Cand onoarea e ieftina ...

Cand onoarea e ieftina ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am ramas fara cuvinte cand am citit asta
http://www.evz.ro/detalii/stiri/circ-ieftin-pe-bani-cu-cat-sunt-platite-vedetele-ca-sa-fie-penibile-la-televizor-1013811.html

...asadar, pentru unii, onparea e f ieftina. Si totusi, cum accepta televiziunile asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ohhh dar toata lumea stie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

mie putetzi sa-mi spunetzi ce vretzi...atita timp cit se cer asemenea emisiuni...ele vor exista pe piatza!

Daca nu s-ar cere,n-ar exista,logic dupa mine.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

hahahah, eu ma asteptam sa fie sume mai mari in joc. dar deh, e saracie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mi-a placut lista asta de preturi.
Stiam ,toata lumea stie, insa nu cu atatea amanunte.
Astia suntem, astia defilam.

In alta ordine de idei, insa tot legat de subiect, citeam undeva o dezbatere despre tendinta romanilor de toate categoriile sociale de a face orice pentru bani. Fiecare, la nivelul lui. Pentru majoritatea, criza asta a scos tot "talentul" din oameni, care nu mai au nici o jena, indiferent de context, pentru ca e criza. Si, deci, nici o rusine.
Cumva, criza a legiferat comportamentele deviante. Si ni le-a servit ca normale.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

mie putetzi sa-mi spunetzi ce vretzi...atita timp cit se cer asemenea emisiuni...ele vor exista pe piatza!

Daca nu s-ar cere,n-ar exista,logic dupa mine.

Dana

Eu nu cred ca intreaba nimeni ce vrem sa vedem si sa auzim, asa cum nu ne intreaba nimeni pe cine sa propuna candidat la alegeri.

Nu cred ca cineva a vrut sa urmareasca ce face fam Columbeanu acasa sau nasterea Monicai in direct. Au platit Columbenii sa-i vada lumea cum a platit si Borcea sa-si transmita nunta.

Asta cu cererea telespectatorilor este o justificare a celor care fac programele tv, sa nu fie acuzati de calitatea execrabila a manelismului din televiziune. O dau pe telespecatatori.
Telespecatatourul nu are de ales, consuma ce i se ofera la fel ca in politica unde alege din ce exista ca oferta.
Daca prin abonamente am putea sa alegem programele din oferta, atunci s-ar vedea clar cine si cate parale face si care-i cererea reala a telespectatorilor.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Deceneus, nu te intreaba, dar te uiti (nu tu, ci cel care se uita) si votezi (rezultatul arata vointa poporului). Cind vezi ca gindesti luni de zile o emisiune buna, culturala, educativa, stiintifica sau de oricare ar fi ea si in timpul cind aceasta se deruleaza, cu audienta minima, Oana Zavoreanu ajunge la cote maxime... ce faci? Renunti la prima si creezi cit mai multe emisiuni cu audienta maxima, din cite se observa de scandal si foate proaste. Vesnica scuza din partea televiziunilor, ziarelor, editurilor: nu avem bani, scoatem ce se cere, nu ne mai pasa ca sintem formatori de opinii si de generatii. Tot vesnica scuza a omului de rind care se uita: asta se da, la asta ma uit (cind toti discuta a doua zi la munca despre ce a mai facut OZ&comp, cu ce era imbracata nu stiu care si cum s-au certat aia la OTV, doar nu vei veni tu sa vorbesti despre stiinta sau cultura?!) sau sint obosit, vreau ceva de divertisment, care sa ma relaxeze etc.

Nici aici televiziunile nu sint pentru elite, se descurca si ele cum pot... insa exista totusi un minim de decenta, adica nu poti defila pe post chiar cu ce vrei tu, numai pentru ca se vinde bine. Eu am tot fost in Romania in ultimii ani, in vacanta de vara si am stat destul de mult, doua luni si ceva. Si constatarea mea este ca lucrurile merg din ce in mai rau din acest punct de vedere, adica din ce in ce mai putini emisiuni bune si decente si din ce in ce mai multe emisiuni (pe mai multe posturi si chiar mai multe posturi specializate numai pe asa ceva) de divertisment (dar de un divertisment ieftin) sau de asa-numitele 'mondenitati', tot felul de show-uri care parca se intrec in penibilitati.

Si oamenii se uita, ore intregi, ramin cu telecomanda in mina si se uita, discuta despre, le e teama sa nu fie acolo de parca ar pierde ceva superinteresant si de importanta vitala. Si parca nu observa ca in aceste emisiuni este ridicat la rang de talent sau chiar virtute un umor din cale afara de grosolan, în care invitatul e musai necioplit, iar fetele... ah, fetele, sint imbracate efectiv ca niste... si zici ca au fost angajate numai pentru a-si arata picioarele, fundul si sinii, cit mai mult posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Nelia eu nu am auzit pe nimeni la servici sa discute despre Oana Zavoranu sau alte "vedete" care nu au nimic de aratat decat fizicul. Nici despre Vadim sau Becali.
Acum este campanie electorala si nu am auzit pe nimeni sa comenteze ceva despre campanie sau despre candidati. Poti vedea si pe forum ca sectiunea politica este in amortire totala, spre deosebire de asta vara cand era referendumul si era animata de propagandistii 'suspendatului'.

Majoritatea femeilor si a pensionarilor se uita la telenovele sau la filme orientale.
Barbatii prefera sportul si poate ceva stiri. Stirile sunt pline cu informatii de la politie: crime, accidente, arestari si cu declaratii politice.

Oferta media este foarte saraca.
Nu cred ca ratingul decide structura programelor romanesti.
Cred ca media este subventionata, este ca o presa de partid, si atunci nu este interesata de rating cat de propaganda.

Spr exemplu multe publicatii au sucombat pentru ca au insistat pe proaganda politica pentru ca de acolo le veneau banii. Cotidianul in anii 2005-2008 a mizat totul pe o carte pana si-au pierdut cititorii si a intrat in faliment.
Acum ii calca pe urme EVZ si RL. Zilele trecute auzeam ca la RL nu si-au primit salarile de cateva luni.
Daca ar fi adoptat o politica editoriala echilibrata si cu informari echidistante si corecte, multa lume ar fi cautat niste explicatii in paginile publicatilor lor. Exista dorinta de a afla ce se intampla. Consumatorii s-au convins ca publicatiile fac propaganda si ca nu sunt interesate de obiectivitate si atunci consumatorul nu mai consuma manipulari.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Deceneus, ai si tu dreptate cu subventiile, grila de programe mai e hotarita si de cei care dau banii. Insa nu stiu cum se face ca de ani si ani de zile de cind exista aceste emisiuni si tot apar altele la fel de proaste si de indecente, nimeni nu se uita, dar audienta e maxima in orele in care acestea se difuzeaza. Stii, e cum se intimpla cu femeile mai plinute asa, cind le auzi mereu se pling cum ele nu maninca nimic, dar se ingrasa cu aer...

Ca tot ai dat exemplu cu vestitii Columbeni... adevarul este la mijloc: da, ei au platit ca sa se vada la televizor, dar tinind cont de audienta maxima, dar la niste cote impresionabile, nu asa (si sa nu-mi spui ca nu s-a uitat telespectatorul, numai io stiu vreo 300 care au facut-o de a trebuit sa caut pe net ca sa vad cine sint draga Columbenii astia de au devenit peste noapte vedete) a emisiunilor cu nunta... se poate trage usor concluzia ca nu numai faptul ca ei au platit au urmat si alte emisiuni (cu nasterea si alte lucruri din viata lor, extrem de interesante si de importante pentru o tara intreaga), ci si dorinta multor telespectatori. Asa se vede de la mine...

Deci e cumva o moneda cu doua fete... televiziunile dau vina pe telespectatori pentru a-si justifica incompetenta si coruptia, faptul ca distrug orice valoare pentru bani... Telespectatorii dau vina pe televiziuni, daca asta ni se ofera, asta vizionam... Si in politica e la fel, Deceneus, e la fel. Ma enerveaza pasivitatea asta: nu avem de ales, asta ni se ofera, cu asta defilam. Ba tot timpul avem de ales si tot timpul alegem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Daca ai de ales sa te uiti la columbeni sau emisiunile lui Dan Negru ce poti sa faci? Lasi televizorul sa mearga pe unul din posturi.
Si probabil multi s-au uita pentru amuzament si nu pentru ca erau interesati de cancan. Au vrut sa vada pana unde merge expunerea vietii personajelor si a doua zi au comentat amuzandu-se de naivitatea lor.

Este la fel si in politica!
Daca ai de ales intre Vadim si Becali ce poti sa faci. Unul va avea peste 50%.
Daca nu ai prea multe variante timpul se imparte intre variantele oferite.

Tragedia este ca lumea nu se indigneaza si nu-si pune problema ca trebuie sa faca ceva, ca asa nu se mai poate.
Se pare ca noi romanii avem darul sa facem comedie din orice tragedie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In privinta televiziunilor, dar atunci revistele proaste si de scandal, aproape pronografice, ziarele de aceeasi factura... de ce se cumpara? Ca televizorul il lasi sa mearga pe un post oarecare in timp ce tu citesti o carte buna, insa cum iti explici ca oamenii scot bani de buzunar pentru a cumpara presa tiparita sau rasfoiesc netul dupa stiri si articole de acest gen?

Nu, dom'le, as vrea sa te cred, dar nu pot. Intre cerere si oferta exista o relatie strinsa, in sensul ca nu exista oferta fara cerere (cind ultima dispare, oferta se modifica in functie de cerere) si nici cerere fara oferta (asta se vinde, asta scot, ca doar nu vrei sa dau faliment).

In politica e mai greu un pic si ia timp mai mult... si are legatura cu miscarea aia de jos in sos si formare de lideri in multime, cu care stiu ca tu nu esti de acord. Insa atit timp cit emisiunile pomenite au audienta, in care sint platite vedete care sa se intreaca in penibilitati si sa-si expuna cit mai mult partile intime, sa se certe pe care usa de cort e mai aducatoare de ochi si urechi pierduti in fata televizorului... atit timp cit ziarele si revistele de scandal au cautare si nu zac nevindute pe tarabe... nu ar trebui sa ne mire ca avem de ales mereu si mereu intre un Vadim si un Becali sau pe aproape.

Dar iti dau dreptate ca asta e tragedia, ca omul nu pocneste de indignare. O mai face unul pe ici, pe colo... dar este considerat ca ceea ce este, un 'pocnit' si atit.

Mergi la inceput