Burtici cu stelute de iulie-august 2013 ( 6 )
Raspunsuri - Pagina 16
unidanad spune:
Buna fetele . Cand va vad cat de agitate sunteti cu mancarea si pregatitu pt Craciun parca ma apuca si pe mn. Eu din pacate anu asta nu fac nmk Face mama tot pt mine desi nu imi convine dar asta este totul pentru bebe.
Betty si eu sunt la fel ca tine dar cred ca ingrijorarea este degeaba. Ne este foarte frica sa nu pateasca ceva bebe si cred ca din acest motiv ni se pare ca nu e in regula. Eu nu prea mai am nici un simptom in afara de somn si dureri de sani dar nu mai sunt ca inainte.
Fetele am si eu o intrebare. Am aflat de un alt simptom de sarcina . Am vb cu 2 prietene una gravi si cealalta abea a nascut si amandoua l-au avut. De 3 zile ma ustura f tare limba si sa crapat. Nici nu mai pot sa mananc. Mi-am dat cu glicerina boraxata dar inca nu mi-a trecut. Ati patit-o si voi? Nu ma plang dar nu imi place ca nu pot sa mananc si lu bebe ii este foame mereu . Inainte mancam de 2 ori pe zi acum de 5 . Eu m-am ingrasat 1 kg si acum l-am dat jos si pe ala.
Bine ati venit burticile noi sarcina usoara si la termen.
11+
happy_ama spune:
Buna, fetelor!!
Sunteti atat de harnice la scris...Am citit vreo 7 pagini sa ajung la zi. Ma scuzati ca nu tin ritmul
Bine ati venit, Bobitza si Olimp! Sa aveti bebei sanatosi si veseli!
Fetelor, sa stiti ca si pe mine in ultimele zile ma dor ginigiile de nu mai pot si imi sangereaza de fiecare data cand ma spal pe dinti Chestia asta dureaza toata sarcina sau e o perioada acum?
Eu recunosc ca la capitolul facut de mancare am tras chiulul clasa I! In schimb am umblat in we de dimineata pana seara prin oras si am avut niste dureri de burtica si de spate care m-au cam speriat...sper sa fie totul bine...
Va urez de pe acum SARBATORI FERICITE!! si Craciunul sa presare magie in burticile noastre, sa avem "cei mai minunati" copii!
Happy_Ama 10+
betty200 spune:
Buna fetelor, acum am ajuns de la cumparaturi, pana acum mi-a fost groaza sa merg din cauza aglomeratiei, acum era deja mai lejer. Imediat ma apuc sa fac sarmalele ca mi-au trimis ai mei un carnat afumat si sa il pun sa fiarba peste ele.
Paula si mie mi-au iesit 25 leucocite in urina si flora microbiana dar asa cum spui nu ma mir ac am recoltat acolo la ei fara sa tin seama de toate indicatiile pe care le-am citit ulterior, mi-au iesit 4-5 hematii si 8-9 leucocite pe camp, nu cred ca-s multe ca medicul de familie mi-a zis ac nu-i nici o problema si mi-a dat sa beau ceai de coada calului( sa stii ca parca ma simt mai bine, nu-s asa balonata de cand il beau, nici pana acum nu aveam eu simptome de infectie urinara dar parca eram asa mai incarcata acolo)
Multumesc tuturor pentru gandurile bune , m-am mai linistit ca si asa ingrijorandu-ma n-am ce face, eu am emotii din cauza varstei ca stiu ca pierderile sunt mai frecvente si pt cele 2 mutatii pt care medicii mi-au zis ca nu-i cazul de Clexane.
Eu o sa mai citesc si o sa mai scriu pe aici dar poate unele dintre voi o sa meraga de acasa de sarbatori asa ca:
va doresc la toate sa aveti cele mai frumoase si linistite sarbatori de iarna si cei din burtici sa creasca mari si sanatosi!
10+
Ele spune:
Am bagat sarmalele la cuptor. as mai avea de frecat acte o cratita dar am ridicat oala de pamant imbibata de apa +sarmale si m-a lovit durerea de burta cam nasoala. Asa ca nu mai frec nik. Am luat no-spa si mi-am ridicat picioarele in pat.
Tre sa mai fac dus si sa imi iau o tinuta pt colindatori (ca put a mancare si in cap) . Dar sper sa vina mai pe seara, ca acum chiar ca nu mai pot.
Fetele cu ajutoarele (mamici, bunici , soacre). ...Va invidiez!!!
Noi stam departe de ei, de ani buni si singuri ne facem de toate.
Plus ca eu sunt aia de intind mese la altii. Ca deh..stau la curte. Asa ca toata lumea vine la noi (prieteni in general). Noua nu ne intinde nimeni mese.
Elena & Denisa
12 saptamani
happy_ama spune:
Fetelor, am gasit un articol cu remedii pentru migrene. puteti incerca
"Cartoful, o leguma nelipsita din casa. Spala bine un cartof, t aie cateva felii, cu tot cu coaja, si aplica-le pe frunte si pe tample. Daca vrei sa-ti continui activitatile, leaga peste acestea un prosop, ca sa nu cada.
Varza, inamicul migrenii. Folosita, inca din strabuni, aceasta leguma este de asemenea eficienta in ameliorarea durerilor de cap. Aplica pe frunte si pe tample frunze proaspete de varza, putin terciuite. Nu omite nici sucul de varza, unge cu el incheieturile mainilor, si te vei simti mult mai bine.
Ceapa. Daca nu te deranjeaza mirosul, poti aplica pe frunte, timp de un sfert de ora, jumatati de ceapa, si vei vedea ca durerea se diminueaza.
Paza buna, trece primejdia rea. Incearca sa eviti lumina puternica, parfumurile grele, oboseala excesiva, fumul de tigara, cafeaua si alcoolul, care oricum nu sunt indicate in sarcina.
Durerile revin in trimestrul al treilea. Daca intre luna a treia si luna a sasea, durerile dispar sau pierd din intensitate, in cel de-al treilea trimestru de sarcina reapar, deoarece coloana vertebrala se deformeaza, iar centrul de greutate se modifica, in urma cresterii abdomenului. Este important sa cauti solutii pentru diminuarea disconfortului, inevitabil, din aceasta perioada."
Succes!
Happy_Ama 10+
betty200 spune:
Gata sarmalele si la mine, mai trebuie sa le pun la foc, eu le dau primul clocot pe aragaz si apoi le pun in cuptor. Am pus si un carnat afumat deasupra.
Happy multumim pentru remediile naturiste, bine de stiut. Eu din fericire n-am avut inca dureri de cap in sarcina asta cu exceptia unei singure zile in care m-a durut vag toata ziua.
10+
Ele spune:
Betty si eu le faceam initial pe aragaz, dar din motiv de oala de lut le-am bagat direct la cuptor.
Bobitza sa stii ca e buna ideea cu tiramisu, mai ales ca am in casa vreao 2 pachete piscoturi primite.
Dar azi clar nu mai fac nimic. Doar mananc.
Eu nu am luat kg..inca....sa imi fac griji?? ce e drept ca manmanc f des. Nu imi dau seama la cantitati. Dimineata pana in 12 rontai continuu si am senzatie permanenta de foame.
Doar burta se vede. In rest nimic.
Dar nu ies ,sigur, din sarbatori fara kg in plus. In fiecare an dupa Craciun si Rev, atarna pe mine inca 3kg.
Elena & Denisa
12 saptamani
betty200 spune:
Ele cand te-am auzit cu cuptorul, am luat exemplu si le-am varat si eu direct in cuptor fara clocot pe aragaz. Sa stii ca eu am dat jos 3 kg de cand am ramas gravi asa ca stai linistita, bine ca eu aveam si am multe peste cat trebuie si probbail mi s-a modificat metabolismul de cand cu bebe asa ca poate copilutul asta imi face inca un bine si ma mai subtiaza cat de cat. Asa si eu doar burta o vad mai mare.
10+