Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
Elyana spune:
Neata! Salutari pt burtici si bebei
Vroiam de ceva timp sa postez legat de balonare. Am citit (nu mai stiu unde si cand) ca pe timpul sarcinii bila se leneveste si mai rau decat in mod normal. Eu am avut un episod acum cativa ani si am descoperit ca am un perete care o imparte in 2 si ii ingreuneaza activitatea (ii este mai greu sa se goleasca). Din ce tin minte, doctorul imi recomandase mancare cat mai usoara (legume fierte, dar nu varza, mazare etc; fructe in compot, nu proaspete si in nici un caz citrice, carne slaba fiarta sau pe gratar, paine prajita sau care are cel putin 1-2 zile vechime, legat de oua nu mai stiu daca trebuiau sa fie fierte bine sau mai moi, fara sosuri, prajeli etc). Fetele care aveti probleme, incercati un regim mai usor (e greu acum de sarbatori dar tocmai meniul va ingreuneaza digestia). Eu cand am avut episodul cu bila m-am umflat in burta dupa o lingurita de fasole batuta, de parca mancasem un castron intreg. Hai ca m-am intins cu explicatiile inainte rezolvam problemele cu Colebil si Triferment dar nu stiu daca sunt permise in sarcina sau nu.
In alta ordine de idei, ieri am vazut flacaii, a zis si doctorita ca se vede clar ce au intre picioare chiar si pe ecograful slab de la spital. Azi incepem sapt 14 si am vazut ierarhia in burtica (sunt unul peste altul, nu unul langa altul, deci cel de sus isi face de cap in vila iar cel de jos e cam inghesuit si stresat, tot impinge, dar fara mari sanse de reusita, sta la garsoniera conf.3)
Burta mi-a plecat in fata (initial prin luna a2a ma latisem, si o pusesem pe seama kg in plus, prin luna a3a a inceput sa capete forma, dar aveam burta doar in zona colacelului din dreptul buricului, jos eram plata, iar de vreo 2 saptamani observ si umflatura de sub buric). Mi-a zis mama de sarbatori ca nu m-am ingrasat la picioare si ca doar pe burta se vede si am ales sa o cred (acum vreo luna am vazut 5kg in plus si de atunci m-am certat cu cantarul )
Partea proasta e ca am facut o intindere la gat de la pozitia de dormit si azi noapte m-a durut rau, am renuntat la perna ca sa pot dormi, am si vreo doua galme pe partea laterala a gatului plus un muschi incordat si dureros, abia astept sa treaca. Ah si cred ca mi s-a cam schimbat centrul de greutate prea rapid si spatele meu nu a avut timp sa se acomodeze (daca merg >1kg in sacosa/geanta ma ia o durere de noada care coboara pe picior de abia mai pot pasi)
Gata cu fotosinteza ca am scris un roman :))
Elyana spune:
Mi-am editat profilul si am pus si semnatura Acum sper sa nu uit sa o modific saptamanal
14+ +
duduta190578 spune:
Buna dimineata fetelor,m-am cantarit de dimineata,ptiu....am vreo 7 kg in plus!Dupa sarbatori trec la un meniu mai usor,ca in ritmul asta ma fac imensa!
Mie mi-a dat sa iau caliu si fe,cate una pe zi,iar azi vrea sa merg la medicul de familie ca nu am ajuns luna asta.
Sa aveti o zi frumoasa!
19+
simcri spune:
Buna dimineata burtici
Sper ca ati avut un Craciun asa cum v-ati dorit, eu am azi in sfarsit o zi de leneveala, sunt in vacanta dar sunt la fel de obosita de parca as fi fost la munca, in fiecare zi am fost la colindat sau am primit cu colindul azi stau acasa sa lenevesc ca de luni iar la munca .
Elyana felicitari pentru strumfi
Mcoca pentru printesa voinica, nu te mai gandi la sf-uri ca totul e bine.
De abia astept sa ajung si eu la doctor sa vad ce face bebe, sper ca totul este bine, poate de data asta ne spune ce este, dar va fi de abia peste 2 saptamani si nu prea mai am rabdare :(
Pana una alta ma intorc la cana mea de ceai, din care va ofer cu drag daca va doriti.
O zi frumoasa sa aveti!
doina_1984 spune:
Buna ziua!
Felicitari fetelor pt rezultatele bune de la eco!
Abia azi am terminat cu vizitele, dar trebuie sa ma apuc sa fac mancaree, asa ca nu ma relaxez. Daarr.. sper sa mergem la un suc mai pe seara :)
O zi buna!
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 16s+
carmen333 spune:
Buna dimineata, inca sunt la cafeluta si lapte cald. Azi inchei cura de antibiotic pentru streptococ grup B(infectie col) si m-am trezit cu durere in gat de vreo 2 zile- precis e vreo viroza. Am tot iesit pe-afara si de ce ma feresc, asta nimeresc. Am stat jos langa o doamna la metrou care tusea, cu tot restul si ma uitam ca din tot vagonul, dumneaei era singura racita- norocoasa de mine. Mi-am cumparat o hainuta laaarga si vanzatoarea tocmai a stranutat, a tinut mana la gura, dupa care mi-a impachetat hainuta cu mare grija, punand mana pe toate partile. Am auzit eu de puterea gandului si de legile lui Murphy, dar e prea de tot!
Ma gandeam ca am muncit atat de mult, stat in picioare la bucatarie, curatat, fara ajutor(desigur, sotul a facut ce a considerat el), insa de Paste, daca rezistam ok pana atunci, i-am anuntat pe toti ca nu mai fac nimic, eventual dau sfaturi. Mama n-a putut veni acum sa ma ajute, a lipsit din nou de la apel, a fost racita.
Dupa cura de antibiotic ma simt nesperat de bine, am foarte rar dureri scurte, dupa ce stau in picioare, nu mai am contractii dureroase. Eu tot ma gandesc ca cineva acolo ne protejeaza, ca am descoperit la timp infectia.
Suntem in luna a 5-a, iar pe 1 ianuarie ajung la 20 saptamani! Va doresc sa ajungem la termen, cu bine, tuturor, cu bebei sanatosi, livrare in conditii bune! Nu-mi pasa ca doctorul nici nu ia in calcul nasterea normala, ci doar cezariana, in cazul meu. Bebe sa fie sanatos!
duduta190578 spune:
Carmen important e sa fiti tu si bebe bine,nu mai conteaza ca va fi cezariana!Eu tot cezariana voi avea,ca si la prima sarcina,dar sincer iti spun mie-mi place ideea,nu vrea sa supar pe nimeni.Cred ca a fost ma bine sa ma taie,imediat m-am recuperat,deci te sfatuiesc sa stai linistita in privinta asta!
Am pus sa fac paste!
19+
mcoca spune:
Duduta, de curiozitate, de ce crezi ca a fost "mai bine sa te taie"?
Vicky, Printzesone and BB (22+)
paulinio spune:
Buna fetelor...
Raspund eu intre timp (tot cu o cezariana la activ si foarte probabil va mai fi una): cred ca duduta se referea la faptul ca e mai bine sa te tai decat sa-ti asumi riscurile unei nasteri vaginale dupa cezariana. (riscuri prezente si reale, nu le neaga nimeni).
Acum de ce prima a fost cezariana... fiecare cu povestea ei (la mine pozitia copilului in pelviana + altele). Pentru a doua mi s-au dat mici sanse de nastere naturala; asta e, ne impacam cu ideea.
Mi-e groaza sa mai trec o data printr-o operatie (am si sa avut reactii adverse la anestezic) dar.. sunt doar cateva zile care vor trece. Important e sa fie bebe bine si mami pe langa el.
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 18+
Carmen1985 spune:
Buna seara! Sper ca ati petrecut frumos sarbatorile! Si eu am facut cezariana la 39-40 sapt. motivatia dr a fost ca am miopie si e mai bine pt ochii mei plus ca fiica-mea avea un cap destul de mare Eu m-am simtit excelent , in schimb fetita a avut probleme dupa nastere, nu se adapta pt ca a fost facuta operatie la rece cum se zice. A stat 4 zile la incubator in perfuzii ca nu accepta laptele, plus ca eu dupa vreo 5-6 zile am avut lapte. Asa ca mare mare grija fetelor care vreti/aveti nevoie de cezariana , incercati sa asteptati declansarea nasterii natural.
Mami de Bianca 07.05.2008 si 14+