Pregatiri de Craciun ... si Anul Nou
Raspunsuri - Pagina 14
puisorul spune:
Am facut si eu lista cu meniul de Craciun:
- turta dulce http://www.lauraadamache.ro/2012/01/turta-dulce.html
- saratele http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/20161/Retete-Montignac-Saratele/
- cheesecake http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2869/new-york-cheesecake
- rulada de pui http://www.e-retete.ro/retete/rulada-de-pui
- http://www.e-retete.ro/retete/salata-de-ton-cu-avocado
- prune uscate invelite in bacon si apoi la cuptor
- felii de castravete cu crema de branza si somon afumat
- bucatele de paine prajita cu unt si icre negre
- unt aromat cu ciuperci http://www.goodfood.ro/reteta/pateu-ciuperci-pe-paine-prajita-189232.html
- ceva de genul asta http://www.goodfood.ro/reteta/crostini-cu-cocteil-de-creveti-128242.html
- friptura de piept de curcan http://www.goodfood.ro/reteta/piept-de-curcan-invelit-in-pancetta-cu-umplutura-de-seminte-de-pin-si-ierburi-aromate-1562.html cu morcovi si pastarnac cu cimbru si miere http://www.goodfood.ro/reteta/morcovi-lipiciosi-cu-cimbru-si-miere-189519.html
Pe langa astea face mama supa, sarmale, doua prajituri, racituri de curcan.
andacos spune:
Puisorule,pune si niste curmale invelite-n bacon ,linga prunele alea...n-ai sa regretzi!
Dana
puisorul spune:
Mersi Dana. Chiar a vrut sa cumpere azi sotul dar nu stiam ce sa fac cu ele. Incercam si curmale atunci
inbox spune:
andacos, eu asa fac piftia de cativa ani buni, cu afumatura...si iti spun sigur ca e buna. In general, in bucatarie nu am reguli...si nici prejudecati :).
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox andacos, eu asa fac piftia de cativa ani buni, cu afumatura...si iti spun sigur ca e buna. In general, in bucatarie nu am reguli...si nici prejudecati :). |
Te cred!
Eu nu am auzit de racituri cu afumatura,dar asta nu inseamna ca nu exista!
Imediat pun si eu racitura la foc.
eumada spune:
Roxanaz,te mariti?Te iau cu tot cu copii.
Daca nu,fie-ti mila si scrie mai detaliat si cu niste cantitati....asa ca pentru incepatori ai bucatariei,reteta aia de pate.De pus la borcan......
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana_Pos Ceva idei de aperitive care sa nu icluda 'porcarii' aveti? Ma gandeam la oua umplute cu pasta de peste afumat si salata de ciuperci cu maioneza si castraveti murati, dar mi-ar mai trebui vreo 2. Multam. Ioana, mami de zambarici Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi! |
Eu fac oua umplute cu pate de ficat(pate de ficat amestecat cu galbenus de ou fiert,maioneza,paturnjel verde),umplutura asta ramine dupa ce umplu toate ouale asa ca o pun in castronel ,cu ceva deco deasupra si s epune pe piine.
Potzi fac eun chec de ciuperci,sau somon pe ou fiert cu rondel de ceapa,sau brinza cu struguri!Eu astea le fac pentru revelion.
edit s aspun ca pentru craciun bat si niste icre,alaturi de oua umplute,vinete cu maioneza si usturoi si salata de ciuperci cu maioneza.
Dana
DidiAlex spune:
Wwwwoow super subectu!
Dana, io fac racitura cu copite de porc afumate, io cumpar de la un banatean ce vine la noi in oras sambata, metzgerei sonntag, heilbronn. Si iese de fiecare data demetiala. Mai cumpar bucata de cap cu ureche de la marktkauf.
Ni-na, ce amintiri cu turtele. Azi noi le umleam. Io sunt de la suraia, cunosc mirosul sarmalelor de post
Nu imi placea faptul ca pregatirile de craciun, consra in curatenie si post. Mancarurile de porcul taiat in ajun se faceau intre cra iun si revelion.
Ai mei manaca sarmale, pt ca manaca si lupul din capra cu trei iesi..io fac multe si o parte, daca raman le congelez.
Lista mea:-)
Ciorba perisoare
Sarmale cu frunza de varza si negre..cum le spun copii la cele invelite in foi de vita,
Racitura
Si cumparaturi de la banatean tobo, leber, caltabosi, carnati, sunca
Dulce cozonac si fursecuri cu stafide.
Fursecuri am tot facut in perioada adventului poate fac si reteta roxanei, nu am untura nu o pot inlocui cu unt?