Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

si eu as vrea sa stiu cum a ajuns ana la concluzia asta.

voi de oameni bolnavi psihic care traiesc printre noi, fara sa isi dea seama ca sunt bolnavi, ati auzit?
sau toate sunt bune si frumoase si nu trebuie sa bagam noi in seama pe nimeni din jurul nostru decat daca avem vreun interes?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Si eu tot parerea Anei Stroe o am. Nu cred ca tatal sta la usa mamei sa vada ce fac ele de luni pana vineri sau stie la secunda programul fetei. Divortul a fost intre ei, din ce a spus Emilia mi se pare un tata chiar preocupat de copila lui. Sincer, sunt putini tati care din proprie initiativa isi duc copiii la pian si chitara. Altii probabil ca trag si de un mers in parc. Si, ce m-a frapat, tatal probabil ca stie de dificultatile fetitei si a ales sa o duca la muzica. Terapia prin muzica face minuni la orice copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

asta e varianta mamei; de la mine se vede o mama ce incearca sa controleze timpul tatalui cu copilul si sa stie tot; si un tata caruia nu i se permite sa ia decizii legate de propriul copil fara patronarea femeii, chiar in timpul de partaj cind copilul e al lui.

copila poate fi nervoasa din cauza ca-i la mijloc, in razboiul intre doi adulti, ca tata vrea s-o duca la activitati cu care mama nu-i de acord, etc;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Nu, ca daca nu era de acord putea sa-i zica sotului asta. Eu cred ca pur si simplu a fost speriata ca nu stia ce fac de nici unul dintre ei nu raspunde la telefon jumatate de zi (fata merge dimineata la scoala si de la pranz pana seara tarziu (8-9) nu a raspuns nici unul dintre ei la telefon si asta din ce inteleg se intampla in fiecare vineri. Si eu m-as fi panicat in situatia asta mai ales ca am inteles ca ea insista la fata sa-i spuna ce face vineri seara si ea nu-i spunea ca-i zisese tatal sa nu-i spuna. Deci putea sa para dubios... chestiile invaluite in mister in general nu plac parintilor grijulii. Si apoi... daca fata merge la psiholog saptamanal, e clar ca nu degeaba au dus-o. O avea ea niste traume, ca sunt sigura ca nu-i lucru usor sa traiesti intr-o casa in care tot se intampla scandaluri intre parinti. Cumva te marcheaza asta.

21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Pai recititi mesajul Emiliei. Mama a panicat cand a aflat ca fata face lectii de pian si chitara, sta la usa sa afle la ce ora se intorc, face scandal (de fata cu copila sigur, deci nu numai tatal abuzeaza psihic de fata cu copila). Nu s-a gandit nici o clipa ca marea majoritate a mamelor facem tot posibilul ca, copilul nostru sa aiba parte de lectii de muzica, pun pariu ca nu i-a zis nici macar multumesc tatalui ca s-a gandit la asa ceva. La ce ora oare s-o fi intors tatal cu fetita acasa? si daca e in timpul cu tatal ei, de ce trebuie ea sa fie atat de controlling? E adevarat ca si tatal ar fi trebuit sa anunte mama de lectiile astea, dar sa ajungi sa faci scandal e prea mult. Eu zic ca parintii sunt 2 pietre tari, ea controlling, el cu gura mare si de asta au divortat. Iar copila din pacate e la mijloc, de aia se si poarta asa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Pai recititi mesajul Emiliei. Mama a panicat cand a aflat ca fata face lectii de pian si chitara, sta la usa sa afle la ce ora se intorc, face scandal (de fata cu copila sigur, deci nu numai tatal abuzeaza psihic de fata cu copila). Nu s-a gandit nici o clipa ca marea majoritate a mamelor facem tot posibilul ca, copilul nostru sa aiba parte de lectii de muzica, pun pariu ca nu i-a zis nici macar multumesc tatalui ca s-a gandit la asa ceva. La ce ora oare s-o fi intors tatal cu fetita acasa? si daca e in timpul cu tatal ei, de ce trebuie ea sa fie atat de controlling? E adevarat ca si tatal ar fi trebuit sa anunte mama de lectiile astea, dar sa ajungi sa faci scandal e prea mult. Eu zic ca parintii sunt 2 pietre tari, ea controlling, el cu gura mare si de asta au divortat. Iar copila din pacate e la mijloc, de aia se si poarta asa.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

carmen , mama s-a panicat pentru ca nu a stiut unde sunt. tatal nu sta la usa, sta in camera de pregatire cu ea, poate ar bine sa mai citesti si tu odata mesajele emiliei .
din cate vad prin lume , abuzul apare in mod deosebit atunci cand parintii sunt ca doua pietre tari.
daca nu te modelezi unul dupa altul si mai aduci si un copil pe lume , apoi ai gasit capul unde poti sa iti spargi pietrele, din pacate.
nu mai conteaza a cui e vina, conteaza ca un copil isi ia pietrele sparte in cap de niste parinti care nu stiu cum sa se comporte cu ei insisi.
si eu cred ca asta este definitia abuzului! dar cine are curajul sa recunoasca asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Mie cel mai semnificativ mi se pare faptul ca fata nu i-a spus mamei ca merge la ore de muzica desi mama a incercat sa afle ce se intampla. Faptul ca parintii sunt in razboi si folosesc copilul este un abuz. Eu as avea mari dubii cu un tata care isi invata copila sa tina secrete, ce fac ei e secretul lor, sa nu stie mama, etc. Intr-o alta tara ar fi binevenit cineva de la protectia copilului sa-i puna pe parinti la aceasi masa si sa le explice cat rau fac copilului prin comportamentul lor infantil. Personal nu dau o ceapa degerata pe ce probleme nerezolvate au parintii si ce incearca sa-si demonstreze unul altuia. Copilul are dreptul sa traiasca intr-un mediu safe si ceea ce fac parintii este dezgustator.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

A allinta, tu ai citit ultimul mesaj al Emiliei? Mama a stat la usa sa astepte sa vada la ce ora vin acasa tatal cu fetita. Aici, sunt sigura ca stii si tu, parintele poate anunta politia doar daca copilul nu ajunge la ora stabilita inapoi acasa. In cazul de fata, mama ar fi putut sa se alarmeze si sa anunte politia daca tatal nu aducea fetita duminica la ora X. Pana atunci tatal nu e obligat sa-i spuna mamei unde se duc si ce fac. Ca asa e normal, ca ambii parinti sa stie de copilul lor, asta e alta poveste. In cazul de fata, e un caz clasic de overreacting. Al mamei. E adevarat ca amandoi parintii sunt pietre tari. Iar mama a spus singura ca tatal nu si-a abuzat niciodata fetita, ci doar a fost violent verbal cu mama (asta doar din povestea mamei, varianta tatalui referitor la divort nu o stim). Deci ea ar fi trebuit sa stie ca tatal e ok cu fetita. Dar si mama pare a fi controlling si iute ma manie. A facut scandal (desi stie ca fetita e traumatizata de scandaluri) in loc de o discutie cu tatal in care sa-i spuna ca ar vrea sa stie programul lor. Tatal nu a putut raspunde la telefon ca era la lectii cu fetita, nu poate ca nu ar fi vrut.
Mie mi-e clar ca parinti amandoi nu mai vor sa aiba de-a face unul cu celalalt si se urmaresc la cotitura, dar hai sa privim lucruile pe ansamblu, fara sa luam doar partea mamei.

Mergi la inceput

Citat:

A allinta, tu ai citit ultimul mesaj al Emiliei? Mama a stat la usa sa astepte sa vada la ce ora vin acasa tatal cu fetita. Aici, sunt sigura ca stii si tu, parintele poate anunta politia doar daca copilul nu ajunge la ora stabilita inapoi acasa. In cazul de fata, mama ar fi putut sa se alarmeze si sa anunte politia daca tatal nu aducea fetita duminica la ora X. Pana atunci tatal nu e obligat sa-i spuna mamei unde se duc si ce fac. Ca asa e normal, ca ambii parinti sa stie de copilul lor, asta e alta poveste. In cazul de fata, e un caz clasic de overreacting. Al mamei. E adevarat ca amandoi parintii sunt pietre tari. Iar mama a spus singura ca tatal nu si-a abuzat niciodata fetita, ci doar a fost violent verbal cu mama (asta doar din povestea mamei, varianta tatalui referitor la divort nu o stim). Deci ea ar fi trebuit sa stie ca tatal e ok cu fetita. Dar si mama pare a fi controlling si iute ma manie. A facut scandal (desi stie ca fetita e traumatizata de scandaluri) in loc de o discutie cu tatal in care sa-i spuna ca ar vrea sa stie programul lor. Tatal nu a putut raspunde la telefon ca era la lectii cu fetita, nu poate ca nu ar fi vrut.
Mie mi-e clar ca parinti amandoi nu mai vor sa aiba de-a face unul cu celalalt si se urmaresc la cotitura, dar hai sa privim lucruile pe ansamblu, fara sa luam doar partea mamei.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

scuze, am mai citit odata si este cum am inteles initial , respectiv ca mama a stat in fata usii apartamentului tatalui, pentru ca nu stia unde e copila in fiecare vineri, nu in fata usii profesorului.

aici nu ia nimeni apararea nimanui. nu este vorba de tata sau de mama pentru ca nu stim absolut nimic despre ei in particular, decat ca emilia sau sotul ei a remarcat ceva ciudat in comportmentul unui copil si se intreba ce sa faca.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Citat:

scuze, am mai citit odata si este cum am inteles initial , respectiv ca mama a stat in fata usii apartamentului tatalui, pentru ca nu stia unde e copila in fiecare vineri, nu in fata usii profesorului.

aici nu ia nimeni apararea nimanui. nu este vorba de tata sau de mama pentru ca nu stim absolut nimic despre ei in particular, decat ca emilia sau sotul ei a remarcat ceva ciudat in comportmentul unui copil si se intreba ce sa faca.

alina

Scuzele sunt acceptate. Insa intamplator am vazut acum 1 min ca tu cam ai tendinta de a trimite alti useri sa citeasca mesajele anterioare si nu pe un ton foarte ok. Poate ar trebui sa "lucrezi" putin la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

nadaflorilor, sincer nu-ti inteleg vehementa. Ti-ai dat silinta sa citesti mesajul Emiliei?
Stii ce inseamna pentru un copil sa-si vada mama violent abuzata verbal? Inseamna ABUZ PSIHOLOGIC, copilul ala si-a trait pruncia in teroare, deci Eimilia a fost foarte pe-apoape! Nicidecum nu a dat cu oistea-n gard asa cum pareti voi sa credeti, ci a fost chiar la tinta!
Si legat de faza cu gargara, pe bune? Orice drum, oricat de lung, incepe cu primul pas.

In love with life.

dar tu si emilia cum puteti fi asa sigure ca mama spune tot ..adevarul gol golut, ati fost de fata la scandalurile sau discutiile lor?, din ce a scris emilia, mie mama mi se pare freak control si nici nu m-ar mira sa aibe o gura cat o sura ...dar stai ea e femeie ea nu are cum sa traumatizeze pe nimeni, insa un barbat...da, astia tot cu traumatizarea se ocupa

emilia m-ar fi convins daca ar fi concluzionat c a fata are doi parinti ciudati, excentrici....sau cum vreti voi sa le spuneti, dar nu e nici unul dintre ei mai breaz

daca tatal are alocat timp de petrecut cu fata statul mamei la usa si telefoanele de verificare nu-si au rostul..asa si tatal ar trebui sa procedeze la fel...sa stea la usa mamei de cate ori nu ii rapsunde la telefon

acum mamitica si-a gasit aliati prin care poate sa controleze si mai bine relatia fiica-tata..eventual vor pune si ceva regii in scena

ps. uite e un caz clar de abandon la subiectul cu desfierea, acolo minunata infrastructura si organ competent i-a dat cu flit bunicii cand a cerut legalizarea in vreun fel a situatiei copilului...ce asteapta "autoritatea " sa se intample o nenorocire, nu sunt destule cu care sa-si sustina necesitatea? - copilul tot abandonat si neglijat de parinti e

Mergi la inceput