Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Neata doamnelor!
Iata ce am gasit in mail-ul comun acum cateva minute, de la Dannnah!

"Dragelor, vroiam sa va anunt ca ieri s-a nascut Marc, e un grasunel (3700 gr) si un frumos! Nasterea a fost grea,saracutul a avut o dubla circulara rasucita care nu-l lasa sa iasa afara. A luat nota 6, apoi 8. Inca nu am avut "momentul nostru",azi noapte a stat la terapie intensiva pt supraveghere. Acum dimineata il muta.
Ma refac destul de greu, tin minte ca la prima nastere zburdam a doua zi. Ma doare tare spatele de la epidurala, se pare ca am vertebrele tasate si m-a intepat de 6 ori pana a reusit..
In rest sunt bine,ma dor toate dar sunt fericita si mandra de el. Colac peste pupaza am racit cu o seara inainte sa vin aici, iar acum stau cu masca pe fata cand sunt cu el. Va pup cu drag!"

Felicitari Dannnah! Bun venit Marc!

Sa-ti traiasca puiutul si refacere rapida! Imi pare rau ca a fost grea nasterea si puiul a avut circulara Important e ca acum sunteti bine amandoi!

Eu sunt singura cu Sara de aseara, cand sotul a plecat la tara la parastasul de 9 luni al socrului si la pregateli pt Craciun. Tot 2 in 1, cu niscaiva contractii, dar nimic spectaculos. Doar ca-s matinala rau si acus da Sara trezeirea si nu mai reusesc sa stau pana la pranz.

Mai fetelor, da voi chiar v-ati pus pe taifas asa in miezul noptii!

Iulia, mami de Sara Andreea si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Ce imi mai aduc aminte, ca reactii de dupa(si la) anestezie:nu imi mai crestea tensiunea nicicum, statea incapatanata la 9 si pace.
- niste mancarimi absolut cumplite de nas, ochi si gura, ochii abia mi-i puteam tine deschisi sa vorbesc cu personajele care tot intrau in salon sa ma pipaie, intepe, verifice, schimbe ceafceafuri, sau mai stiu eu ce
- voma nesuferita, care parca nu se mai termina, asta la vreo trei ore dupa operatie, cand abia venisem in salon
-o senzatie de foame cumplita, insa m-au lasat sa pap o supa abia a doua zi dimineata, in ziua aia nimic, decat am avut voie sa imi ud buzele cu apa si seara sa manac niste bucati de gheata
- senzatia de picioare grele, din ce in ce mai grele, din cauza de retentia de apa care se tot acumula
- dorul de pijamalele mele sau de pantalonii de pijama comfortabili ai sotului si speranta ca trece mai repede ziua si ajung in camasa mea de noapte si scap de alea urate si mai mult dezbracate:)
- o senzatie nebuna de sete, sete, sete
- mana mea amortita intr-un hal
-dezmorteala de dupa anestezie, care ma asteptam sa fie mult mai rea
-durerile de picioare (talpi, in special)
-paturile lor multe si calde si scutecele multe pentru bebe, in care il "arestam" pe Nicholas de zor si el dormeaaaaaa de mama-mama.Seara imi aduceau si o paturica incalzita:)in care il bagam.
-fesul de spital primit pentru el, care imi place si acum si e singurul pe care il suporta pe cap in casa;

aaaa, nu v-am zis:NU suporta nimic pe cap, abia ii pun fesul asta dupa baie-si nu suporta mainile bagate sub patura, cearceaf, nimic! Are personalitate, ce sa mai!

hai ca am insiraaaat un car de mesaje; acum bebe Nicholas doarme tun si sotul il admira de vreo ora si ceva, parca l-ar vedea prima data

Pup o Cellena fara somn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Felicitari Dannah pentru grasunel!!!

Ema de 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Bubu, Cellena, ce frumos va petreceti voi noaptea povestind de puiuti si cum au decurs nasterile!

Cellena, f utile descrierile si detaliile date de tine! Ce bine ar fi fost daca as fi stiut toate astea inainte de nasterea Sarei. Atunci au fost multe care m-au luat pe nepregatite. Sa stii ca si faptul ca ai baut multa apa e tot reactie la anestezie. Pe mine ma luase si o mancarime crancena pe piept, din acelasi motiv. Sper ca acum ai reusit sa te ridici si esti ok. Daca inca nu ai facut asta si apuci sa citesti, incearca sa mananci ceva inainte pt altfel senzatia de ameteala o sa fie destul de nasoala in primul moment. La mancat ma refer la un ceai, o supa strecurata, un iaurt!

Aschiutza, vino si tu la pupat! Fara suprari, te rog! Si Sara mea a fost din categoria puiutilor care ar fi vrut sa stau non-stop cu ea si cand mergeam la baie sau bucatarie era jale. A si plans, am si consolat-o! Eu cred ca in toate trebuie un echilibru si ca lucrurile nu trebuie niciodata duse la extrem sau absolutizate. La fel cum mai cred ca este extrem de important ca si puiul si mama sa fie sanatosi, si ma refer aici inclusiv la faptul ca mama trebuie sa ramana zdravana la cap dupa primele luni care sunt extrem de solicitante. Asa ca atata timp cat lucrurile sunt in parametri de e normal sa nu-l las sa planga pana se invineteste/ face hernie sau mai stiu si eu ce, dar nici nu pot renunta sa ma duc la baie pt ca scanceste e totul ok.

Nicoleta, ma bucur ca ati scapat de circulara. Si noi aveam una, da nu mai stiu daca si cum! In rest tu cum mai esti?

Mena, eu cred ca dupa cate vizite ai facut tu la spital, branula aia e deja arhicunoscuta. Depinde mult de cum o monteaza, caci daca e intr-un loc in care misti frecvent mana, e nasol, dar altfel nu ar trebui sa doara.

Popico ce face micuta innotatoare? Important e ca ai reactionat cum trebuie si acum stii ce trebuie sa faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Bun venit, bebe Marc, inceput bun si multa sanatate, puiule!
Felicitari, Dannah, tare rau imi pare ca nu a fost mai usor, dar lasa ca in clipa in care il ai pe Marc langa tine, vei uita rapid! Refacere usoara si rapida amandurora, Doamne-ajuta!

Iulia, multumim mult de mesaj!
Tu:fii cumintica si nu face eforturi si nimic care sa te solicite foarte tare, asteapta sa ti se intoarca sotul!Un weekend linistit iti doresc.
Si daaaaaaaa, ne-a apucat vorbareala, ca tare bine e sa avem un pic de timp sa vorbarim aici, in casuta noastra draga! Hai ca mai e un pic si apar toti puii Odiseei noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IuliaCospy

Mena, eu cred ca dupa cate vizite ai facut tu la spital, branula aia e deja arhicunoscuta. Depinde mult de cum o monteaza, caci daca e intr-un loc in care misti frecvent mana, e nasol, dar altfel nu ar trebui sa doara.

Aha!!! Deci e cum banuiam. E perfuzica cu furtunul cel mai gros si deranjant pt debit rapid la calmante. Pai am avut-o, e suparatoare dar pe langa tot ce am trecut e easy stuff . Firul de la rahi e putin horror pt mine dar ma obisnuiesc. Cat despre operatie, aruncati cu rosii, eu am vazut o gramada de filmulete cu taietura pe viu si cred ca mai naspa mi-ar fi daca nu as vedea tot ce se intampla. La un mom dat ma gandeam sa o rog pe dr sa renuntam la paravan. (vroiam sa dau la medicina dar nu avea cine sa ma tina atatia ani la facultate)

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel

Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Dannnaaaaah, felicitaaaari!!! Sa dea Dzeu sa fiti bine!!!
Bun venit Marc! Multa sanatate si fericire va dorim!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel

Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Buna dimineata!

Eu sunt de parere ca daca lasi bebe sa planga 5 minute nu se intampla nimic. Bine, nu asa mic-mic dar de la 3 luni da. Acum la bebe 2 sunt sigura da o sa se intample.
Eu pe V nu l-m lasat deloc sa planga sau sa se invete sa adoarma singur si a invatat foarte tarziu.
Ce nu-mi place deloc este ideea de a adormi copilul leganat pe picioare. Nu am facut asta niciodata si nici n-o s-o fac. Sau ce ma enerveaza e sa vad mamici care se plimba cu lingurita de mancare dupa copii prin toata casa. Sau si mai rau, pun scaunul in fata televiorului si ii hranesc. Asta chiar n-o sa fac niciodata.
Ii dau dreptate lui Aschiutza, teoria nu se potriveste mereu cu practica...

Eu sunt la 40+2 si nu sunt semne sa se intample ceva. Nu vreau sa prind ajunul Craciunului in spital si sunt sub stres ca deja a trecut o saptamana din concediul lui sotulica, mai are pana la Craciun. Apoi intre Craciun si Revelion tre sa mearga la munca.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Neata fetele

Am reusit sa dorm si sa ma odihnesc bine.

Bubu, Celena multumim pentru impresiile despre nastere si dupa.

Bun venit Marc! Dana, refacere rapida si mult laptic.

Celena, mai insista cu alaptatul, lapticul tot trebuie sa vina.

Iulia, ma bucur ca ai reusit sa ajungi la serbare.
Eu sunt bine, chiar surptinzator. S-a mirat si doctorita. Ma mai umflu la picioare cand stau mai mult in picioare sau pe scaun. Tensiunea oscileata pe la 10-11 cu 6-7 si abia astept sa iasa domnisoara. As vrea de Craciun sa fim toti acasa. Dar acum sa vedem.

Mena uite pentru o mamica puternica . Eu zic sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti la ce manevre vor face cu tine pe la spital. Momentele alea sunt destul de emotionante. Si pentru tine si pentru proaspatul tatic.

Vorbeati de plansul copiilor. Si eu am lasat-o pe Bia sa planga cateodata (cand eram prea obosita sau avea treaba), pe ceas 5 minute, apoi o listeam. Dar se intampla destul de rar. Si Bia e unul dintre copii care plang mult si cateodata si fara maoriv. Chiar pana acum 2 ani numaram zilele in care nu plangea. Le asteptam cu nerabdare.

Si cu adormitul pe picioare sau hatanatul in brate iar nu sunt de acord. Pe Bia o invatasem sa adoarma singura, apoi pa la 6 luni cand a ramas tasu cu ea, a invatat-o leganata pe picioare si cand am dus-o la soacramea, a invatat-o hatanata in brate. Imi venea sa ii bat pe amandoi.

S-a trezit Bia. Ma duc sa fac mancare.

Nicoleta 34+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Dannah,felicitar!!BIne ai venit bebe Marc,sa fii sanatos,voios si mancacios!!

FETele,menasj de la Menape FB:
\Sunt internata. Activitatea si pulsul lui bb au scazut, contractii am la 15 min aprox. Daca e totul ok maine imi da drumul, daca nu... Vedem. Ma inebuneste ca toti zambesc si zic vedem. Cand a scazut pulsul sub 90 tot vedem au zis de era sa ii strang de gat. M-am linistit acum . Nu mai sunt panicata si ce o fi o fi, sunt monitorizata si supravegheata si daca bb pateste ceva il scot de urgenta. Anuntati voi va rog pe dc pt ca imi e greu sa scriu dupa tel si acolo. Va pup.

Mergi la inceput