Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Distractie placuta si un an nou fericit si cu multa sanatate pt voi si pt cei dragi!
numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

La multi ani mai intai, si un an nou fericit!
aschiutza, ai nascut au ba??

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

in contractele de inchiriere pe care le-am avut pana acuma scria negru pe alb ca proprietarul are obligatia sa asigure locuinta cu toate dotarile, apa rece/calda, caldura, curent. si cei de la Mieterverein au spus la fel.

Apa calda posibil sa fie "obligatorie", dar cu siguranta nu peste tot.

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Insa vecini au boiler la bucatarie ieri chiar am intrebat pe o vecina...

Tine de apartament sau l-au cumparat ei? Si daca tine de apartament depinde ei cand l-au inchiriat, la ce conditii etc.

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

CT cam asa ceva ne spune si noua sa il cumparam noi si sa plecam cu el...

Kariguld si in contractul nostru scrie ca trebuie sa asigure apa calda si buna functionare a instalatiilor...exact cum spui tu!!
[...]
Nu scrie apa calda la bucatarie si baie ci doar apa calda dar banuiesc ca se intelege ca peste tot nu?

Nu, nu se intelege neaparat peste tot.

http://www.mieterbund.de/1135.html
Aici scrie de temperatura minima pe care trebuie sa o aiba apa calda, si dupa cat timp (max. 10 secunde respectiv 5 litri), dar nu scrie (si nu am gasit nici altundeva, alte decizii judecatoresti) ca trebuie sa fie la baie SI bucatarie. La baie e normal, da, pentru ca trebuie sa poti face baie sau macar dus, dar la bucatarie, pentru ca ajunge un simplu "Durchlauferhitzer" (nu stiu cum se cheama in romana), nu cred. Si ce am gasit prin toate forumurile nemtesti a fost ca aproape toti care raspunsesera au zis ca nici ei nu au apa calda la bucatarie "din start", ci si-au cumparat Durchlauferhitzer pe banii lor.

Cel mai sigur ar fi, daca vrei raspuns competent in cazul asta concret, ori sa mergi la un avocat, ori la Mieterverein (varianta a doua cred ca ar fi mai ieftina) cu contractul si sa vedeti ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

La Multi Ani ! Un An Nou plin de sanatate, bucurii si impliniri.

Multumesc Aschiutza si nastere usoara (daca nu s-a intamplat intre timp). Marcia are durerile de burta de pe la mijlocul lui octombrie. A durut-o atunci rau, a si vomat, dar dupa nu a mai avut probleme.Dar au reinceput acum ceva timp. Voi merge la un specialist, pt ca i-am schimbat asigurarea medicala, pana cum tb sa merg cu ea la o clinica, acum merg la orice doctor. Vad ca de ceva timp insa nu o mai doare si mananca normal. Ciudat rau.


Aici proprietarul plateste toate reparatiile mari (chiriasul schimba un bec sau neonul de la baie, chestii marunte). Dar am avut si noi o poveste cu toaleta de la baie. Are tancul de apa bagat in perete si s-a stricat sistemul care da drumul la apa. Am sunat la Verwaltung si ne-au trimis pe cineva sa repare. Dupa cateva saptamani primim factura de 180 CHF. Al meu s-a enervat si a zis ca nu e treaba noastra sa platim, ca noi nu aveam cum sa schimbam sistemul ala singuri. Si a cautat pe Internet exemple, plus s-a uitat in contract, le-a scris un e-mail unde mentiona ca proprietarul tb sa plateasca reparatura si nu noi. Si surpriza, au zis ca da, avem dreptate. Si sa aruncam factura. M-am enervat rau, ei desi stiau ca ei tb sa plateasca, au incercat, crezand ca suntem fraieri si platim. Ma gandesc ca si la voi e la fel. Mi se pare aiurea sa nu ai apa calda la bucatarie. Noua ni s-a stricat masina de spalat si ne-au adus una noua(avem tot de la ei masina de spalat, uscator de rufe si masina de spalat vase, aragaz, frigider si mobila la bucatarie).Am mai avut probleme si cu uscatorul de rufe, l-au reparat (nu am platit nimic), dar au zis cei de la firma ca in curand isi va da duhul si ne tb unul nou; deocamdata merge, sa vedem. Noi avem centrala proprie, pe gaz, pt caldura si apa calda. Cateodata o mai ia razna centrala si sunam direct la firma care are program 24/24h. De platit nu am platit niciodata nimic, chiar daca sunam direct la firma care se ocupa de centrala.

Cum ati petrecut aseara ? Noi acasa cu prietenii. la ora 3 eram deja la nani.

O seara buna.

cu drag
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Christa, speram eu sa vina bebe cu Mos Gerila, dar ntttttt, nimica. Asa ca acum ii astept pe cei trei regi .

Marcia, chit ca nu o mai doare as face o programare la un specialist. Nu stiu cit de repede primiti voi pe acolo programamrea, dar pe aici uneori dureaza si luni in functie de specialist.

Dyanira, de obicei daca nu e clar boilerul specificat in contract si nu a fost stabilit clar intre voi partile la semnarea contractului, nu aveti ce reprosuri sa faceti. Pe princioul ca ala era nivelul la care ati semnat contractul. Sa stii ca eu sunt tare atenta cind o fac, ma uit atenta la podea daca e deja zgiriata si cer sa fie scris in contract daca e, la fel la instalatii, etc. Sotul meu tare rapid mai e la batut palma, din pacate ultima locuinta a luat-o singur si sa vezi ce surprize vom avea la sfirsit!

Eh Marcia, in Dresden nici macar chiuveta nu am avut in bucatarie si acolo e normal ! Ce masina de spalat sau aragaz . In Braunschweig am avut doar chiuveta, restul am adus singurei.

Noi am petrecut linistiti, am iesit in strada cu telefonul la ureche sa il auzim pe junior daca se trezesze, culmea, nu s-a trezit desi vecinii au avut baterii de rachete . Cu juniorul deja aprinsesem la 7 seara artificii, am fii aprins si azi dar ghici unde ploua din nou? In rest am incercat sa ne uitam la TV, nu am avut la ce, asa ca m-am uitat on-line la piesa "Cind vine barza" . Sotul s-a uitat la alt film si uite asa am fost fericiti amindoi . Am gatit doar lasagne, de mai mult nu m-au tinut puterile (ufff si sora-mea mi-a facut in sic cu sarmalele, salata de boeuf si cozonacii ei ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

, speram eu sa vina bebe cu Mos Gerila, dar ntttttt, nimica. Asa ca acum ii astept pe cei trei regi .

Cica pana acum nu a ramas niciun bebe inauntru, toti au iesit, o sa iasa si al vostru. Nu mai stiu, ati scris deja, e baiat sau fata sau va fi surpriza?
Nastere usoara din nou!

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza


Eh Marcia, in Dresden nici macar chiuveta nu am avut in bucatarie si acolo e normal ! Ce masina de spalat sau aragaz . In Braunschweig am avut doar chiuveta, restul am adus singurei.

Lasa ca noi nici la Braunschweig n-am avut chiuveta, a trebuit sa o cumparam tot noi (ca si Durchlauferhitzer), dar am si luat-o cu noi cand am plecat, sac! Si numai bine ca am luat-o, ca acum face treaba buna in Hauswirtschaftsraum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Un An Nou cu multe bucurii, sanatate si tot ce va mai doriti!

Loredana, la multi ani fetitei tale! sa iti traiasca si sa va bucurati de ea!
Aschiutza, nastere usoara iti doresc! ma bucur pt tine, ca ai sansa sa mai aduci un pui pe lume!
Cine e trait deja o data experienta nasterii, poate ma intelege. Am avut o nastere grea, totusi mi-ar placea sa mai retraiesc inca o data toata aceasta "trauma", numai pt acele momente minunate dupa nastere, cand iti pun puiutul in brate si el te priveste pt prima data in ochi! Ce moment minunat!
Deci din acest punct de vedere, te invidiez!

numai bine tuturor



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

La multi ani! sanatosi si fericiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Miri, multzam de pont

Kari, uite noi am mers in Croatia prin site-ul asta http://www.fewo-direkt.de/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camay spune:

La multi sarbatoritiilor ,un an darnic pentru fiecare!
Anul vechi a fost darnic cu o alergie/infectie de mi-a dat peste cap toate planurile de sarbatori, dar a fost fain ca am stat acasa si m-am bucurat de ai mei. . Maine termin antibioticele si vreau sa gust sampania , asa ca cine e prin imprejurimi e bine venit la un cornulet, sau cafea, let me know!
Numai bine si sa vina soarele pe strada fiecaruia !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Uf...eu sunt deja de trei pre in campul muncii...adevarul e ca e de kakao sa lucrezi pe 2 ianuarie. Am baut deja doua cafele si trag de mine sa ma apuc de lucru insa, dupa cum se vede, nu trag in directia buna ca stau si citesc pe forum in loc sa lucrez.
Noi am petrecut revelionul acasa, cu ai mei. La 12 noaptea am iesit afara cu copii si am ciocnit cu vecinii la un foc de tabara asa cum facem de cativa ani.
Am ingurgitat aproximativ 150trilioane de calorii si printr-o minune inca mai incap in pantaloni.

Mergi la inceput