Verificare on line al asiguratului
Raspunsuri - Pagina 8
giulia81 spune:
mie nu mi se pare normal deloc... si cred ca nu sunt singura care gandeste asa...
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia81 mie nu mi se pare normal deloc... si cred ca nu sunt singura care gandeste asa... "Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice." |
Si pe mine nu ma mira,ca voua nu vi se pare normal.
Stii cit costa pregatirea unei sali de operatzie?Numai pregatirea,fara sa pun la socoteala personalul,medicamentele,consumabile si ce-o mai fi aoclo?
PS.In germania,doar pregatirea salii de operatzie costa undeva la vreo 10000 de euro.Doar pregatirea!!!!
Dana
giulia81 spune:
ne contram degeaba...oricum va fi totul la fel...in continuare vom plati si nu vom beneficia de nimic...putem sa platim la zi, in avans sau retroactiv, cum vrei tu...
"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Adina,eu m-am referit la orice alt stat european,in contextul scris de Sabina.In orice stat european,daca nu faco dovada ca esti asigurat,platetsi serviiile medicale. Sabina se mira ca de ce trebuie platit retroactiv ,pe ultimii 5 ani,lucru ce nu se face in niciun stat european.! Dana |
ziceti mersi ca se face.
cand eram studenta in primii ani (II sau III, nu mai stiu, da' pe astia mi i-am petrecut in sectia de chirurgie) am vazut o nota de plata pentru un cetatean neasigurat. nu mai retin ce era exact, stiu doar ca tinea de mica chirurgie (ca idee, operatia de apendicita e marea chirurgie, o taietura adanca ce are nevoie sa fie cusuta e mica chirurgie). suma care era pe factura aia urma s-o primesc eu ca primul salariu peste 3 (sau 4) ani, cand am inceput rezidentiatul. si erau anii de dupa revolutie, cand inflatia crestea ca fat frumos.
daca nu s-a inteles ce-am zis, s-o luam pe cifre: 250.000 platiti in anul X de o persoana neasigurata, 250.000 salariul unui rezident in anul X + 3. repet, mica chirurgie.
daca n-ar exista varianta asta inapoiata si neconforma cu standardele UE de plata retroactiva, ar muri cu zile cei neasigurati cand au nevoie de marea chirurgie sau de ceva comparabil cu ea ca si cost.
in plus, intreb si eu, daca ne-am asigura fix in ziua in care ne imbolnavim (eventual si sa intrerupem asigurarea cand terminam tratamentul) din ce ar supravietui sistemul? pentru cine e tentat sa-mi raspunda "de la buget" - nu era o intrebare retorica, vorbim de Romania de azi, cu procentele pe care le stim alocate de la buget.
Selene_Bunny spune:
andacos, asta am vazut, asta spun. Si fac parte din alea care au facut mai multe seturi de analize copilului.
Ca sa nu-ti mai spun ca cererea mea de examinare ginecologica a copilei de 2,9 ani, pentru ca avea scurgeri vaginale mucoase, de culoare verde-gri, a fost ceva... surprinzator, judecand dupa reactia personalului medical.
Totusi, Braila nu e un oras chiar atat de mare.
Eu spun ce am vazut in cele 3 centre de recoltare unde am fost. 3-4 copii la 20-30 de adulti, asta am vazut. Si calcam in fiecare centru in dublu exemplar, o data pentru recoltare si o data pentru rezultat.
Si o sa mai am de facut analize, pentru ca:
1. Face destul de des infectii urinare - urocultura trebuie repetata in anumite conditii, pana cand se dovedeste ca microbul a disparut - pentru ultima, am considerat, impreuna cu medicul de familie, ca e mai bine sa ajungem la Urgenta, fiindca urina cu sange. Am facut analize de urgenta, duminica dimineata, la laboratorul spitalului, si le-am platit, chiar DUBLU decat la laboratorul unde mergem de obicei. D-nele asistente s-au mirat ca nu ne-a dat medicul de garda trimitere, sa le facem gratuit.
2. Are (avea?) stafilococ auriu in nas - la fel, trebuie repetate exudatele nazal-faringian, pana cand se dovedeste ca a disparut microbul.
Selene_Bunny spune:
Daca stie cineva cat costa spitalizarea, pe zi, fara interventii chirurgicale, doar medicatie (orala, intravenoasa, intramusculara), pentru cei neasigurati de niciun fel, sa spuna.
Selene_Bunny spune:
http://www.viata-libera.ro/societate/3708-1700-de-lei-costul-real-al-unei-zile-de-spitalizare
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Daca stie cineva cat costa spitalizarea, pe zi, fara interventii chirurgicale, doar medicatie (orala, intravenoasa, intramusculara), pentru cei neasigurati de niciun fel, sa spuna. |
iti spune netu':
http://www.money.ro/cat-te-costa-o-zi-de-spitalizare-in-romania_662116.html
e prea general termenul de medicatie, atata vreme cat un medicament poate costa de la un ron pana la zeci de mii de euro. de asemenea, normal ca depinde si pe ce sectie e internarea.
Selene_Bunny spune:
Si din 2011: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/cum-scapam-de-spitalul-de-stat-platind-aceiasi-bani-152795.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=555&width=950