Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Intru si eu ca buburuzul meu face nanita in carut,ii place enorm acolo si asa pot sa il iau cu mine in bucatarie cat mananc sau mai fac cate ceva iar el sta asa de cumintel
Fetelor voi ce mancati ca eu m-am saturat de supa,carnita la cuptor si piure sau cartofi natur.De laptic,cascaval si branzica inca nu m-am saturat dar cred ca urmeaza.Am mai facut ciorbita insa pentru felul 2 nu mai am idei

Aschiutza deci sa ma astept cat alaptez sa ma doara mainile si picioarele,nasol tare o sa iau in considerare sfatul tau
Iar despre dormit nu cred ca pot sa inchid un ochii daca stiu ca e tati cu el,ma gandesc sa nu doarma prea profund si sa nu il auda iar ziua cand il las nu am eu somn.

Vorbiti de cezariana vad,eu branula nu am simtit-o deloc,oricum eu am si acum semne de la branulele care le-am tot avut asa ca eram invatata.Mie cel mai greu mi s-a parut cand ma apasat dr. pe piept sa scoata motul,aia a fost partea mai grea pentru mine si faptul ca am ramas cu durere de cap de la anestezie.In rest m-am impacientat ca nu puteam sa imi misc picioarele desi stiam ca asa o sa se intample.De ridicat m-am ridicat repede ma laudau asistentele dar puiul meu mi-a dat taria si putere sa o fac.
Bubu foame mi-a fost si mie,apucasem sa mananc un iaurt de dimineata si cand trebuia sa imi aduca sotul mancare m-au oprit sus,si o sete ingrozitoare,aveam apa si nu avea cine sa imi de-a.Iar de tremurat am tremurat si eu si inainte de anestezie si dupa de intrase soata in panica.

Felicitari Cellena recuperare usoara si mult laptic
Usor usor o sa vina si lapticul nu te impacienta eu am pus puiul la san vreo 2 zile dupa care m-au pus sa ma mulg si scoateam cate 15,apoi 20 ml si la fiecare muls din ce in ce mai mult de ajunsesem sa ii dau la bebe si apoi sa ma mulg si sa arunc.Asistentele imi ziceau sa nu mai consum lichide decat daca imi e sete.

Felicitari si tie Dannah sa ai un bebel mancacios si fara colici

Iulia tu intoteauna aduci vestile bune aici.

Fetelor la voi se scurge pipi din scutec pe hainute, ca eu il gasesc de multe ori ud pe bob si nu inteleg de ce.Noi folosim pampers new baby nr.2,cei nr.1 deja erau prea mici il strangeau la pulpite.

Mergi la inceput

Mena tinem pumnii sa fie bineasa am patit si eu dar daca esti monitorizata si ti se mai intampla o sa il scoata cat mai repede pe bebe.Sa speram ca o sa fie bine si ca bebe va mai sta un pic la tine in burtica.Esti in rugaciunile mele,fii tare si increzatoare ca totul va fi bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Mena ne rugam la DD pentru tine si puiutul tau, sa fiti amandoi bine si daca e cazul sa il scoata cat mai repede! Pupam mami curajoasa si delfinasul!

Angelique ma bucur ca voi sunteti bine si bb Stefanut e acum la tine in brate! Daca e ok si nu te deranjez, atunci cred ca la tine trimit sms de la spital. Initial ma gandisem la Mena, pt ca ea ar fi fost inca acasa, dar se pare ca delfinasul e grabit

Eu sunt tot in formatie si niciun semn de nastere, cel putin nimic concret. In rest burta joasa, contractii seara, bb relativ puturos, dar ok. Sotul meu a reusit sa se intoarca deci suntem cu totii.
Azi am fost singura cu Sara si n-am facut mai nimic. Am mai calcat doar niste hainute pt bb si ne-am pisicit, iar ea a iesit putin cu mama la aer. Acum doarme de pranz

Iulia, mami de Sara Andreea si 39+

Mergi la inceput

Iulia astept cu nerabdare si drag sms de la tine atunci cand bebelinul tau drag va veni pe lume.Pup mamicuta nerabdatoare sa isi tina puiutul in brate

Daca tot am timp si motul doarme as vrea sa se modifice pe prima pagina ca bebe a avut 3360g,scor apgar 9 (dupa 5 minute a fost 10 dar eu nu am stiut) si ora este 20:00.Cand am dat sms era imediat ce ma adusese in salon,retinusem ca bebe are 3300 dar eram asa de bucuroasa am dat imediat msj Iuliei fara sa mai intreb odata ce si cum.

Mena iti tinem pumnii si mai asteptam vesti de la tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

hmm vad ca scrieti despre nasteri/cezariene... mie in spital cand am avut voie sa beau apa adica dupa ce a trecut anestezia, mi-au pus un furtunas de perfuzie in sticla de apa .. si o inchideam din dispozitiv, stateam cu furtunul in gura si am baut la discretie... dar numai dupa ce mi s-au dezmortit picioarele.. altfel stiu ca mi s-a facut rahie pt timpul nu ne-a mai permis epidurala, si ca am inceput sa cant cand mi-a zis medicul sa ma intorc si dupa ce mi-a xilina cred a azis ca mai urmeaza una care va fi mai dificila si va dura ,mai mult.. cantam si ma gandeam ca in curand il voui vedea pe bebe al meu.. si astfel a trecut repede timpul si chiar nu am simtit prea mult.. iar dupa woooww ce bine era sa nu mai simt contractiile... apoi am inceput sa am frisoane, mi-au bagat ceva sa ma linistesc si mi s-a pus cortina... apoi am tot vorbit cu dna dr, dar nu stiu despre ce .. simteam ca se umbla pe acolo dar doar atat ... si am auzit cand dra a chemat pe cineva sa-l i-a pe grasunel .. l-au luat si .. mis-a parut ca trece greu timpul si nu-l aud pe bb zbierand.. de fapt au trecut cateva secunde, pana l-au aspirat.. mi l-au arata si stiu ca m-au surprins buzitele lui erau carnoase, si rosii... plangea , si nu am fost in stare decat sa spun : puiul meu mic ...l-au luat si au inceput sa ma coasa.. deja nu ma mai interesa nimic il vazusem era perfec cu gurita ca o capsuna rosie...era frumos, era puiul meu drag...
mi-au dat la o parte cortina si stupoare doua tanti stergeau ceva ... si cand incolo chestiile pe care le tot miscau erau picioarele mele.. m-au luat si pus pe o targa.. si m-au scos... afara ma astepta G stiu ca m-a pupat pe frunte, si l-am trimis la farmacie sa ia Oxitocina, si betadida...
in postoperator, imi era sete dar cel mai mult ma enerva ca ma ardea uin dreptul operatiei, credeam eu de fapt pe burta undeva ma ardea .. aveam niste perne cu nisip puse.. doua .. parca erau doua pietroaie.. apasau, ardeau.. ma scoteau din minti.. pana mi le-au dat jos m-am tot plans...si pe buna dreptate eu si acum zona de sub buric o am amortita si parca pielea este arsa, lipsita de elasticitate...
dar ce mai conteaza... cand m-am dat jos de pe targa in rezerva pe sectie, dupa 24 de ore de stat pe orizontala, am simtit ca ma tin toate , ca m-au cusut ctrans si ca mai mult de 90 de grade nu ma pot dezdoi... m-au atentionat sa nu ma uit in jos, si.. sa ma ridic din pat ca vine bb ... si cu cat ma misc mai repese cu atat mai bine, deci 5 min mi-am tras sufletul si am luat-o la picior prin camera, trageam aer in piept si mergeam, si uite as acand a venit infirmiera cu alex a ramas masca vazandu-ma dreapta ( fata de cum ma lasasera) si in picioare pe langa pat...
momentele jenante au faost cand veneau sa-ti faca toaleta, pt mine era groaznic, bine plus momentele de dinainte de naste din salonul de nasteri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Mena, sa fie bine!!!

Bubu, fara suparare, hehe . Numai ca uneori te scot din minti cind nimeni nu te crede si toti te judeca . Doctorita mea nu m-a crezut ca nu ii prieste vitamina D, ca am lapte din plin chit ca juniorul nu lua in greutate (dar si acuma e un tir!) sau ca plinge mult si nu se lasa consolat. Dejavantajul unui oras mic e ca nu prea ai de unde alege doctorii. Dar lasa ca nici rubedeniile nu m-au crezut, ca daca ai lor copii au fost toti cuminti, au dormit bine si au luat in greutate si din aer, asa trebuia sa fie si la mine si imi faceam eu griji de pomana . Si cind mai cauti si raspunsuri in carti si toti iti dau in cap cu ce ar trebui sa fie, dar la tine nu e, te simti ca naiba...

Cellena, Angelique si eu am tremurat pe vremuri cind am facut operatie de apendicita. Surorile sopteau ceva de cadere de calciu, ce o fii fost nu stiu, ca eram mica si speriata.

Angelique, nu e musai sa tina asa de mult durerile, poate tu scapi mai repede de ele. Cica ar fii de la prolactina, dar o explicatie nu am gasit nicaieri. Banuiesc ca starea asta nu e asa de deasa, ca pe altcineva nu am mai auzit sa se plinga.

Fetelor, exista preeclemsie fara ridicarea tensiunii? Eu tot imi fac griji de alea 3 kg luate. Ok, poate sunt o tiruca mai putin, ca ma cintareste imbracata si am trecut la ghetute, dar eu tot imi fac griji...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Mena Tin pumnii sa fie totul bine. Acum esti supravegheata si daca e ceva il scot pe delfinas in siguranta.

Aschiutza Eu sunt diagnostigata cu preemclamsie minora. Pe langa edeme, eu pierd si proteine in urina. Cu tensiunea stau bine, nu sare mai mult de 13.
Ar fi bine sa faci o analiza de urina ori sumar ori proteinemia pe 24 ore si vezi ce iese. Pentru proteninemie/24 H trebuie sa masori in 24 de ore cat bei si cat elimini, strangi urina intr-o sticla, si apoi duci dimineata o mostra la analize si spui si cantitatea eliminata.

Eu aseara si azi in cursul zilei am avut perioade de contractii, unele dureroase si putrin mai lungi. Parca am sintit si ca se mai lasa putin in jos. Tot n-am stare si imi gasesc de lucru prin casa.

Nicoleta 34+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Felicitari Danhah, bine ca sunteti sanatosi! Multa sanatate va doresc la amandoi, sa te refaci rapid si bebe cuminte si papacios!

Mena, sa dea Domnul sa fie totul bine. Imp[ortant e ca esti monitorizata si pot interveni in timp util. Te asteptam cu vesti bune!

Eu am fost astazi la control. Bebe e bine, lichid are, placenta e de gr. II, colul insa e scurt, iar capul lui bebe coborat bine. Deci nu mai avem mult. Ma bucur ca mi-a confirmat dr ca bebe e bine, asa ma mai linistesc un pic si pot sa mai astept cateva zile, sper ca nu totusi prea multe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Tnicoleta, cum iti masoara tie proteinele in urina? La noi le fac doar cu hirtia aia speciala. O fii de ajuns? Din pacate analizele pe care le pot face nu mi-i le pot alege singura, ci doar moasa si doctorul le aleg. Cu analita rapida la urina nu au gasit proteine, iar tensiunea e la fel de in beci ca intotdeauna. Dar ieri dupa ce am venit de la dentist am vazut ceva ca o lumina exact in centru privirii, cind inchideam ochii parea ca o semiluna. O fii fost de la lampa de la dentist? Nu stiu. In plus am avut dureri slabe de cap. Azi nu am mai avut nici o simptoma din astea, dar cred ca joia viitoare ma rog de moasa sa imi refaca toate analizele...

Tu cit de des iti masori tensiunea si mergi la doctor? Ti-au spus sa fii atenta la anumite simptome sau sa nu maninci aia sau ailalta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Aschiutza examenul de urina cu hartiute e suficient, arata si daca sunt proteine in urina si in functie de culoare si cantitatea. Daca nu apar proteine in urina nu e pericol de preclampsie, e normal ca in ultimele saptamani sa retii mai multa apa. Am intrebat-o si eu pe prietena mea, Asistentärtzin pe gineco aici in De.
Pe mine ma dispera ca nu ma lasa asistenta in pace pana nu reusesc sa-i dau o proba de urina. Eu am o vezica "timida" care nu vrea sa faca decat acasa. Asa ca inainte de a merge la gineco beau cat de multa apa pot si tot nu reusesc sa fac de fiecare data.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 39+

Mergi la inceput