Sa nu il uitam pe Mos Nicolae ...

Sa nu il uitam pe Mos Nicolae ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Parca de la an la an, Mos Craciun ia cate putin din teritoriul celuilalt mosulet: Mos Nicolae. Si e pacat.
Din amintirile mele de copil, Mos Nicolae era un mos mai sarac in daruri insa era asteptat de copilasi cu cel putin la fel de multa bucurie si nerabdare.
Mama nu uita niciodata sa il roage pe Mos Nicolae sa imi lase si cate o scrisorica in care acesta stia de notele mele si ma incuraja sa am note si mai bune - ma rog, era atat de magic acel moment al primului mos de iarna... si am senzatia, dar poate e doar ceva personal - ca pierde teren in favoarea Mosului mare (Craciun) ...

De Mos Nicolae, primeam de obicei o punga cu cele mai aromate portocale si 2 ciocolate ...Stind ca sunt aduse de Mos Nicolae, aveau desigur cel mai bun si magic gust din lume.

In Olanda, Mos Nicolae e celebrat cu mult mai multa galagie si interes decat in Romania iar beculetele de Craciun se aprin intotdeauna dupa 5 decembrie, din respect pentru Mos Nicolae. In Romania, vad ca febra Craciunului a inceput inca din noiembrie ...
O fi adevarat ca MOs Craciun e mai comercial? Graba si verva sarbatorilor, goana dupa mancare, porc, cumparatori, cadouri, bauturi, brad ...e si frumos dar si obositor in fiecare an.

Asadar, voi ... il mai asteptati pe Mos Nicolae?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Bravo!!!!
Daca tot ai asteptat atat de mult un Mos Nicolae, iata ca a si venit! Eu sunt un ajutor de Mos Nicolae, pentru ca sunt nascuta in data de 5 spre 6 decembrie 1967 noaptea la 24 fara un sfert si in acte sunt trecuta in 6 decembrie pentru ca era o zi minunata!
De cand ma stiu ador sa daruiesc, de mica faceam cadouri amicelor si vecinelor, iar acum merg in piata de sarbatori, pentru ca la case de copii sau de batrani merg multi patroni, si daruiesc dulciuri acelor copii pe care ii simt eu mai neavuti, se vede pe chipul lor care sunt mai de ajutat. In martie daruiesc flori tot in piata femeilor pe care le simt eu ca s-ar bucura. Si cand nu sunt sarbatori, daruiesc zambete, cuvinte calde si pupici pupaciosi care vindeca rani, alunga dorul si imbratiseaza sufletele frumoase.
Datorita tatalui meu si a bunicilor, pastrez traditiile care simt cum imi aduc mai multa dragoste in inima si ii multumesc Lui Dumnezeu ca am reusit sa ii transmit si fiicei mele acest obicei de a pastra traditia, care este chiar frumoasa. Asez portocale decorate cu cuisoare in anumite colturi de mobila si aranjamente facute de mine din conuri, crengute de brad, fontite si catina, in locuri usor de zarit. Iar seara fac placinta cu branza sarata si alta cu mere, alaturi de care servim ceai cald din scortisoara.
Sfantul Nicolae este cu siguranta cel mai vesel si dulce Mos, asadar il asteptam toti cu mare dragoste. El ajuta indeosebi sufletele frumoase si pe cele neajutorate, cum ar fi copiii, batranii, femeile insarcinate, bolnavii si militarii.
Va doresc din toata inima mea ca Sfanta Maicuta sa va ocroteasca iar Sfantul Nicolae sa va indeplineasca toate visele.
Sarbatori minunate tuturor!
Imi permit daca imi veti da voie, sa dau START la sarbatorile de iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ce mesaj frumos - am gasit deci chiar printre noi un ajutor al Mosului Nicolae! La Multi ani Nicolle.

Sarbatori Fericite TUTUTOR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle6792 spune:

Multumesc din suflet!
Aveti toata admiratia mea pentru acest locsor DE SUFLET PENTRU SUFLET!
Va citesc mereu chiar daca nu am timp cat mi-as dori sa scriu mai des.
Oferiti o stare de bine, de frumos, oferiti clipe calde si informatii de mare valoare.
FELICITARI!!!

UN DECEMBRIE MAGIC TUTUROR!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Eu nu cred ca Mos nicolae incepe sa fie uitat, sau trecut cu vederea.
Din contra, eu vad ca se transforma intr-un alt Mos Craciun, pentru ca, in zilele noastre, copiii primesc pe langa dulciuri si jucarii, jucarii la fel de mari si costisitoare ca cele de la Mos Craciun.

Si eu imi aduc aminte cand eram copil ca Mos Nicolae ne aducea banane(mare lucru inainte de revolutie) si dulciuri, iar Mos Gerila/Craciun aducea jucarii si hainute.

Copilul meu, ca majoritatea, va primi jucarii cu ambele ocazii.
Iar vestitul betisor, sa fim seriosi: ce parinti isi considera copiii obraznici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

In Franta nu se sarbatoreste Mos Nicolae (se sarbatoreste numai in Alsacia si Lorena). Noi totusi il sarbatorim. Am pastrat oarecum traditia si el aduce dulciuri (fructe nu prea are sens ..) si poate o jucarie mica (anul asta o sa-i aduca un joc de carti, UNO).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Cum sa il uitam pe Mos Nicolae? Cel putin la noi in familie e la fel de important si acum, cum era si in copilarie. Toti ne pregatim ghetele si primim cadouri, chiar daca nu foarte valoroase, cum aduce Mos Craciun.

Noi (eu si fratele meu) cand eram mici primeam de fiecare data dulciuri, banane si cate un disc cu povesti de la Electrecord.

Fetele mele primesc o jucarioara mai mica si ceva dulce (cea mare). Si fetita mea cea mare il asteapta cu nerabdare. Sunt curioasa daca cea mica va reactiona cumva la evenimentul de azi (ca anul trecut avea doar cateva saptamani, si tot a primit ceva in botosei )

Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

E vreunul printre noi care sa nu isi fii curatat cizmele, copil fiind, de citeva ori ca sa fie sigur ca sunt curate?
Care sa nu astepte dimineata cu sufletul la gura sa vada ce se ascunde in cizmulite? Care sa nu fii incercat sa stea treaz toata noaptea ca, poate, poate, il va vedea o clipa pe Mos?

Cine nu a trecut prin astea a pierdut magia lui Mos Niculae!

Noua Mosul ne-a adus intodeauna si o jucarioara, poate pt ca nu se gaseau atitea dulciuri ca acuma...

Noi deja ne bucuram pt ziua de miine cind juniorul isi va decoperii cizmulitzele pline. Va primii si jucarii, desi nu era asa planificat, dar am fost sfatuiti de educatoare sa ii dam dinaintea nasterii surioarei un bebe de jucarie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

In Belgia Mos Nicolae (Saint-Nicolas) este mai important decat Mos Craciun. Mosul debarca cu fast la o anumita data in tara, si copiii se pot intalni cu el prin magazine in locuri amenajate.
Copiilor li se povesteste la scoala/gradinita despre Mos Nicolae, invata cantece despre el, fac tot felul de colaje (cu vata pe post de barba ) care-l infatiseaza pe Mos.
Pana acum copiii mei primeau jucarii mai mititele, carti si ceva dulciuri. De anul asta am inceput sa marim si noi cadourile de la Mos in stilul locului.

Mirela, aici s-au aprins deja luminite prin oras.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mos Nicolae are farmecul sau. Nu conteaza ca-i mai "sarac", bucuria este la fel de mare, iar emotiile...
Cand eram copii, niciodata, dar niciodata nu l-am prins pe tata cand umplea ghetele. Crescusem, stiam ca-i el si-l pandeam sa aud cum se scoala...eu cred si acum ca-i magie sa nu-l prinzi pe Mos.
Ma trezeam noaptea si saream din pat, dand navala in sufragerie. Intotdeauna ghetele erau pline deja. Si bajbaiam pe intuneric sa pipai, sa-mi fac macar o idee pana la evenimentul "oficial" de dimineata.
Astazi sunt parinte si-mi este asa de drag sa ma pregatesc, sa fiu misterios, sa ma furisez...iar dimineata zambesc cu satisfactie si le fac poze fetelor adormite, cum cotrobaie, desfac, se bucura si isi duc "prada" in vizuina proprie. Stiu ca va veni o vreme cand pozele astea vor fi nepretuite.
La multi ani dragi Nicolete si Nicusori, maine sunteti imparati si toata lumea se va bucura alaturi de voi!

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Oooo ce emotie mi-a dat subiectul! Totdeauna asteptam cu nerabdare pe Mos Nicolae. Cizmulitele erau curatate si apoi incercam sa-l "prind" pe mos. De obicei eram la verisorii mei in seara magica si ne bucuram toti de ce primeam. Cand ajungeam acasa mai puneam ghetutele inca o data poate, poate mai aducea ceva mosul.
Acum copiii mei il asteapat cu emotie si se tot pregatesc. Aseara i-au facut felicitari mosului pe care le vor pune la papucei.
Deci Mos Nicolae e unic!

Mergi la inceput