Felicitari Mena, Dannah, Cellena, Mya! #49
Raspunsuri - Pagina 15
Bubulina42 spune:
Cellena , mamico, ma bucur ca esti bine!!
Si mie Branula mi s-a parut cea mai dureroasa chestie din tot ce a insemnat Cezariana, insa nici pas nu am zis!
Vroiam sa iti spun ca tremuratul era numai partial de la frig (si la mine, in sala erau doar 16 grade), insa tremurareala aia continua cand mainile iti zboara parca prin aer si efectiv NU o poti controla e efectul anesteziei, ca eu ma simteam si prost ca nu pot sa ma opresc din batzaiala si ma bucuram ca am picioarele amortite, ca altfel probabil asa ar fi fost si ele, tzopaitoare.
Dar! Anestezistul ma anuntase inca de la inceput ca urma sa apara tremuratul ala oribil si ca nu tre sa ma sperii, ca nu e efectul frigului din sala, care si el era din plin prezent.
La mine la [arti uricioase s-a adaugat si faptul ca am retinut efectiv toata apa din perfuzii si eram cat un elefant si ca aveam-fara sa am habar-alergia aia la metalul din capse, ca in clipa in care le-am scos, a doua zi dimineata eram pe jumatate din cat fusesem cu o seara inainte..
Tu ai fost curajoasa ca ai tras cu ochiul, eu nici pe net nu am vrut sa vad cum e o operatie de cezariana.Pe tavan in sala erau scene din desene animate, asa ca m-am destins deja in clipa in care m-au depozitat de pe patul de spital pe masa de operatie
Ceea ce nu am avut niciodata timp sa scriu aici este ca in dimineata in care am plecat spre spital sa nasc (dupa o ora jumate de asa-zis somn-cine mai putea incerca sa inchida un ochi, cu emotiile alea gramada pe mine?), m-am dus la baie sa imi schimb pampersul normal si eram balta de sange.. m-am speriat rau, insa dr mi-a spus, cand am ajuns la spital"Carmen, l-am prins la timp, azi se pregatea de plecare:):)Asa ca galuscutza a fost luata prin surprindere...si nu prea, cred ca a zis:finally!
Cellena iubita, multumim de vesti si de timp pretios, ai grija de tine, de gargaritza, recuperare rapida si laptic din plin!
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cellena (Mena, te sfatuiesc sa citesti ): cea mai neplacuta chestie de pana acum mi s-a parut cand mi-au introdus branula pe care NU O SUPORT. In rest, nu am simtit nevoia sa cer calmante (de ma si laudau asistentele ca ce cuminte sunt), mi s-au dezmortit repede picioarele si le tot misc de atunci, am reusit sa ma ridic pe calcaie si coate, acum imi mut bazinul. In rest, am o durere surda in dreptul uterului si operatiei care creste cand se mai contracteaza uterul, dar nu ennci pe departe la ce ma asteptam. Ema de 39+ |
Branula? Hmm... Nu e ca la perfuzii normala? E probabil mai gros acul sa intre solutia mai repede si sa isi faca efectul...ma gandesc eu asa... Bine ca m-ai pus in garda ca le fugaresc cu branule cu tot :))
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel
Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)
mena1906 spune:
citat din mesajul lui Bubulina42 Mena, scumpa de tine, ti-au placut oamenii pentru ca tu esti un OM minunat si esti calda si frumoasa la suflet, a fost o postare extrem de frumoasa si speciala! Mai ai atat de putin, daca mie nu imi vine sa cred..ca vorba aia, ne numarm cu toatele saptamanile trecand si eram cu inimile pline de emotie si uite ca asa am ramas, impreuna si la fel de aproape si emotionate pentru fiecare dintre fete si pentru fiecare bebe.Mie mi se pare o binecuvantare si un DAR ziua in care v-a descoperit si am intrat aici!Mena, fii cumnintica si continua sa fii foarte pozitiva si ZEN, daaa?Asteptam la timpul potrivit delfinasul scump si drag! !Deja mamica de Nicholas!(14.11.2012) |
M-ai facut sa plang de emotie, draga mea!!! Iti multumesc!!!
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 36+ cu Gabriel
Am ajuns la termen . Vine Mos Craciun? Am fost cuminti :)
Bubulina42 spune:
Se vede ca Nicholas doarme, nu? ca ia uite ce ma rasfat eu cu mesajele pe aici!
Mena, iti raspund eu:e un pic mai stufos, cu branula aia..fiindca baga cumva si partea aia cu plastic in piele, nu numai acul-si o fixeaza acolo...dureaza ceva pana te obisnuiesti cu "senzatia" mai ales ca o mai zgaltaie si anestezistul si apoi o simti mereu cand schimba perfuzia si si si..e dureros, insa e scurt si trece.
Din camera alaturata de a noastra, a doua zi dupa ce nascusem, veneau niste gemete cumplite, eu am crezut ca e o tipa in travaliu..Nu, a zis asistenta, salile de travaliu sunt in aripa X-cum stiam si eu- alaturi e insa o fata careia i se pune branula, o pregatim de cezariana.\asa ca asta va fi un pic mai dureros, insa toate trec si cand il ai pe pui in brate, zau ca nimic nu iti mai aduci aminte!
aschiutza spune:
Bubu, dupa cum am spus, daca ai avea un copil care ti-ar plinge intr-una intr-una egal ce faci, altfel ai vorbii . Teoria e frumoasa, practica ne omoara pe unii. Eu nu l-am lasat ca sa isi faca plaminii sau pt credeam ca se rasfata, ci pt ca nu aveam ce sa fac. Dar daca cineva nu a trecut prin asta, greu va crede pe ala patitul!
Mena, depinde unde iti pune branula. Mie la prima nastere mi-a pus-o un pic ma jos de palma si cind o miscam ma durea de numa-numa. Cind m-au dus de urgenta la spital mi-au pus linga degetul mare si a fost super-dureros. Apoi iti baga un fel de furtunas de cauciuc, nu e ac ce ramine acolo, dar tot incomodeaza si doare. Dar eu nascind natural, aia a fost durerea cea mai mica pe care am avut-o.
tnicoleta spune:
Buna fetele
Absent motivat din lipsa de net.
Am fost azi la control si domnisoara e bine. La eco, masurat artere, flux si la rugamintea mea, sa vada daca mai are circulara. N-o mai are, deci a sati coarda pana la capat. E pozitionata destul de sus si nu solicita colul. A, si are 3.500 gr. S-a facut o fumflatica mica.
Popi Nasoal faza cu baita. Bine ca ai reactionat in acel moment. Nu ti-am zis, da sotul tau n-are decat sa se ia de mana cu al meu, ca prea seamana cand e vorba de fetele lor.
Despre inimoara, ma bucur ca ati descoperit la timp si ai incredere ca medicii stiu ce spun. Eu am o nepoata, are 12 ani acum, s-a nascut cu un defect la inima destul grav. Dar dupa operatie si-a revenit coplet. E un copil normal, sanatos si voios.
Felicitari noilor mamici. Refacere rapida si mult laptic.
Nicoleta 34+ Corina
Bubulina42 spune:
Aschiuta relax, nu e un mesaj cu trimitere la cineva, ci o parere personala.Ce sa spun? ca sunt de acord cu soacra ce mi-ar lasa sa planga la greu, daca ar fi cazul?? asta nu pot spune!
Imi pare rau ca la tine a fost situatia asa, si sigur fiecare bebe are, la un moment dar, momentele lui dificile, cum a avut si al nostru zile agitate la puseele de crestere si inca vor mai veni, destule!
Acum nu mai vorbim de teorie, ca toate suntem, din plin, in practica, numai ca fiecare are practica ei si bebele ei, cu caracterul si felul lui de a fi.
Si eu le fac pe toate singura in jur de 12 ore pe zi, pana imi vine barbatul de la serviciu,stiu bine cum e sa trebuiasca sa ai cam zece maini si zile care sa nu aiba 24 de ore ci vreo 48,asa, pe care nu ai de unde sa le ai, dar well, mergem inainte! am zis ca ramanem Zen, nu?
Ca tot vorbim de bebelusi care sunt agitati, sa nu uit sa mentionez ca acum doua zile am citit (si am si pus in practica) faptul ca este bine, atunci cand sunt f agitati si nu dorm sau nu se linistesc, sa ii mangaiem usor pe sprancene, usur usor, dinspre interior catre exterior.
Ai sa zambesti poate, dar functioneaza!
Si daca tot sunt la capitolul "citeli"- sa nu uit sa adaug, desi e devreme: pentru perioada cand le ies dintisorii, masati-le usor si indelung lobul urechii, usureaza mult durerile bebelusilor.
gata.
Aschiuta,ia vino tu incoace sa te pup si sa te imbratisez si pls nu lua nimic perosnal, 1.eu nu sunt genul care sa dau in cap cuiva aiurea si 2. uitasi ca noi aici suntem intr-o mare familie, unite si aproape si gata sa sarim una in ajutorul celeilalte? Nu uita!
si right,la branula aia asta a si durut al naibii, plasticaraia aia bagata in piele si lasata acolo,lipita cu o tona de scotch (care s-a curatat cumplit de greu!, pana la urma am folosit piatra ponce!)- dar la cate chestii vin in momentele alea, gramada, de branula uitam rapid
Mie mi-au pus-o la o juma de palma deasupra incheieturii..
Cellena spune:
Buna dimineata, eu sunt treaza de aproape o ora, cu toata pastila lor de somn cu tot.
Mena, din pacate nu poti scapa de branula, si eu am incercat, dar fara ea inseamna sa te intepe de o mie de ori si nici sita nu e bine sa te faci . Cred ca o sa scap de ea abia la externare. Acum am alta problema, cu furtunul de la peridurala, le care nu prea l-am folosit pt calmante si abia astept sa mi-l dea jos azi Vreau sa fiu liiibera
citat din mesajul lui Bubulina42 Si daca tot sunt la capitolul "citeli"- sa nu uit sa adaug, desi e devreme: pentru perioada cand le ies dintisorii, masati-le usor si indelung lobul urechii, usureaza mult durerile bebelusilor. |
O sa radeti, dar stiu ca treaba asta functioneaza pentru ca am aplicat-o pe unul din catei, pe care l-am luat stirb de la canisa. Si in plus (si nu mi-o luati in nume de rau, ca stiu ca suna ciudat comparatia), dar am invatat multe din experienta cu cresterea lui, care se pot aplica si la bebe
Bebe de care mi-e tare dor, ca e in camaruta lor de bebei acum si nu mai am rabdare s-o vad. Abia astept "marea ridicare din pat" de azi, sa vad si eu daca e asa rau cum zice toata lumea si sa ma mai fatai si eu pe aici, ca ieri tare eram geloasa pe ta-su ca statea lipit de geamul de la neonatologie, iar mie imi arata doar poze si filmulete.
Uff, lapte n-am avut inca sa-i dau, nici macar un piculet, desi am tot pus-o la san, iar ventuza mica dadea serios din falcute (din fericire pitica stie cum sa apuce si sa traga, asa ca desi am tinut-o muult la ambii sani, n-am simtit niciun disconfort)... Asta pana incepea sa se enerveze si nu mai era chip s-o calmez. Sper sa-mi vina cat mai repede, pt ca ieri cat a stat la noi, mai mult a plans de foame, pt ca nici n-a primit mult de mancare (ziceau fetele de la neonatologie ca asteapta sa i se curete stomacelul bine-bine de toate cele inghitite in ultimele luni) si se calma doar in brate si DOAR plimbata de ta-su sau bunica-sa. Cum o puneau in patut, all hell broke loose
In rest, e agitata tare, da din toate cele, se calmeaza daca o infesi si o infofolesti cu 7 paturi (daca seamana friguroasa ca ta-su o sa-mi fie naspa, ca o sa fiu acasa in inferioritate numerica, eu fiind foarte calduroasa)... Urla cand ii e fomita de zici ca cine stie ce ii faci si arata ca un batranel care joaca table in Cismigiu
Ce m-a socat, ca nu ma asteptam, e ca domnisoara agitata isi muta capul de pe o parte pe alta si se taraste ca o rama. Am ramas fascinata, nu ma asteptam sa aiba abilitatile astea la o ora de la nastere. In resti, i-am recunoscut miscarile pe care le facea in burtica si mi s-a parut incredibil s-o vad, in loc s-o simt
Hai, ca in asteptarea orei de trezire, iar v-am scris un roman, dar imi e tare drag sa povestesc de ea
Va pupici
Bubulina42 spune:
Cellena, prospata mamica
Mie nu mi s-a parut deloc grea ridicarea din pat;am sters-o la plimbare in prima seara, cand dormea bebe, il lasam cu sotul si ma plimbam pe holul ala, -ca au zis ca plimbarea imi dezumfla picioarele de hipopotam-, -dar ceea ce m-a enervat e ca intr-o mana trebuia sa tii sonda si de cealalta era agatata perfuzia, asa ca plimbam stativul ala + pipi (pusesem punguta aia de plastic de pp intr-o plasa si o ascunsesem sub halat)-asa ca devenisem cumva populara printre asistente, se uitau la mine ca la un alt personaj :)
ce minune ai adus tu pe lume, Cellena draga, si ce sarbatori frumoase si speciale veti avea!
Ocupate, dar minunate!
Cellena spune:
Super, multumesc de incurajari, Bubu!!!
Ce bine era daca ma ridicam si eu de aseara... Chiar nu mai am rabdare
Eu n-am avut probleme cu retentia de apa, chiar mi-au golit punga de pisu din 2 in 2 ore ieri... Am si baut multa apa, dar oricum mi s-a parut ca a iesit mai multa decat a intrat. Abia astept sa-mi revin la mainile mele cu degete de pianist, dar cred ca sunt pe calea cea buna, ca mi s-au mai subtiat carnaciorii de la maini... Iar la picioare s-au dezumflat de tot (cred ca si de la ciorapii speciali pe care mi i-au pus)
Tremuratul stiu ca nu era de la frig, ci era reactie de la anestezie, dar cica ar fi trebuit sa-mi treaca cu nu stiu ce... Si nu-mi trecea cu nimic si de-asta se si alarmasera. Dar asta asa, ca fapt divers, nu ca ar fi fost iesit din comun de neplacut, sau ca mi-ar fi daunat in vreun fel.
Sper sa-mi fie si azi la fel de bine ca si ieri, ca maine sigur o sa-mi fie
si pe tine si pe Nicholas
Iar daca durerile cel putin suportabile pe care le-am simtit pana acum inseamna recuperarea dupa cezariana, iar contractiile de imi ieseau ochii si imi venea sa plang, pe care le-am simtit joi noaptea (ca am uitat sa va zic, dar distactia a inceput de joi, cand pitica incepuse sa-si faca drum de iesit ) inseamna o mica parte din nasterea naturala, cu toata teama de a fi etichetata mama denaturata, care se gandeste la ea si nu la copil, declar solemn ca ma bucur enorm ca n-am putut naste natural si ca a fost nevoie de cezariana.
Ema de 39+