masacru la o scoala elementara din USA

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Nu cred ca locul armelor este intr-o scoala - nu cred ca o directoare trebuie antrenata in tras la tinta - nu cred ca vinzarea de arme semiautomate cu care te duci la razboi in Afganistan isi au rostul in dulapul civililor - nu cred ca iti TREBUIE mai mult de o arma in casa

era sa ma innec cand am citit partea bolduita. in rest, no comment! americanii nu vor invata nici de data asta nimic.

Nici eu nu am intzeles partea bolduita de tine.

De ce trebuie ca americanii sa aiba o arma in casa?

Da,nici eu nu cred ca se va invatza ceva de aici si atuci revin la prima mea intreventzie la subiect in care ma intrebam oare nu s-au saturat inca de asemenea mascare americanii,cite suflete nevinovate mai trebui sa moara?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Si daca tot veni vorba de Constitutie, de ce un parlametar are dreptul la port arma si un cetatean onest nu are?
Nu se incalca [blue]ARTICOLUL 16
(1) Cetatenii sunt egali în fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.???

Iarasi lansezi fumigene, Deceneus. Parlamentarul si cetateanul onest au dreptul sa posede arma in baza unui permis de port-arma. Care se elibereaza in aceleasi conditii si pentru unul, si pentru altul.

--
Unde am scris eu ceva de romani, cum ca ar fi retardati?

Daca anumite natiuni care au arme nu se impusca intre ei si romanii in opinia ta ar face-o, concluzia este evidenta.

Aici scrie ca toti romanii pot sa-si procure arme letale?
Sau exista niste categorii bine stabilite?

Citat:
Art. 13
Categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate sa procure arme letale

(1) Persoanele fizice de cetatenie româna cu domiciliul sau resedinta în România, care îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (1) pot fi autorizate, la cerere, sa procure arme letale.

(2) Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cât sunt în activitate si dupa încetarea activitatii, pensionare, trecerea în rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei în care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;
b) persoanele prevazute de lege, care îndeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada în care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza;
c) persoanele incluse în programe de protectie a martorilor, pe perioada în care au aceasta calitate.

(3) Vânatorii pot procura arme de vânatoare, precum si arme de tir, numai din categoria armelor lungi.

(4) Sportivii de tir categoria I ori membri ai loturilor nationale sau olimpice, pe perioada cât sunt în activitate, precum si antrenorii si instructorii în poligonul de tragere pot procura numai arme de tir, cu exceptia situatiei în care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor.

(5) Colectionarii de arme pot procura numai arme de colectie, cu exceptia celor prevazute în categoria B pct. 7 din anexa, proiectate dupa anul 1945, în conditiile stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

Cititi mai mult: http://legeaz.net/legea-295-2004-armelor-munitiilor/art-13-categoriile-de-persoane-fizice-care-pot-fi-autorizate-sa-procure-arme-letale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Dana, nu prea inteleg de ce te agati de ideea ca ar avea autism, la ce iti foloseste? Nu am vazut si alt mesaj referitor la asta ... O fi. Sunt multi "oameni" pe lumea asta ...

Iar patologia tanarului de care vorbim e importanta, pt ca explica o parte din comportamentul lui. Am zis o parte. In rest eu nu am balacarit pe nimeni, am fost chiar amabila in primul mesaj catre Letitia. Dar vad ca va face placere detaliul cu autismul, ma intreb de ce?

In Franta, unde locuiesc, Autismul a fost Mare Cauza Nationala anul asta. Franta are 40 de ani de retard in tratarea autismului, situatia e extrem de dramatica, iar un lobby psihnalitic foarte puterrnic se opune schimbarii. Tot ei controleaza mass media. Mai are rost sa spun ca evenimentul din Newtown a venit fix la timp si toti rahatii au împânzit televiziunile cu mesajul:" v am spus noi ca autismul e o boala mentala cauzta de de mame? V am spus ca autistii nu exista, ei sunt de fapt psihotici?" Iata unde duce ignoranta, fiecare arunca pietricica lui, nimeni nu se simte responsabil de ceea ce spune.

eu am vazut pe CNN un doctor specializat in autism care a spus ca este posibil sa fi suferit de asperger, care este o forma din paleta autismului dar asta nu inseamna ca cei care sufera de acest sindrom sunt capabili de aceasta violenta. chiar a specificat acest lucru si anume ca nu autismul l-a facut sa recurga la aceasta atrocitate.

eu nu stiu la ce televiziuni te uiti tu, dar nu peste tot sunt rahati si faptul ca al tau copil este autist nu iti da dreptul sa fii atat de violenta verbal cu cei care isi permit sa aduca in discutie acest sindrom pentru ca nu toti traim in franta si nu toti cunoastem experienta ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Citat:
citat din mesajul lui ocebine
Nu cred ca locul armelor este intr-o scoala - nu cred ca o directoare trebuie antrenata in tras la tinta - nu cred ca vinzarea de arme semiautomate cu care te duci la razboi in Afganistan isi au rostul in dulapul civililor - nu cred ca iti TREBUIE mai mult de o arma in casa

era sa ma innec cand am citit partea bolduita. in rest, no comment! americanii nu vor invata nici de data asta nimic.

Nici eu nu am intzeles partea bolduita de tine.

De ce trebuie ca americanii sa aiba o arma in casa?

Da,nici eu nu cred ca se va invatza ceva de aici si atuci revin la prima mea intreventzie la subiect in care ma intrebam oare nu s-au saturat inca de asemenea mascare americanii,cite suflete nevinovate mai trebui sa moara?

Dana

mie propozitia aia scapata de ocebine (romanca, da?), mi-a facut mai multa lumina in cap decat 100 de articole pe tema armelor in america. americanii trebuie sa aibe o arma in casa ca sa se apere de alti americani, care au o arma in casa. si nici unul din acesti americani, fie ei americani din tata in fiu, crescuti in cultura armelor, fie americani de vreo 10-15 ani, nu vor renunta primii la arma lor, "care-i apara". si atata vreme cat toata lumea e de acord ca orice om "are nevoie de o arma in casa", nu se va intampla nimic, oricate lacrimi si-ar sterge presedintele in direct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

ocebine, dar de ce este cretin cel care a spus ca daca directoarea ar fi avut o arma, ar fi putut sa actioneze?
Cred ca Tilia a spus ceva (ceea ce stiam deja), si anume ca majoritatea masacrelor au loc acolo unde victimele potentiale nu au dreptul sa poarta arme.

Majoritatea (daca nu toti) din cei care fac astfel de atacuri se sincid. Faptul ca in scoala exista o arma nu cred ca ii va face sa se razgandeasca pentru ca sunt oricum hotarati sa nu supravietuiasca. Cred ca daca in unele cazuri s-ar minimaliza numarul de victime (prin oprirea agresorului), in alte cazuri faptul ca cineva riposteaza ar putea sa faca agresorul mai violent si numarul de victime ar fi mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

portocalia,
eu cred ca o mica, mare diferentza ar fi daca nu s-a mai permite ca civilii sa aiba arme automate si/sau un intreg arsenal in dotare.
una e ca un nebun sa inceapa sa traga cu un pistol si alta e sa aiba arma automata.
sper din toata inima ca macar asta sa reuseasca acest presedinte sa faca...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Michelle si-un pistol omoara la fel ca si o arma automata sau semiautomata.

Armele nu au ce cauta in prejama civililor.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu una sunt foarte afectata de aceasta tragedie, pentru ca si la scoala fiicei mele poti intra apasand pe un buton, iar daca e asa cum se spune ca a fortat intrarea spargand geamurile si tragand cu arma, deja mie imi spune ca sistemul de securitate nu era corespunzator, si sunt convinsa ca si la scoala fiicei mele este la fel.
ok, a spart geamul, a apasat pe tragaci este clara intentia lui iar faptul ca apari in fata lui nu poate decat sa iti aduca sfarsitul.

a trecut peste prima clasa care i-a aparut in cale ( invatatoarea, la auzul zgomotului anormal, a incuiat usa, a stins lumina si si-a trimis copiii in colturi spunandu-le ca acum trebuie sa fie liniste pentru ca un om rau este afara si trebuie sa asteptam sa vina oamenii buni .)
in a doua clasa i-a impuscat pe toti ! poate ca invatatoarea nu a auzit zgomotele ( desi se spune ca difuzorul era deschis ) poate ca nu a avut prezenta de spirit sa faca ceva.
a trecut la a treia clasa unde invatatoarea si-a ascuns copiii in closete sau in baie, 6 au iesit , i-a impuscat pe toti si apoi s-a impuscat si pe el.

de la scoala lui fie-miu am primit deja un e-mail in care ni se spun masurile de protectie , la liceu au si un ofiter de politie in fiecare cladire, se pare ca la scoala elementara nu s-a gandit nimeni ca e nevoie de atata protectie. o sa intreb cand o sa o duc maine.

sa ne aparam cum ar veni , de noi insine!

da bird, dar mai bine il impusca cineva inainte sa ajunga sa ia cu el alte suflete. pana la urma putea sa ii impuste pe toti din scoala aia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Autoritatile si politicienii se simt in siguranta cand lumea nu are arme si justita le tine isonul.
Daca cetatenii ar avea arme, ar fi suficient ca un numar mic de indivizi sfidati si nedreptatiti sa trimita pe lumea cealata doi trei judecatori si politicieni, si imediat intreaga breasla si-ar reconsidera atitudinea fata de cetatean. Autoritatile ar deveni mult mai responsabile.

Deceneus, pe mine m-ai lasat cu gura cascata. Incearca sa iti imaginezi scena descrisa de tine, poate reusesti sa vezi cat de non sens este.

Citat:

Voi judecati lucrurile prin prisma a ceea ce este acum, si nu incercati sa vedeti ce transformare ar produce o asemena masura atat in societate cat si in atitudinea autoritatilor. Cu siguranta functionarii si politicienii nu ar mai fi atat de sfidatori si de cinici.

aplicarea legii in romania se poate face doar daca Doreii si Gigeii detin cate o arma si nu ezita sa o foloseasca impotriva a tot ceea ce lor li se pare sfidator ?
Pe cuvant, tu glumesti,nu?

Citat:

Cineva care a fost in al doilea razboi mondial imi spunea ca la mobilizare, intr-o seara s-au dus in carciuma, unde erau soldati si ofiteri.Un soldat a cerut un foc. Un ofiter i-a oferit imediat soldatului foc. Respectivul care povestea a spus catre ofiter, "d-le mai rar asa ofiter ca dumneavoastra". La care ofiterul i-a raspuns, "de astzi o sa vezi multe gesturi asa ca al meu". Cand a inceput razboiul primele victime au fost din randul ofiterilor, impuscati din spate de proprii soldati, care aveau "polite de platit". Cei care n-au fost oameni au fost tratati ca atare.

Ia uite ce se intampla cand omu are arma si are ´´polite´´ de platit!

Dar acum serios, tu crezi povestea asta pescareasca? Tu crezi ca in armata e asa, mergi si impusti ofiterul pe la spate, pentru ca, stiu eu, nu a vrut sa iti dea foc sau te-a ´´sfidat´´, si tu sensibil fiind, pac-pac doua gloante in coaste, apoi treci linistit mai departe?
Atunci te contrazici singur. Asta inseamna haos, nicidecum masura de dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

michelle, eu va tin pumnii sa reuseasca presedintele ceea ce zici tu. dar din ce reactii am vazut eu in ultimele zile, pun pariu pe ce vrei tu ca nu se va intampla. nu ca nu vrea presedintele, nu vrea poporul. poporul ala distrus si inlacrimat, cu lumanarele, coronite mortuare si imbracaminte alb/verde.

ce sa zic, nashpa. in momente de-astea nu-i invidiez deloc pe oamenii de la top, care oricat de mult ar vrea binele unei natiuni, nu pot merge impotriva democratiei. iar democratia inseamna vointa Boborului, cu P mare.

Mergi la inceput