Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )
Raspunsuri - Pagina 13
paula_m spune:
Si mie imi fug ochii dupa hainute mici , dar ma abtin, mai intai tb sa vedem ce e : baiat sau fata, apoi tb sa-mi caut hainele de la Raul, sa vad ce se mai poate folosi si ce nu.
Din lucrurile mai mari si mai scumpe imi tb numai o scoica, ca in rest am si carucior si patut si tot. Cred ca doar prin iunie ma apuc eu de cumparaturi pt bb2.
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 12+
Am implinit doi anisori!!!
poze
olimp spune:
eu nu am acasa nimic pentru bebei ...si nu am de gand sa cumpar inca nimic , sunt mai superstitioasa....pana nu vad nu cred
ma tenteaza , mi-i se scurg si mie ochii , dar ma abtin.
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani
14 +
anca_toma spune:
neata la amiaza fetelor !!!
despre tensiune si eu ma numar in randul celor cu tensiune mica , in mod normal o am 11 cu 7/6 dar acum am avut si 9 cu6 , ma mai i-a cu ameteli dar asta e.
In legatura cu concediul:
-concediul de sarcina si lauzie (pre si postnatalul) e 126 de zile care se pot imparti cum vrei numai ca esti obligat sa ai minim 45 de zile dupa ce nasti, de obicei se da dupa ce implinesti 30 de saptamani de sarcina. Se calculeaza 85% din venitul brut pe ultimele 6 luni ,aici intra si bonusuri , prime daca sunt trecute pe statul de plata.
-concediul de maternitate se ia dupa ce s-a incheiat perioada de 126 de prenatal fie pana implineste copilul varsta de 1 an sau pana implinete 2 ani .Se calculeaza acum 85% din netul pe ultimele 12 luni(intra si lunile in care ai posnatal ,cand ai salariul mai mare) cu plafoanele de minim 600lei si maxim 1200(2ani)/3400(1 an).Daca te intorci mai devreme de perioada aleasa primesti supliment de insertie de 500 lei pana la doi ani.La toata perioada asta se scade o luna cand tatal e obligat sa stea acasa el, asta nu inseamna ca tre sa stea obligatoriu, poate refuza dar oricum nu poate sta mama in locul lui.
- la toate astea se adauga 200 alocatia pana la 2 respertiv 3ani(copii cu probleme)
-programul de 6 ore se ia de cand doresti sa anunti la munca pe baza unei adeverinte de la medicul de familie + una de la medicul ginecolog.Nu cereti medical de reducere a programului ca veti fi platite doar 75%
asta e cam tot ce imi amintesc, daca mai imi aduc aminte de ceva sigur va spun.
Eu una clar voi alege 1 an , adica 11 luni.Si la Iancu am ales la fel si nu regret,nu sunt o persoana casnica prefer compania adultilor, si eu una am simtit ca putinul timp pe care il petrec cu copilul meu este mult mai sanatos decat daca as fi plina de nervi si frustrata ca stau toata ziua in casa si nu mai am deloc timp de mine.Eu una asa am simtit si asa o sa fac si acum.Le respect pe cele care pot sa fie casnice , eu una spun clar pas.Pe langa asta Iancu a devenit fff independent, nu plage cand este lasat cu alte persoane , imi face pa in fiecare dimineta cand plec la munca si nu stie cum sa ma mai iubeasca cand ma intorc.
in plus si situatia financiara nu imi permite sa stau acasa 2 ani cu banii aia as plati doar creditul si retul ar trebui sa ma duc la cersit cred .
Gata ca m-am lungit o gramada, fug la munca , ca sa merit si eu salriul de il iau azi.
P.S. azi s-a nascut primul meu finut , deabea stept sa fug de la munca si sa ma duc sa il vad
anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 14+
paula_m spune:
Olimp, si superstitiile ce spun? Cand poti sa cumperi? Dupa ce se naste copilul?
Eu nu as lasa cumparaturile pe ultima suta de m (si in nici un caz dupa nastere) pt ca 1 la mana, daca le cumperi toate o data, pot fi foarte costisitoare, si 2, pt ca necesita un efort considerabil si sa bati magazinele, vara, caldura, noi mari, de abia ne miscam, etc...
Bine, si acum e prea devreme
Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 12+
Am implinit doi anisori!!!
poze
olimp spune:
anca multumin de lamuriri
paula acum catva timp nu aveam nici eu probleme sau mai bine zis superstitii in cumparea lucrusoarelor pentru bebe , doar ca un eveniment nefericit n-a pus pe ganduri , nasei mele i-a murit copilul la 38 saptamani , era programata sa nasca la o saptamana , a ramas cu toate cumparate , patut , hainite, i-a fost extrem de greu sa le vada cand a revenit acasa ... stiu ce nu trebuie sa ma gandesc negativ , dar am o retinere fara sa vreau
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
14 +
Dedicut spune:
Buna mamici!
Eu va citesc din umbra dar deocamdata nu vreau sa scriu, am eu niste superstitii si nu vreau sa povestesc prea multe. Dar vreau sa va lamuresc cu indemniztia ca vad ca apar tot felul de variante si nu sunt toate corecte.
Indemnizatia nu se calculeaza 85% din venitul brut, ci din cel net. OUG 111/2010 - "Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei". Acum nu mai e de 75% ci 85%. Deci cat aveti scris pe fluturas ca e net luat in mana aia e baza de calcul, se face media aritmetica pe ultimele 12 luni. Unele firme includeau si bonurile de masa aici pentru ca in ultimul timp erau impozitate. Asta depinde de la o firma la alta, stiam ca nu toate le treceau pe adeverinta pe care o sa o primiti pentru dosar. Dar intra si bonusurile agentilor de vanzari, si primele, platile compensatorii.....
Concediul prenatal si postnatal este de 126 de zile si poti sa le imparti cum vrei dar postanatalul trebuie sa fie de minim 42 de zile. Ca urmare din cate stiu eu de la sarcina precedenta poti sa intri in concediu de la 28 de saptamani daca iei maxim de concediu prenatal permis.
Va urez sarcini usoare si ma bucur nespus ca le vad aici pe Olimp si Mihaelafalt, nici nu ma gandeam ca o sa ajung la aceeasi odisee cu voi!
olimp spune:
dedicut !
sa te asteptam , vii si tu la povesti cu bebei !
hai ca m-ai facut curioasa , te astept cu vesti bune
14 +
diana_popa27 spune:
Olimp incearca sa gandesti pozitiv sa te bucuri de cumparaturi . Copilul poate muri si la 3-4 luni de la o raceala sau pana in doi ani asa din senin si ramai cu toate lucrurile. Imi pare rau daca suna dur, nu asta vreau, numai ca experienta altora nu inseamna experienta ta. Bucura-te de perioada in care astepti copilasul. In egleza perioada de pregatire se numeste "nesting" si e o etapa importanta in viata mamicii. O sa vezi ca o sa ti se ridice moralul cand pregatesti cuibusorul pt cel mic, mai ales ca o sa fim pline de stres in ultima perioada a sarcinii.
13+
Adde2510 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_toma neata la amiaza fetelor !!! In legatura cu concediul: -concediul de sarcina si lauzie (pre si postnatalul) e 126 de zile care se pot imparti cum vrei numai ca esti obligat sa ai minim 45 de zile dupa ce nasti, de obicei se da dupa ce implinesti 30 de saptamani de sarcina. Se calculeaza 85% din venitul brut pe ultimele 6 luni ,aici intra si bonusuri , prime daca sunt trecute pe statul de plata. -concediul de maternitate se ia dupa ce s-a incheiat perioada de 126 de prenatal fie pana implineste copilul varsta de 1 an sau pana implinete 2 ani .Se calculeaza acum 85% din netul pe ultimele 12 luni(intra si lunile in care ai posnatal ,cand ai salariul mai mare) cu plafoanele de minim 600lei si maxim 1200(2ani)/3400(1 an).Daca te intorci mai devreme de perioada aleasa primesti supliment de insertie de 500 lei pana la doi ani.La toata perioada asta se scade o luna cand tatal e obligat sa stea acasa el, asta nu inseamna ca tre sa stea obligatoriu, poate refuza dar oricum nu poate sta mama in locul lui. - la toate astea se adauga 200 alocatia pana la 2 respertiv 3ani(copii cu probleme) -programul de 6 ore se ia de cand doresti sa anunti la munca pe baza unei adeverinte de la medicul de familie + una de la medicul ginecolog.Nu cereti medical de reducere a programului ca veti fi platite doar 75% |
As vrea sa stiu, prenatalul si postnatalul cine le plateste? Firma angajatoare sau statul (casa de pensii)?
Deci postnatal obligatoriu 45 de zile, apoi concediu de maternitate (sau CIC, nu?). Dar nu inteleg faza cu tatal trebuie sa stea el acasa o luna, de ce? Si daca tatal nu exista in peisaj ce se intampla??