Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana303maria spune:

Am fost ieri la Fundeni si de ieri fac zilnic innohep. Mai face cineva de aici clexane/innohep?
Am citit pe aici si am vazut ca unele fete au zis ca treb sa faca cezariana din cauza heparinei si ca nu au voie sa alapteze. Oare asa e? Eu prima data am nascut natural si acum tot natural as vrea. Ar fi culmea sa fiu taiata si jos si sus... Iar la alaptat nu as renunta. Nu am renuntat la David, cand ne-am chinuit reciproc 2 luni de zile, dar tot ca mine a iesit si chiar dc toata lumea imi spunea sa-i dau LP nu am cedat si pana la urma a fost bine.

MTHFR A1298C - stare homozigota
Burtica 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

ana303maria si eu fac clexane si stiu de la prietene ca poti naste si normal si prin cezariana in caz de cezariana opresti inainte cu 48 de ore clexanele si in caz de natural stiu ca le facea ziua pe la 17 in caz ca o luau durerile avea timp si toate au alaptat fara probleme

amalia tsakoniati
13+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelafalt spune:

Ana si eu fac clexane de 0,4 acum, de cezariana stiu ca e mai indicat decat nasterea naturala ca in caz de sangerari poti sangerara mult mai mult, sau nu stiu exact sa ajung pana acolo, cat despre alaptat nu exista restristii din cauza heparinei.
Ai fost ieri la fundeni, stii cumva daca saptamana viitoare doamna doctor uscatescu e acolo?
Eu o sa vad rezultatul la eco si in functie de el cred ca merg si eu saptamana viitoare, numai ca mie imi e foarte greu cu drumul, vin de departe.

Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.

MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Mihaelafalt, pe perioada studiilor esti asigurata. Apoi pentru cele 2 luni pana la nastere poti sa iei somaj, daca nu ai job. Cel putin asa era pe vremea mea, cand terminai scoala intrai in somaj daca nu te angajai, iar somajul e si el considerat asimilat, deci esti asigurata. Dar daca atunci deja ai catre 30 de saptamani intri in concediu prenatal si ai acoperit perioada. E pacat ca pentru 2 luni sa nu iei banii, mai ales ca daca nu o sa stai 2 ani si te angajezi mai repede primesti stimulentul de 500 de lei. Chiar daca nu sunt multi bani cheltuielile sunt mari si o sa pice bine, macar pampersul si servetelele sa le acoperi si tot e ceva.

Si eu iau Clexane, stiam ca se poate naste si natural dar trebuie mai mare grija. Alaptatul nu are nici o problema cu Clexane, eu am alaptat un an si trei luni si mai alaptam mult si bine daca nu incepeam incercarile de bb2 si trebuia sa iau tratament preconceptional.

Eu am stat acasa 2 ani, m-am simtit foarte bine asa, nu as sta o zi mai putin daca as putea. Decat sa ma stresez pe la job prefer sa ma stresez acasa cu copilul. Inteleg si mamele care aleg sa mearga la job, depinde si ce job ai....care e atmosfera acolo, cat e de stresant, cati bani primesti, ce ajutor ai acasa de la bunici sau bona.....uneori merita. La mine nu merita nici financiar, nici ajutor nu am, deci asa a fost cel mai bine.

Mergi la inceput

OUG 111/2010
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat, organizat potrivit legii, in tara sau intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

Legea nr. 19 / 2000
ART. 118 (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

ana maria si eu fac clexane , acum de 0,6 , dar eu sut obligata sa nasc prin cezariana , dar nu am auzit ca ar fi restrictii , nici la nastere naturala si nici la alaptat.

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

fetelor in caz de somaj ce se intampla cu indemnizatia de crestere ?

amalia tsakoniati
13+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

se primeste indemnizatie pentru ca in perioada de somaj se considera ca esti asigurata :

OUG 111/2010
"(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
b) s-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;"

Mergi la inceput

ea termina somajul aprilie si naste in august deci raman 4 descoperite ?

amalia tsakoniati
13+

Mergi la inceput

Nu stiu despre cine vorbesti.....daca are 4 descoperite fara somaj nu mai ia indemnizatie. Dar daca stie pe cineva cu o firma poate sa vorbeasca sa o angajeze, macar sa puna salariul minim si sa-si plateasca singura obligatiile, atat ale anjajatului cat si ale angajatorului, sa nu suporte firma cheltuielile cu ea. Sau sa intre in concediu medical sau de risc maternal, sa o mai lungeasca pana intra in prenatal, ca se pare ca prenatalul se acorda daca in momentul in care ai ramas insarcinata esti asigurata. La un moment dat stiam ca in somaj se putea lua concediu medical si pe aceasta perioada de concediu perioada de somaj se suspenda si se reia ulterior. Nu stiu daca acum mai e valabil. Poate sa intrebe la somaj sau la Asigurari Sociale, sau chiar si pe medicul de familie daca poate sa dea medical in somaj, se gaseste o solutie sa nu piarda indemnizatia.

Mergi la inceput