Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )
Raspunsuri - Pagina 4
diana_popa27 spune:
RLK sa te informezi bine ca din cate stiu eu dublu test ar fi mai concludent decat triplu test pt Sindromul Down. Si acum multi medici dupa ce dau dublu nu mai dau triplu. Eu cand eram disperata ca nu intelegeam de ce mi-a cerut analiza de sange asa devreme si ecografia asa tarziu am tot google-it despre test si sunt zeci si zeci de pareri.
Acum sincer chiar nu stiu care e adevarul si cel mai bine trebuie discutat cu medicul si el o sa te sfatuiasca ce e de facut. Numai sa nu va panicati daca ies aiurea testele astea pt dau eroare de f f multe ori amandoua si TT si DT. E f important un ginecolog de incredere care sa explice ce si cum pt ca si ei urmaresc ce considera ei ca e imp din experienta.
13+
olimp spune:
diana , RLK merci de raspuns
eu sunt derutata , pe mine m-a chemat dr. sa fac Dublu test in ziua cand trec in sapt 15 + , se mai poate face atunci nu e prea tarziu ?
intrebarea mea este ca nu stiu ce sa fac sa il fac la 15+ sau sa imi vad de treaba sa merg doar pe triplu test.
dilema e mai mare pt ca eu merg la 2 dr
-primul zice sa facem doar triplu
-cel de-al doilea vrea sa-mi faca testul la 15 + , eu cred ca e cam tarzior ? nu ?
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
13 +
amaliaro spune:
olimp medicul meu a zis ca este relevant in saptamanile 11-13 dupa nu iti spune nimic
amalia tsakoniati
13+
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
diana_popa27 spune:
Olimp nu te panica ca sigur stiu ei de ce iti cer astea.. urmaresc ei ceva . Incerca sa mergi la cel care te convinge si in care ai incredere si mergi pe mana lui ca sincer internetul te panicheaza ingrozitor. Pe mine m-a mancat in......sa ma uit de la e PAPP-A asa de mic si am gasit niste chestii de m-am crucit .... retard de crestere etc.
Cand am ajuns la medic a inceput sa rada mi-a calculat .. mi-a explicat si m-a calmat . Copilul nu era nici pe departe intarziat era cu 2 zile inainte de masuratori.
Sunt sigura ca cel putin unul dintre ei are o explicatie buna pt ce iti da sa faci tesstul in perioada aia . Sunt doar statistici si am inteles ca sunt mai multe metode de calcul. De-aia nu gasim niste bareme clare oricat am cauta pt rezultat bun sau rau. Pt ca fiecare laborator are un alt sistem de calcul. Pe mine m-a trimis Dr la un anumit Laborator ..si doar la ala pt el calcula numai dupa graficul alora. (Synevo)
13+
olimp spune:
amalia si eu asa stiam ca dupa hai sa zicem 14 sapt nu mai e relevant...dar ma gandesc ca si banii oare sa conteze ? sau bat campii...
dianasti ce mi-i se pare ciudat ca dr care m-a chemat la DT m-a vazut si la 12 + si nu a zis numic , doar ca suntem in grafic si , la urmtoarea data cand ne vedem facem testul si mi-a zis sa ma programez peste 3 sapt..care e cam tarziu , ma intreb oare nu e si aviditatea de bani , daca e tarziu ?
asa este si pe mine ma cam mananca in .... , si citesc pe net tot felul de prostii...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
13 +
Cris_25 spune:
Pana reusesc sa citesc toate paginile din urma, vreau sa va urez si eu un an binecuvantat, plin de vesti bune, sanatate, copii frumosi si sanatosi, mancaciosi si neplangaciosi La multi ani!
Bun venit noilor mamici! Se pare ca ne inmultim aici, nu gluma! Va pup, mamici cu burtici
8+
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
FIV4, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit
diana_popa27 spune:
Olimp iti inteleg suspiciunile...si eu sunt f suspicioasa cand vine vb de medici. Eu am avut experienta mai neplacuta cu o d-na ginecolog de aici la care am mers cu multa incredere pt ca e una dintre cele mai bine vazute DR din Arad si eram pe punctul sa ma cauterizele pt o pata pe col imaginara... M-a chemat la cabinetul ei particular dupa un tratament cat se poate de costisitor si de agresiv de 2 luni care nu a facut decat sa imi distruga flora si cam atat. Tratamentul mi l-a dat pt un rezultat la PAP -II inflamatie nespecifica.
M-am gandit ca ar fi bine sa cer si o a doua opinie ininte sa ma las cauterizata si asa am ajuns la DR pe care il am acum... care pt acelasi rezultat la pap mi-a dat o singura doza .. un ovul.. mi-a reglat rapid tot pe acolo si mi-a zis ca e perfect curat colul.
Am crezut ca ma duc sa o dau in judecata pe nenorocita sau o iau la bataie.... ca eram pe punctul de a ma cauteriza numai ca sa las niste banuti acolo la ea la cabinet.
Eu stiam ca nu am nimic abia ce ma mutasem in arad si am vrut sa imi fac PAP-ul de rutina.. nu ma asteptam sa am ceva sa ca m-a socat abordarea ei..si cat de lejer vb de cauterizare..si ce reactii am avut la tratamentul ei.. 2 luni cu spalaturi si ovule antibiotice.
In fine ....e bine sa gasesti un Dr in care ai incredere si care stie ce face ! ca risti sa te faca praf unii DR...si ajungi sa crezi net-ul mai mult decat Dr..si sa verifici de 10 ori tratamentul pe care ti-l dau.
Acum DR in cauza lucreaza si la clinica particulara la care merg la dr meu. Daca o sa nasc acoo fara DR preferential e posibil sa asiste ea la nastere daca e de garda. Nici nu vreau sa imi imaginez sincer scenariul ...
13+
paula_m spune:
Neata
Dreya,nici eu nu am facut Torch, si daca il fac , il fac in trim II. Dar nu cred ca fac toate analizele, poate doar toxoplasmoza. Nu vad de ce nu s-ar face...unii dr, te trimit sa repeti unele analize din Torch si mai tarziu.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 12+
Am implinit doi anisori!!!
poze
Dreya spune:
spunea o burtica acum ceva zile ca Torch se face gratuit cu trim de la dr de fam la Sanepid .iata raspunsul Sanepid Constanta:
''Daca medicul de familie va elibereaza aceasta trimitere cu siguranta o sa va indrume si unde anume sa o efectuati''
iar dr de fam a zis ca nu se compenseaza...
ori nu vor...ori nu se stie...ori se fac
12+