Cand onoarea e ieftina ...
Raspunsuri - Pagina 4
histamina spune:
nu am TV de zece ani.
e superb.absolut superb.
bine, trec drept inculta la cam toate discutiile mondene. habar nu am cine X sau cine e Y.
ziare nu citesc,decat f rar,radio ascult doar Rock FM...........la mine practic e putin cam alta lume si imi e f bine asa.
mai cumpar carti,le mai si citesc,mai ma pierd in discutii despre oarece concepte.
obiceiuri batranesti,deh,varsta.
restul.Dumnezeu cu mila.
ina.click spune:
Cand eram in facultate ne chemau astia de la Antena uneori, tot caminul, la figuratie. Era un fel de "last resort", daca chiar nu aveai bani de nicaieri, te duceai la Romexpo si faceai pe aplaudacul 1 ora contra unei sume modice.
La un moment dat nimerim la emisiunea lui Augusta-Mangusta. Frumoasa femeie, by the way.
Astia de-alde noi care bateau acolo din palme si faceau ca foca la pancarte (pe care scria, apropos "surpriza", "zambete cu dinti", "mirare" si alte indicatii pretioase) primeam cam intre 10 si 30 de lei. Ceea ce ne asigura cina studenteasca + eventual tigari.
Astia care se duceau sa se faca de rahat IN emisiune primeau ceva mai mult.
E, si se nimereste la un moment dat ca unul s-a razgandit. Nu mai vroia sa apara. Emisiunea era in direct, nu aveau cu ce umple spatiul de emisie. Au bagat publicitate si au inceput sa alerge diversi asistenti printre noi intreband "vrei sa vorbesti in emisiune? vrei?"
Evident, ala eu, ala eu, nimeni. Pana la urma il ochesc pe colegul meu de palier, P.C., cu o moaca mai blajina si il iau pe sus "hai sa zici tu ceva" N-a mai fost nevoie, au lungit zeama cu ceilalti care isi spuneau "dramele", au mai bagat 2 reclame, a monologat Augusta, a mai sunat "un telespectator" (yeah, right ) si colegul P.C. a fost livrat inapoi la fel de buimacit.
Si l-am intrebat "ia zi ba, ce trebuia sa zici?"
"trebuia sa zic ca prietena mea e maturatoare si ca eu o iubesc si mama nu e de acord. Si sa o sune pe mama si sa faca ea scandal ca vai, baiatul meu e student, nu accept"
"pai si ma-ta stie?"
"ah nu, o sunau pe o doamna de aici, nu pe mama"
si tot asa.
De cate ori deschid fereastra...
anya spune:
Aplaudaci au fost tot timpul. Pe vremuri imemoriabile (1979) stiu ca ne-au luat de la scoala primara sa aplaudam la televiziune ca faceau programul de revelion. Am vazut si aplaudat un scheci cu Puiu Constantin. Culmea a fost ca peste vreo luna vine postasul si aduce 34 de lei. Ma si platisera .
Acum 1 an, fara plata, m-am dus cu copiii sa vada o emisiune X-Factor. 3/4 din sala erau aplaudaci, unii adusi chiar din satele de prin jur. Eu m-am dus sa vada si ei cum se fimeaza, cum sunt carele de filmare. Au prins si un mic concert cu Dan Bitman, am vazut chilotii Paulei Selig.
Insa cea mai tare faza a fost cand, plimbandu-ma eu cu telecomanda pe diverse canale ma pune sotul meu sa fac stop pe o emisiune la care nu ne-am fi gandit sa ne uitam: Copii contra parinti. Mama din emisiune era o clienta pe care o cunostea. Ne uitam putin si il suna pe colegul care se ocupa exact de aceasta clienta. A doua zi o suna pe doamna respectiva ...ca poate are nevoie de ajutor....si asa aflam ca de fapt totul e regizat. Doamna are in realitate un baiat. In emisiune avea o fata care ....bla bla bla ...nici nu mai conteaza ce. Ideea e ca sunt toate facaturi.
ina.click spune:
cred ca memorabil a fost cand ne-am chinuit sa il convingem pe Oleg, ucrainian cu vagi cunostinte ale limbii romane, sa NU se duca la Surprize Surprize pentru ca acolo nu e cu bani. Aia erau chiar fanii zanei care veneau, lacrimau si suspinau sincer si pe gratis. N-a fost chip sa te-ntelegi cu el, Oleg s-a dus. Mai era si in direct si mai dura si ore in sir.
S-a intors beat lemn, cu un balon cu surprize surprize, cantand din toti rarunchii ""Ti inviiiiieeeet aiiiiiiici.....Nuuu viei rrieegrietaaaaaa!!...""
mai stiu si eu o familie fara bani de termopane,din Bucuresti, care a acceptat sa se balacareasca la emisiunea aia remake dupa Cheaters. Au anuntat in prealabil vecinii ca sa nu sune aia la politie sau sa se sperie apoi au facut balci, s-au facut ca se prind, ca se s;urca, ca se injura....si si-au pus termopane :)
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Nu cred ca TV-urile, azi, reprezinta o oglinda a societatii romanesti. Roma antica: Pane et Circenses. Gladiatori moderni platiti cu un pumn de euro. Nu-si dau viata dar isi pierd onoarea. |
Nici eu. Insa cred emisiunile cu rating mare spun ceva despre o societate, ca nu e vorba numai despre Romania.
Insa nu cred ca nici ca sint false audientele... desi da, sint de acord ca tinta lor este formata dintr-o anumita categorie de telespectatori si se incearca, prin toate mijloacele, fidelizarea lor (din nou, nu numai in Romania).
Insa nu cred si nici nu vreau sa cred, mi se pare de periculos sa ne bazam pe asta, ca numai cei cu mai putina carte se uita la emisiuni... caci nu e asa. Am avut discutii de-a dreptul halucinante despre anumite emisiuni, la care m-am uitat efectiv din curiozitate... si cu oameni care nu sint deloc, dar deloc cu mai putina carte.
Adevarul este ca televizorul merge in case, pe fondul lui se desfasoara activitatile... si ce e in jurul lui e ca un burete, absoarbe tot fara sa ne mai dam seama de multe ori. Cei care pun in televizor ceea ce pun, de la reclame pina la show-uri stiu bine ce fac si de ce fac, noi nu ne mai dam seama pentru ca sintem prea bombardati din toate partile si prea obositi sa mai reactionam.
Si asta e valabil pentru tot ce se consuma, de la jucarii pentru copii, mincare... pina la emisiunile de la televizor.
dicirstea spune:
citat din mesajul lui ina.click cred ca memorabil a fost cand ne-am chinuit sa il convingem pe Oleg, ucrainian cu vagi cunostinte ale limbii romane, sa NU se duca la Surprize Surprize pentru ca acolo nu e cu bani. Aia erau chiar fanii zanei care veneau, lacrimau si suspinau sincer si pe gratis. N-a fost chip sa te-ntelegi cu el, Oleg s-a dus. Mai era si in direct si mai dura si ore in sir. S-a intors beat lemn, cu un balon cu surprize surprize, cantand din toti rarunchii ""Ti inviiiiieeeet aiiiiiiici.....Nuuu viei rrieegrietaaaaaa!!..."" mai stiu si eu o familie fara bani de termopane,din Bucuresti, care a acceptat sa se balacareasca la emisiunea aia remake dupa Cheaters. Au anuntat in prealabil vecinii ca sa nu sune aia la politie sau sa se sperie apoi au facut balci, s-au facut ca se prind, ca se s;urca, ca se injura....si si-au pus termopane :) ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
La mine nici macar soata nu credea ca sunt facaturi, " cine ar fi asa nebun sa se faca de ras la TV", pana cand...intr-o zi cu soare...isi vede matusa (vaduva) paruindu-se cu presupusa amanta a presupusului sot la emisiunea aia cu inselati, cu Ernest.
A facut un soc, a sunat-o ...explicatia....avea nevoie de bani pentru medicamente (are cancer). Nici macar nu a primit o suma mare...nu mai stiu cat ca e treaba de vreo 4-5 ani....dar...ea cica s-a distrat
eumada spune:
Rufus,nici o munca nu e rusinoasa daca ajuta la supravietuire.....da,unii se preteaza la circ ca sa castige sume modice,dar care poate lor le folosesc la cumparat mancare pentru copii.Ei,daca locuri de munca nu sunt,e bun orice...ca doar nu dau in cap la nimeni oamenii aia.
In alta ordine de idei,noroc ca mai exista Discovery cu toate ale lui,National Geographic,Tlc si Axn-urile.Mai bine Star trek decat Columbenii.
Tine doar de om sa selecteze la ce se uita si chiar daca exista extracosturi....macar te uiti la ceva ca lumea.
Parerea mea.
desprecopii spune:
Eu o am pe mama in vizita si trebuie sa suport si TVul seara ... in rest as trai foarte bine fara magaoaie in casa - data sa urle pe canalele tradtionale romanesti (no brain). Pentru o seara frumoasa, m-as uita nesfarsit la Discovery, am si niste canale super History, Travel etc...care sunt absolut fantastice.
M-a dezamagit si Vocea Romaniei, pentru ca am vaztu de multe ori ca se fac decizii bazate pe calculele lor interne si nu pe talent plus ca nu mai suport reclama de 20 minute dupa fiecare melodie.
ina.click spune:
citat din mesajul lui eumada Rufus,nici o munca nu e rusinoasa daca ajuta la supravietuire.....da,unii se preteaza la circ ca sa castige sume modice,dar care poate lor le folosesc la cumparat mancare pentru copii. |
Asa este. Noi mergeam de exemplu la aplaudat destul de rar dar mereu intalneam aceleasi fete. Erau multi pensionari. Eu ma imprietenisem cu un domn simpatic, care imi spunea "facem chiftelute" referindu-se la gestul de aplaudat, hahaha. Era fost profesor, pensie de mizerie si ...cu banii spunea ca de fapt atinge aproape dublul pensiei, pentru ca era abonat la cam toate emisiunile cu public posibile din trustul media respectiv. Se ducea aproape full time.
Cei din organizare ii ajutau mereu, ii sunau pe ei prima data , etcsa ii anunte de noi ocazii si asta mi s-a parut frumos din partea lor. Cum ai precizat si tu, pentru unii acei bani erau echivalentul unei mese pe zi.