Verificare on line al asiguratului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia81

mda...cum zici tu....

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Pai nu...cum spun eu,insa e un ratzionament destul de logic:unul pune in sac,cel putzin doi iau de acolo,sau si mai rau...nu pui in sac,dar iei de acolo,vrei partea ta,chiar si in naumite conditzii.

Eu asa vad,n-am pretentzia ca detzin adevarul absolut insa.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Ideea este ca nici nu se prea palteste,chiar si treaba cu co-asiguratul,efectiv co-asiguratul nu aduce niciun ban in bugetul asigurarilor,insa beneficiaza la fel ca cel care contribuie.

Deci la un calcul simplu,unul plateste si cel putzin doi profita.
Atunci...normal ca n-au cum sa fie bani.

Dana, nu stiu la ce te raportezi insa realitatea mea e alta.
Platesc si eu si sotul (si nu putin) de ani de zile. Si tot de ani de zile noi doi si copilul din dotare mergem exclusiv la privat.
Deci la noi doi platesc si nu "profita" nimeni...
Si ma uit in jur si vad acelasi lucru la majoritatea cunoscutilor.

In schimb vad si persoane care lucreaza in spitale de stat si aduc in mod constant acasa... de toate: alcool, pansamente, medicamente chiar si mancare de la cantina spitalului.
Deci de la mine se vede putin altfel, eu as zice ca sistemul ma cam fura pe fata si profita la greu de pe urma cotizatiei mele lunare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

ramiris,bineintzeles ca exista cazuri ca ale tale,si cu sigurantza nu sunt putzine.

Insa nici sitautzia prezentata de mine nu potzi spune ca e inexistenta,e ireala.

Banii sunt putzini,de multe ori sunt prost folositzi,se face si foarte multa risipa in sistemul medical romanesc(asta e o compartazie personala cu sistemul nemtzesc)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Dana, nu stiu la ce te raportezi insa realitatea mea e alta.
Platesc si eu si sotul (si nu putin) de ani de zile. Si tot de ani de zile noi doi si copilul din dotare mergem exclusiv la privat.
Deci la noi doi platesc si nu "profita" nimeni...
Si ma uit in jur si vad acelasi lucru la majoritatea cunoscutilor.

In schimb vad si persoane care lucreaza in spitale de stat si aduc in mod constant acasa... de toate: alcool, pansamente, medicamente chiar si mancare de la cantina spitalului.
Deci de la mine se vede putin altfel, eu as zice ca sistemul ma cam fura pe fata si profita la greu de pe urma cotizatiei mele lunare.

exact ce incercam si eu sa spun...

"Un om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui gabidaniela

Rall, nu cred ca asigurarea de sanatate la stat e facultativa.
Cred ca o sa te someze sa platesti mai devreme sau mai tarziu. E doar o chestiune de timp.

Cam asa stiu si eu !

Nu stiu daca te someaza,daca o pot face(cu succes adica)insa te prind la strimtoare cind apelezi la sistem!Si fara sa-tzi achitzi datoriile din urma,nu beneficiezi de el.

Dana

Ba da, pot, eu am primit o astfel de somatie de plata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

... ca sa nu mai spun ca in Romania copiii pana la 18 ani au parte de asistenta medicala gratuita, indiferent daca parintii sunt asigurati sau nu.
Gratuitatea pana la 18 ani mi se pare un cadou (costisitor,acoperit de la buget) pentru familiile sarace, care n-au vazut job in viata lor si care totusi au acces la servicii medicale.

In mod normal, decent,asigurat fiind, te costa, ba ti se cere spaga,fatis sau discret, ori nu esti multumit de tratamentul 'in serie' din spitale de stat si vrei la privat, insa ce spune Dana are sens pe undeva.
Daaar,daca n-shpe copii de la tara vin la urgente cu piciorul rupt ori cu apendicita- peritonita, atunci au de lucru cei de la urgente zeci de ore, gratuite, evident, insa gratuitatea asta nu e sustinuta de nimic, de asigurarea parintilor, pentru ca nu exista asa ceva,parintii sunt saraci si tarani, fara slujba sau posibilitati.

In paralel, daca mergi aici la urgenta si soliciti un asemenea ajutor neacoperit de o asigurare, te costa binisor - acum multi ani, o noapte de spitalizare la urgenta, gravida fiind, m-ar fi costat 600 euro, pentru ca s-a dedus ca as fi neasigurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Selene, informatiile le am de la o persoana care lucreaza la un spital de stat si care se ocupa chiar de asigurarile pacientilor. Registrator cred ca ii zice

Mergi la inceput

rall, eu am primit in calitate de PFA.

Mergi la inceput

Julia,

Citat:
Gratuitatea pana la 18 ani mi se pare un cadou (costisitor,acoperit de la buget) pentru familiile sarace, care n-au vazut job in viata lor si care totusi au acces la servicii medicale.

Cu conditia sa fie suficiente fonduri si cu conditia sa fie pe faza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

bun, pot, da' partea din paranteza ("cu succes" adica) unde e?

Selene, zi-ne si cum suna somatia. ceva de genul "plateste, ca altfel nu esti asigurat si platesti cand apelezi la serviciile medicale"? pai in cazul asta e fix ce zice rall.

Mergi la inceput