, bebe sa nu aiba retard de crestere, imi doresc ca sacul Yolk sa fie de dimensiuni normale.

Eu in ultimele zile ma contrunt cu niste gretri cumplite, urasc mancarea, nu mai pot manca nimic. Nimic nu-mi place, ce incerc are un gust nasol si-mi vine sa vomit. Dar in ciuda faptului ca nu mananc si nici apa nu prea beau (imi vine sa vomit si de la apa) eu nu am slabit. E normal ca nu vreau sa slabesc, dar la cat nu am mancat m-am asteptat sa sa vada un pic la cantar.

In fine, tot ce conteaza e ca bebe sa fie perfect sanatos si intreg!

MTHFR A1298C - stare homozigota
Burtica 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Multumesc Bobitza de aprecieri
O sa treaca saptamanile imediat. Mie nu imi vine sa cred ca am ajuns asa de repede in trimestrul 2. Nu ca ar fi fost prea scurt ca au avut grija greturile sa ma faca varza si inca nu ma lasa ca ieri nu m-am putut ridica din pat si azi dupa ce am mancat am facut prostia sa gust din cafeaua sotului si mi s-a facut asa de rau ca am avut senzatia ca lesin...cu transpiratii reci si vedere incetosata..tot tacamul .... M-am speriat putin dar nu a durat mult si a trecut . Abia astept sa treaca toate greturile sa ma pot bucura si eu de sarcina.
Ana imi pare rau stiu cum e ca si la mine perioada aia a fost cea mai neagra 6-7 saptamani ca mai si asteptam de la o saptamana la alta sa ii bata inimoara ca la 6 nu a vazut-o..si imi era si rau si asteptatea era asa de lunga . Incerca sa te calmezi ca stie bebe ce are de facut acolo. Oricat de putin ai manca el e atat de mic ca imd isi trage tot ce are nevoie din tine. Cand o sa vezi ca ii bate inimioara nu o sa mai conteze nimic
Eu am pus chiar la inceput aproape 1,5 kg desi nu am mancat deloc mult si apoi am scazut inapoi la greutatea initiala intr-o saptamana (sapt 7) si m-am mentinut la aceeasi greutate 4 saptamani acum am un kg inapoi. Si sincer ma asteptam si eu sa slabesc la cat de rau mi-a fost si nu am prea mancat si deranjata la stomac.....si tot incep sa iau in greutate. E drept ca nici miscare nu mai fac deloc ..mai ales acum in concediu de la starile de rau am stat aproape exculsiv in pat cu telecomanda in mana
Nu toata lumea slabeste de la greturi . Important e sa fie bebeii sanatosi ca dam noi jos dupa ce incheiem cu sacina.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

diana ai facut DD ?

eu nu stiu ce sa fac sa il fac sau nu ? help....

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

13 +

Mergi la inceput

Bobitza acum am vazut ca voi sunteti mai micuti . Dr Olteanu este tanara si este foarte draguta , ma refer la faptul ca vorbeste foarte frumos iti explica tot ce este nevoie. Analize trebuia sa iti de-a pachetul Torch si analizele de trim 1 cele de sange si secretie mie asa mi-a dat iar sapt viitoare cand ma duc sa fac bitestu ma duc si cu analizele. Dr mi-a scris exact cat ma costa toate de ex Torch am vazut ca este undeva la 350 ron ea ma trimis la o clinica unde au fost gata in 24h si am platit 240 ron. Pana acum sunt fff multumita de ea.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RLK spune:

Olimp, eu am inteles ca Dublu Test nu este neaparat obligatoriu, si ca multi medici nu-l dau, tocmai pt ca dau Triplu Test.( care intr-un fel include si DD).
Eu o sa fac direct TT.

RLK 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_popa27 spune:

Olimp banuiesc ca intrebi de Dublu Test nu?
L-am facut. Mi-am facut analiza la 10 sapt si 5 zile si ecografia mi-a facut-o medicul de familie cu masuratori si tot tacamul la 12 sapt si 4 zile . Mi-a facut-o 4D si mi-a zis si sexul.
Mi-a iesit cam mica cantitate de la un hormon PAPP-A asa aproape de limita dar dupa eco si masuratori si dupa ce mi-a bagat toate datele mi-a iesit Low Risc , Nu mai stiu acum cam 1:1300 si ceva pt sindrom Down si pt celelate 1 la niste numere imense. Nu stiu daca mai fac si triplu test dar nu cred ca mi-l mai da.
In legatura cu testul asta parerile sunt f impartite si depinde de fiecare daca considera ca e necesar pt ca e un test care iti puna un diagnostic iti da doar riscul. M-am socat ca riscul pt varsta mea e cam 1 la 800.
Si medicul imi zicea ca daca rezultatul total, dupa toate datele e de 1:1000 ar fi fost cu semnul intrebarii.

13+

Mergi la inceput