O papusa ce poate fi alaptata - un cadou potrivit?

O papusa ce poate fi alaptata - un cadou potrivit? | Autor: MElise

Link direct la acest mesaj

Pe mine m-a cuprins deja febra cadourilor, insa incep sa imi dau seama ca in acest an Mosul va trebui sa se gandeasca la altfel de jucarii. Fetita mea deja e mare, isi doreste telefoane, tablete si alte lucruri care in mintea mea de parinte trag un semnal de alarma ca perioada copilariei e pe sfarsite... Ma gandeam ca atunci cand trebuia sa aleg doar o papusa era mai simplu. Ceva imi spune insa ca nici papusile nu mai sunt ce au fost si ca lucrurile au devenit complicate si in privinta lor. Mi-a atras atentia zilele astea o jucarie neobisnuita, care m-a facut sa ma intreb daca i-as fi cumparat-o fetitei mele drept cadou - www.desprecopii.com/info-id-10756-nm-Papusa-care-poate-fi-alaptata-cadou-controversat.htm" target="_blank">o papusa care poate fi alaptata ...

Voi ati cumpara fetitelor voastre un astfel de cadou?

Fascinatie

Buna dimineata, Ilinca!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

pe langa catelusi bolnavi carora poti sa le faci clisma, papusi care arata ca bianca dragusanu, papusi care urineaza, papusi gravide cu fat detasabil (??), si in final paispe mii de modele de papusi care pot fi hranite cu biberonul, papusa aia cu alaptatul mi se pare de o normalitate frizand banalul.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Sa nu mai vorbim de hidosenii ca "Tura si Vura" sau tot felul de papusi grotesti carora le sar ochii sau arata ca din filmele de groaza...Chucky era un dragalash pe langa unele din rafturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Nu vad de ce o papusa "alaptabila" e mai rea decat o papusa care vine cu biberon in pachet! Din contra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ma gandesc ca fereasca sfantul ca vreunui baietel sa-i placa papusa asta. Cum ar putea el sa alapteze? Sau au voie baietii sa se joace cu papusi? E nepotrivit? Mai tarziu se joaca cu proprii copii?
Mi se par clisee. Jucarie strict pt fetite si jucarii pt baieti. Mie mi se pare enervant sa trec pe langa rafturi si sa-i spun fetei nu se poate mami e de baieti, si baiatului invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

poate mai cauti si te hotarasti spre altceva ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Ma gandesc ca fereasca sfantul ca vreunui baietel sa-i placa papusa asta. Cum ar putea el sa alapteze? Sau au voie baietii sa se joace cu papusi? E nepotrivit? Mai tarziu se joaca cu proprii copii?
Mi se par clisee. Jucarie strict pt fetite si jucarii pt baieti. Mie mi se pare enervant sa trec pe langa rafturi si sa-i spun fetei nu se poate mami e de baieti, si baiatului invers.

Hmmm, eu stiu ca e chiar indicat ca si baietii sa se joace cu papusi, mai ales in perioada de 2-3 ani, cind incep sa faca roluri. Eu chiar ii cumpar fiului meu o papusa bebe pe care o va primii cadou cind se va naste surioara.

Dar de ce trebuie sa ii spui fetitei ca e pt baieti si invers, ca nu inteleg? De ce nu s-ar putea juca o fetita cu roboti, lego Star wars si masini? Sau un baiat cu o papusa?

Iar treaba cu alaptatul se poate explica la fel de usor ca si nascutul: femeile nasc si alapteaza. Punct. Nu vad mare filozofie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Aschiuta, asta a fost primul meu gand cand am citit. Dar tot mi se pare aiurea. Alaptarea e un proces complex, nu numai hrana, nu asa se zice? Se creeaza acea legatura unica si indestructibila cu o papusa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Aschiuta, asta a fost primul meu gand cand am citit. Dar tot mi se pare aiurea. Alaptarea e un proces complex, nu numai hrana, nu asa se zice? Se creeaza acea legatura unica si indestructibila cu o papusa?

Aoleu, filosofia papusii:))) Si daca-i iei un pistol cu apa se creaza in copil insinctul de ucigas in serie, daca-i iei un cerc de gimnastica va cauta mereu perfectiunea etc. E o amarate de jucarie, daca o vrea, i-o cumperi, daca nu, nu i-o bagi pe gat. Sunt pe piata...miliarde de jucarii oribile, daca ar fi sa facem teoria chibritului pentru toate...Le evitam si gata, sau incercam sa convingem odorul ca e o porcarie, in ciuda a ceea ce zic reclamele la care l-am obisnuit din fasha sa se uite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu stiu de la ce ne-am luat, de la articlul ala de pe DespreCopii, la fel de plin de feedback ca si Marte de viata. L-am citit, poftim, dau eu tonul. L-am citit si la 3 secunde dupa ce l-am citit a aparut MElise povestind cum i-a atras atentia (fix tot atunci) jucaria cea deosebita si controversata.

Vad ca scandalizeaza americanii, da. Cu disclaimerul in dinti, tin sa zic ca mi se pare normal sa scandalizeze americanii. Alora le e mai frica de ei (ca fiinte care fac sex, alapteaza, defecheaza, etc) ca de talibani.

Eu stiu ca avem si noi multe bube dar insist sa cred ca inca n-am ajuns atat de alienati de propria natura. Da-i incolo pe uncle Sams. Lasa ca dupa ce vad papusa fac 15 ore de terapie de banii lui Obama si le trece.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Ce articol? Eu nu am citit niciun articol, ia sa caut...dar de fapt ai facut tu rezumatul:)) Bine ca nu se scandalizeaza americanii de "Toddler sand Tiaras" , fetite cu tzitze false (care nu alapteaza:)), machiaj, unghii si gene false si..."atitudine":))

Mergi la inceput