Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 6 )

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dnapotecuta spune:

Ha! Tickerele se vad in momentul in care scrii mesajul. Am dat mai jos in pagina pentru a vedea mesajele voastre si atunci s-au vazut. Ma rog... renuntam la idee.
eu doar ce am picat de la o prietena. Sotul ei a facut iahnie de fasole si n-am rezistat tentatiei. Am balotat 2 farfurii dupa care am ajuns acasa si mi-am pus si eu la inmuiat pentru maine. Adevarul e ca fasolea poate sa fie si compot facuta ca tot mi se pare o minunatie.
Asteptam sa se termine Tom si Jerry si sa mergem la nani. Toti.
Sunt bucuroasa ca i-am gasit mamei 2 volume de poezi de Esenin. Cauta demult de cand a imprumutat o carte cuiva care a pierdut-o si la ei nu s-a mai gasit. Culmea ca nici la noi. Caut de luni intregi si azi intamplarea a facut sa intru intr-o librarie si sa gasesc ultimul pachet de 2 volume. Am rugat-o cu cerul si cu pamantul pe vanzatoare sa mi le puna de-o parte caci n-aveam bani la mine. Maine cum las micul la gradi dau fuga sa colectez pretioasa achizitie. Just in time for Christmas!

Alina 11+

Mergi la inceput

Buna dimineata!!!!!Va astept la un ceai virtual.
E mi-am "tarat" copilul la gradi... in unele dimineti e asa de somnoros ca nu-i convine nimic. Asta a fost una dintre ele .
Ma rog... ostilitatile s-au terminat ok. Antebelic am facut un mic dejun copios... cea ce nu mi se inampla prea des... adica sa-l fac eu nu sa il mananc - omleta cu ciupercute si salata si un ditamai ceaiul. Am trimis la servici un sot profund impresionat.
Azi am in plan o raita dupa nimicuri de Craciun prin oras - pe jos si matinal, dupa care ceva haleala pentru diseara.
Cand vine piciul am de gand sa experimentez machiajul de iepuras pentru serbare. Am fost la servici si, cum lucrez in bransa, i-am luat de acolo culori si accesorii pentru pictura pe fata. O sa suflu un pic praful de pe mana dreapta ca n-am mai prestat ceva artistic de prin anii facultatii. Sper sa iasa bine. Am furat deja idei de pe net.
O zi usoara si frumoasa tuturor.

Alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Neata!
Mint astia de la TV de sting. Astazi m-am trezit la 6:30, am deschis TV-ul, era METEO si aflu ca in Bucuresti e oglinda pe jos, polei de nu te poti tine pe picioare. Ma gandeam sa dau telefon la servici, sa zic ca intarzii sau chiar sa-mi iau o zi de concediu. Pana la urma, am aflat telefonic ca polei e... pe ici, pe colo si ca nu e problema, ceea ce a si fost adevarat!!1 Incredibil cum pot sa minta astia!!!

In alta ordine de idei, cum va pregatiti voi de sarbatori din punct de vedere culinat? Eu tocmai am tocat aseara carnea ptr carnati si azi am in plan sa-i umplu. Voi face si cozonac la masina de paine si in rest o sa degust din bunatatile mamei.

Alina, spor la cumparaturi!
Pupici,

Andra, 9+ si mami de Alexandru (27 ianuarie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unidanad spune:

Buna fetele! Cum va mai simtiti? eu una ma simt super. Fetele am vazut ca scrie pe internet ca vezi sexul copilului la 12 saptamani daca sta bebe normal si depinde de ecograf. Fetele care ati mai avut bebei este adevarat? Eu ma voi duce in prima sapt din ianuarie sa fac bitestu si voi avea 13 saptamani ce bine ar fii sa imi spuna ca este

10 saptamani

Mergi la inceput

Andra... nu stiu exact care sunt planurile pentru bunatati. Al meu pune ca o sa luam un porc... daca e asa... carnati, transatul si alte cele sunt treaba lui. Merg si eu la ai mei. Mama e cu curcanul de craciun... cam ca americanii asa ca sarmalute, fripturici si alte cele vor fi de zuratoare nu de patruped de curte. Noi, ca tulceni parveniti care se rspecta o sa-i onoram congelatorul cu ceva peste si probabil ca aclo voi prsta eu ceva dulce ca mama mea nu se prea baga la asa ceva. Treburile ei in bucatari unt de natura mai sarata, ca sa zic asa. Ma gandeam si eu la cozonac. la masina mea de paine nu am facut niciodata. Am prestat insa acum ceva vreme la masina alor mei si a iesit un fel de paine dulce asa ca nu cred ca asta cu masina este o optiune la mine. Poate a ta are un program si ingrediente mai breze.
Unidanad... extrem de slabe sanse sunt sa afli la 13 saptamani lucrul asta. Si daca il afli informatia e cat se poate de vaga asa ca o sa pleci acasa si ei confuza. Cel mai si cel mai devreme ar fi pe la vreo 15 saptamani, din ce citisem eu.
Eu pe langa nerabdarea asta de a afla sexul copilului am una si mai imperioasa... astept intr-un mare fel sa miste. La Vlad mi-a fost are drag sa-l simt toata sarcina. Pe langa greturi, hmoroizi, statutul de balena esuata si alte cate si mai cate orori asta era cam singura parte buna. Poate voi resimtiti altfel lucrurile si poate ca de data asta voi fi si eu mai mamoasa pe timpul sarcinii insa prima oara nu mi s-a parut nici ca sunt cea mai frumoasa nici ca stralucesc. N-am fost decat mare si multa si cu greturi si cam atat. Sper sa nu dezamagesc pe careva... fiecare cu propriile perceptii.

Alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Buna dimifetele
unidanad si eu stiu la fel mi a zis medicul ca pe 27 vom sti si ce avem la testul ecografic pt sindtom dawn eu voi avea 12 saptamani
Andra28 eu astept pachiet din tara de la matusa deabia astept vom avea masa traditionala romaneasca si la socri greceasca debia astept muraturile

pup gasca de gravidute sa aveti o zi frumoasa

amalia tsakoniati
10+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata
Eu sunt de acord cu Alina. Nu cred ca se poate sti cu certitudine sexul copilului asa repede. Din vasta mea cultura generala , parca, acum, la o varsta asa frageda se vad niste liniute si in fctie de nr lor se poate spune daca e fata sau baiat, 2 sau 3...nu mai stiu. Dar nu se poate spuen cu precizie si va poate da peste cap...la Raul mi-a zis la 16 saptamani ca e fecior, si apoi la fiecare control intrebam daca nu i-a cazut puta (mi-am dorit fata), dar acum nu-l mai dau pe 1000 de fete

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 10+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_ama spune:

Buna ziua, burtici!!

Eu stiam ca pe la 4 luni se "dezvaluie" bebe...

Pana una alta eu am fost aseara la ecografie si m-am reindragostit Bebe era in plina verva sau foarte deranjat de ecograf pentru ca a facut tumbe in continuu. Dr. l-a poreclit spider man pt ca incerca sa se cocoate cu piciorusele pe pereti ce sa va zic?...sunt topita!!!

Referitor la masa de Craciun...eu profit inca de priceperea si devotamentul mamei mele fata de mesele in familie Ce e ciudat fata de anii trecuti, cand numai daca vedeam jumari sau carneturi de-astea o luam la fuga, acum mi-e o poftaaaaa!!!!! voi cum va descurcati cu mirosurile si poftele in perioada asta?

pupici

Happy_Ama 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Buna ziua fetelor.
Eu sunt mai puturoasa la postari dar va urmaresc zilnic .
Vad ca ati inceput deja sa vorbiti de sexul bebeului ... este adevarat ca suntem cu toate nerabdatoare sa stim ce o sa avem dar rabdarea sau nerabdarea noastra nu schimba sexul.... noi sa fim sanatoase si sa nu apara probleme la bebei ... App... pentru distractie ... voi ati consultat calendarul chinezec ... sau mai stiu eu ce alte indicii ( care ar arata sexul copilului) ?
Referitor la Craciun eu de abia il astept ... o sa vina fratele meu de sarbatori pe acasa si ne strangem toti la parintii mei ... fara sot ( care este plecat) si fara socrela ( care este mama salbaticilor ) .
De bucatarit ... or sa fie clasicele porcarii, sarmalute, peste , cozonac de casa ( care sper sa imi iasa ca anul trecut ... adica ff bun), placinta cu dovleac ....
La capitolul curatenie eu stau mai slabut .... o sa spal cateva lucruri prin casa si ceva aspirat si sters praful ... asa mai de ochii soacrei ... mai mult nu pot ca nu am voie sa fac efort Vineri o sa ma duc la control la d-na doctor, cu analizele, si sa vad ce mai face bebeul . Sper sa mai fi scazut ceva hematomul ala.... de abia astept sa incep sa simt miscarile bebeului ... asa macar o sa stau mai linistita simtindu-l pe el miscand .
In rest .... sper sa scapam de primul trimestru cu bine ... si sa incepem sa ne redobandim energia ... ca eu una am o lene pe mine " de ma doare" .

Ana, mamica lui Mihai Constantin nascut pe 24.05.2007
9+

Mergi la inceput

http://topdocumentaryfilms.com/national-geographic-in-the-womb/
Mi-am reamintit azi de acest documentar si l-am revazut. Taman in el zice ca pana pe la 16 saptamani parca (18 adica, ca oamenii numara de la conceptie nu de la prima zi a ultimei menstruatii) se diferentiaza ok sexele. Intr-adevar, un ecografist priceput isi poate da seama dupa alte indicii din zona respectiva insa mai apoi pot exista surprize si doctorul isi poate retrage afirmatia.
Ce sa va zic de al meu ca a fost fata pe la 6 luni. Numai ca nu imi vnea sa cred...parca nu imi venea sa ii zic "ea".
Ana Maria - vorbesti de hematom decidual? De cand il ai. Daca e acelasi lucru al meu s-a eliminat in cca 2-3 saptamani dupa care au disparut si sangerarile. Prin saptamanile 6-7 disparuse. l-am descoperit cand saculetul gestational avea 23 mm iar acest hematom avea 13 mm. Iti doresc rabdare si refacere rapida.
Cat despre mirosuri inca am reticente la stadile prepararii mancarii. Produsul finint nu ma deranjeaza insa stadiile sunt crima de gradul 1.
Pofta de carnuri nu prea mi-a fost... am tras la fructe si legume crude mai ceva decat la carne.
Cat despre curatenie si la mine este interzisa cu desavarsire asa ca nu cred ca o sa sara din parametrii saptamanali. As fi spalat cateva covorase care merg bagate la masina si perdele etc dar ma deranjeaza atat de tare mirosul de detergent incat m-am lasat pagubasa. Sper sa mai dispara disconfortul asta pana la sfarsitul sarcinii sa pot face o igienizare ca lumea a casei inainte de enirea lui bb.

Alina 11+

Mergi la inceput