Viatza in Germania is Elvetzia- cap 83

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo

noi acasa, la cabana cu paturi calde. acolo vom face revelionul.
aschiutza, nastere usoara. esti pe ultima suta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Aschiutzo, lasa-l naibi de cutit, tu si copilul sa fiti sanatosi! Si nu iti mai face grija de burta, ti-ai legat deja magarul de gard (cum spune mama mea cea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcia03 spune:

Multumesc Aschiutza pt sfaturi. Marcia face 10 ani in martie. Doctorii spun ca e sub greutatea normala, dar ca e si inalta pt varsta ei (aici seaman cu ta-su). Stres nu are la scoala, e cea mai buna din clasa, cu inca un coleg, profesoara ei a spus ca face lectii in plus (ceea ce nu trebuie, dar asa vrea ea, nu o obliga nimeni). E iubita de colegi, e si in parlamentul scolii (alesa tot de colegi). Burta o doare dupa ce mananca, ce anume nu conteaza. Ii e si frica sa manance, ca sa nu o doara burta. Iar dupa ce mananca, ii apare asa ca o umflatura in partea stanga, jos, unde e intestinul gros. Dar vad ca de cateva zile a mancat bine, chiar daca a mai durut-o burta. De obicei lua 2 inghitituri si gata, o durea burta.Nici ei nu-i place apa gazoasa, bea doar apa plata (sucuri nu bea, doar ca nu-i plac). Si nu vrea sa manance carne, ne luptam din greu sa manance putina carne de pui, cica e veghetariana (am zis ca ea).

Sunt si la voi reduceri dupa Craciun? la noi au inceput de pe 27 si o vor tine pana la sf.lui ianuarie. Si parca vine sfarsitul lumii, toata lumea iese la cumparaturi, de-abia gasesti loc de parcare la supermarket. Eu m-am dus sa iau cate ceva si bineinteles ca am luat si multe chestii reduse (deco de Craciun). Noroc ca al meu nici nu baga de seama cand mai apare ceva nou, asa ca nu am stres din cauza asta.

O seara buna, ca iar ma lungesc la vorba.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Marcia, de cit timp are problemele astea? As merge cu ea direct la un specialist, pediatrii si doctorii de familie nu prea le au cu problemele de stomac si dietele necesare (asta din experienta mea proprie aici , unde mi-i s-au dat antiacide fara sfirsit fara a se considera ca o dieta mi-ar fii mult mai de ajutor, asa ca am facut dieta dupa capul meu, dar la mine durerile nu apareau indiferent de ce mancam).

Nu am forta sa merg prin magazine, asa ca pace sa vad pe unde sunt reduceri. Oricum la imbracaminte pt mine nu se merita deocamdata (eh, tot am speranta ca dupa nastere slabesc ).

Kari, ce ultima suta de metri, sunt pe ultimii 10 . 2 Ianuarie ar fii termenul, sa vedem...

Noi revelionul nu stim unde il facem. Poate la spital , poate in masina spre spital . Poate linistiti in patuturile noastre. Dupa noroc, coane, dupa noroc...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Aschiutza nastere usoara!!

Am si eu o nelamurire: cine plateste reparatia unei defectiuni in apart inchiriate ma refer la defectiuni de genul tevi sparte,apa calda nu mai curge, wc defect etc...chiriasul sau proprietarul???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dyanira, reparaturi mici chiriasul (de genul s-a stricat robinetul), reparaturile mari proprietarul (tevi sparte, wc defect, caldura defecta, etc). Pt reparaturile la care plateste proprietarul trebuie sa il intrebi pe el mai intii ce firma sa chemi. De obicei semnezi ca ti-au facut reparatura, dar nu platesti tu cu promisiunea ca iti da proprietarul indarat. Firma trebuie sa trimita direct la proprietar chitana pt plata.


Daca tu esti de vina pt dauna (de ex chiuveta sparta), tu platesti sau asigurarea ta daca o ai.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Mai exact s-a defectat incalzitorul electric de apa de la baie!

Am mai avut ceva probleme cu proprietara (sefa agentiei de aici a firmei care detine caldirile unde stam) in sensul ca ea insista ca noi trebuie sa cumparam boilerul pt apa calda de la bucatarie...nu exista in apartament cand am venit...!!Noi am fost cat se poate de politicosi si i-am explicat ca nu e datoria noastra sa il cumparam dar deh se pare ca nici nemtii nu sunt toti super corecti si cinstiti Si acum s-a stricat si incalzitorul de la baie asa ca e super nu avem apa calda deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

trebuie sa te uiti in contract sa vezi cum scrie acolo.
Nu va poate obliga sa cumparati boiler!


iarasi vin cu o intrebare
Am inteles de la niste prieteni ca e mai ieftin sa pleci in concediu din Germania decat din Romania, sunt ofertele mai ok.
La vara, sf lui august, vrem sa mergem in concediu cu 2 prieteni din Tm, imi puteti recomanda ceva siteuri ok si ieftine?
Ca am gasit 1000 de optiuni dar banuiesc eu ca sunt si ceva cu oferte sau unde gasesti mai ieftin.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Xio, unde vrei sa pleci in concediu? Eu sunt specialista in oferte de cazare de la persoane private.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Miri, cum e gatu? si scarlatina la voi in familie?

Aschiutza, nastere usoara. tre sa te gandesti de acu inainte de vei uita dupa retete de tort :)

acu 3 ani oare..Vikinga astepta sa nasca ..

Dynira, io stiu ca geamuri, chesti mai complicate le plateste propietaru, nu stiu de boiler ca nu avem .

Xio, io cred ca daca mergi la turci de ex e mai ieftin din ro, parol ca am vazut anu trecut.

Mergi la inceput