Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49
Raspunsuri - Pagina 8
allexinna spune:
fetelor o modificare...am nascut natural la 37 :D va povestesc cand o sa doarma micuta cum a fost! va pup
mamica de Daria Nicoleta
IuliaCospy spune:
Ce frumos v-ati pus voi pe vorba tocmai acum dupa amiaza...
toate fetele
Ary, eu pe Sara am nascut-o aproape de 41 de sapt prin cezariana pt ca nu se dadea iesita, asa ca asta cu fetele care vin mai devreme nu e o regula. Important e sa fie ea gata!
Dannah, daca tot e medicul tau de garda, nu ai putea sa te duci dupa serbare? Intreb si eu, desi nu stiu daca e cea mai buna varianta. Tu stii cum e mai bine pentru voi. Depinde si cum percepe Mara absenta ta! Oricum, sa ne spui ce decizi si scoatem motzatele!
Sa stii ca si eu am problema cu mainile f aspre, dar nu stiu de ce tocmai acum. Si pare ca nici o crema nu e suficienta.
Hai Mya!
Felicitari allexinna!
Deny scumpa, ma bucur ca ai ajuns deja aproape de jumatatea drumului! Sa dea DD sa ajungi cu bine la termen!
Mena, felicitari si tie scumpa! O sa vezi ca delfinasul va sta pana la urma cuminte pana aproape de termen!
Bubu, Angelique fetelor si pe voi si pe bebici!
Cellena, hai ca si tu mai ai putin putin si tii puiul in brate!
Tnicoleta, ma bucur ca puiul e ok. Ai grija de tine!
Noi suntem bine. BB a miscat vreo 2 ore si mai bine aseara, in continuu, iar azi a fost tare puturos. Il astept pe tati sa il trezeasca. In rest niciun semn. La Sara la gradi ma intreaba toata lumea cand, cand, iar eu fac ca in povestea cu pacala: marti
O seara linistita va doresc!
Iulia, mami de Sara Andreea si 39+
coca81 spune:
Buna fetelor,
Eu i-am taiat unghiutele cand avea o saptamana am cumparat un set special pt bebelusi si i le-am taiat cand dormea.La ce varsta au inceput la voi colici?Bebelusului meu i-a aparut o iritatie pe fata de o saptamana si am tot asteptat sa treaca l-am sters pe fata cu ser fiziologic ca mi-a fost frica sa ii dau cu altceva dar vad ca nu trece mai astept 2-3 zile si cred ca o sa merg la un dr.drematolog.
laurika1982 spune:
HEllo fetele!!
Intru pe fuga din motive de lipsa acuta de timp.de ieri am ramas singui acasa, adica eu cu amandoi baietii.momentan e ok,nu stiu ce va fi peste cceva timp.azi am fost la vaccin cu bebe,bcgul,i-a luat si sange ca i sepaea copilul palid,ttule bine!!
Felicitari Allexina, Coca81!
Hai Mya, vmkriss!
ps: deazi dimi incecsa scriu msjul asta...
andie_n spune:
Hello fetelor! Felicit#259;ri Allexina, Coca! Am reusit si eu sa mai g#259;sesc un pic de timp sa mai scriu un mesaj. S#259;pt#259;māna asta a plecat soacra mea acasa, dar e so#539;ul in concediu. Ne descurcam destul de ok in 3, de#537;i trebuie sa recunosc ca eu nu fac prea mult#259; treaba in casa, si profit sa dorm ziua cānd doarme Ema. Acum e mai nasol noaptea, trebuie sa ma trezesc sa fac laptele praf īnainte sa se trezeasca ea (cānd era soacra mea aici f#259;cea ea laptele praf in timp ce o puteam eu la sān). Ema a īmplinit o luna duminica, are 3750 g, 52.5 cm, 36.5 cm circumferinta capului. A crescut pu#539;in mai pu#539;in decāt media, probabil pentru ca a crescut mai pu#539;in in prima perioada cānd am ajuns acasa (cānd am insistat si eu prea mult cu sanul si o oboseam si nu mai bea pe urma nici din biberon suficient ca era prea adormita). Culmea e ca ea nu refuza sanul nici cānd nu avea nimic de tras din el, cred ca tragea ca la suzeta :). Īnc#259; nu i-a trecut de tot īcterul, nici nu stat prea mult la soare ca nu a fost, si cu scaunul īnc#259; avem probleme, doar cu supozitorul face. Chiar, cum se face stimularea cu termometrul, ca eu am incercat sa il bag si sa īl scot de cāteva ori, dar n- a avut nici un efect. Nici masajul pe burtica n- a func#539;ionat, nici probioticele ( ia si Protectis si Jarro Dophillus). Mai are gaze de#537;i ma straduiesc sa ii scot aerul dup#259; fiecare masa, mai regurgiteaza cateodata, dar in general suntem ok.
Dana, īmi pare r#259;u ca ai ajuns si tu sa faci cezariana si ca ai probleme cu laptele, dar nu trebuie sa te stresezi si sa intri in depresie, nu vei face decāt sa inrautatesti situa#539;ia. #536;tiu ca e greu sa te obisnuiesti cu ideea sa dai completare, si mie mi- a fost greu, dar #537;tiu ca am f#259;cut tot ce am putut sa cresc laptele cat am putut, si cat nu am, ii dau lapte praf. Asta e, m- am resemnat, dar mi- fost si mie greu la īnceput ca si eu citisem si mi se zisese ca nu se poate sa nu ai lapte, dar uite ca se poate.
O seara buna tuturor, ma duc sa fac si eu un dus pana se trezeste Ema pentru urm#259;toarea masa.
aschiutza spune:
Fetelor, voi dormiti cu bebelusii in pat? Eu la junior am mai atipit in timpul alaptarii, dar cred ca la printesa ma voi lecui, ca tare m-a speriat articolul asta: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2246554/Baby-died-sleeping-parents-drank-taking-month-old-bed-them.html . Bine, noi nu fumam, eu nu beau deloc alcool, dar uneori am somnul f profund si tind inconstient sa ma invelesc cu pilota sau plapuma pina la git ...
Acu la doi ani jumatate cit are juniorul cred ca nu mai e pericol, voi ce credeti?
tnicoleta spune:
Iar nu pot sa dorm si ma doare urechea si jumatate de cap.
Andie Uite un truc cu laptele praf. Cumpara un termos, daca nu ai deja, fierbi apa si o racesti la temperatuta pentru biberon si o pui in termos. La farcii gasesti recipiente pentru dozat laptele ptaf si iti pregatesti in ele cateva portii. Avandu-le asa la indemana iti ia mai putin timp sa pregatesti laptele pentru Ema. Eu asa am facut la Bia si ma scutea de cateva minute de urlat de foame.
Pentru bbii constipati invatatii sa se screama. faceti putin masaj pe burtica apoi aducetile piciorusele cu genunchii la piept si apasati pe ei usor. E mult mai bine asa decat cu supozitoare si termometru.
Laura Tin pumnii sa fie totul bine pana se intoarce sotul.
Iulia si a mea e puturoasa, dar alteneaza cu zile cand se fataie intr-una.
Nicoleta 34+ Corina
ary_v spune:
Si eu am fost tare ingrijorata acum cateva zile ca nu misca bebe deloc, apoi a revenit in forta, azi iar vad ca face nani, pana acum nu prea a dat semne.
Aschiutza si eu am adormit cu bebe langa mine dar de obicei ma mut mai la distanta de el si il invelesc separat de mine cu o paturica. Din toate variantele pe care le-am incercat mie aia cu patutul lipit de patul nostru mi se pare cea mai buna.
La doi ani jumate eu nu cred ca mai e pericol sa se sufoce, eu am observat ca deja de pe la 7-8 luni stiu sa isi dea singuri de pe fata paturica.
Eu lapticul il preparam la temperatura camerei, pregateam apa in sticlute de cu seara si apoi numai il preparam cand era momentul.
IuliaCospy spune:
Neata fete cucuiete? Ce mai faceti voi? Cresc puiutii si va ocupa fiecare clipa, asa-i? Pupicei tuturor si sa va bucurati de zapada, chiar daca de la fereastra!
Noi am iesit aseara pe la 9 cu sania in parc, iar Sara a fost in extaz. S-a intalnit cu o colega de gradi si au facut minute in sir ingerasi in zapada. A fost absolut superb si chiar comentam cu sotul cat de putin le trebuie copiilor sa fie fericiti. Noi oare pe unde am pierdut acel ceva care ne face sa ne bucuram de lucrurile simple?!
Legat de miscaceala lui bb, cred ca al meu l-a asteptat pe tati sa ii arate ce flacau puternic e el. N-a fost chip sa-l fac sa miste pana seara tarziu, cand ne-am bagat in pat si cand a inceput sa loveasca la greu, sub mana lui tati. Acum doarme iar, probabil tot pana diseara. Oricum stiu ca are zile din astea, dar tot ma sperie.
Andie, sfatul de la Nicoleta e foarte practic pt laptele praf. Scapi de multe batai de cap peste noapte. Lapticul praf il poti pune si direct in biberoane, cu conditia sa fie uscate bine. Iar pentru constipatie, poti incerca cateva lingurite de apa fiarta si racita sau niste ceiut de musetel, cu grija sa nu exagerezi. De asemenea, pe Bonnisan scrie ca are ca efect si reglarea tranzitului.
Coca, majoritatea fetelor de aici au avut problemute cu acneea bb-ilor. Nu ai ce sa ii faci, decat sa te asiguri ca nu se suprainfecteaza. Altfel, trece de la sine, dupa ce corpul elimina toti hormonii cu care bb a iesit din burtica. Intre timp poti incerca apa termala, ceai de musetel, apa de tarate, violet de gentiana sau pudra de baneocin, advantan lapte dar ultimele trei doar daca dr. ti le recomanda pt ca sunt medicamente veritabile - unul cu antibiotic (baneocinul) celalat cu cortizon (advantan-ul). A si mai este un produs special de la Mustela. Nu stiu exact cum ii spune, dar noi am avut la Sara si a fost f. bun.
Aschiutza, si eu am mai dormit cu Sara langa mine dar tot asa cum povesteste Ary - ceva mai departe si invelita separat. Eu insa dorm f usor si cand era ea mica tresaream la fiecare oftat sau miscare. A fost si motivul pt care la un moment dat (pe la vreo 3 luni ale ei)ne-am mutat in sufragerie si eu si sotul, pt ca altfel nu ma puteam odihni deloc, in timp ce ea visa bine merci. Cat despre alatatul intinsa, in pat, am reusit sa fac asta abia cand Sara s-a facut putin mai mare. Cat a fost bb nu am reusesc sa gasesc o pozitie in care eu sa stau comod si ea sa poata prinde sanul cum trebuie.
Laurika, felicitari mami, o sa te descurci minunat, cu siguranta!
Mena, pe unde umbla delfinasul tau? Parca vad ca ajungi aproape de 40 de sapt si incepi sa te ingrijorezi ca nu mai vine odata! si ai grija de tine!
gasca!
Iulia, mami de Sara Andreea si 39+
angiuta spune:
Buna dimineata!
Aschiutza eu tot in formula 2 in 1 sunt, cu durerile e ca inainte de cazatura. Medicamentul ala nu l-am luat ca fusesem la farmacie si m-a intrebat ce concentratie vreau si neavand idee nu l-am mai comandat.
Intru mai rar pt ca nu prea mai reusesc sa prind nici tableta si nici computerul libere intre cumnatamiu si sotulica (are si el de luni concediu) plus V care vrea sa faca si el cate un puzzel pe tableta.
Legat de dormitul celui mic cu tine, eu am experimentat 2 ani. V isi facea primul somn la el in patut apoi pe la 12 noaptea se trezea si-l luam la noi in pat. Nu s-a intamplat niciodata nimic. Si acum mai vine dar rar, cand viseaza ceva urat sau daca e bolnav prefer sa-l stiu langa mine.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 39+