Frustrare?Indignare?Suparare!?Am motive??

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancadragoman

Nu se bate nimeni cu pumnii in piept ,dar cand citesc scrisorile de la copii in care ei cer de la Mosu "o pereche de pantaloni grosi " parca nu ma mai intereseaza cat de ofuscate sunt unele persoane.

Sorry, dar daca te implici in actiuni de genul acesta, obisnuieste-te cu astfel de mesaje. Ca si participant si coordonator in actiuni in alte parti, imi permit sa iti fac o sugestie - nu ai chiar atitudinea potrivita.

Atunci cand "atentezi" la portofelul altora (ca sa ma exprim foarte plastic) e bine sa incerci sa-i convingi sa ti se alature, nu sa-i critici si sa-i acuzi.

Si daca n-ai reusit pana acum, inseamna ca poate nu ai cea mai buna abordare, nu neaparat ca ceilalti sunt rai si nu vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

am zis ca tac, dar ma mananca tastatura, ca sa zic asa.

Anca,..tu ai dreptate, cu prima parte, acea liniste a campaniilor umanitate. Dar nu imi place atitudinea ta.

Pentru linistea umanitarelor...se poate lucra la forum...cum sunt atatea reclame agasante pe care le click-uim in fiecare zi sa dispara de pe ecran, postari..etc...poate aparea si un banner..undeva cu actiunile acestea!Poate aparea si sub forma de reclama, in loc de cele agasante/zilnice...pentru care se incaseaza destui bani.

Cine vrea se implica, cine nu, nu. Nu poti obliga pe nimeni. Caci sunt umanitare, nu impozite....iar oameni nevoiasi..sunt la tot pasul...

Ma iau ca exemplu pe mine...eu odata la doua-trei luni,umplu un geamantan cu haine/hainute...cumparate, primite...si le dau sotului iar el le duce la familii nevoiase din mediul rural. Ar trebui sa plang pe forum de indignare ca de ce eu dau si altii isi vand hainele pe la bazar, pe facebook, pe okazii?!

Si da...si eu sunt om, cu familie ca si tine, bugetara..si amarate..cu cu rate! So what...e nesemnificativ..pentru ca dai din inima..si dai ca vrei....nu conteaza ca dai doar tu..sau dau 10000 pe langa tine!

Aceste campanii sunt un ajutor infim, binevenit...dar nu trimiteti Caananul la familiile sarace..si nu ajunge acum..ca nu cotizeaza suficienti la campaniile umanitare puse la cale de voi. Oamenii aceia, pana la alte cmpanii se descurca cum pot. Una e sa fii un Mecena permanent si alta un filantrop..ca na...e sarbatoare. Scuzati-mi doza de rautate si nerusinare, poate, dar asta-i adevarul!

Am participat si eu anul trecut pt. Comanesti..pentru ca am putut, anul asta nu pot..si nu cred ca tre' sa ma justific de ce, in fata nimanui. Faptele bune se fac..si atat, nu exista o norma..si daca n-o faci esti un paria!

De nu ai deschis la generale un subiect..in care sa sensibilizezi lumea...sa faci cunoscute cazuri..de ce nu s-a ingrosat titlul..cum se face in cazuri exceptionale..si de ce nu se pastreaza aici..in ochiul tuturor...????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Am activat la umanitare si eu, dar de mai bine de 1 an m-am retras. Citesc zilnic ce se intimpla, am citit si scrisorile, sunt la curent cu totul. O iubesc pe Laura pentru ceea ce a facut cu Luca, si nu numai pe ea.
De ce nu ma mai implic? Am trimis odata un pachet cu haine pentru un caz umanitar, de pus la bazar. La foarte putin timp am vazut coletul meu pozat la un alt subiect de umanitare. Nu m-a deranjat faptul ca au fost ajutati alti copii, dar m-a durut sufletul ca cea careia l-am trimis l-a pasat mai departe. Am inteles atunci ca avea nevoie de bani lichizi, nu de produse de pus la bazar. Si am inceput sa imi pun intrebari despre adevaratele nevoi ale unora dintre noi...
Cand a fost internata o alta fetita de la umanitare am citit niste discutii urite pe forum, discutii in care "partenerii" tot de la umanitare erau.
Sincer, cand vezi as aceva, ti se taie cheful.
Nu vreau sa scriu aici despre ceea ce se intampla in spatele usilor la spitalul de copii din Iasi, cel care a fost mediatizat si pe forum si pentru care s-au strins bani.

Una peste alta , asta simt eu.

Ma intreb si eu uneori de ce sunteti doar citeva voi cele care va implicati constant, cum de nu se mareste cercul, dar sunt sigura ca fiecare dintre noi, cele care va urmarim din umbra, avem uneori retineri, retineri aparute ca urmare a unor experiente neplacute pe aici.

In fiecare an cumpar un cadou pentru un copil necajit, ca urmare a unei scrisori pe care o primesc de la o fundatie. Si am constatat ca in firma la care lucrez, suntem sute de angajati, si se string cel mult 50 de astfel de cadouri. Oare care o fi cauza? Cu siguranta nu e financiara. E lipsa de promovare, de implicare suficienta si feed back.

Nu am vrut sa scriu, m-am gandit de cateva ori inante sa dau send, dar am simtit nevoia sa -mi spun parerea, in calitate forumist ocazional.
Multumesc celor care imi citesc mailul, si celor care vor reusi sa ma convinga pe viitor sa trec de cealalta part a baricadei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana l

Ma intreb si eu uneori de ce sunteti doar citeva voi cele care va implicati constant, cum de nu se mareste cercul

Eu pana acum un an nu faceam parte din "cerc" dar am propus un caz si... am intrat Nu mi s-a parut deloc exclusivist, nici macar nu aveam prea multe detalii (gen numele copiilor, fotografii) initial insa dupa aceea le-am obtinut si sper ca increderea s-a dobandit de ambele parti.

E FOARTE multa munca in organizare (eu fac 0.5% fata de restul celor implicati) si chiar nu am vazut nimic suspect - vreo sustragere de bani / premii / sponsorizari. Am vazut foarte mult timp donat (si asta e ceva f pretios pentru fiecare in parte), implicare, daruire pana la "femeia asta nu-i normala" (aici ma refer in special la szivarvany dar si in general la toti participantii)

Mi se pare nedrept sa planeze suspiciuni asupra actiunilor umanitare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui eumada
Probabil nu te intereseaza cata munca e in spatele actiunii,cat timp rupt din cel petrecut cu familia, cata munca.

Probabil ca iti dai cu parerea despre ceea ce nu stii. Despre ceea ce sigur nu stii. Asa cum a facut si initiatoarea topicului.
De unde stiti voi ce fac altii in viata lor privata, dincolo de ferestrele forumului, ca sa-i judecati dupa implicarea lor in actiunile voastre? De unde stiti ca nu va aproba, nu va apreciaza, nu va inteleg? A comentat cineva ceea ce faceti, munca depusa sau timpul rupt? Atunci, de ce sa scoateti ochii altora pentru ca nu declara public ceea ce simt sau nu se implica alaturi de voi?
Infiintati atunci un alt forum, la care inscrierea sa fie conditionata de participarea luna de luna la actiunile umanitare ale acelui forum si veti avea numai useri trup si suflet alaturi de voi actiune cu actiune.

Din nou ai inteles ce iti convine tie.Eu am tot zis ca cine vrea bine,cine nu iar bine.
Nu caut osanale,nici laude,Capcaune si nici nu spun mai multe.Chiar ar parea la prima vedere ca sunt cea mai putin potrivita persoana pentru astea,dar ai fi socat sa stii ca mi-am spart scutul la ditai masina ajutand niste amarati.....si am facut-o din suflet si o voi mai face.

Cuvinte ca "ingretosat" din postarea a altui user si altele.din postarea ta....denota respectiv faptul ca persoanele care le folosesc nu au pic de respect.
Unde e suferinta si lipsa..parerea mea e ca nu au loc rautatile si vorbele grele.Trebuie doar sa gandim ca nu se stie ce ne rezerva viata si ca niciodata nu stii cand vei avea si tu nevoie de o mana intinsa.Trebuie sa ne gandim la cei care nu au sau au foarte putin....
Nu-i pacat sa fie atata venin si otrava in postari?Asa cum tu spui ca eu nu stiu,nici tu nu stii.Stii?Iti spun eu ca nu.
Si cumva aici trebuie loc numai de rautati?

Fetelor,iaca Capcaunul ne invita sa plecam de aici....de, deranjam...
Nu mai intru in nici un amanunt chiar nu mai conteaza.

Primim ce dam universului,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Sa stii ca atitudinea asta NU ii ajuta pe copiii aceia absolut deloc. Cu o asemenea atitudine reusesti numai sa atragi comentarii negative, nu pozitive.

Nu te intereseaza pe tine ce fac altii cu banii lui, si nici nu suntem la piata sa ne laudam care a donat mai mult. Cand faci o donatie o faci din inima, nu ca sa te bati cu pumnii in piept dupa aceea.
Eu una nu as dona pt o campanie daca cineva din organizar face asemenea afirmatii deplasate total.
Cine vrea si poate doneaza, cine nu, nu, si nu ar trebui sa se simta nimeni prost si tras de urechi din cauza ca nu a donat ceva.
Inainte sa te urci pe un piedestal gandeste-te la toate posibilitatile si incearca sa te pui in locul altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Rall, nu am suspiciuni asupra tuturor, dar daca au aparut suspiciuni in timp cu siguranta ceva a cauzat asta...
Nu am suspiciuni asupra voastra, asupra acestei actiuni, departe de mine acest gand... eu am spus doar ce m-a facut sa renunt si m-a tinut departe ...
Inca odata, felicitari celor care va implicati si reusiti sa faceti ceva deosebit pentru acesti copii.

PS. Poate aceste actiuni au nevoie de o mai buna promovare, de o voce care sa o faca auzita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Scriu la acest subiect nu pt ca sunt frustrata, indignata sau suparata.
Nu, nu sunt.
Nici macar sa ii tin isonul Ancai. Pe care am cunoscut-o in real life si stiu ca e un om bun. O persoana corecta pe care ma pot baza. Ok..poate nu cu cele mai potrivite abordari mereu.

As vrea doar sa fac urmatoarea precizare.

Cel mai important lucru in aceste actiuni...e disponibilitatea de a voluntaria, nu banii. Din pct meu de vedere asta e cel mai pretios. Disponibilitatea de implicare.

Iar cercul despre care vorbiti.. intotdeauna am zis ca mi l-as dori cat mai mare, cine doreste e invitat sa vina alaturi de noi sau de orice alt initiator de campanie..oricare ar fi aceea.

Rall a venit urmarindu-ne, venind si ea cu un caz. La fel si Eumada. Si multe alte fete..Au fost perioade cand va ceream sprijinul si va intrebam care doriti sa aduceti in campanie familii noi, cazuri noi, copii care au nevoie de sustinere.
Nu facem mare lucru pt ei acum.

Suportul nostru cel mai important in campania asta e cel prin care ii sprijinim pe copii sa mearga la scoli, sa aiba acces la invatatura... Nu ne propunem sa le ducem noi paine a la long, incercam sa isi doreasca ei sa si-o castige...onorabil

consideram ca poate reprezenta un pct de plecare pt ei pt ce vor deveni ei ca adulti in scocietatea asta pe care ne-o dorim putin mai buna

ok, imi veti spune idealista si poate asa este

dar e poate si nevoia mea de a nu ma simti complet inutila intr-o comunitate in care traiesc si in care imi doresc oameni normali, empatici

multumesc tuturor celor care aleg sa faca ceva..indiferent cum se materializeaza acel ceva...ca stim noi sau nu

si stiu ca nu sutn putini

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (4 ani) si Teo voinik (6 ani)

Licitatie si Tombola "Spiritul Craciunului"
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Alinuk,daca majoritatea ar gandi pe jumatate cat tine...lumea ar fi muuuuuuult mai buna .....

Mergi la inceput