Cand onoarea e ieftina ...
Raspunsuri - Pagina 2
Deceneus spune:
Sa completez explicatia.
Consumatorul nu-i omogen. Exista o cerere pentru vulgaritate si o cerere mai mica pentru calitate, dar asta-i valabil in toate tarile.
Daca oferta se adreseaza doar cereri vulgare, cererea de calitate ramane nesatisfacuta.
Cei care fac oferta nu sunt deranjati. Sunt multumiti de nivelul cererii.
Pentru alta categorie exista alta oferta a salarilor mari si nemeritate, din care se cumpara autoturisme de lux si se construiesc case in rate. Ei devin dependenti de servici si nu mai au curajul sa vociferereze ca-si pierd posturile.
www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romamia-grasilor-am-ajuns-pe-locul-trei-in-topul-supraponderalilor-174942.html" target="_blank">Romānia GRASILOR: Am ajuns pe locul trei īn topul supraponderalilor. Deci supermarketurile sunt pline si se mananca bine.
Cu alte cuvinte "paine si circ".
Cei care ar dori si ar putea sa pretinda calitate spirituala sunt o minoritate, o cantitate neglijabila.
Sa speram ca se ajunge la "fundul sacului" si atunci lumea o sa-si puna intrebari si o sa caute raspunsuri.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus www.capital.ro/detalii-articole/stiri/romamia-grasilor-am-ajuns-pe-locul-trei-in-topul-supraponderalilor-174942.html" target="_blank">Romānia GRASILOR: Am ajuns pe locul trei īn topul supraponderalilor. Deci supermarketurile sunt pline si se mananca bine. |
Nu, Deceneus, se mananca prost si, eventual, mult. Dar sigur prost. De aia ajung oamenii obezi (plus altele).
Iar televiziunile stiu foarte bine cine si cati urmaresc emisiunile. Se cheltuie bani grei pentru asta. Sunt sigur ca ratingul decide structura, televiziunea este o afacere in primul rand, si apoi un mijloc de manevra, insa asta de la urma tot in scopul unei afaceri.. Nu se uita nimeni la televizor daca nu-l captiveaza ceva, doar sa se auda voci prin casa.
Rufus, Tora si iadele
Selene_Bunny spune:
Soacra-mea, pensionara, se uita numai pe Antena3. E toba de politica, numa' ca n-are cu cine discuta, ca noi nu "servim" asa ceva.
Deceneus spune:
Se manaca prost, mult si scump.
De ce nu se manaca si de calitate? Pentru ca oferta de alimente de calitate nu o gasesti. Am crezut ca laptele din automatele de la piata este natural si de calitate, pana cand intr-un weekend am vazut cum se mulg vacile unui fermier, manual si fara sa le spele ugerul, si mi-a trecut pofta de lapte de la producator.
In ce priveste oferta media este la fel ca oferta politica unde ma simt in elementul meu cu exemplele.
De ce mesajul politic parca este la indigo? Doar tinta difera!
De ce liberalii s-au unit cu PSD-ul, au renuntat la electoratul lor, si lupta pentru acelasi electorat, pe care-l impartea PSD-ul cu PDL-ul?
Pentru ca si-au facut niste calcule. "Daca electoratul nu are alta oferta electorala, tot pe noi o sa ne voteze".
Asa-i si cu mass-media. Patronii posturilor tv fac parte din acelasi "club".
Oferta tv este aceeasi indiferent pe ce canal te uiti. Pe ACASA.tv sunt mai multe telenovele si mai putine stiri.
In rest stirile sunt cum am scris anterior, provenite de la ministerul de interne sau de la parchet. Comentarile si dezbaterile politice sunt despre persoane si despre declaratiile liderilor politici. Unii le comenteaza intr-un fel, ceilalti le prezinta "in oglinda".
Nu te uiti pe PRO.tv si te uiti pe Realitatea sau pe Romania.tv pentru ei nu prea conteaza. Am impresia ca firmele de publicitate sunt comune pentru posturile de tv si isi directioneaza banii astfel incat sa-i impace pe toti.
Eu nu cred ca exista o lupta politica reala si nici o lupta pentru audienta. Nu am vazut nici un sondaj sa chestioneze ce am vrea sa vedem la tv, sau o dezbatere in direct despre cum sa-si imbunatateasca oferta.
Ni se spune ca se tine seama de audienta pentru ca asa-i intr-o economie de piata, si vor sa lase impresia ca piata dicteaza, dar economia de piata nu functioneaza in Romania.
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Soacra-mea, pensionara, se uita numai pe Antena3. E toba de politica, numa' ca n-are cu cine discuta, ca noi nu "servim" asa ceva. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Posturile tv politice si-au fidelizat audienta si au incercat sa directioneze elctoratul spre un pol politic sau spre celalat, dar in final, prin migratia parlamentara se va stabili majoritatea care o negociaza politicienii.
portocalia spune:
Ni se spune ca se tine seama de audienta pentru ca asa-i intr-o economie de piata, si vor sa lase impresia ca piata dicteaza, dar economia de piata nu functioneaza in Romania. |
ba functioneaza, problema e ca toate posturile tv romanesti sunt extrem de slabe. n-ai ce alege. mai toate posturile de stiri au ajuns la nivelul otv-ului, vehiculeaza aceleasi gunoaie, aceleasi glume de invitati isterici, cu dosare doldora la DNA sau la securitate, sau dusi cu capul cu acte in regula.
realitatea (veche) pare cu un picior in groapa, probabil o mai tin pana dupa alegeri. tvr-ul e in coma de cateva luni, asteptam ultima suflare. macar mai mor din ele, slava domnului. iar antenele sunt curioasa cu ce se vor hrani dupa alegeri, ca doar or sa iasa "ai lor". poate intra si voiculescu la mititica, printr-o minune si mor si antenele, dupa modelul realitatii. tare frumos ar fi!
concluzia mea, plina de lehamite, e ca media reflecta perfect societatea romaneasca actuala: smenarii, coruptii si trogloditii fac legea. ei apar si la tv, normal, cine ati vrea sa apara?
Deceneus spune:
Omogenitatea si nivelul materialului difuzat si lipsa de interes pentru oferta lor ma face sa cred asta.
Am fost sunat de banci, de firme de telefonie si de firme de cercetare de piata, dar nimeni nu m-a chestionat pe tema dorintelor mass-media.
In conditiile in care nu platesti abonament pentru un post tv, si nici nu fac cercetare, nu vad cum au feed-beck privind audienta.
Accesarile pe sit-ul lor arata ce-i de interes din oferta, dar daca oferta este ingusta si cercetarea lor este limitata.
a_alinta spune:
eu nu inteleg despre ce onoare este vorba in aceest subiect?!
adica nu inteleg ca e acest cuvant: sa ai onoare da faci ceva.
si mai e si ieftina
nelia spune:
Deceneus, ei nu au nevoie de feedback, le e foarte bine asa. Cind te vor suna sa te intrebe ce preferi sa-ti ofere massmedia sau supermarketurile inseamna ca 'pocnitii' de indignare s-au inmultit si asa nu se mai poate... atunci le vor titzii un pic fundicurile bine asezate pe scaune de ani de zile si vor cauta solutii. Deocamdata nu le titzie nimic, fac exact ceea ce li se cere, ofera exact ceea ce se cauta.
Cine e dom'le Nikita? Ca eu de asta n-am auzit.