masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Un motiv pt care nu ai cum sa-i urmaresti este ca poti fi dat in judecata pt incalcarea dreptului la "privacy". S-a discutat mult si bine de ce nu a fost urmarit cel de la Colorado, desi politia a fost alertata. Pt ca nu exista o linie de demarcatie ce e legal si ce e ilegal cand e vorba de incalcarea dreptului la "privacy". Legal, nu ai voie sa urmaresti pe nimeni. Si apoi sunt multi oameni bolnavi mental, se speculeaza ca mai bine de un sfert de populatie are o forma mai mult mai mai putin de ce e considerat boala psihica. Deci lucrurile nu sunt asa simple, albe (ca in Australia) sau negre ca in America. de ar fi asa simplu totul...

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui corinadana
DA! si asta! de multe ori m am gandit asa cum sex offenders sunt cumva urmariti asa ar trebui sa fie si astia bolnavi cu creierul...

Daca ii urmaresti si stii cine sunt, trebuie sa iti asumi si responsabilitatea lor. Ori tocmai asta incearca sa evite americanul care se gandeste doar la patratica lui si la banul lui. Un program de depistare, diagnosticare, tratare si sustinere financiara a bolnavilor psihici este foarte scump. Un bolnav psihic nu prea poti sa-l urmaresti daca traieste sub pod. Trebuie sa le oferi locuinte, la unii cazare in locuri unde sunt sustinuti, trebuie sa le oferi asistenta medicala pentru problema psihica dar si pentru problemele se sanatate asociate, trebuie sa le oferi o pensie, posibilitatea sa traiasca intr-un mediu decent si safe. E vorba de foarte multi bani si foarte multa munca. Dar ignorarea acestor probleme, bagatul capului in nisip, naste aceste tragedii.

Bolnavii psihici nu se inrautatesc de pe o zi pe alta. In Australia sunt vizitati zilnic de o persoana cu experienta in mental health care trebuie sa se asigure ca isi iau medicatia. In timpul vizitei, lucratorul vede daca pacientul e psihotic, daca da semne ca se degradeaza, etc si in functie de problema suna ambulanta si il interneaza. Apoi au saptamanal sau mai des (in functie de caz) intalnire cu un psihiatru care ii evalueaza. Pacientii care nu respecta medicatia si au potential sa fie periculosi sunt medicati involuntar.

Si in Australia poti sa obtii permis de arma relativ usor. Ce difera este insa sistemul sanitar, sistemul de asistenta sociala si nu exista fascinatia asta pentru arme, armata, violenta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
“It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Infiorator ce s-a intamplat. Am ramas socata. Cum e posibil ca un tanar sa aiba acces la arme de foc??? ce fel de parinti avea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Asta este si pt mine de neinteles, cum mama lui tinea in casa asemenea arme, in conditiile in care traiau intr-o zona foarte linistita a Americii, cu un nivel de trai mult peste medie, marea majoritate a populatie cu studii superioare, scoala era mult peste medie....deci nu vorbim aici de un ghetou unde iti e frica sa iesi pe strada fara arma. Care era intentia mamei...de avea asemenea arme in casa, alaturi de un copil cu "probleme".
Asta nu inteleg.

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Infiorator ce s-a intamplat. Am ramas socata. Cum e posibil ca un tanar sa aiba acces la arme de foc??? ce fel de parinti avea???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

ce intrebare pui cand e vorba de America. Acolo oricine vrea poate avea o arma, unii legal, altii ilegal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

intrebarea nu era cum de mama putea avea atatea arme, ci de ce anume avea atatea arme si de ce avea acces la ele fiul cu probleme.

nu stiu cum o fi in realitate, dar, de departe, in state se pare ca e mult prea usor sa ai o arma. in plus e un cult al soldatilor, armatei, duritatii, sunt atatia "eroi" in filme care isi fac dreptate lasand zeci de morti in urma. cine stie ce poate face intr-o minte instabila tot acest climat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Daca nu avea arma, facea o bomba, de altfel nici nu-i greu, ingrasamant si inca ceva. Un criminal care se pregateste, se protejeaza, o sa faca rau mult, mijlocul e mai putin relevant pentru cineva care chiar vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Exact, hai ca inteleg ca mama avea o arma in casa - dar o arma se tine ascunsa, nu? cu lacat? Dar de ce avea trei arme? Of Doamne, acum am citit in presa ca mama era despartita de sot (tatal baiatului) ... cine stie ce viata trista si cate resentimente avea acel adolescent.
M-a socat ce s=a intamplat.
Pe de alta parte, nu cred ca putem pune aceasta tragedie pe seama regimului armelor in SUA - va aduc aminte ce s-a intamplat in Norvegia, o tara in care e f greu sa detii arme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai si tu cand te viziteaza un hot, ai putea face o bomba, de ce ti-ai lua una?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela77O

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Eu am citit ca criminalul e autist, deci nu stiu ce vina are maica-sa, maica-sa care e si ea moarta, dumnezeu sa o ierte. Frate-su era contabil la scoala si initial s-a crezut ca el e autorul pina si-au dat seama ca e fratele lui autist.

mda,no coment!se vede ca nu stii ce inseamna autism!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Prietenii lui Mos Craciun
TOMBOLA-Spiritul Craciunului
A&M

Viata...

Cu tot respectul iti spun ca nu toata lumea stie ce inseamna autism. Cred ca pana cand nevoia te impinge sa inveti ce inseamna autism, nu stii. Eu am citit si interpretat mesajul Letitiei exact asa cum e scris: ca ea a citit ca ar fi autist. Atat. Si nu stie ce implica autismul, nici eu nu as fi gandit ca nu e posibil sa planifice asa ceva, insa asta nu ar trebui luat ca o lipsa de respect in legatura cu persoanele autiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

pai si tu cand te viziteaza un hot, ai putea face o bomba, de ce ti-ai lua una?

Intrebarea ta n-are nici un sens
Aici - http://www.nraila.org/gun-laws/armed-citizen.aspx puteti citi despre cazuri in care armele au salvat oameni.

Mergi la inceput