masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

[/quote]

Va fi singura interventie a mea la subiect...mi-am impartasit experienta si atit.

Nu cred ca locul armelor este intr-o scoala - nu cred ca o directoare trebuie antrenata in tras la tinta - nu cred ca vinzarea de arme semiautomate cu care te duci la razboi in Afganistan isi au rostul in dulapul civililor - nu cred ca iti TREBUIE mai mult de o arma in casa.

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

[/quote]

Ocebine Poate te mai lasa inima si mai "intervii"o data si ne zici de ne trebuie arma? De cine sa ne aparam sau pe cine sa impuscam???

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si tu crezi ca inarmarea civililor ar rezolva toate aceste probleme? Imi explici si mie cum vezi tu un plan de actiune conform cu ceea ce sustii? Desi am spus ca nu intru in discutie, caci sint, iti spun cit pot de sincer, stupefiata de lumea pe care ti-o doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

michelle, eu va tin pumnii sa reuseasca presedintele ceea ce zici tu. dar din ce reactii am vazut eu in ultimele zile, pun pariu pe ce vrei tu ca nu se va intampla. nu ca nu vrea presedintele, nu vrea poporul. poporul ala distrus si inlacrimat, cu lumanarele, coronite mortuare si imbracaminte alb/verde.

ce sa zic, nashpa. in momente de-astea nu-i invidiez deloc pe oamenii de la top, care oricat de mult ar vrea binele unei natiuni, nu pot merge impotriva democratiei. iar democratia inseamna vointa Boborului, cu P mare.

Te poti inneca dar lumina tot nu ti se face in cap.

America nu-i NYC sau LA...este o imensa expansiune in mijloc unde politia nu-i la 5 minute de casa. Sint ferme cu animale, sint case razlete la zeci de km unele de altele, sint vinatori din tata in fiu...este o dimensiune culturala pe care nu o poti intelege. Eu m-am exprimat in acest fel pentru ca in societatea asta nu poti ca John sa aiba dreptul la un shotgun pentru ca are ferme (cu coyoti si lupi) dar Patrick din Connecticut nu are voie.

Este vorba despre reglementare si este nevoie DISPERATA de reglementare...este aberant sa reusesti sa interzici toate armele...este un lucru care nu trece NICIODATA in Congress (cu toate ca eu sint de 100% acord ca nimanui civil nu-i trebuie arme...eu nu ingadui cumnatilor mei care sint toti politisti - NYPD sa intre la mine in casa cu arma).

Eu sper (realist vorbind) sa interzica cele mai multe dintre ele dar sint constienta ca este o treaba monumentala catre imposibila...totusi, chiar daca se reuseste sa interzica nenorocitele astea de arme de asalt, e un pas inainte.

Eu nu am vorbit din convingere personala (URASC armele) ci din pragmatism si din experienta locului...care va lipseste cu desavirsire.

Edit sa adaug ca vad ca este mult prea dificil de inteles: Eu, cetateanul american Ocebine, sint impotriva TUTUROR armelor de foc detinute de catre civili...le urasc si as vota azi punerea lor in ilegalitate. Dar, in acelasi timp relizez ca este un lucru imposibil de schimbat si as accepta orice pas inainte spre micsorarea numarului de arme detinute de civili.

Sper ca e mai clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

da bird, dar mai bine il impusca cineva inainte sa ajunga sa ia cu el alte suflete. pana la urma putea sa ii impuste pe toti din scoala aia!

alina

da, mai bine purtau si invatoarele arme, nu? in felul asta l-ar fi putut opri pe atacator.

uite, eu am o idee si mai buna: mai bine sa poarte si copiii arme! in felul asta s-ar putea apara singuri cand un nebun navaleste in scoala pus pe omor. ce zici de asta, nu ar rezolva problema?

michelle, do you see my point????

nu inteleg ce vrei sa spui, de ce ma intrebi pe mine??? daca ar fi dupa mine...as vrea sa nu existe arme in lume.

michelle

pentru ca vorbeam despre ce speri sa realizeze presedintele. si-ti dadeam un exemplu de impresie a unui cetatean pasnic, care se gandea ca daca invatatoarele aveau arme la ele, poate l-ar fi oprit pe atacator.

ideea e ca pana si oamenii cei mai indurerati de tragedia ce tocmai s-a intamplat, isi pun problema ca nu sunt suficiente arme in uz. ca ceea ce se intampla, se intampla pentru ca nu are toata lumea o arma la el, permanent, ca sa se apere. modul asta de gandire, de neinteles pentru mine, v-a adus unde sunteti si unde veti fi multa vreme de acum incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Deceneus,
ce spui tu nu are absolut nici un sens.

Tu crezi ca orice om care 'se simte' nedreptatit, chiar a fost nedreptatit? Vrei ca justitia sa dea dreptate celui care pare mai periculos si care are potential mai mare sa atace judecatorul? Ce fel de societate ar fi asta??

Nu stiu ce experiente ai tu cu 'oamenii de rand' dar eu iti spun ca genul asta de societate in care fiecare isi face dreptate nu functioneaza. Imagineaza-ti in Romania unde oamenii inca mai cred tot felul de prostii, sa vina sa te impuste unul ca i-ai deochiat copilul . Am auzit atatea prostii la viata mea, si cei care le emiteau erau ferm convinsi ca sunt reale . Uite la cumnatul meu, il uraste pe sotul meu si e ferm convins ca i-a distrus familia pentru ca sotul meu i-a dat la sora-sa bani sa se mute de la el. Nu si-a pierdut nevasta ca el e un gunoi ambulant ci din cauza ca frate-su i-a dat bani sa plece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Exact cum gandeste Ocebine. :((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Scuza-ma Deceneu, dar eu vad o gaura in logica ta. Ceva nu se leaga.
Societatea nu s-ar echilibra prin ´´mecanismul comportamental´´ descris de tine. Dimpotriva. Orice persoana care s-a visat candva haiduc ar imparti gloante in stanga si-n dreapta, ar fi un haos si o nebunie. Si, dupa logica ta, ar fi indreptatit sa faca asta, perfect legal.

Uite, un exercitiu de imaginatie, imagineaza-ti ca X-ulescu vine sa te impuste ca nu ai votat cu y-ulescu.
Sau imagineaza-ti ca ai un conflict cu vecinul. Mergeti la judecata, tu castigi iar vecinu trage doua gloante in cap judecatorului, doua tie si gata, merge linistit acasa. S-a simtit furat si chiar crede ca l-ai mituit pe judecator. Ei, ce zici?

In orice societate se fac abuzuri, sunt multe nedreptati pe lumea asta, dar a imparti arme oricui in vederea folosirii lor cand se simt neindreptatiti(!!???) este de-a dreptul absurd.

Toata ideea e absurda, pana si dialogul asta e absurd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Exact cum gandeste Ocebine. :((((

Nu te dezminti...si nici cap si coada nu are mesajul tau (dar nu ma mai mir)...parca imi dadusei "ignore". Eu zic sa te tii pe pozitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

portocalia, nu esti prima care spune "aaa, vreti ca directorea sa aiba o arma? pai atunci de ce nu si copiii?"
Evident, e ca si cum ai spune: vreti ca directorea sa aiba un catalog? pai atunci de ce nu si copiii?

Eu ma gindeam la o arma sub cheie (sau cifru), la care directoarea (si eventual inca citeva persoane) ar avea acces. Ce ar fi rau in asta?
Repet: criminalii aleg locuri unde stiu ca nu li se poate riposta.
(Conteaza poate si faptul ca ucigasii fiind tineri, scoala are o semnificatie deosebita.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

michelle, eu va tin pumnii sa reuseasca presedintele ceea ce zici tu. dar din ce reactii am vazut eu in ultimele zile, pun pariu pe ce vrei tu ca nu se va intampla. nu ca nu vrea presedintele, nu vrea poporul. poporul ala distrus si inlacrimat, cu lumanarele, coronite mortuare si imbracaminte alb/verde.

ce sa zic, nashpa. in momente de-astea nu-i invidiez deloc pe oamenii de la top, care oricat de mult ar vrea binele unei natiuni, nu pot merge impotriva democratiei. iar democratia inseamna vointa Boborului, cu P mare.

Te poti inneca dar lumina tot nu ti se face in cap.

America nu-i NYC sau LA...este o imensa expansiune in mijloc unde politia nu-i la 5 minute de casa. Sint ferme cu animale, sint case razlete la zeci de km unele de altele, sint vinatori din tata in fiu...este o dimensiune culturala pe care nu o poti intelege. Eu m-am exprimat in acest fel pentru ca in societatea asta nu poti ca John sa aiba dreptul la un shotgun pentru ca are ferme (cu coyoti si lupi) dar Patrick din Connecticut nu are voie.

Este vorba despre reglementare si este nevoie DISPERATA de reglementare...este aberant sa reusesti sa interzici toate armele...este un lucru care nu trece NICIODATA in Congress (cu toate ca eu sint de 100% acord ca nimanui civil nu-i trebuie arme...eu nu ingadui cumnatilor mei care sint toti politisti - NYPD sa intre la mine in casa cu arma).

Eu sper (realist vorbind) sa interzica cele mai multe dintre ele dar sint constienta ca este o treaba monumentala catre imposibila...totusi, chiar daca se reuseste sa interzica nenorocitele astea de arme de asalt, e un pas inainte.

Eu nu am vorbit din convingere personala (URASC armele) ci din pragmatism si din experienta locului...care va lipseste cu desavirsire.

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

ocebine, te cam contrazici, mai devreme ziceai cu totul altceva.

anyway, problema nu e personala, mie chiar mi se falfaie, nu am de gand sa emigrez in america. ceea ce imi sare in ochi insa, e cat de repede se americanizeaza indivizii. presupun ca e normal, traiesti acolo. eu nu pricep totusi uimirea voastra sincera in fata acestor tragedii, atata vreme cat mai toti credeti ca e normal sa ai o arma in casa. ca nu iti trebuie "mai mult de o arma" in casa . dar arma aia, cea necesara, la ce serveste exact? nu ca sa omori? atata vreme cat iti asumi o potentiala crima, chiar nu mai pricep comotia cand se intampla o tragedie de proportii. e ca si cum ai trai de buna voie pe o bomba si te miri cand explodeaza. caci na, bombele sunt facute sa explodeze, nu?

si nu, mesajul asta nu e personal. s-a intamplat sa-ti scape tie cuvintele alea, dar putea fi oricine altcineva.

Mergi la inceput