masacru la o scoala elementara din USA
Raspunsuri - Pagina 38
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui nelia
Cred ca va suna rautacios, dar nu ma pot abtine, imi asum riscul. Am putea spune ca si-a cumparat dreptul la o viata linistita domnul 'tata'. |
nici eu nu ma pot abtine: poate ca domnul tata isi dorea o viata linistita. si cu toti banii din lume nu poti intelege de ce o mama nu
a vazut ca ceva e atat de gresit cu copilul ei.]
cum eu nu pot intelege de ce acel copil nu a mai vorbit de 2 ani de zile cu tatal sau cu fratele lui .
de matusi nu discut, ele apar, in general cand e prea tarziu.
Victoria_mami spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui michelle-usa
ok, chiar si ca alimony e o suma considerabil de mare, in jur de 16,000 pe luna...ce job avea? michelle |
Michelle, cred ca nu stii ce inseamna 'alimony'. Alimony e ce plateste sotul care munceste fostei sotii, dupa divort. Plateste o suma lunara copiilor (un % din salar) si inca o suma fostei sotii. (Inca un % din salar.) Un fel de spousal support. Si e obligat sa plateasca, atata timp cat el are job si ea nu sau pana cand ea moare sau se recasatoreste.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus S-ar mai echilibra balanta intre presiunea lumii interlope si a celor care-i |
Cine ii opreste pe cetatenii onesti sa se organizeze si sa vaneze interlopii fara arme de foc? Nimeni. De ce nu o fac? Cum ar schimba armele aceasta stare de prostatie?
Am locuit la un moment dat intr-un cartier in care erau multi maori. Astia veniti in Australia nu primesc ajutoare sociale si muncesc (in NZ e alta poveste). Cartierul nu era ieftin si maorii muncitori si de treaba. Dar ei se aduna la un loc ca asta este obiceiul lor. Nu erau inarmati (ca nu au nevoie ). Ma crezi ca nu am auzit de furturi in zona aia? Ca nu am auzit sa faca cineva chefuri cu galagie si muzica tare? Iti dai seama ca trebuie sa fi sinucigas sa intri intr-o casa unde ar putea sa stea o familie din asta? Sau sa te auda ca ai intrat in casa la vecini? Ai sanse sa scapi cu viata daca te prind femeile in acasa, dar nici asa nu-i sigur . Si daca i-ai lezat cu ceva isi aduc fratii, cumnatii si verisorii si te gasesc in gaura de sarpe.
Nu prezenta sau absenta armelor face diferenta ci atitudinea omului si spiritul de comunitate. In loc sa militezi pentru inarmarea populatiei, mai bine ai incerca sa formezi comunitati unde oamenii se sprijina si se ajuta la nevoie. Atunci nu mai esti tu in fata cu 3 tigani care iti aduna recolta, ci un sat intreg care le opune rezistenta si ii respinge.
michelle-usa spune:
ba da, stiam ce inseamna dar mi s-a parut suma prea mare...pana am citit ca de fapt era vice president la GE si asta spune totul.
ce sa facem...noi astia care cistigam doar cateva zeci de mii pe an...pe moment nu realizam ca altii ii fac pe luna.
michelle
nelia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui a_alinta
nici eu nu ma pot abtine: poate ca domnul tata isi dorea o viata linistita. si cu toti banii din lume nu poti intelege de ce o mama nu a vazut ca ceva e atat de gresit cu copilul ei.] cum eu nu pot intelege de ce acel copil nu a mai vorbit de 2 ani de zile cu tatal sau cu fratele lui . de matusi nu discut, ele apar, in general cand e prea tarziu. alina |
Pai, isi dorea, cine nu-si doreste?! Insa cind nasti un copil si vezi ca acesta are probleme, nu mai ai cum sa ai o viata linistita... decit daca il parasesti si pleci departe de el. Ceea ce a si facut. Voi fi foarte directa si voi spune exact ceea ce gindesc despre adulti ca el, chiar daca ar fi ca tot forumul sa fie in dezacord cu mine.
Spui ca tatal isi dorea o viata linistita... Dar de ce, scrie undeva in stele ca dupa ce iti pui saminta, daca aceasta scoate o fiinta cu probleme, numai mama trebuie sa vada si stea linga ea, descurcindu-se cum poate? Tata are scutire? El e liber sa plece si sa incerce altceva, daca prima data nu i-a iesit cum si-a dorit? Stie cineva ce se va naste atunci cind decid sa aduca un copil pe lume? Era copilul lui, un copil cu probleme... trebuia sa stea linga el toata viata sau il ducea macar intr-un loc unde putea sa fie ajutat, tratat, supravegheat. Asa, domnul tata a plecat din viata lui, s-a dus sa-si traiasca viata alaturi de o alta femeie (e in regula, cu asta n-am probleme), dar parasindu-si si copilul. I-a platit mamei o suma imensa, i-a lasat o casa, i l-a lasat complet in grija ei, desi e clar ca nici nu era chiar in regula si nu facea ce trebuie ca sa-l ajute cu adevarat... si dus a fost. Si acum vine cu comentarii date presei, cu durere in suflet pentru victime, parintilor care si-au vazut copiii gauriti de mina baiatului lui, surprins ca asa ceva s-a putut intimpla??? Mai bine statea acolo unde a fugit de copilul lui, nu avea nici un rost comunicatul lui de presa, nu era nevoie de el, cind a fost nevoie de ceva facut de el, a dat bir cu fugitii. Banii nu cumpara chiar orice. Sa fiu in locul unuia dintre parintii care si-au pierdut copilul asa, m-as lipsi de empatia lui.
Chestia ca un adolescent de 17 ani cit avea nu vrea sa-si mai vada tatal ma lasa rece, daca voia tatal sa-si vada baiatul, facea tot ce e posibil si raminea linga el cumva, nu-si cumpara linistea cu bani.
Mie mi se par la fel de vinovati ambii parinti, nu e un caz criminal in care parintii sa fie scutiti de vina. Avea bani, aveau o viata care ar fi putut sa fie buna, erau educati, trebuia sa fi fost capabili sa gaseasca solutii, nu sa-l inchida in subsolul unei case elegante.
Pentru ca este absolut imposibil ca acel copil sa nu fi aratat semne de mic ca are probleme grave de sanatate psihica, nu ajungi un criminal cu singe rece ca el asa, de pe o zi pe alta. Revolta lui a crescut in timp, problemele lui psihice la fel... A tras 4 gloante in capul mamei lui, a tras 11 (unsprezece!!) gloante intr-un copil de 6 ani si inca in altii zece cite 4-5... nu e ca si-a pierdut controlul si a tras si el cum a putut, ci a tras pina cind n-a mai putut.
Nici unul nu a facut ce trebuia pentru acel copil, l-au lasat asa, cu probleme lui, tatal plecind la o viata mai linistita, mama l-a inchis in subsol si l-a inconjurat de violenta si de arme. Eu ii consider pe amindoi la fel de vinovati, au nascut un copil, tot ce se poate sa fi fost din dragoste la inceput, pe parcurs s-a dove cu probleme, se vede ca le-a avut de mic, scoala le-a observat... tata a plecat la o virsta critica si dus a fost. Ce terapii, ce ajutor, a plecat, s-a recasatorit, traieste bine-mersi intr-o casa superba, cu noua nevasta... in timp ce baiatul sau, cu probleme, este inchis in demisol, inconjurat de violenta si de arme.
dana vio spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Victoria_mami
Michelle, cred ca nu stii ce inseamna 'alimony'. Alimony e ce plateste sotul care munceste fostei sotii, dupa divort. Plateste o suma lunara copiilor (un % din salar) si inca o suma fostei sotii. (Inca un % din salar.) Un fel de spousal support. Si e obligat sa plateasca, atata timp cat el are job si ea nu sau pana cand ea moare sau se recasatoreste. Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia! VICTORIA |
pensie alimentara
Alexandra Maria
14.12.2007
cristoiu spune:
Nu e pensie alimentara, aia se plateste pentru copii, child support. Alimony e pentru nevasta.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus @bird70 - sunt de acord cu ce afirmi, si asta confirma ca nu ar exista omucideri in masa pe strazi. Dar acum balanta presiunii pe oficiali este total dezechilibrata. La fel raportul intre lumea interlopa si oamenii onesti dar fara aparare. Vezi exeplu cu tiganii care coseau lucerna unui proprietar. Daca oamenii ar avea arme ar exista frica de reactie unui om inarmat adus la disperare, care poate nu s-ar razbuna pe procuror, sau pe judecatori, poate si-ar face singur dreptate. Poate nici un nici alta, dar ar exista acea nesiguranta, ca are posibilitatea sa o faca. S-ar mai echilibra balanta intre presiunea lumii interlope si a celor care-i suporta efectele, atat in relatie directa, cat si asupra oficialior. Sentimentul acela de neputinta si de umilinta, ca este ca o "rama" in fata infractorilor si nu poti sa faci nimic, pentru ca autoritatile sunt complice cu ei, ar dispare. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
stati ca inteleg si eu ce spune Deceneus.
cand eram in facultate m-am dus sa imi decontez abonamentul de RATT si in loc sa primesc 35 de lei cum trebuia am primit 3,5, ca era o greseala si deh, trebuia sa fac o plangere daca doream s aprimesc suma intreaga.
Evident ca nu am mai facut plangerea, ca era concediu si vacanta, dar daca aveam la mine un pistol pe care sa i-l pun doamnei in gura precis imi dadea banii de la ea din portmoneu si ea ii recupera de la facultate, ca era oricum usor sa faca asta.
Sau odata cand am plecat de acasa admiram un catel care dormea pe partea cealalta a trotuarului cand un copil idiot trece pe langa mine si arunca cu o piatra in caine. Neavand arma am putut doar sa incerc sa ii tin o morala, dar daca aveam un pistol sa il amenint era mai bine....bine, asta in ideea in care nu avea si el unul de la mama de acasa cu care sa ma impuste din greseala.
sau, sau, odata eram la urgente, venise un domn de etnie rroma cu sotia, chiar de Pasti, sotia cu dureri d eburta si cateva pete de sange, fac eco, vad ca e sarcina, vine si colega, dam reteta, nenea intra si ne spune sa ii facem chiuretaj ca ei nu vor copilul. Noi ii explicam frumos ca nu se face avort la cerere in urgenta si ca pt asta trebuie sa vina dupa cateva zile, el ne spune ca ce avem, noi astia, medicii din Romania, ca maine are oaspeti si nevasta-sa trebe sa gateasca, nu sa zaca in pat. Si ca in Italia nu e asa, acolo avortul s eface cand vrea pacientul, si mai putin sa ne bata.#
daca avea o arma ne impusca, dar daca aveam si noi precis nimeream o mana sau un picior.
Deceneus spune:
Ai impresia, dar nu prea ai inteles!
1. Cei impulsivi ca tine nu primesc permis de arma.
2. Un om inarmat isi reprima impulsurile cand stie ce consecinte au faptele sale. Sigur iti vine sa scoti pistolul daca nu-l ai dar cand il ai nu o mai faci.
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Cine ii opreste pe cetatenii onesti sa se organizeze si sa vaneze interlopii fara arme de foc? Nimeni. De ce nu o fac? Cum ar schimba armele aceasta stare de prostatie? .. Nu prezenta sau absenta armelor face diferenta ci atitudinea omului si spiritul de comunitate. In loc sa militezi pentru inarmarea populatiei, mai bine ai incerca sa formezi comunitati unde oamenii se sprijina si se ajuta la nevoie. Atunci nu mai esti tu in fata cu 3 tigani care iti aduna recolta, ci un sat intreg care le opune rezistenta si ii respinge. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper “It is our choices...that show what we truly are, far more than our abilities.” Albus Dumbledore |
Spiritul de comunitate de care vorbesti exista si in societatea rurala romaneasca antebelica si chiar pana prin '70.
Disparitia proprietatii a facut sa dispara si spiritul de aparare a ei.
Spiritul respectiv functioneaza cand majoritatea cetatenilor din comunnitate au acele valori etice puternice. Atunci se manifesta opinia publica.
Din pacate in Romania balanta (ma repet cu balanta! ), a inclinat spre cei pentru care valorile au devenit "descurcareala pe cont propriu", smecheria si inselaciunea.
Ca sa se formeze acel spirit comunitar este nevoie de imprimarea unei conduite prin alte mijloace, si necesita timp.
Dar asta-i alta discutie.