Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

La multi ani Mirunei!!Petrecere frumoasa :)

Revin cu intrebarea mea: Cum/unde platiti factura pt curent ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

La multi ani,Miruna!

Miriluta,bine ai facut ca te.ai dus sa vb cu invatatoarea. Am avut si noi o faza prin clasa a2a cu o fetita care o facea pe Marie tiganca. Copila mea nici nu stia de tigani ci era incintata de dansurile tiganesti de la "Dansez pt tine".Eu am vb cu invatatoarea si mi.a zis ca respectiva vb asa si cu alti copii,ma rog,nu ii facem musai tigani dar cuvinte urite....Pina la urma fetita a incetat.
Acum cu greutatea e relativa treaba si e ok daca e in grafic,unii copii au oasele mai grele si nu par grasi chiar daca au mai multe kg.Fiica.mea are cam 32-33 kg la 1,48 si imi place asa cum e,face si balet de la 4 ani...adica de aproape 7 ani si se vede clar ce mult a ajutat-o,ce tinuta are,miscari,talie.Ma bucur mult ca ii place la fel si vrea sa continue.Ma rog,si eu sunt slaba si seamana cu mine,nu am tinut niciodata diete si am aceeasi greutate de cind ma stiu...

Noi suntem acasa raciti...eu chiar rau,pe antibiotic!

Am vazut pe undeva ca a nascut Angiuta,sau au vazut aiurea?

Va pup si saptamina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Miriluta, La multi ani pt. Miruna.Sa fie sanatoasa si cu mult noroc in viata.

Alina, sanatate multa.

Dyanira, curentul il poti platii in mai multe modalitati.In mod normal la inceput cand faci ctr. ei ar tb sa-ti de-a un formular unde tb sa completezi datele voastre bancare si trag ei lunar suma prestabilita.Sau daca nu vrei sa dai datele, pe factura care iti ajunge acasa ai datele unde trebuie sa platesti(Furnizor, Konto, BLZ) si le virezi tu banii in cont(direct la banca prin Überweisung sau de acasa prin online banking).Astea sunt cele mai intalnite metode.Mare majoritate nu au ghisee, prin banca e cel mai rapid si fara durere de cap.

Va urez Craciun Fericit si daca nu mai apuc sa intru va zic de-asemeni Un An Nou mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

La multi ani, Miruna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

La multi ani Mirunei!!Petrecere frumoasa :)

Revin cu intrebarea mea: Cum/unde platiti factura pt curent ???

isi iau banii din cont, semnezi imputernicirea odata cu contractul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Dyanira,noi facem platile online,am facut un dauerauftrag si se face automat überweisung la data de plata...Cand se recalculeaza,schimbam suma si prelungim daueraufragul pe inca un an....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

La multi ani Miruna!
miriluta, poti sa-i sugerezi invatatoarei asa diplomat sa vorbeasca cu mama copilei si sa ceara ajutorul unui psiholog.

Alina, sanatate. bantuie o racealo-tuse magareasca si pe aici. io tusesc deja pe vocea a 3a. iar barbatul cred ca nu se lasa mai prejos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Multumesc pt raspunsuri!!
Credeam ca nu am inteles noi bine in englezo-germana in care ne-am inteles cu cei de la Stadtwerke...Am completat acel formular le-am dat numarul de cont si datele solicitate...la fel am facut si la Deutch Telekom ...insa azi m-am gandit sa intreb pt ca factura de curent trebuia platita pana in 15 si cea de internet pana in 17 si nici unii nici altii nu si-au luat bani din cont asa ca nu ma stiam ce sa cred.Ma gandeam ca poate nu am inteles noi bine ca isi iau ei si trebuie sa facem noi virament bancar...
In ce data isi iau ei banii??De ex luna asta noi am avut bani in cont abia in 14 dupa masa si factura expira in 15...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Multumim pentru urari
Inca nu imi vine sa cred ca e asa mare...si frumoasa si cuminte si desteapta...se vede ca seamana cu ma'sa.

Mai am doua zile la birou si gata! Am fost un an tare obositor. De sambata trec la carnati, sarmale si cozonaci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

dyanira, poti sa mergi la ei si sa le spui ca nu si-au tras banii si daca este vre-o problema. se mai intampla sa nu-si traga banii exact la 15 ci peste doua trei zile. dar e bine sa intrebi altfel luna urmatoare platesti dublu, daca pe luna asta nu si-au tras banii.
nu-ti face griji, asa functioneaza platile in Germania. energia, telefonul, chiria,asigurarile, rate daca iti faci, se trag toate automat din cont.
noi scoatem de la automatul bancii, de doua ori pe luna Kontoauszug, e un fel de dare de seama a contului, poti sa vezi ce bani s-au luat si cand, ce bani mai sunt in cont. avem si on-line, putem vedea la orice ora din zi sau noapte cum stam cu contul.

ieri ma bucuram ca s-a mai incalzit un pic, astazi vad ca sta sa ploua. sper sa ramana macar asa inorat, daca soarele nu vrea sa se arate.

Mergi la inceput