Verificare on line al asiguratului

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu stiu, Sabina, asa mi-au cerut si mie, cand au spus sa fac dovada calitatii de asigurat. Acte pe 5 ani in urma.

Si cate acte mi-au mai cerut, pfuai de mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

chestia cu platit din urma 5 ani e penibila, in ncio tara nu exista asa ceva.
asigurarile functioneaza din ziua in care platesti, de ce sa dai bani retroactiv?
care e logica?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

dupa cum se vede nu e nici o logica...si sotul meu a platit retroactiv cand a avut nevoie de operatie, pentru ca avea intreruperi in ultimii 5 ani.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Giulia,imi amintesc ca la un subiect ai sustzinut ca sotzul este angajat legal,de ce nu are asigurare?

Tu esti in Belgia acum ,esti trecuta (cum ar fi normal)pe asigurarea lui?Dar copilul?

edit.Giulia te rog sa nu o iei ca pe o intrziune in viatza voastra personala,eu vreau sa semnalez doar ca...daca sotzul are contract d emunca legal,atunci are automat si o asigurare de sanatate si nu ar trebui s aplateacsa nicaieri ,nimic.Chiar daca interventzia s-ar fi desfasurat in Romania.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

asigurarile functioneaza din ziua in care platesti, de ce sa dai bani retroactiv?
care e logica?

Cum mi-am alaptat copiii

Sa acopere niste gauri cauzate de fentarea sistemului????

In orice stat european,daca nu esti asigurat,primesti automat si o nota de plata.

Dana

Pai da, dar nota aia de plata e mult mai mare decat cotizatia pe ultimii 5 ani. de asta multi prefera sa-si plateasca cotizatiile la un nivel minim, eventual retroactiv, in cazul unei situatii mai serioase ce ar necesita cheltuieli costisitoare, decat sa achite dupa cum spui tu contravaloarea actului medical respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

andacos, eu am avut nevoie de mai multe seturi de analize pentru copil. Am avut nevoie nu inseamna ca mi s-a sculat mie sa fiu in trendul nu stiu care. Unele imi trebuiau cat de repede, na, asta a fost situatia.

Personal, nu stiu pe nimeni care sa faca "de magan" analize copilului.

Tot personal, cat stam la analize, asteptandu-ne randul, vad o gramada de oameni in varsta. Putini copii.

Mergi la inceput

Adina,eu m-am referit la orice alt stat european,in contextul scris de Sabina.In orice stat european,daca nu faco dovada ca esti asigurat,platetsi serviiile medicale.

Sabina se mira ca de ce trebuie platit retroactiv ,pe ultimii 5 ani,lucru ce nu se face in niciun stat european.!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

andacos, eu am avut nevoie de mai multe seturi de analize pentru copil. Am avut nevoie nu inseamna ca mi s-a sculat mie sa fiu in trendul nu stiu care. Unele imi trebuiau cat de repede, na, asta a fost situatia.

Personal, nu stiu pe nimeni care sa faca "de magan" analize copilului.

Tot personal, cat stam la analize, asteptandu-ne randul, vad o gramada de oameni in varsta. Putini copii.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Da selenecum spui tu.

ca eu nu citesc numai pe forumul asta de cite ori s efac analize copiilor.
Iar pentru cei ce se duc ca facut copilul febra 37,5 si n-a mincat tot din farfurie,trebuie sa platesti tu atunci cind intradevar ai nevoie!Cred ca am explicat acum mai bine mecanismul

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

Citat:

care e logica?

Cum mi-am alaptat copiii

dupa cum se vede nu e nici o logica...si sotul meu a platit retroactiv cand a avut nevoie de operatie, pentru ca avea intreruperi in ultimii 5 ani.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Giulia,imi amintesc ca la un subiect ai sustzinut ca sotzul este angajat legal,de ce nu are asigurare?

Tu esti in Belgia acum ,esti trecuta (cum ar fi normal)pe asigurarea lui?Dar copilul?

edit.Giulia te rog sa nu o iei ca pe o intrziune in viatza voastra personala,eu vreau sa semnalez doar ca...daca sotzul are contract d emunca legal,atunci are automat si o asigurare de sanatate si nu ar trebui s aplateacsa nicaieri ,nimic.Chiar daca interventzia s-ar fi desfasurat in Romania.

Dana

"sustin" in continuare ca e angajat cu forme legale aici in belgia, desi atunci pe acel topic mi s-a sarit in cap....
interventia a avut loc in ro cu destul de multi ani in urma, nu are absolut nici o legatura cu belgia. si a fost angajat dar cu cateva luni intreruperi si a platit retroactiv....si era angajat si in momentul interventiei si tot a trebuit sa plateasca....

Mergi la inceput

giulia,eu nu intzeleg de ce a trebuit sa plateasca ,daca era angajat,adica contribuabil?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:

giulia,eu nu intzeleg de ce a trebuit sa plateasca ,daca era angajat,adica contribuabil?

Dana

pai asta tot incerc sa te fac sa intelegi ca totul e aiurea... a trebuit sa plateasca pentru ca in ultimii 5 ani pana in data operatiei a avut intreruperi pe cartea de munca...adica a lucrat sa zicem 2 ani a intrerupt cateva luni si tot asa...
nici noi nu intelegem multe, de aici si revolta mea ca mi se impune sa platesc asigurarea medicala atunci cand ma angajez dar de beneficiat ciuciu....

Mergi la inceput

pai giulia,mi se pare normal sa plateasca pe perioada intrerurperilor de pe cartea de munca.

Eu am intzeles ca el era angajat legal in Belgia(deci automat cu asigurare de sanatate)si a trebuit sa faca o operatzie,in Romania,pe care a platit-o.

Dana

Mergi la inceput