Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 8 )

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobitza_85 spune:

Diana raspunsul meu a fost nu pt vaccinul antigripal vis a vis de postarea lui Mary. Sunt de aceeasi parere cu tine ca nu se preteaza mai ales in sarcina!
Alina, eu am un sal fix plus comision. Pt sal fix am in contract onsa nu exista stipulat un orar de lucru. Pt comision insa, e ckar ca trebuie sa "alerg" cat mai mult :)
Totul tine de amabilitatea si ingaduinta angajatorului... lucrez pt aceasta firma de 6 ani, dar asta nu e un motiv suficient sa fie ingaduitori... la noi cat esti productiv esti bun, cand nu...nu mai esti folositor! In fine, pt mine CEL mai important e bebe asa ca voi face ce e mai bine pt el
Eu stiu ca inainte indemnizatia era 75% si acum s-a facut 85% din venitul Net ( cu ce ramai in mana) daca stai un an si intre 600-1200 Ron , in functie de venituri daca stai acasa 2 ani.
Apropo, voi cat stati acasa? Eu ma gandeam la un an insa am discutat cu sotul si sunt nai multe avantaje ce inclina balanta pt 2 ani :)
La voi care e situatia?

PS: scuze, e posibil sa mai pap litere deoarece eu scriu de pe Tel, unde tastele sunt mici, mici :) Mi-e mai simplu decat cu laptopul pt ca tel il iau peste tot :)

Alexandra 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dreya spune:

eu cred ca o sa optez pentru varianta 2 ani...m-am tot gandit,dar nu am cu cinsa il sa las pe bebe /cresa nu ma incanta si e o perioada asa frumoasa de la 1-2 ani si nu as vrea sa pierd din pufosenia ei.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

buna dimineata !

eu clar merg pe 2 ani , nici nu discut , m-am chinuit atata timp sa il am pe strumph si acum sa pierd primimele clipe alaturi de el/ ea ?

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata

Eu sigur optez pt 1 an. Din 2 motive: pt ca as pierde bani, daca as opta pt 2 ani si pt ca o sa innebunesc 2 ani acasa. Si acum m-am intors mai repede...
Pt mine,mamicile care reusesc sa se concentreze numai pe copil si care reusesc sa isi creasca singure copilul, fara nici un ajutor efectiv sunt niste eroine. Eu nu sunt capabila, mai o bunica, dupa 1 an, am apelat la o bona, acum merge la cresa.

Edit : sa nu credeti ca nu-mi iubesc copilul , dar la un moment dat, aveam impresia ca o iau razna, simteam nevoia sa ies din lumea asta in care erau doar pampersi, mancare, somn, etc. Si mai cred ca conteaza calitatea timpului petrecut cu copilul , nu neaparat cantitatea...

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 12+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Buna dimineata ,

Eu nici macar pentru un an nu optez ... poate o luna ... cel mult doua ... dar si in astea sa merg la serviciu ... mai ales cand este timpul de lucrat statele de salarii ... Nu am o situatie extraordinara acasa ... iar daca am sa stau prea mult cred ca as lua-o razna ... asta nu inseamna ca sunt o mama rea ... se pot gasii solutii sa ies cu bine si sa ma ingrijesc de bebe asa cum trebuie .... sper ...

Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Buna dimineata dragi mamici

Felicitari in primul rand mamicilor care au fost la eco,ma bucur ca ati venit cu vesti bune si aveti bebei sanatosi si voiosi.
Cat despre fetite,baietei inca nu va felicit ca e inca destul de devreme si se pot transforma.

Despre indemnizatie,nu mai stiu cat este procentajul acum 75,80,85% dar stiu ca se calculeaza media neta pe ultimile 12 luni. La cele care au salariu mai mic de 600ron se va lua 600ron. Prenatalul si postnatalul din cate imi amintesc este de 85% din brut din media pe ultimile 6 luni.

Eu la prima sarcina am stat doar 1 an acasa,am testat varianta asta pe pielea mea si mi-a parut tare rau ca n-am stat 2 ani.Am vazut cat este de greu sa nu ai ajutor,sa nu ai intelegere din partea nimanui ca ti copilul bolnav,ca nu ai dormit toata noaptea din cauza ca nu s-a simtit copilul bine.Intrebari cu cine sa lasi copilul,cu o bona e relativ scump la ce salarii sunt in ziua de azi,sa-l duci de la un an la cresa e destul de micut,sa te rogi de bunica sa mai stea din cand in cand cu el este relativ obositor.La mine am avut noroc ca statea sotul dimineata,asa ca ziua mea incepea astfel,trezeste-te de dimineata,pregateste ceva repede de papa pentru al mic,tinand cont ca la un an inca ii dadeam mancarica proaspat preparata (prin traducere acum o faceam,acum i-o dadeam),apoi fugi la lucru(la lucru stres,nervi,agitatie,mult de lucru),ajungeam acasa rupta de obosita si pune-te la treaba,ma apucam repede de mancarica pentru noi,fa putina ordine(ca deh stim noi ce fac copii prin casa),apoi dai mancarica la copil repede,daca mai apucam sa iau si eu ceva sa pap si fugi afara cu el (si afara faceam sport nu gluma,la sala e apa de ploaie fata de "exercitiile" la care ma punea al mic ) si ajungi acasa "taras taras" ,dai papa la al mic,mai mananca si tu daca mai poti si apoi care era cea mai mare dorinta a mea,sa ma pun in pat,de unde atata fericire,ca al meu pitic nu-si terminase energia , si sarea si fugea,bine ca-l mai lua tasu in primire,ca eu nu puteam decat sa astept somnul si cu el odata a doua zi s-o iau de la capat.Asa ca acum clar o sa optez pentru 2 ani.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Neata, burtici!

Si eu ma gandeam la varianta cu 1 an. Mi-ar placea sa stau mai mult cu bebe insa 12 mil pe luna nu prea ma coafeaza

Apropos de bani, ce n-am vazut scris este ca postnatal, timp de 126 de zile se ia salariu intreg si abia pe urma 85%, in limita a 3400Ron

Eu astazi trebuie sa umblu pe la cozi sa imi schimb permisul si talonul...inca le am pe numele vechi...tineti-mi pumnii

Va pupacesc

Happy_Ama 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Happy_Ama sunt total de acord cu tine si eu daca aveam un salariu de 5000ron sau 10000 ron ,clar ma gandeam sa stau doar un an acasa. Cat despre prenatal si postnatal am scris mai sus 85% din brutul mediu pe ultimele 6 luni.

Mony de Denis Adrian (01.08.2009) + 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

voi cum va mai simtiti ? pe mine m-a luat o greata azi de zile mari ...cred ca ii este scarba strumphului cand stie ca de luni mergem la servici

sa nu mai zic ca dorm pe mine ...

si mi-e pofta de pizza!

fetelor cand se ia prenatalul , am inteles ca e de 126 de zile , cum il imparti ? cum vrei tu ? care e regula ?

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
2012.sept. sarcina oprita din ev. la 5 saptamani

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dreya spune:

eu ma simt bine...ma mai inteapa in partea dr cateodata.
mie imi fug ochii dupa cumparaturi pt bb...asa devremee

13+

Mergi la inceput