masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

deci inarmam si profesorii acum

sursa aici:http://adevarul.ro/international/statele-unite/tragedia-newtown-putea-schimba-politica-armelor-sua-1_50d0996b596d720091135456/index.html

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun. (Arthur Schopenhauer)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Ai impresia, dar nu prea ai inteles!
1. Cei impulsivi ca tine nu primesc permis de arma.
2. Un om inarmat isi reprima impulsurile cand stie ce consecinte au faptele sale. Sigur iti vine sa scoti pistolul daca nu-l ai dar cand il ai nu o mai faci.

Sigur, atunci cind te duci si-ti cumperi arma, iti iei impulsivitatea cu tine si ti-o pui frumos in buletin, asa nimeni nu are cum sa se insele ca a dat o arma unuia care poate ceva rau cu ea. Si da, poate ca nu-l scoti daca il ai si esti obisnuit cu el (asta pina cind isi va pierde unul controlul si uita cei 7 ani de acasa, dar alea vor fi exceptiile care intaresc regulile, iar victimele colaterale). Si de, fapt, doamana cu pricina nici nu ar fi gresit, i-ar fi tremurat miinile de teama ca s-ar putea trezi cu vreun pistol in gura, pentru ca ar fi stiut ca XIO avea pistolul la briu si nu cred ca s-ar fi putut baza pe faptul ca poate, totusi, daca il are si e educata sa-l foloseasca, nu-l va scoate sa i-l puna in gura... Sau, poate, stiind toate lucrurile astea, si-ar fi luat si ea un pistol si cind XIO ar fi deschis gura sa-i spuna ca a gresit, i-ar fi inchis-o rapid cu un pistol. Si uite asa, pe linga toate lucrurile necesare omului pe linga casa si in viata si pe linga briu, pistolul ar face parte din cotidianul noastru, si asa minunat de nu se mai poate. Stii, dimineata cind intreb copiii daca si-au luat toate cartile caietele, daca si-au luat mincarea, manusile si caciula, daca si-au luat abonamentul de autobuz... ce mare lucru daca verific de-i incarcat pistolul si il au acolo unde trebuie... Asa, toata lumea ar dormi linistita.

Si acum stiu oamenii consecintele faptelor lor, caci sint destule si nu toate legile sint proaste... si, cu toate acestea, multi fac greseli si incalca legile. Crezi ca arma la liber i-ar impiedica sa o faca? Eventual, s-ar crea o balanta, ochi pentru ochi...

Deceneus, acum imi dau seama ca tu chiar vorbesti serios, nu glumesti si nici nu tii sa enervezi pe nimeni. Uite, nici nervoasa nu sint cind citesc ce scrii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Deceneus, nu sint sigura ca numai existenta proprietatii private statea la baza coeziunii satelor antebelice. Nu ca nu ar fi foarte importanta.
Din cite mi s-a povestit, o coeziune exista si dupa razboi.
Eu cred ca un rol foarte important il are si instabilitatea populatiei.
Inainte oamenii se nasteau si mureau pe o raza de citiva km. Si, in plus, cineva imi facea remarca ca toti erau mai mult sau mai putin inruditi.

Acum oamenii se deplaseaza in permanenta.
Nu ai cum sa creezi o societate sudata cind oamenii repectivi sint vecini doar pentru citiva ani si realtiile se limiteaza la "buna ziua", in cazul cel mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Ai impresia, dar nu prea ai inteles!
1. Cei impulsivi ca tine nu primesc permis de arma.
2. Un om inarmat isi reprima impulsurile cand stie ce consecinte au faptele sale. Sigur iti vine sa scoti pistolul daca nu-l ai dar cand il ai nu o mai faci.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Eu cred ca tu nu ai inteles.
Un om normal nu impusca un alt om atunci cand e nedreptatit nici daca are pistol, nici daca nu il are.
In schimb unul care ar impusca pe cineva in trafic spre exemplu e un om periculos. Ce crezi ca se intampla daca dai liber la arme?
lasand la o parte naivitatea cu impulsivitatwea, de parca ai la tine un biletel de la medic, cum ca ai fi impulsiv sau nu. Oricum scoti arma la nevoie si imediat e de acord cu tine medicul.
ma rog, ideea este ca daca ai 100 de oameni si le dai arme la toti, din aia 100 se gasesc 3 fericiti ca pot omori alti oameni. Ceilalti 97 nu ar omori pe cineva decat in legitima aparare. Deci nu s-ar duce nici un om normal peste judecator, medic, vanzator sau politist sa il impuste ca i s-a facut o nedreptate.
In schimb cei derankati ar omori fara mila daca ar avea arma, iar cum armele sunt interzise, pot recurge la pumni si picioare ca sa isi rezolve 'nedreptatile'.

Apoi, cam ce consideri tu nedreptate? Rudele omului omorat de huidu ar trebui s amearga sa il impuste acum pe el, pe nevasta-sa, hai si pe copii, pe judecator, samd, ca au asteptat prea mult pt sentinta? Sau pt ca Huidu nu a intrat la inchisoare?

In capul rromului de care am povestit eu si colega mea am facut o nedreptate ca nu i-am chiuretat sotia ca sa poata a doua zi sa gateasca. Ti s-ar parea ok ca omul ala sa aiba o arma la el?

Bine, sunt intrebari retorice pt ca este o prostie absoluta ce sustii tu.
Tu nici macar nu sustii ca e ok sa fie armele legale ca sa ne aparam in casa de intrusi, tu chiar sustii ca atunci cand un functionar ne nedreptateste, sa se adune o sleahta de oamni sa omoare 5 functionari si dupa aia sa vedem ce liniste si pace o sa fie.
Bine, lasand la o parte ca familiile functionarilor vor omori familiile criminalilor samd.
Sincer, Deceneus, tu iti dai seama ce spui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Hai mai ca face misto!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Un om normal nu impusca un alt om atunci cand e nedreptatit nici daca are pistol, nici daca nu il are.

Cam asta e ideea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Hai mai ca face misto!

Crezi? Ca asa am crezut si eu... dar au fost cel putin vreo trei chestii pe acolo care imi spun ca vorbeste serios, chiar si-ar dori asa ceva.

Dar ia spune, Deceneus, arme ar purta si femeile in planul tau? Ca stii ca, desi poate nu sint impulsive tot timpul, ele is cam isterice asa, mai ales in anumite perioade. Sau le-ar purta doar cele care ar demonstra barbatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

http://news.sky.com/story/1026461/us-school-shooting-sparks-rise-in-gun-sales

Din pacate in urma atacului, vanzarea de arme a crescut.
Mi se pare halucinant, la fel cum mi se pare si discutia asta despre armele din Romania, noi, oamenii nu invatam din greseli, avem sub nas o tragedie, aprindem lumanari, share-uim fotografii ale victimeleor pe facebook si emails si dupa aceea ne scormonim in buzunare si ne mai cumparam o arma Ipocrizie si prostie mai mare nu pot sa-mi inchipui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

nelia, io am o banuiala cum ca o femeie cu o arma in mana poate fi chiar mai periculoasa decat un barbat...

Io recunosc ca, in momentul in care viata copilului meu a fost pusa in pericol de un prostalau inconstient, am simtit impulsul de a-l ucide cu mainile goale. Tremuram, aveam lacrimi in ochi si i-am si spus tampitului ca il sfasii acolo, pe strada, pe loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

http://news.sky.com/story/1026461/us-school-shooting-sparks-rise-in-gun-sales

Din pacate in urma atacului, vanzarea de arme a crescut.
Mi se pare halucinant, la fel cum mi se pare si discutia asta despre armele din Romania, noi, oamenii nu invatam din greseli, avem sub nas o tragedie, aprindem lumanari, share-uim fotografii ale victimeleor pe facebook si emails si dupa aceea ne scormonim in buzunare si ne mai cumparam o arma Ipocrizie si prostie mai mare nu pot sa-mi inchipui!

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

In ideea ca se face reforma, cei pasionati de arme le cumpara acum ca poate nu mai apuca. Este un ciclu care s-a repetat dupa fiecare masacru. Ma indoiesc ca cei care pling si impart poze pe FB sint aceeasi cu cei care dau navala in magazine. Si ca sa fim nitel drepti, degeaba plingem pe FB daca nu punem mina pe hirtie si creion si nu scriem reprezentatitivilor nostri in Congress. Dam dovada de aceeasi ipocrizie.

Sa nu uitam ca este un moment propice de a actiona - marea majoritate a candidatilor in Congress de anul acesta care au fost sprijiti MASIV financiar de catre NRA nu au cistigat alegerile.

Mergi la inceput