masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Michelle si-un pistol omoara la fel ca si o arma automata sau semiautomata.

Armele nu au ce cauta in prejama civililor.

Dana

nu vorbesc din experientza proprie, vb din ce mi-a spus sotul meu( el face anual trageri cu pistoul).
una e sa tzintesti cu pistolul, iti trebuie mai multa precizie, indemanare si timp si alta e sa invirti o automata in jurul tau cu zeci de gloantze ...considerabil numarul victimelor creste cat iar timpul de reactie din partea posibilelor victime e foarte scazut.

si eu sunt de acord cu pace in lume, fara violentza, arme , razboaie, fara coruptie, furturi...dar nu traim intr-o lume perfecta...
lumea asta perfecta la care visam este doar o lume utopica a imaginatziei ...sau conform credintzei mele este lumea perfecta asa cum e descrisa in Biblie la revenirea Domnului Isus.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Michelle

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Michelle si-un pistol omoara la fel ca si o arma automata sau semiautomata.

Armele nu au ce cauta in prejama civililor.

Dana

nu vorbesc din experientza proprie, vb din ce mi-a spus sotul meu( el face anual trageri cu pistoul).
una e sa tzintesti cu pistolul, iti trebuie mai multa precizie, indemanare si timp si alta e sa invirti o automata in jurul tau cu zeci de gloantze ...considerabil numarul victimelor creste cat iar timpul de reactie din partea posibilelor victime e foarte scazut.

michelle

Bineintzeles ca asa este insa ...pistolul este o arma,iar armele nu au ce cauta in viatza civililor.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

da bird, dar mai bine il impusca cineva inainte sa ajunga sa ia cu el alte suflete. pana la urma putea sa ii impuste pe toti din scoala aia!

alina

da, mai bine purtau si invatoarele arme, nu? in felul asta l-ar fi putut opri pe atacator.

uite, eu am o idee si mai buna: mai bine sa poarte si copiii arme! in felul asta s-ar putea apara singuri cand un nebun navaleste in scoala pus pe omor. ce zici de asta, nu ar rezolva problema?

michelle, do you see my point????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

presedintele ala si-a sters o lacrima pentru ca si-a imaginat ca puteau fi copiii lui in scoala aia. iar de schimbat regimul armelor, in sensul de posesie, nu se va schimba, dar sper insa ca asa cum se poate darama o benzinarie pentru ca un vanzator a vandut tigari unui tanar ce nu avea varsta legala, se poate darama si un magazin care vinde arme .

nu cunosc legea posesiunii de arme, pentru ca eu sunt de parere ca nimeni nu ar trebui sa aiba arme, dar nu cred ca este legal sa faci depozite de arme acasa, si sper ca investigatiile care se fac sa cuprind toate aspectele care au putut duce la aceasta nenorocire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

ocebine, dar de ce este cretin cel care a spus ca daca directoarea ar fi avut o arma, ar fi putut sa actioneze?
Cred ca Tilia a spus ceva (ceea ce stiam deja), si anume ca majoritatea masacrelor au loc acolo unde victimele potentiale nu au dreptul sa poarta arme.

Va fi singura interventie a mea la subiect...mi-am impartasit experienta si atit.

Nu cred ca locul armelor este intr-o scoala - nu cred ca o directoare trebuie antrenata in tras la tinta - nu cred ca vinzarea de arme semiautomate cu care te duci la razboi in Afganistan isi au rostul in dulapul civililor - nu cred ca iti TREBUIE mai mult de o arma in casa.

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

De ce dracului iti trebuie o arma in casa???

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:

da bird, dar mai bine il impusca cineva inainte sa ajunga sa ia cu el alte suflete. pana la urma putea sa ii impuste pe toti din scoala aia!

alina

da, mai bine purtau si invatoarele arme, nu? in felul asta l-ar fi putut opri pe atacator.

uite, eu am o idee si mai buna: mai bine sa poarte si copiii arme! in felul asta s-ar putea apara singuri cand un nebun navaleste in scoala pus pe omor. ce zici de asta, nu ar rezolva problema?

michelle, do you see my point????

nu inteleg ce vrei sa spui, de ce ma intrebi pe mine??? daca ar fi dupa mine...as vrea sa nu existe arme in lume.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
la scoala fiicei mele poti intra apasand pe un buton, iar daca e asa cum se spune ca a fortat intrarea spargand geamurile si tragand cu arma, deja mie imi spune ca sistemul de securitate nu era corespunzator, si sunt convinsa ca si la scoala fiicei mele este la fel.

La scoala fetelor mele nu exista sistem de securitate, nu ai nici macar un buton pe care sa apesi ca sa intri. E un campus extins pe o suprafata mare, cu multe cladiri, cu sali de sport, terenuri de sport, locuri de joca, au si un mic lac plin de rate si vegetatie, etc. Mi se pare cumplit sa ai nevoie de sisteme de securitate sau ofiteri de politie in scoala .

Citat:
de la scoala lui fie-miu am primit deja un e-mail in care ni se spun masurile de protectie

Offf...nu stiu cum puteti trai in conditiile astea . Cineva imi povestea ca a plecat din Israel din cauza ca invatau copiii in scoli cum sa se bage sub banca in caz de bombardament. Imi imaginez ce efect are asupra copiilor genul asta de mediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Deceneus, nu ai nici o sansa.
Imensa majoritate a oamenilor nu-si pot imagina sa infrunte vintul largului fara ca statul sa vina sa le puna fularul si manusile.

E foarte bine ca nu are nici o sansa, in fata mea cel putin nu are. Nu poate sa ma convinga ca faptul ca porti arma in mod legal si omori cu ea pentru ca ti s-a calcat teritoriul te face mai putin criminal decit cel care omoara pentru ca are o problema psihica sau pentru ca pur si simplu nu i-a placut cafeaua de dimineata. Din punctul meu de vedere si politistul care omoara fara sa fie in legitima aparare este la fel de criminal ca si cel pe care tocmai il vina pentru ca era un presupus criminal... si judecatorul care condamna la moarte un om fara sa aiba suficiente dovezi care sa-l indice ca criminal (si simplul fapt ca il condamna la moarte pentru moarte nu il scoate in afara criminalitatii doar ca ii permite legea)...

Si daca gindesc asa, nu inseamna ca astept statul sa-mi puna manusile si fularul, ci pentru ca nu cred ca solutia sta in a ne omori unii pe altii, nici dintr-o parte si nici din alta. Pentru mine o viata umana este atit de importanta incit nimic nu poate justifica actul de a o lua, indiferent daca esti in afara legii sau esti in spatele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Autoritatile si politicienii se simt in siguranta cand lumea nu are arme si justita le tine isonul.
Daca cetatenii ar avea arme, ar fi suficient ca un numar mic de indivizi sfidati si nedreptatiti sa trimita pe lumea cealata doi trei judecatori si politicieni, si imediat intreaga breasla si-ar reconsidera atitudinea fata de cetatean. Autoritatile ar deveni mult mai responsabile.

Deceneus, pe mine m-ai lasat cu gura cascata. Incearca sa iti imaginezi scena descrisa de tine, poate reusesti sa vezi cat de non sens este.

Un om care stie ca-i vinovat si este condamant nu se revolta pentru ca stia ce risca si este prregatit psihic penru sanctiune.
Un om caruia un magistrat iresponsabil i-ai distrus viata, nu este pregatit pentru esec si nu mai are ce pierde. Isi pierde controlul si actioneaza. Eu nu spun ca o face cu sange rece din razbunare.
Magistratii ar fi constienti ce risca daca dau o sentinta abuziva. Acum nu risca nimic isi pot permite sa ia ce decizie doresc.
Pentru ei si pentru cei de la putere suntem ca niste "rame".
In situatia cand cetatenii ar avea arme ar fi considerati egali cu ei, adica oameni.

Citat:
Citat:

Voi judecati lucrurile prin prisma a ceea ce este acum, si nu incercati sa vedeti ce transformare ar produce o asemena masura atat in societate cat si in atitudinea autoritatilor. Cu siguranta functionarii si politicienii nu ar mai fi atat de sfidatori si de cinici.

aplicarea legii in romania se poate face doar daca Doreii si Gigeii detin cate o arma si nu ezita sa o foloseasca impotriva a tot ceea ce lor li se pare sfidator ?
Pe cuvant, tu glumesti,nu?

Am explicat mai sus mecanismul comportamental care ar echilibra societatea. Ti se apre ca justitia si politia isi face treaba? Eu cred ca au mai multe legaturi ade amicitie cu lumea interlopa decat cu oamenii onesti. De interlopi le este frica, si dau sentinte prin care-i scapa. Avem o justitie timorata de lumea interlopa si asta explica de ce avem infractionalitate mare.

Citat:
Citat:

Cineva care a fost in al doilea razboi mondial imi spunea ca la mobilizare, intr-o seara s-au dus in carciuma, unde erau soldati si ofiteri.Un soldat a cerut un foc. Un ofiter i-a oferit imediat soldatului foc. Respectivul care povestea a spus catre ofiter, "d-le mai rar asa ofiter ca dumneavoastra". La care ofiterul i-a raspuns, "de astzi o sa vezi multe gesturi asa ca al meu". Cand a inceput razboiul primele victime au fost din randul ofiterilor, impuscati din spate de proprii soldati, care aveau "polite de platit". Cei care n-au fost oameni au fost tratati ca atare.

Ia uite ce se intampla cand omu are arma si are ´´polite´´ de platit!

Dar acum serios, tu crezi povestea asta pescareasca? Tu crezi ca in armata e asa, mergi si impusti ofiterul pe la spate, pentru ca, stiu eu, nu a vrut sa iti dea foc sau te-a ´´sfidat´´, si tu sensibil fiind, pac-pac doua gloante in coaste, apoi treci linistit mai departe?
Atunci te contrazici singur. Asta inseamna haos, nicidecum masura de dreptate.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Nu este nici o poveste pescareasca.
Persoana care a relatat era ruda apropiata cu mine si nu spunea povesti pescaresti, dar a relatat mai multe situatii in care a trecut pe langa moarte. A facut frontul de est pana la Cotul Donului si in vest pana in muntii Tatra.

Mergi la inceput