Verificare on line al asiguratului

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Julia,

Citat:
Gratuitatea pana la 18 ani mi se pare un cadou (costisitor,acoperit de la buget) pentru familiile sarace, care n-au vazut job in viata lor si care totusi au acces la servicii medicale.

Cu conditia sa fie suficiente fonduri si cu conditia sa fie pe faza.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Adica ce vrei tu sa spui ca se duce un tinar pina-n 18 ani la doctor(luam situatzia expusa de Julia)si doctorul ii spune...vino miine sa te consult ca s-au terminat fondurile?

edit sa spun ca in calitate de PFA mi se pare normal sa fii somat la plata asigurarilor medicale,eu ma refeream insa la persoane private...adica pe mine,andacos,nu cred ca ma poate cineva soma sa platesc asigurarea...ma prinde sistemul si ma face buna d eplata cind am nevoie de el.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:

Julia,

Citat:
Gratuitatea pana la 18 ani mi se pare un cadou (costisitor,acoperit de la buget) pentru familiile sarace, care n-au vazut job in viata lor si care totusi au acces la servicii medicale.

Cu conditia sa fie suficiente fonduri si cu conditia sa fie pe faza.

Ce fonduri? Daca copilului i se rupe piciorul si ajunge la spital cu caruta, nu i-l pun in ghips ca nu au fonduri sau cum? Pentru apendicita nu te accepta la urgente?? Mi-e greu sa cred ca nu.
Nu, fara exagerare, sistemul de sanatate in Ro inca e permisiv, desi are bubele si lacunele lui. Poate chiar permisivitatea asta ii sapa groapa si mai adanc, insa nu e cu totul anti-uman ( imi povestea sotul ca in State, chiar asigurat fiind, daca nu ai o asigurare beton, tot platesti pentru asistenta medicala...ca sa nu mai spun ca, fara asigurare, ai mari sanse sa mori in drum).
Greu, eu una nu vad iesirea din negura a sistemului romanesc de sanatate, in ritmul in care merg lucrurile acum: salarii mici sau deloc, buget sustinut artificial, scurgeri de fonduri cat incape ( achizitionarea de aparate medicale costisitoare, la care consumablele sunt si mai si, asa ca aparatele ajung prin subsoluri la spitale, am vazut un reportaj acum ceva timp despre asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Nu, spunea sa platesc suma de, plus penalizarile aferente, pana la data de. Parca pomenea si ceva de executare silita, a se retine "parca", nu o am acum la mine, somatia asta.

Mergi la inceput

Nu vorbeam de urgente (apropo, soacra mea, cu accident ischemic tranzitoriu, a asteptat 6 ore la UPU).

Vorbeam de analizele gratuite. Tre' sa fii pe faza la inceputul lunii, pentru a te programa peste cateva zile/cateva saptamani, cum ti-o fi norocul. Altfel, risti ca fondurile alocate acestor servicii medicale pentru luna respectiva sa se termine pana se ajunge la tine.

Mai exact, daca eu am nevoie, pentru copil, de analize care pot fi facute gratuit, si ma duc in data de 20 decembrie, risc sa primesc raspunsul "veniti la inceputul lui ianuarie, pentru programare, daca le doriti gratuite, ni s-au terminat fondurile pe luna aceasta".

Mergi la inceput

In 2008, numarul de zile pe care cei complet neasigurati le puteau petrece internati in regim de urgenta fara sa plateasca nimic era de 3. Acum nu mai stiu cat mai este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

chestia cu platit din urma 5 ani e penibila, in ncio tara nu exista asa ceva.
asigurarile functioneaza din ziua in care platesti, de ce sa dai bani retroactiv?
care e logica?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:

Nu, spunea sa platesc suma de, plus penalizarile aferente, pana la data de. Parca pomenea si ceva de executare silita, a se retine "parca", nu o am acum la mine, somatia asta.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Mie nu mi s epare nimic ciudat,esti firma juridica,trebuie sa-tzi platetsi darile la stat.(stiu ca pfa -urile au un alt statut fatza de societazile comerciale,insa tot juridice sunt)

despre analize,sincer...pe mine nu ma mira.
Cite analize se fac copiilor in Romania...n-ai sa pomenesti in nicio tzara europeana.

Fii mio a facut de doua ori analize in Germania,in apropae 10 ani de zile.Copil fara probleme de sanatate.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

asigurarile functioneaza din ziua in care platesti, de ce sa dai bani retroactiv?
care e logica?

Cum mi-am alaptat copiii

dupa cum se vede nu e nici o logica...si sotul meu a platit retroactiv cand a avut nevoie de operatie, pentru ca avea intreruperi in ultimii 5 ani.

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:

care e logica?

Ca alfel ar plati toti doar in ziua in care au nevoie?
Si pe undeva e de inteles, ca trebuie sa platesti si pt. investiile anterioare daca vrei sa beneficiezi de ele.

Mergi la inceput

Citat:

care e logica?

Cum mi-am alaptat copiii

Sa acopere niste gauri cauzate de fentarea sistemului????

In orice stat european,daca nu esti asigurat,primesti automat si o nota de plata.

Dana

Mergi la inceput