Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29
Raspunsuri - Pagina 20
desert_rose spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorena_86 bebe e ok, are 2600 g, placenta grad 2 de maturare, totul in regula maine merg sa fac testul de stres si apoi iar eco pe 20 si atunci programam cezariana pe 28 sau 31 decembrie deja ma cuprind emotiile |
Wow, chiar ca emotiile cresc cand deja vezi negru pe alb o data fixa pentru cezariana. Si mie cred ca mi se va accelera pulsul atunci cand voi sti exact in ce zi va fi marele eveniment
Felicitari pt vestile bune de la ecografia bebitzului
citat din mesajul lui greyeras Desert eu nu prea dau pe la mf si toate analizele de sarcina le-am facut cu trimitere de la gine si gratuite aproape toate. Maine merg la ea sa imi de-a prenatalul. |
Ce fain, mie gine nu mi-a dat niciodata nimic gratuit, nici nu stiam ca se poate. Ma gandesc ca nu mi-o fi dat pentru ca el este doar la privat (a renuntat la stat, nu mai este de gasit pe nicaieri in sistemul public), atat la cabinet, cat si la maternitate privata. O fi o explicatie.
La MF m-am dus lunar pana in luna 7, iar de atunci bilunar... de voie, de nevoie. Nu imi face mare lucru, ma cantareste, imi ia tensiunea, se uita pe analizele facute cu banii mei si le capseaza la dosar , ma palpeaza pe burtica sa vada cat a mai urcat, se uita la gambe daca s-au umflat. Adica .. mare chestie!... asta pot face si eu acasa. Ah, da, si am facut vaccinul, mi-a dat prenatalul, plus acele cateva analize mentionate in mesajul precedent, cateva in trim 1 si acestea 2-3 acum. Doar atat in atatea luni.
In aceste conditii, e de inteles ca nu tin neaparat sa il vizitez si sa pierd timpul pe acolo. E drept, nu astept sa intru aproape deloc, e cu programare, iar daca se intarzie la programari, am prioritate cica, de vreme ce sunt gravi... si ma introduce asistenta inaintea tuturor mosilor (nu se supara saracii, stau doar cateva minute inauntru). Dar pierd oricum timp ducandu-ma pana la cabinet. Am vrut sa mai fentez si sa nu ma duc, dar m-a sunat asistenta de vreo 3 ori, amintindu-mi ca "se termina luna" si nu mi-am bifat vizita "obligatorie". Mi-e jena sa nu ma duc, ii mai si cunosc de ani de zile.
32+
ioana_55 spune:
Neata burtici. Va invit la o cu lapte.
Mai am 2 zile si intru in trim. III .
Noi am mai bagat cateva ture de shopping pt. bebe, dar ma mai opresc un pic, m-a cam luat ameteala cand am vazut cat am cheltuit zilele astea, mai mult pe maruntisuri. In principiu as mai avea de luat hainute si cosmeticale pt. bebe, un sterilizator plus terminat bagajul meu pt. spital.
Desert, de unde ai dat comanda pt. materiale de lenjerie de patut, si eu ma gandesc sa fac la fel. Ai gasit vreun site?
Dankutza, la multi ani fetitei tale, sa iti traiasca si sa fie sanatoasa
Voi v-ati hotarat daca faceti vaccinul anti tbc la bebe?
Mami, urata experienta cu fata de la curatenie. Eu incerc sa mi le fac asa singura, cum stiu eu mai bine, chiar dak in ritm de melc dar ma enervez teribil ca nu e peste tot in acelasi timp luna. Pana termin intr-o parte, mai apuc sa retusez in alta, unde terminasem inainte.
Lorena, si eu am un stres cu medicii astia. Bine ca ai reusit sa iti gasesti pe cineva de care sa fii multumita.
Greieras, frumos nume ati ales pt. fetita
Katy, felicitari pt. bebe grasunel si inaltut.
27+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
greyeras spune:
Desert si dr meu gine tot la cabinet privat doar ca mi-a cerut trimtere de la mf si asa imi poate da gratuite. Eu zic ca se putea si la tine. La fel si cantarit, luat tensiune si celelalte le fac doar la gine.
Eu inca nu stiu cu vaccinul asta la copii, putem refuza sa il faca?
Fetelor ma bucur pentru vestile bune. Maine-poimaine ne impartasim experienta nasterii.
Mamica de Ana–Adelina si 30 sapt
greyeras spune:
Mi-e groaza cu vremea asta, acum mi-e cam frica sa ies singura din casa sa nu alunec asa ca e tare aiurea sa depind de altii. Se anunta vreme si mai urata.
Mamica de Ana–Adelina si 30 sapt
desert_rose spune:
citat din mesajul lui ioana_55 Desert, de unde ai dat comanda pt. materiale de lenjerie de patut, si eu ma gandesc sa fac la fel. Ai gasit vreun site? |
Da, am tot cercetat prin diverse locuri (magazine reale sau virtuale) si m-am decis la un site de pe net (un magazin cu site), pentru materiale - pe care sa le duc ulterior la o croitoreasa pt confectionat. O sa comand mai multe materiale, nu doar pt bebe, ci si pentru noi, deocamdata nu am comandat (am solicitat mostre, astept sa le primesc prin curier si sa ma decid exact). Ma rog, mare lucru nu are de facut croitoreasa - decat sa le dea un tiv (celor pt bebe, pt el iau doar pt mai multe cearceafuri, finet pt scutece pe care sa le folosesc in diverse moduri [dupa ce am cumparat gata facute si mi-am dat seama ca ies mai scump], dar si pt muulte servetele/prosopele de bumbac etc, plus un material pentru un wrap sau doua, aici inca nu m-am decis ce sa aleg). Vreau si niste materiale pentru lenjeria noastra, la patul matrimonial, sa mai suplimentez cu alte modele/culori, daca tot fac comanda si platesc transport si croitoreasa. Toata treaba se poate face teoretic si acasa (mai putin lenjeria pt pat mare, nu sunt croitoreasa de profesie si acolo e necesar mai mult de un simplu tiv, vreau sa iasa bine), dar eu nu am masina de cusut, macar sa fi facut cearceafurile puiului, aia chiar puteam face chiar si eu. Avusesem una de la bunica, care functiona foarte bine, dar pt ca nu o folosea nimeni am maritat-o. Acum ar fi fost buna Nu stiu daca am voie sa le dau site-ul pe forum, sa nu se considere reclama? Iti trimit pe PM. Sau daca o pot spune pe site, pt alte persoane interesate, o pot face, desigur, numai sa-mi spuneti.
32+
desert_rose spune:
citat din mesajul lui greyeras Mi-e groaza cu vremea asta, acum mi-e cam frica sa ies singura din casa sa nu alunec asa ca e tare aiurea sa depind de altii. Se anunta vreme si mai urata. |
Azi la noi e soare si frumos, caldut... o placere! As iesi pe afara, dar astept curierul cu produsele de curatat naturale... si nu mai vine , ca sa scap de grija si sa pot sa ma plimb si eu putin, macar sa ma duc pana la supermarket, sa-mi gasesc motiv sa ies din casa (vreau sa iau si de la macelarie niste carne tocata de porc pt ciorba de perisoare, am dezghetat deja un ditamai osul de vita, eu asa ii pun, sa ii dea gust bun... si mai vroiam sa iau si niste pulpe pui sa fac la cuptor). Cica trebuia sa-mi soseasca coletul pe la 10 dimineata daca mai stau dupa ei mult, fac mancarea diseara...
Se anunta insa vreme urata si mi-e groaza si mie, chiar joi am de mers la endocrinoloaga si cred ca fix atunci ajunge si la noi vajul mare.
citat din mesajul lui greyeras Desert si dr meu gine tot la cabinet privat doar ca mi-a cerut trimtere de la mf si asa imi poate da gratuite. Eu zic ca se putea si la tine. La fel si cantarit, luat tensiune si celelalte le fac doar la gine. |
Da, asa e perfect... Eu imi iau tensiunea si ma cantaresc la amandoi, de parca alta treaba nu mai am. Amuzant este ca greutatea difera, depinde de cantarul fiecaruia. Bine ca macar tensiunea e aceeasi
Mi-ar fi placut si mie sa imi prescrie gine analizele (cu trimitere de la MF), macar el stia ce imi trebuie. MF de exemplu, dupa ce ca nu imi da sa fac nimic, mai si comenta aiurea in tramvai, cand ii duceam xeroxurile pt dosar: pai asta de ce ai facut-o, ca nu mai trebuia sa o repeti, asta se face numai in trim 1, asta se face numai inainte de nastere etc. Toti sunt prosti, numai el e destept
32+
desert_rose spune:
Ahhh, am uitat sa ma bucur si eu: astazi schimbam saptamana, am intrat in saptamana 33
Legat de vaccinul bcg, eu nu as vrea sa i se faca lui bebe in maternitate (fiind vorba tot de cel din Danemarca), am inteles ca il putem refuza. As vrea sa mai astept... poate se schimba ceva, ma gandeam/speram ca poate dau drumul la Cantacuzino (asa circula un zvon, dar acum probabil ca nu mai e valabil, de vreme ce au decis sa il importe tot din Danemarca). Asa ca nu stiu.. si eu ma tot gandesc cum ar fi mai bine.
33+
ioana_55 spune:
citat din mesajul lui desert_rose Ahhh, am uitat sa ma bucur si eu: astazi schimbam saptamana, am intrat in saptamana 33 Legat de vaccinul bcg, eu nu as vrea sa i se faca lui bebe in maternitate (fiind vorba tot de cel din Danemarca), am inteles ca il putem refuza. As vrea sa mai astept... poate se schimba ceva, ma gandeam/speram ca poate dau drumul la Cantacuzino (asa circula un zvon, dar acum probabil ca nu mai e valabil, de vreme ce au decis sa il importe tot din Danemarca). Asa ca nu stiu.. si eu ma tot gandesc cum ar fi mai bine. 33+ |
Merci de PM. Legat de vaccin, nu cred ca o sa dea drumul la cel de la Cantacuzino, au un contract semnat pe cel din Danemarca, e vb de bani. O sa ma consult si cu dr si daca pot sa-l refuz o sa o fac.
27+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
lorena_86 spune:
buna fetelor
am facut testul non-stres, a iesit foarte bine, dr a fost multumit...a fost aiurea ca a trebuit sa stau pe spate 20 minute...am crezut ca ma sufoc, chiar e nasol rau in pozitia aia...am avut si contractii intense si nedurerase si auzeam pulsul lui bebe cum creste brusc in timpul lor...deci le simte si el...mi-a zis dr sa iau 2 no-spa pe zi sa fim siguri ca nu grabesc nasterea chiar daca nu ma doare nimic ca nu e ok nici asa ca am din astea cand stau in picioare cam la 2-3 minute...am si cand stau in pat dar mai rarute...
am facut-o si lata, nu-mi gaseam telefonul, am plecat fara el...am cazut pe trecerea de pietoni si acum ma dor muschii de jos, intre picioare, articulatii nu stiu ca m-am intins...am cazut in genunchi si am pus repede mainile sa nu ma lovesc la burta...m-a ridicat o fata de jos...bleaga asa cum sunt a fost crunt dimineata, au fost -15 grade, aluneca rau
dar e ok ca e bebe bine
am stat in salon cu o gravida in travaliu provocat ca trecuse de termen...avea dilatatie 4 dar zicea ca durerile sunt suportabile, parea chiar ok
dr a fost multumit de test, a zis ca bebe este ok si ca ne vedem la urmatorul control...daca se declanseaza mai devreme va trebui sa merg la maternitate si sa nasc cu cine e de garda dar sunt linistita
carmen_76 spune:
citat din mesajul lui lorena_86 buna fetelor am gasit dr si unul bun bebe e ok, are 2600 g, placenta grad 2 de maturare, totul in regula maine merg sa fac testul de stres si apoi iar eco pe 20 si atunci programam cezariana pe 28 sau 31 decembrie deja ma cuprind emotiile va pup 35+ |
felicitari lorena ca ai gasit doctor si ca bebe e ok; asteptam cu emotie aparitia bulgarasului tau si impresiile tale ca proaspata mamica
33s (10.12.2012) cu