Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 (20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Foarte bun sfat Carmen, doar ca, dupa cum stii si tu.. majoritatea dr din Ro se grabesc sa faca treaba repede, planificat in agenda, nu sa-si bata capul la cine stie ce ora sau in ce zi cu o cezariana "la termen".
Eu am nascut natural si probabil ca daca o sa pot tot asa voi naste, chiar daca mi-am pus intrebarea asta inca de la prima sarcina "Cum as vrea sa nasc?". Doar ca dr pe care l-am ales prima data din pura intamplare (acum in cunostinta de cauza) nu e deloc pro cezariana, ci doar atunci cand situatia o impune. A stat 17 ore dupa mine si nu a grabit lucrurile deloc chiar daca avea si programari la cabinetul particular. Am zis "Jos palaria" ca nu stiu cati mai fac asta in ziua de azi!

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Buna si la multi ani de Craciun,

Am citit ca ati petrecut frumos si ati aflat numai lucruri bune despre bebei! Asa sa fie vestile si de acum inainte!

Eu ma pregatesc psihic pentru nasterea naturala desi pe aici este o maaaare moda cu cezariana, exclud din discutie cazurile cand aceasta este singura solutie sanatoasa. Dar am auzit foarte multa lume care a apelat la cezariana pentru ca ii era teama si nici medicii nu au incercat sa le convinga sa renunte.

De vreo luna ma conving sa incep un program de exercitii pentru gravide si niste cursuri care sa iti ajute corpul in timpul nasterii. Dar de la anul gata, ma apuc si de asta si de cautat spital, eu nu am asigurare la stat asa ca singura alternativa va fi o clinica particulara.

Va pup si sa auzim numai lucruri bune!!!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Salutare burtici.
Noi suntem bine, abia ieri seara am putut sa intu pe forum, aveam putere doar sa va citesc, plus facut update la prima pagina ca sa nu uit apoi.
Am lipsit motivat, la mama acasa a fost petrecerea nepoatei mele ce a implinit 1 an, am fost ff ocupata cu pregatirile, curatenie generala in toata casa, a fost greu pt ca am fost ff stresata, nervoasa(motive din familie la mama acasa). Si apoi a urmat petrecerea ce a durat toata noaptea, eu mereu la bucatarie, spalam vasele, apoi a urmat plecarea noastra in Viena, si iarasi nopti neadormite. Abia alaltaieri am ajuns acasa unde am, in sfarsit, liniste. Am dormit ore intregi ca sa recuperez noptile neadormite.

Mi-am facut programare la doctor pe 7 ianuarie, tot atunci voi veni cu vesti. In rest suntem bine, bebitzul da din picioruse si manute, nu imi dau seama ce face acolo dar il simt, usor.

De Craciun noi am fost pe drumuri, asa ca nu am putut sa ne bucuram de sarbatoare.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

16+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Am uitat sa-mi schimb saptamana

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

18+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Felicitari gravidutelor pt vesti bune de la teste, pt carucioarele , , pt micutii de acasa ce au serbat zilele de nastere, pt serbarile de iarna.

18+ cu minune surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna seara fetele !
Vicky felicitari pentru mica gogosica !

Irinuka sa-ti traiasca micul Cristian(scuze, ca e cam tarziu)!Am si eu unul acasa si acum mi-am adus aminte de al tau,sper ca l-ati sarbatorit cum se cuvine de Craciun !

Elyana felicitari si tie pentru cei 2 flacai ! Multumesc pentru precizarile legate de balonare ,eu sunt una dintre cele care sunt fff afectata de ea .Am incercat sa mananc cate putin si des ,si am evitat mancarea grasa ,dar mai scap la cate-o portocala si astea ma umfla rau de tot.Am intrebat medicul astazi si mi-a zis ca singurul permis ar fi carbunele medicinal.
Astazi am terminat cu spalatul de vase si cu ordinea si curatenia ,facuta de sotul binenteles ,si am terminat si cu vizitele si petrecerile pe anul acesta ,de acum ne vom relaxa mai mult si vom dedica mai mult timp copiilor.

Astazi am fost si noi la morfologica de trim 2 si gineco a spus ca-i totul in regula cu bebe ,problema ar fi la mine ca cica placenta ar fi cam jos ,in partea stanga cica se sprijina pe col ,mi-a spus ca trebuie in continuare precautie la efort si no sex.Cand ma gandesc ca in ultima saptamana am cam facut efort ...Ieri a fost punctul maxim de efort si ma cam luase durerea de burta si mijloc .Multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a intamplat nimic rau !
Bebele meu e un mare grasan cica are 497 gr si este in continuare mai mare cu 1 saptamana.
DPN-ul se modifica sigur ,ca si la prima eco morfo era la fel ,ramane stabilit la 4.05.2013 .Avem si o secventa inregistrata cu bebe care scoate limba la noi ,poate o sa o pun pe picasa .
Mai am o programare la eco 4D pe 9 ianuarie ,si sunt tare curioasa cum va fi ,ca pana acum nu am facut la nici o sarcina.
Va pup si va urez o seara buna !

Edit >Deny ma bucur ca a-ti ajuns cu bine acasa si ca v-ati linistit cu drumurile !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duduta190578 spune:

Buna fetelor!Sa va spun de ce am fost multumita eu de cezariana!Noaptea mi s-a rupt apa,fuga la spital,s-a nimerit medicul meu de garda!Au inceput durerile,m-au pregatit de nastere naturala,dar bebe nu vroia deloc sa iasa,nu ma dilatam suficient.La ora 13 a mai venit si alt medic sa ma consulte,si atunci s-a hotarat ca e cazul sa ma opereze.Poate a fost asa si pentru ca eu am ramas foarte greu insarcinata,tratamente,histero care nu e deloc placuta,instilatii care sunt foarte dureroase.Pentru mine,spun strict pentru mine,a fost bine si bebe la fel.Nu am avut de suferit dupa operatie,doar prima zi am stat in pat,dar de a doua zi m-am si ridicat si am putut sa tin fata in brate.Cand am plecat din spital nici nu mai stiam ca am fost operata.Dar fiecare se reface in felul ei!

19+

Mergi la inceput

Vad ca au aparut si discutiile despre modul cum vom naste .Eu sunt pentru nastere vaginala asta daca nu sunt contraindicatii ,am 2 astfel de nasteri la activ si pe urmatoare tot la fel vreau s-o am .Daca nu se ridica placenta am bagat-o pe maneca ,gineco mi-a zis ca in astfel de cazuri se recomanda cezariana ca exista risc de sangerare mare la nasterea normala.Mie mi-e groaza de operatii ,nu am decat pe cea de apendicita si n-as mai vrea nici una daca s-ar putea.
Din fericire ,placenta mai are timp sa se ridice .Ce ma ingrijoreaza mai mult este ca bebe are deja circulara dubla de cordon ,si ca e posibil sa se mai infasoare inca o data.Sper sa se desfaca ca sa nu mai stau cu inca un stres pe cap.

si acum21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

duduta, am inteles .

Eu sunt bucuroasa ca traiesc in sec 21 si ca in caz de nevoie exista ceza. NU m-ar traumatiza deloc o astfel de experienta (cum e cazul pe aici), principalul e sa fim amandoua bine.

Nu sunt insa de acord cu moda cezarienelor, cand doc decide dintr-o aruncatura de ochi ca e nevoie de ceza.

Vio, lasa circulara. Pana la nastere se desface si se reface samd de nu stiu cate ori. Aici nu se uita nimeni la circulara, ca zic ca nu e relevanta.

Vicky, Printzesone and BB (22+)

Mergi la inceput

Duduta cred ca depinde si de medic si de gravida ce fel de nastere aleg.Eu am avut aceasi problema ,nu ma dilatam deloc(primul bebe si mare)insa moasa m-a monitorizat permanent si bebe nu a avut de suferit decat un pic in momentul expulziei.Gineco meu a tinut cont de dorinta mea de a naste vaginal si nu a incercat sa ma convinga de altceva.Dezavantajul este ca travaliul a durat cam mult ,in cazul meu prima data 18 ore.Insa eu am fost multumita ca totul s-a terminat cu bine si m-am refacut rapid.Dupa 1 ora m-am dus sa-mi alaptez copilul pe picioarele mele.

si acum21+

Mergi la inceput