Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai chiar daca dau drumul la Inst Cantacuzino azi - ceea ce nu cred ca merge asa repede.... - tot dureaza pana reincepe productia la vaccinul ala, ca nu se face ca painea in cuptor, dureaza am inteles mai bine de o luna o transa de vaccin. Plus ca din cate am inteles, Cantacuzino are nevoie de niste autorizatii pe care nu le-a obtinut de niste ani, ca sa functioneze. Plus ca am inteles ca ar fi niste interese imobiliare pe acolo....

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Pai chiar daca dau drumul la Inst Cantacuzino azi - ceea ce nu cred ca merge asa repede.... - tot dureaza pana reincepe productia la vaccinul ala, ca nu se face ca painea in cuptor, dureaza am inteles mai bine de o luna o transa de vaccin. Plus ca din cate am inteles, Cantacuzino are nevoie de niste autorizatii pe care nu le-a obtinut de niste ani, ca sa functioneze. Plus ca am inteles ca ar fi niste interese imobiliare pe acolo....

Dap, slabe sperante.. am citit si eu diverse articole in care se vorbea de diverse interese, dar totusi daca am auzit ca s-ar incerca sa se dea drumul la linia de productie, am zis ca cine stie...

Nu se face ca painea calda, dar daca i-ar fi dat drumul printr-o minune cat de repede, ma gandesc ca ar fi fost poate ceva timp, vaccinul nu trebuie musai facut in primele zile de la nastere, ci pana la cateva luni, nu m-am interesat exact cate (dar poate ar fi fost sanse sa prinda si bebicii nostri)... pe o varianta SF dintr-asta ma "bazam"

Citat:
citat din mesajul lui lorena_86
am facut-o si lata, nu-mi gaseam telefonul, am plecat fara el...am cazut pe trecerea de pietoni si acum ma dor muschii de jos, intre picioare, articulatii nu stiu ca m-am intins...am cazut in genunchi si am pus repede mainile sa nu ma lovesc la burta...m-a ridicat o fata de jos...bleaga asa cum sunt a fost crunt dimineata, au fost -15 grade, aluneca rau
dar e ok ca e bebe bine

Ups, ce nasol, bine ca nu s-a intamplat nimic

Ioana, cu placere

33+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose
vaccinul nu trebuie musai facut in primele zile de la nastere, ci pana la cateva luni, nu m-am interesat exact cate (dar poate ar fi fost sanse sa prinda si bebicii nostri)... pe o varianta SF dintr-asta ma "bazam"

Ma "citez" doar ca sa aduc o completare...

http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W13369002/VACCIN-BCG.aspx

Se administreaza la nou nascuti īncepānd de la vārsta de 4 zile si pāna la vārsta de 2 luni, precum si la copiii īntre si 10 luni, care nu prezinta cicatrice vaccinala sau prezinta o cicatrice vaccinala sub 3 mm, fara testare tuberculinica prealabila. Revaccinarile cu acest produs se realizeaza la grupele de vārsta stabilite de Ministerul Sanatatii, pentru persoane care, dupa testarea tuberculinica cu 2 unitati PPD, prezinta o reactie sub 9 mm īn diametru.

Deci pana la 2 luni... de ce stiam eu de 4 luni...

Aici cica: http://www.pneumo-iasi.ro/articole/Ghid%20tbc/vacc%20bcg.html

Indicatiile vaccinarii BCG

1. Toti nou nascutii si sugarii pāna īn 12 luni de viata si revaccinarea celor care nu prezinta, īn decurs de 6 luni o cicatrice post-vaccinala mai mare de 3 mm;

Totusi, cel mai des am gasit recomandarea de "pana in 2 luni"

In fine, discutam vorbe, cum se zice.... :(

Ideea care ramane este ce facem cu cel din Danemarca, il acceptam sau nu. Eu inca nu stiu, dar inclin catre nu. As incerca sa iau din Bulgaria (la institutul similar Cantacuzino-ului, din Sofia), acolo au, dar nu stiu daca va fi acceptat aici si cat de ok e.

33+

Mergi la inceput

Eu cred ca il fac. Pana la urma reactiile postvaccinale se incadreaza in marja de risc acceptata international. E drept ca e crunt sa vezi ca taman copilul tau a avut ginion, e adevarat ca nu ti se ofera nici o garantie ca copilul tau va fi bine... dar si riscul de TBC mi se pare infiorator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eea_farcau spune:

Buna fetelor! Insf am iar net.. clar nu o sa reusesc sa recuperez ... am intrat si eu in 31 sapt iupyyyy insa vreau sa nasc odata nu mai pot!!!! de cand m-a lovit maimuta sunt varza ma doare coloana mai bine zis sa ustura... zici ca am toate coastele rupte si abea ca respir imi urasc patul un care trebuie sa stau nimini nu il imbraca bine. pe fiumio si. eu mai am putin si inebunesc.... aaaa si peste toare astea la maimu ii e frica de zapada. . cat ma mai chibui cu el sa ii expluc. ce e si cu zapada asta.....
uffff ce zi naspa am :(((( revin cand vad putin soare :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Si eu ma gandesc sa refuz vaccinul. Ar trebui sa avem dreptul de a refuza. Dar ce te faci, daca ii fac vaccinul lui bebe cand tu nu esti in preajma? Doctorii, in general, sunt mari fani vaccinuri. Eu, pt ca e greu sa te hotaresti in ce directie sa o apuci, am mers pe moderatie, pe ideea ca moderatia e cheia. Daca te duci acolo si bebe e vaccinat deja, ce faci? Rezolvi ceva? Vaccinul e deja in corpul lui bebe.
O fi procentul ala mic, dar uneori si un procent mic poate fi fffffff mare daca ai "norocul" sa intri tu acolo.

Ce aia test de non-stres? Mie nu mi-a facut la primul bebe. sau mi-a facut si nu am realizat ca asta e.

cu 31+ .... si am intrat in luna a 8-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Lore mai ai putin, ce ma bucur. Anul nou o sa te prinda cu bebita in brate. Ce frumos! Imi pare rau de cazatura, ai mare grija. Eu daca mai tb sa ies pe ghetus am sa iau taxiul.
Desert mie dr. de fam nu mi-a luat nici tensiunea nici nu m-a cantarit, si nici dr. gineco. De cantarit ma cantraresc eu zilnic si tensiunea mi-o mai iau eu din cand in cand.
Ioana felicitari pt trimestrul IIIEu o sa-mi comand patut si lenjerie la bebe design. Cumparaturi pt bebe o sa fac in ianuarie.
Greieras astazi am fost si eu la munca sa-mi duc medicalul. Am mers in mare stres sa nu alunec. Deci o sa ies cam rar si doar insotita atata timp cat e ghetus afara.
Mie dr. mi-a spus ca pot vorbi cu pediatrul in maternitate sa nu-mi faca vaccinul . Si noi am zis ca o sa ne mai interesam.

28+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/C85Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Asta este marea problema cu Cantacuzinoul - interesele imobiliare si materiale. Cat suntem de blegi, noi romanii, ca nu ne-am revoltat cand s-a inchis institutul, e de interes national, dar na, astia decat sa vegheze asupra interesului national, se cearta pe ciolan.
Desert eu stiu ca nu sunt de acord sa faci tu rost de vaccin din alta parte, s-a discutat despre asta la TV.

28+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/C85Kp2.png

Mergi la inceput

Dadada, asta am uitat sa zic si eu, nu se accepta/recunosc vaccinuri aduse nu stiu unde, nu risca nimeni sa il administreze atata timp cat nu are aprobarile si certificarile impuse de statul roman. In plus vaccinurile astea sunt materiale biologice delicate, se transporta numai in anumite conditii, e cam aiurea sa il comanzi tu de nu stiu unde....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Dadada, asta am uitat sa zic si eu, nu se accepta/recunosc vaccinuri aduse nu stiu unde, nu risca nimeni sa il administreze atata timp cat nu are aprobarile si certificarile impuse de statul roman. In plus vaccinurile astea sunt materiale biologice delicate, se transporta numai in anumite conditii, e cam aiurea sa il comanzi tu de nu stiu unde....

Normal ca nu le transporti si depozitezi ca pe cartofi, nu ma legam nici eu la cap aiurea in tramvai. Eu am luat in calcul aceasta varianta tocmai pentru ca sunt patita. Cu transportatul cunosc toate regulile si sunt "maestra" (din pacate), mama fix de acolo isi aduce bcg pentru problemele ei de sanatate, din cauza ca nu mai are cum sa cumpere de la Cantacuzino. Se transporta cu lada frigorifica si trebuie pastrat intre 2 si 8 grade, ferit de lumina (sunt fix indicatiile medicilor si ale institutului producator, am vorbit cu cei de acolo in mai multe randuri). Noi am tot fost si l-am luat din Bulgaria pentru mama, dar - cum am spus - eu am vorbit si la Institutul bulgar inainte sa ma decid sa mergem personal.. si aveau si varianta transportului prin curierat, in conditii speciale (ce am mentionat mai sus), 65 de euro in plus costa transportul. Deci de asta m-am gandit la varianta asta (de vreme ce si alte vaccinuri sunt luate de acolo, pt alte afectiuni, la recomandarea medicilor romani, dupa ce le-au folosit pacientii romani disperati ca nu gasesc in alta parte ceea ce aveau nevoie..... fix cel de bebelusi il ia statul din Danemarca, pe cine stie ce contract, semnat cine stie cum).

@Katy, nasol daca nu te primesc cu vaccin adus de tine, nu am vazut la tv, eu parca citisem prin presa locala ca fusesera cazuri cand acceptasera, de aia si luasem in calcul varianta asta. O sa ma mai interesez, oricum as avea timp 2 luni sa ma hotarasc, in cazul in care nu accept sa il faca in maternitate.

33+

Mergi la inceput