Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *455*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Pisik, si eu ma gandeam ca nu am apucat sa stam la povesti ca lumea, dar la urmatoarea intalneala, in luna mai zic eu speram ca recuperam



Ne inscriem si noi de pe-acum la intalneala din mai! Sa prindem loc in fata!

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 30+ cu

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

multumim pentru urarile venite pe toate caile !

Ecaterina era programata sa vina prin cezariana pe 15; dr era de garda, trebuia sa vin la 8 la maternitate sa cezarienim la un mom dat, in functie de ce e in garda.
Joi dimineata am fost la control si mi-a facut iar echo sa masoare colul si de data asta nu a mai vrut sa spuna nimic de el; am insistat si mi-a spus ca inca e inchis si ca ma ucide daca dupa atata timp nu mai am rabdare pana pe 15.
Vineri la pranz l-am sunat sa ii spun ca-s bine (am stat numai in pat cu exceptia serbarii Pisilincului) si sa-l intreb daca vrea sa mai vin la control. Mi-a spus sa nu mai ies din casa, ca e frig, zapada mare.
Pe la 6 am inceput sa am iar niste contractii, luasem deja no-spa, am pus supoz cu scobutil, s-au potolit. La 22.30 am culcat regulamentar plodul si m-am culcat cu ea. la 23.30 m-am trezit cu contractii care dureau cumva altfel, numai in partea de jos a uterului pe mijloc. La miezul noptii m-am dat jos din pat sa mai pun un scobutil, ca odihna nu ajuta, si am zis ca na, cat mai e pana dimineata... L-am introbagat, mi-am luat laptopul in pat si m-am pus pe vazut filme....

Si dupa 10 minute am auzit ceva. Nu am crezut ca se poate auzi cum se rup membranele, dar da, se poate :))). Numai ca eu, desteapta cum sunt, m-am gandit direct ca s-a rupt uterul pe cicatricea de la prima cezariana :)))))))))))))

Am facut dira ca melcul pana la baie, am pus un tampon, da si trezeste barbatul care fusese la o chermeza in seara aia. Trezeste-o si pe mama sa vina sa stea cu fata si pe medic. Care a zis sa vin la spital cat de repede ca vine si el.

Ne-am pornit, eu cu contractii de-mi ieseau ochii de data asta, am ajuns cu 3 minute inaintea lui, dadeam date in triaj, a ajuns cand femeia care era de garda imi spunea sa ma urc pe capra sa ma controleze. Si ma controleaza frate.... am zis ca vrea sa scoata copilul acolo, pe loc. Dupa care zice dilatatie 7. sa cadem, eu de pe masa, dr din picioare. Zice bai, o avut barbatu o intuitie cand te trimitea la control in fiecare zi, o zis el ca nu vrea sa nasti acasa....ei, mult nu mai aveai, vreun ceas, asa.

No, da-te jos, imbraca-te, schimba-te, nici nu am mai trecut pe langa vreun salon de asteptare, m-au dus direct la TI sa imi las bagajele, sa scot chilotii si tzup in sala. Asa viteza nu am vaut in viata mea, ACUM imi dau seama ca erau turbati sa nu apuc sa nasc natural, ca protocolul nu permite domle asa ceva pe un uter cicatricial...

Rahianestezie, eu cu ochii lipiti de monitor sa imi vad tensiunea si oxigenul, aia mosmondeau acolo, nimeni nu vorbea cu mine, oac oac, gl gal....da, a ramas tot fata, 3300, anca te cam repeti, uite-o, vai ce frumoasa e, pa si pu, tu ramii la cusut. Dupa care viteza in salonul de TI, perfuzele, dupa inca juma de ora vin sa imi spuna sa nu misc capul - deja facusem ca bufnita in toate directiile - si ma ia un frison mai frate, tremura si patul cu mine si am tinut-o asa pana pe la 4 dimineata cand s-au indurat sa imi faca un calciu. Ora de nastere a maimuticii fiind 1.30, deci la o ora dupa ce mi se rupsesera mie membranele...Need for speed, ce puii mei...!

Au urmat o serie de mici peripetii neimportante pana la urma, cam ca in orice spital de stat din ro din pacate, mai trist mi s-a parut ca la prima nastere nu asa s-au petrecut lucrurile, ci mai bine, dar ma rog. Pana la urma nu comentez, ca am ajuns cu cezariana de urgenta de am intrat inaintea cezarienei de urgenta a unui sef mare din spital, intr-o noapte in care au fost 4 cezariene, dintre care una cu un bebe cu o problema la inima :(((( si nimeni in afara de dr nu m-a crezut ca nu am stat acasa ca nesimtita, sa scap copilul din mers...

A doua zi dupa-masa m-am dus la salon, la alaptat, intre timp a venit si lapticul, azi m-am patat pe camasa in dreptul unui san cat copila cugea la celalalt san asa ca-s mandra de mine. Din pacate alaptarea e la program si nu mai stam cu copiii, ca prima oara; partea buna e ca-s aproape, nu tre sa bat holuri si etaje pana la ea. Si desigur ca e sanatoasa, eu ma simt bine, altu mama nu mai face nici pe bani, ma jur de data asta (desi am refuzat sa-mi lege trompele, spre satisfactia medicului meu care cica e obligat prin protocol sa ma intrebe).

Si nu mai stiu. E totul foarte proaspat si ma simt vinovata ca amintrile de la Ilinca sunt ceva mai estompate. Si abia astept sa o vada Ilinca maine si sa o vad ce parere are de sora-sa....



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce poveste, pisigri! Mereu m-am intrebat oare cum o fi sa ti se rupa apa...ca mie nu mi s-a rupt nimic;)) Cred ca in orice alta tzara te-ar fi lasat sa nasti natural, la dilatatie 7 nu te mai baga nimeni in operatie...Poti sa spui ca ai nascut ca mine, semi-natural, adica macar am simtit si noi durerea contractiilor
Tufete, care stiti inroshi, inroshiti lista si in dreptul meu, ca mi-a ajuns moshu! Ma suna un nr necunoscut la scoala, noroc ca eram in pauza si noroc ca am simtit vibratiile in geanta...de la fan courier! No, zic, nu-s acasa, stati ca sun sotzul sa vad de el e! Bine, vin in 10 minute zice el. Noroc ca a vrut sa-i confirm adresa:"Strada X..nr.." si-l aud ca zice adresa soacra-mii:))) Eu chiar ii spusesem lui andiaroro ca in majoritatea cazurilor se trimite moshu' cu poshta, de-aia dau adresa din buletin, dar sa intrebe si daca aleasa vrea cu curierul, sa-i spuna adresa reala:))
Mno si zic:"nuuu, e strada X dar nr... ca blabla" il cam zapacisem pe bietul. Si numa il aud entuziasmat:"aaaaa, doamna Laura cu cainele mare, asaaa-?":))) Da', ba, io-s aia:)) Eram si io celebra in oras datorita lui Manole
Asaaa...am primit un preafrumos set de cercei+medalion...partea distractiva e ca eu am venit grabita acasa, aveam juma de ora sa ma pregatesc pentru serbare, ma uit:"oaaa, la fix se potrivesc cu tinuta pe care mi-am pregatit-o pentru serbare, ce chestie tare!! Da' de ce-s 3 cercei?!" Si hotaraste huzband ca unul e de rezerva:)))) Si asa am crezut si eu pana acum o ora cand ne-am intors de la serbare si m-am uitat de mine, proasta de mine m-am afisat doar cu cercii azi dar joi, la masa de Craciun de la scoala, ma gatesc cu toate!
A primit si Phi un set kinder, i le dau pe rand, in seara asta a fost randul "outzului" dar ma tem ca pe aia cu orez/ovaz ce-o fi o halesc eu, ca e favorita mea!! Deci multumim Moshului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tre sa va zic si faza zilei de la serbare...Toti copiii pe scena si apare una imbracata in "zana buna"(de la ceva "International Scholl...") sa le dea niste cadouri pe post de reclama. Si-si incepe discursul:"vad ca voi sunteti spiridusii Moshului...si fiindca sunteti niste spiridusi asa cuminti..." si o intrerupe prompt, autoritar si serios un coleg de-al lui Phiphi:"Scuze, Zana Buna! Noi suntem costumati! Suntem copii!"
Pfoai, am dat intr-o tuse de-aia galopanta de ras...mortal o fost copilul, cum i-a explicat proastei aleia de zana:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

ce de mosi! a venit si la mine dar nu eram acasa sper sa mai vina totusi
am vazut pozele de la munte. foarte frumosi ghioceii nostri si mamicile si taticii, cel putin cei pe care i-am zarit in poze.
tre sa plecam la baita asa ca va pupacim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Ecaterina, bine-ai venit pe lume!!! Ce frumos e cand se mareste clubul!

Magdy, ce patanii pe capul vostru in ultimul timp! Gabriel cum mai este?

Andrei are joi serbarea, dar nu pare deloc marcat de eveniment. Refuza categoric sa repetam poeziile acasa, asa ca habar n-am cum va performa el pe acolo, dar important este sa se distreze. Eu am avut azi petrecerea de Craciun cu clasa mea: a venit Mosul, s-au primit cadouri, am ascultat muzica de sezon, am mancat prajituri si am jucat "Psihologul". Miercuri este serbarea de Craciun a scolii, joi e serbarea lui Andrei, asa ca o tinem tot intr-o distractie, pacat doar ca m-a prins o raceala.

Va pup!

IULIA va invinge CANCERUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata !!

Pisigri, ce frumos ai povestit toate intamplarile si pataniile voastre
Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de toate lucrurile frumoase care sa vor intampla in continuare !!


Ilinca, esti totala cum povestesti tu orice intamplare , abia asteptam sa ajunga mosul si la tine sa ne introduci in atmosfera


Anaan, ma bucur ca o tineti tot intr-o petrecere sanatate multa si tie !


Noi suntem bine, am fost la pediatra aseara, avem putina bronsita , stam cuminti sa ne treaca pana la sarbatori




Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

neata!

eu am dormit 3 ore. Crina a facut febra si m-am chinuit sa i-o scad. problema e ca nu tuseste nu are muci nu acuza nici o durere dimineata i-am propus sa ramana acasa dar astazi fiind serbarea si venirea Mosului nu a vrut. Am facut o intelegere: sta la gradi pana la pranz si apoi mergem la dr. daca ii da voie ne intoarcem la serbare daca nu mergem acasa si il asteptam acasa la noi pe Mos. Sincer, si mie imi pare f rau ca s-a pregatit atat pentru serbare, e incantata si de costumatia ei dar daca are febra in continuare chiar nu cred ca e bine sa stea toata ziua la gradi si apoi la serbare. deabia astept sa ma sune doamnele sa stiu cum se simte.

pisigri, ma bucur ca s-a terminat cu bine. sper sa ajungeti repede acasa si sa incepeti viata in 4. deabia astept sa ne povestesti prima intalnire a surorilor.

ada, anaan, multa sanatate!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

pupam pisigriu, pisigricocuta si pisilinca! Sunt tare curioasa si eu, de reactia Ilincai!

Magdy, ai inceput sa scrii pe forum doar cand picati cate unu! Ce simpatic a fost Michael!!! Pe Gabitu l-ai dus la control si acasa sau ai considerat ca nu mai e nevoie? Pupam toata gasca!

Ela, v-ati mutat deja?

fetele, cine stie sa foloseasca tigaia aia minunata si gaurita, sa-mi explice si mie pas cu pas, ca eu n-am reusit decat de doua ori sa fac ceva acatarii in ea. Azi am musafiri si as vrea cand vin, sa nu-mi miroase toata casa a mancare. La musafiri nu le dau, pt barbatu-meu vreau sa fac o garnitura de legume la snitele ( din astea mananca si keutu, de asta fac aproape zilnic). Apropo de snitele, dupa dezbaterile furtunoase de aici cu siguranta copiilor, plasarea cutitelor si a altor obiecte periculoase, am luam ciocanul de snitele si l-am pus...undeva. De cateva saptamani nu-i chip sa-l mai gasesc, asa ca bat carnea cu... ciocanele sin trusele de scule ale copiilor. Rade barbatu-meu de se imprastie cand vede cum bat eu cu un ciocanel feliile alea babane..



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Buna fetele!!!!


nu am mai apucat sa intru pe forum de multe multe multe zile, am ratat [iar] intalneala de iarna, dar sper ca dupa 3 ratari gata, ne-am facut "plinul de ratari".

pe langa magdy cu pataniile ei, evident ca problema mea cu inundatia la baie, problema ce m-a oprit sa plec la moeciu, e minora. Magdy, cum ti-au scris si fetele, hepatombrin [sau cam asa] e bunicel, dar si remediile naturiste la fel. Sper ca sunteti bine acum, multa sanatate!!!!

Dar, pe langa probleme, avem si vesti bune, Pisigri si Ecaterina/Catia bine v-ati intalnit, asa, furtunos, pe neasteptate si rasturnator de ganduri, dar cumva expected, caci si inceputul lui bb2 a fost, stim, la fel de "furtunos, pe neasteptate si.. mai ales, rasturnator de ganduri". Probabil asa va fi bebitza 2, va fi o deschizatoare de drumuri si va iesi din tipare mai abitir ca sora ei mai mare, blanda pisilinca :)
De fapt, eu simt ca, in interior, pisilinca seamana cu tati al ei, am observat ca tati ei este, in interior, mult mai relaxat cu el insusi, fara conflicte interioare, iar asta mica va semana, in interior cu mami, mami despre care stim cat de dinamic zburda printre ganduri care mai de care diferite si mai neasteptate :)

Pupam cele 3 pisici!

Si inca o veste frumu, a venit mosu forumistic si la mine, sambata, dupa instalator :))) Cand m-a sunat administratora la interfon, mi-am zis: sheesh, nu a facut bine ceva instalatorul, iar o curge pe undeva, de fapt aud: dna anca, sa coborati la cutie, vad ca aveti ceva de la posta!!! Eeee, zic eu, nu poate sa fie de la instalator, dar nu ma gandisem la forum... Nici macar cand am vazut avizul de la posta nu mi-am amintit de cadou, credeam ca am uitat sa iau ceva de la dodo-pui. Plec fuga la posta, la noi sambata inca e deschis pana la pranz, stau la rand, cand ajung intreb daca mai este pachetul, omu' [avem un tip fff mistocar si cu talc] zice: madam, eu v-as oferi pachetul, dar nu pot, insa nu pt ca a plecat, ci pentru ca nu este pachet . Eeee, ma gandeam eu.. o fi vreo instintare de plata, oi fi uitat de vreo rata... :(... Dar omu' zice, nu-i pachet, e recomandata!!! AAAAA, pai bine man, si unde o gasesc, pe ea, pe recomandata? El: la cealalta coada? Hmm, iar coada? Dar omu': nu madam, ca dvs ati sosit deja in fata, faceti doar un pas la dreapta :) Si pac, ma inserez prima la coada de recomandate. Omu': pai da, vedeti, asa e in viata, cu "recomandare", intri mai in fata :)))

OK, pana cauta tipa recomandata, eu ma gandeam ca o fi vreo vedere [eu 41 de ani am crezut ca recomandata = plic cu vedere sau scrisoare, atat], si incercam sa ghicesc care pe unde e plecat, la munte, la mare , de imi trimite mie vedere cu: draga anca, am sosit cu bine, hotelul e misto, valuri mare si viata agitata!

Si tipa gaseste un plic, dar mult mai mare decat o vedere. Hmm, imi zic eu, o fi o vedere A4, asta e, o luam si asa!

Ajung acasa, si ii zic lui Tudor, ia sa vedem ce am primit de la posta. Si tudor zice: aa, ai primit cadoul de la forum?

Dang-dang. E bine cand macar mostenitoriii sunt cu un pas mai destepti :)))

Deschid, si daaaa, era ceva f asemanator cu mine, si am stiut exact de la cine este, nu divulg acum, insa cum mai decopeream ceva, cum imi ziceam ca sigur ea este.

Sa vedeti cum m-a imaginat pe mine, cum m-a "adunat/coagulat" domnisoara craciunita pe mine, intr-o recomandata. Nici eu nu o faceam mai bine.

Prima "chestie" este o rama pentru 4 poze, DAR, ce este interesant este ca fiecare contur de poza difera unul de altul, unul e inima, altul este cerc, etc. Asa cum zic eu, avem 5 degete la o mana, dar nu seamana unul cu altul. Suntem toti acolo, dar diferim :) va dati seama ce o sa imi frec eu mainile cand va veni ziua de pus pozele si mai ales, de ales/sortit conturul pt fiecare poza. Care prinde inima, care prinde cercul? Ee, e cu "schepsis"

Apoi, imi apare in mana un ornament ca pentru toamna, ca pentru iarna, eu zic ca o sa-l pun in brad, ca doar v-am pove ce istorie derulez eu cand impodobesc bradul [apropo, eu nu stiam ca vreodata postarile mele pot primi likeri, dar da, mi-a dat ilinca like!!!! :)]

De acum incolo, iarna de iarna, bradului o sa-i zic: si asta o punem aici, ca e de la "ea" :)

Si a 3-a chestie e cea mai apropiata de mine, este o brosa cu o leoaica [inital am zis pisica, dar m-a corectat Tudor , el stie ca mama lui incurca animalele, dar o accepta si asa], insa o leoaica ffff aparte, pentru ca:
- este simbolul mamei luptatoare pt pui
- este dinamica, activa
- dar, mai ales, este stralucitoare, pt ca pe corpul ei zvelt [ca al meu :)))] sunt niste pietricele mici argintii si negre, SUPERBE!!!!!!


Ei, toate ACESTE chestii sunt EU!


Multumesc mult, de rev o sa port leoaica!



Mergi la inceput