Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

susse, opt implanturi dintr-o'data? nu-i cam mult? bafta oricum. primesti vre-o garantie medicala sau cum s-o numi? la cati bani dai, poate ar trebui sa intrebi.

in sfarsit s-a rezolvat cu caldura.
maine fac si eu Plätzchen. si am o rata pregatita de mama s-o bag doar in cuptor. sper sa si iasa buna, nu doar sa se arda.

Xio, doar daca scoti bani de la alta banca decat cea unde ia contul te costa tranzactia. din cate stiu brazii sunt colectati de o firma, dupa anul nou. de plantat nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susse spune:

Ba cred si eu ca sunt cam multe implanturi deodata:).

Garantie nu prea se da pentru implant,cel putin asa mi s-a zis. Factorul foarte important dupa operatie,e igiena ta orala...Am sa ma interesez oricum in detaliu.
Duminica placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui susse

Ba cred si eu ca sunt cam multe implanturi deodata:).

Garantie nu prea se da pentru implant,cel putin asa mi s-a zis. Factorul foarte important dupa operatie,e igiena ta orala...Am sa ma interesez oricum in detaliu.
Duminica placuta!


ideal ar fi sa le faci intr.un sg an calendaristic sa le deduci pe toate de la impozit. Cam 1/3 primesti apoi inapoi de la Finanzamt, depinde de cat impozit platesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susse spune:

Da, am aflat si eu de deducerea de la finanzamt, asta e si unul din motivele pentru care am amanat tot pe 2013.Si o sa le fac la o diferents de maxim o luna.
Multumesc oricum ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

salutare fetele, n-am mai intrat de multa vreme
cristina postarile tale dau culoare zilei , n-am gasit bucatarie din aia si cu sixpack, dar nu am dreptul sa ma plang, de fapt sunt o rasfatata, la vapor n-am mare lucru de facut iar acasa mama sa fie sanatoasa, nu prea ma bag la gatit
pt. migrene, de care sufar si eu si, slava domnului, dorm si mananc cat vreau, am inceput cu oftalmologul, care mi-a dat vrand-nevrand ochelari, eu care vedeam ca un vultur, acum ma deranjeaza destul la condusul noaptea (am si prisma si accentueaza mult lumina colorata), migrenele au ramas, am mers apoi la neurolog care a fost f. multumit ca eu mi-am gasit medicatia si ca de fapt ce mai vreau de la el , n-am plecat fara trimitere la CT, am facut-o si pe aia si e ok, asa ca am ramas pe 1 quarelin (pe care-l iau din ro, aici e doar cu reteta si nu e formula completa) pe care-l iau imediat ce simt ca incepe durerea, cu cat prelungesc momentul se face mai puternica, am ajuns pana acolo ca nu eram in stare sa gandesc ca trebuie sa iau medicamentul!
pt. xio, stiu exact de asig. ca si-a luat un amic o masina veche si l-am ajutat cu inscrierea, din cauza de limba, plateste cam 100 € pe luna, asig obligatorie, daca alegi sa platesti la jumatate de an sau anual iese mai putin lunar, si asta egal de cati ani ai carnetul, depinde numai de cati ani ai de cand ai asigurare in DE
la consumuri: apa cam 110 m3 pe an, in ei intra si gradina, de la anul o s-o masuram separat, iar la curentul electric anul asta am dat 77 € pe luna, chiar sunt curioasa daca mai trebuie sa dam ceva la final, dar pt. cine nu stie acasa stau doar mama si fiica-mea, eu ajung adunate cam 3 luni iar sotul max. o luna pe an, centrala e pe ulei dar consuma si ea curent, nu suport frigul deci in living sunt cam 25 grade, fiica-mea umbla iarna in pantaloni scurti si vara in trening , n-am descoperit motivatia , a, si uita sa stinga lumina pe unde trece , mama gateste des, de spalat cat e frig le mai iau la vapor unde am si uscator
ce mai era...cu implantul nu vreau sa descurajez, vorbesc doar din experienta: sotul a facut unul si a ajuns sa-l scoata cu un cleste, eram la vapor si nu mai suporta durerea si asta dupa ce a fost ok cateva zile...a trebuit sa faca punte sau cum s-o chema pt. acel loc ca sa nu fie banii aruncati degeaba, asig. (privata) nu mai stiu daca a dat ceva inapoi.



gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Simona, pt migrene recomand cu caldura mersul la osteopat. Eu am probleme pe partea dreapta care se manifesta cu durere ureche-dinti-ochi-sinuzita-cap in diverse forme si variatii - ok migrene din -alea-pina-la-vomitat am f rar, dar o sedinta m-a rezolvat pe o jumatate de an. Costa, ca arareori iti preia casa de asigurari asa ceva. La mine osteopatul a constat imediat ca oasele capului pe partea´dreapta nu sunt asa de flexibile cum ar trebui. Dupa nastere vreau sa mai fac citeva sedinte, ca pe mine sarcina ma seaca de puteri si ma lasa fleasca, nici nu am avut voie la miscare asa ca simt nevoia.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Fetelor, am nevoie de un sfat.

Miru are o colega in clasa cu care nu se intelege deloc. Ajung des la conflicte care escaladeaza si Miru se consuma foarte tare.
Miru e un copil bun (si nu o spun doar eu ca sunt ma'sa, ci asa imi spun oamenii cu care intra ea in contact) saritor si frumos (deh, si eu ca cioara). E unul dintre copiii cei mai buni din anul ei, face sport mult si are o greutate normala. Face parte din grupul de arbitraj al scolii si e Klassensprecher-in. Lina, fetita cu care se cearta, o loveste frecvent, ii spune ca e grasa si proasta si ca Miru o invidiaza in mod sigur ca ea e mai frumoasa si are mai multi prieteni. Mai nou se lauda ca tatal ei e-nu-stiu-ce-sef la Zara si ca parintii lui Miru nu sunt nimic important - Miru m-a intrebat chiar peste cati oameni suntem eu sefa si peste cati oameni e sef tac'su - ca sa aiba munitie.
Acum vreo cateva luni, Miru a venit cu o zgarietura adanca pe fata, se certase cu Lina si Lina a zgariat-o pe fata. Atunci am sunat-o pe mama fetitei care a perceput intreaga situatie ca pe o cearta intre copii si mie mi-a facut impresia ca e depasita de situatie si nu accepta ca exista o problema. S-a discutat chiar la o sedinta cu parintii despre "agresivitatea" fetitei respecitve, fara a se da nume pentru ca Miru nu e singura pe care fetita a lovit-o.
Acum, de curand, s-au certat din nou. A lovit-o pe Miru cu o rigla peste degete, si i-a spus din nou ca e grasa si proasta si invidioasa. Miru a reclamat-o la invatatoare si atunci fetita respectiva i-a spus invatatoarei ca de fapt Miru e cea care a lovit-o si i-a spus ca e proasta. Din fericire, un coleg auzise toata discutia si i-a spus invatatoarei care e adevarul.
Problema mea e ca Miru sufera, a inceput sa se cantareasca in fiecare seara, sa se planga ca e grasa, numara caloriile la tot ce mananca si isi face griji ca e prea grasa (si credeti-ma ca nu e). Cat timp Lina a fost bolnava, Miru a zis ca e fericita ca Lina e bolnava si nu vine la scoala (desi se simtea vinovata ca gandeste asa). Ieri mi-a spus ca desi nu e ea vinovata si nu a facut nimic rau, insa starea de tensiune o deranjeaza, si-a cerut ea scuze Linei prima si abia apoi si-a cerut si Lina scuze.

Am luat-o in brate si i-am spus ca sunt mandra ca ea a reusit sa faca pasul asta pentru ca eu nu as fi reusit. Cine ma cunoaste, stie ca eu mananc jaratic si sincera sa fiu, si de cate ori aud ce ii spune copila aia nebuna, imi vine sa le calc in picioare si pe ea si pe proasta de ma'sa care ii cauta in coarne tot timpul (stiu, nu e bine ce gandesc).

Miru se descurca in marea majoritate a situatiilor singura insa saptamana trecuta mi-a cerut ajutorul pentru ca s-a saturat de conflicte si nu mai stie cum sa gestioneze situatia. Am fiert in mine si m-am straduit sa nu sun la directoarea scolii si la politie si ma ministerul de interne si la Jugendamt..sau sa caut niste golani care sa le traga la toti din familia aia o mama de bataie (stiu mey, sunt nebuna cu certificat insa nu am facut nimic din toate astea).

Concret, intrebarea mea e: cum imi pot ajuta copilul? Trebuie sa ii iau apararea cumva insa nu stiu cum si cu cine sa discut ca fetita asta sa imi lase copilul in pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Miriluta, e clar ca fetita aia e invidioasa pe fetita ta si pe succesul ei. Fata ta ar trebui sa ii spuna sa se laude cu ce face ea si nu tac-su si ca orice serviciu e demn si de respectat nu numai sefii, ca fara subalterni sefii ar fii nimica. Apoi as vorbii cuvinte f clare cu invatatoarea sa ia o atitudine ferma si sa discute in clasa astfel de afirmatii "tu esti grasa, eu sunt frumoasa" cit si orice violenta verbala si fizica. Este peste puterile ei, sa cheme un psiholog sau specialist in copii care sa le explice cit de urit e asa ceva si ce arata despre copilul care spune. Apoi daca copii s-ar unii si i-ar arata dispret acelei fetite cind e violenta si minte si si-ar lua reciproc apararea, poate fetita s-ar schimba. Iar cu mama fetei trebuie sa vorbeasca invatatoarea si psihologul scolii!

Hehe, eu i-as spune fetitei aleia "ce oglinzi ai tu in casa de te vezi asa de frumoasa?" dar fetita ta e prea mica sa raspunda cu rautati .

Oricum incearca sa o indepratezi de numaratul de calorii. A avut sora-mea o colega care de la asa nimicuri cind era mica a ajuns ca adolescenta sa manince numai mere si sa medicamente si sa isi dea metabolismul peste cap. Intreaba un psiholog de o carte buna pe baza careia tu sa discuti cu fetita ta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Aschiutzo stiu si eu ca e geloasa pe fie-mea si eu as stii cum sa ii raspund (stiam si cand eram copil) insa Miru nu e genul asta. Si noi (eu si tac'su) lucram pentru doua concerne unde avem functii de conducere insa lui Miru nu i-ar trece niciodata prin cap sa le laude cu asta pentru ca noi nu am crescut-o asa.
Si ma omoara cand vad cum se consuma ca e o atmosfera tensionata sau ca ar fi grasa (ceea ce chiar nu e cazul - are 40kg si 1,47 inaltime).

Ma gandesc sa vorbesc cu invatatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loredana71 spune:

Ahh,Miri,asta e teama mea cea mai mare pentru cand creste si a mea mai mare...Asta e mobbing si probabil stii ce urmari poate avea,ca sunt pline jurnalele de stiri de din astea,se poate ajunge la tragedii....Nu vreau sa te sperii,ci sa te incurajez sa faci ceva neaparat,directoare,jugendamt,orice...faptul ca a adus-o pe fiica ta sa sa numere calorii mi se pare deja grav...Daca ea e o fetita cuminte si educata nu o sa poata sa ii faca fata celeilate fetite prin vorbe,e clar ca acea Lina e rea,nu o sa ii inchida gura,mai ales ca fetita ta e bine crescuta si nu va face asta...Cred ca e nevoie de ajutor de specialitate...Offf,asa ma infurie chestiile astea,nu pot sa inteleg ce se intampla in familiile alea din care ies asa copii

Mergi la inceput