Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fiindca am vazut ca sunt si fete care lucreaza in sistem...

Ce se intampla cu abuzatorii care isi ispasesc pedeapsa (inchisoare sau alte pedepse - ce anume?) Ii mai primeste societatea in randurile ei ca pe cineva redeemed (nu stiu cum sa spun in romana - care si-a platit pacatele?), li se mai ofera incredere? Sau raman stigmatizati pe viata pentru ceea ce au facut si sunt mereu priviti cu suspiciune, existand un precedent?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Marius, eu cred ca legislatia exista, si pare ok (vazuta cu ochiul meu de profan, poate ne dai si tu cateva lamuriri). Exista si structurile, o simpla cautare google cu "protrectia copilului" va revela pe langa site-urile oficiale (DGASPC) si cateva site-uri de ONG-uri sau alte organizatii, avem linii telefonice de urgenta, avem infrastructura.
Ce cred ca lipseste este educarea populatiei in spiritul acesta al protectiei tuturor copiilor.
Lipseste educarea populatiei in spiritul respectului pentru copil ca fiinta umana independenta de parinti (ce vreau sa spun este ca la noi uneori copilul este vazut ori ca un apendice al parintelui, ori cam pe la acelasi nivel cu cainele din curte, ori, ce mai tura-vura? parintele este suveranul: "eu l-am facut, eu il omor!").
Si nu, nu ma refer la cei zece mii de parinti membri DC. Dar intre celelalte douaj' de milioane de romani...

Selene, buna intrebare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Ei lasa Emilia,ca dupa ce nasti,cand o sa planga noaptea copilul din motivele pentru care plang bebelusii,o sa vezi cum e sa te reclame sau sa te ameninte vreun vecin,ca plange copilul ca-l bati sau il lasi flamand sau neschimbat.

In prag de Craciun,in loc sa te rogi sa-ti fie sarcina ocrotita sa ai un copil sanatos,sa-ti vezi de ale tale,tu,sub influenta hormonilor,crezi ca e bine sa arunci nenorocirea in sanul ueni familii..probabil ti-e ciuda si vrei ca fetita aia sa stea intre cei de la casa de copii.Eu asta inteleg din postari.
Nu te gandesti ca,poate,si tu vei fi mama si-ti va plati careva la fel?
Oricum,subiectul e ciudat..mi se pare ca e inchizitia care dexcide daca un fals vrajitor va fi sau nu ars pe rug.Bietii oameni care nu stiu ca viata lor va fi dusa de rapa din cauza unor hormoni.
Lasati-ma cu statul si consilierea...nu exista asa ceva mai,am lucrat acolo,ce Dumnezeu.Exista doar niste locuri unde purgatoriul lui Dante e minciuna.Si atat.Si voi vreti sa nenorociti un om care are grija de copil.Rusine.
EU SOLICIT INCHIDEREA TOPICULUI PENTRU CA MI SE PARE CA S-A AJUNS PREA DEPARTE SI NU E CORECT SA SE DISCUTE AICI,IN ACEST MOD DESPRE O FAMILIE NEVINOVATA.SI sa i se pregateasca ceva asa de urat.Si recunoasteti,Emilia nici nu-i stie,i-a vazut de trei ori.
iN schimb se erijeaza in cea care decide soarta unui copil.

Pai asa..oricine poate reclama pe oricine.O seara buna,pacat ca DC-ul a ajuns loc de facut rau.
Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Dar cum exact ai ajuns la concluzia ca vreau sa arunc vreo nenorocire in sanul vreunei familii, ca imi e ciuda si ca vreau ca fetita sa stea intre cei de la casa de copii? Am zis eu asa ceva?
Nici nu vorbeam de vrajitori arsi pe rug, nici de bebelusi care plang de colici, de foame, de alint, de cald, de frig, de necaz, de plictiseala sau ca au visat urat.
Era vorba despre faptul ca am observat la niste oameni, niste ciudatenii si eu si sotul meu am fi vrut sa stim daca aceste ciudatenii pot indica un abuz sau nu.
Mie nu imi place sa trag concluzii pripite, tie se pare ca da.

Intre timp le-am aflat numele de familie pentru ca sotul meu a fost sunat de mama fetei. Este divortata din cauza ca el era extrem de violent verbal cu ea (cu mama nu cu fetita).
Dupa divort el a continuat sa locuiasca in acelasi bloc cu ele, chiar pe acelasi palier si are copila in grija in fiecare saptamana de vineri la pranz pana duminica dimineata.
Mama fetei nu stia ca tatal o duce la lectii de chitara si pian, isi facea o mie de griji din cauza ca nici fata nici tatal nu sunt acasa vinerea pana tarziu si nici nu raspund la telefon motiv pentru care in cele din urma vinerea trecuta s-a postat in fata usii lui si i-a asteptat pana au venit acasa, au avut un scandal din ce am inteles dar intr-un final a clarificat problema.
Tatal, nu se stie din ce motiv, ii interzisese fetei sa-i povesteasca mamei ce activitati au impreuna si evident femeia vroia sa stie unde e copila si ce face cand nu e de gasit.
In urma certurilor de saptamana trecuta ea a obtinut de la tatal fetei atat numarul de telefon profesoarei de pian cat si numarul sotului meu. Astazi la pranz l-a sunat sa ne ceara adresa si daca este ok sa vina si ea maine la lectie sa se asigure ca e totul ok si sa-l roage pe sotul meu sa o sune daca in vreo vineri fetita absenteaza de la lectii. Ne-a asigurat ca pana acum el nu a fost violent (fizic) fata de fetita, ca e intr-adevar un om foarte tipicar si pretentios si ca isi poate pierde cumpatul destul de repede.
Practic m-am mai linisit, nu fac nici o reclamatie nicaieri, doar o sa o sunam pe mama cand fetita lipseste sau daca se intampla altceva extrem de serios.
Sotul meu i-a povestit cele intamplate pana acum. Mamica a zis ca stie ca fetita are un comportament mai ciudat in prezenta tatalui, i-a zis ca il are inca de cand era foarte mica, ca l-a pus pe seama faptului ca a asistat la multe certuri in familie si l-a rugat pe sotul meu ca atunci cand mai observa stari de nervozitate extrema la fetita (de exemplu incidentul cu sapunul) sa o anunte si va incerca sa ia masuri (nu a precizat ce masuri dar nici nu e treaba noastra).
Fetita merge la psiholog o data pe saptamana si din ce am inteles din ce mi-a zis sotul mama este de parere ca o ajuta sedintele, ca observa imbunatatiri la comportamentul ei. Ne-a zis si ca nu se opune ca fetita sa ia lectii de pian si chitara dar numai cata vreme doreste acest lucru, adica nu vrea ca fiica sa fie constransa sa faca aceste lucruri de catre tatal ei. Ramane de vazut daca fetei chiar ii place muzica sau nu si daca va continua lectiile sau nu.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, din partea mea subiectul poate fi inchis.

21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

Marius, eu cred ca legislatia exista, si pare ok (vazuta cu ochiul meu de profan, poate ne dai si tu cateva lamuriri). Exista si structurile, o simpla cautare google cu "protrectia copilului" va revela pe langa site-urile oficiale (DGASPC) si cateva site-uri de ONG-uri sau alte organizatii, avem linii telefonice de urgenta, avem infrastructura.
Ce cred ca lipseste este educarea populatiei in spiritul acesta al protectiei tuturor copiilor.
Lipseste educarea populatiei in spiritul respectului pentru copil ca fiinta umana independenta de parinti (ce vreau sa spun este ca la noi uneori copilul este vazut ori ca un apendice al parintelui, ori cam pe la acelasi nivel cu cainele din curte, ori, ce mai tura-vura? parintele este suveranul: "eu l-am facut, eu il omor!").
Si nu, nu ma refer la cei zece mii de parinti membri DC. Dar intre celelalte douaj' de milioane de romani...

Selene, buna intrebare!

In love with life.

avem avem avem...avem...avem locuri de munca caldute sa nu ne spetim muncind...dupa ce adunati copii unde ii trimiteti? va planbgeti ca orfelinatele sunt suprapopulate, ca adoptiile sunt lente desi copii adoptabili si parinti potential adoptatori exista...ati rezolvat problema cu abuzurile din casele de copii, din centrele de plasament, din plasament in sistemul ala maternal..sau cum ii zice? sau daca nu le aducem in discutie nu exista?

uitativa pe forumul celor care au adoptat cate mame se plang de calitatea ingrijirii asistentilor maternali...acvem avem avem...avem...avem gargara multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui BlackCat4evR

Selene, buna intrebare!

In love with life.

avem avem avem...avem...avem locuri de munca caldute sa nu ne spetim muncind...dupa ce adunati copii unde ii trimiteti? va planbgeti ca orfelinatele sunt suprapopulate, ca adoptiile sunt lente desi copii adoptabili si parinti potential adoptatori exista...ati rezolvat problema cu abuzurile din casele de copii, din centrele de plasament, din plasament in sistemul ala maternal..sau cum ii zice? sau daca nu le aducem in discutie nu exista?
cu cei care stau blocti in sistem asa frunze in vant pana la 18 ani ce faceti, unde ii trimiteti dupa ce le oferiti traditionalul sut in fund?...inapoi la familia care i-a abuzat, in canale, unde?! cu copii abandonati si care nu au identitate cum ati rezolvat... vorbe goale

uitativa pe forumul celor care au adoptat cate mame se plang de calitatea ingrijirii asistentilor maternali...acvem avem avem...avem...avem gargara multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din Ilinca M: Aoooleu, ce cretina, adica bietul copil avea oroare de spalat pe cap dar mama-eroina il spala cu obstinatie IN FIECARE SEARA, si asta timp de 9 ani!!

eu zic ca spalatul pe cap era apogeul
si nu cred ca il spala la cap in fiecare seara... dar nici fan baie nu era copilul clar.
Eu il spal pe baiat la cap in fiecare seara la dus... si pe fata desi e asa micuta... mie imi pare ceva normal ...Lui ii place (baiatului meu), inca...
Probabil daca nu ii placea puteam sa ne spalam si o data pe saptamana ca vorba ta ...iti trebui nervi tari pt al vede cum urla de fiecare data.

Edit. App de baie si fratele meu urla la baie si intr-o zi citeam pe aici pe forum o mamica care tot asa patea si nu mai stia ce sa faca. Atunci l-am intrebat ...el de ce urla?
Raspunsul a fost... ca ma chinuia. Ma tragea de toate alea sa ma spele repede, apoi isi baga unghiile in capul meu iar la sfarsit ma stergea de ziceai ca vrea sa-mi ia pielea de pe mine. Numai cand ma gandeam ce urmeaza imi venea sa plang

& fetita

Mergi la inceput

nadaflorilor, sincer nu-ti inteleg vehementa. Ti-ai dat silinta sa citesti mesajul Emiliei?
Stii ce inseamna pentru un copil sa-si vada mama violent abuzata verbal? Inseamna ABUZ PSIHOLOGIC, copilul ala si-a trait pruncia in teroare, deci Eimilia a fost foarte pe-apoape! Nicidecum nu a dat cu oistea-n gard asa cum pareti voi sa credeti, ci a fost chiar la tinta!
Si legat de faza cu gargara, pe bune? Orice drum, oricat de lung, incepe cu primul pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

inainte sa se inchida subiectul, vreau sa te felicit emilia, pe tine si pe sotul tau pentru faptul ca sunteti atenti la reactiile celor din jur!

si nu pot sa ma abtin sa va intreb cum credeti ca se va schimva ceva in tara noastra daca pana si eumada , care face politica ,tot sustine ca nimic nu se face si nimic nu se schimba?!

p.s. eumada , sa nu te alinti acum ca te urmaresc , ca esti pe toate forunurile si toti cam stim cu ce te ocupi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

asta e varianta mamei; de la mine se vede o mama ce incearca sa controleze timpul tatalui cu copilul si sa stie tot; si un tata caruia nu i se permite sa ia decizii legate de propriul copil fara patronarea femeii, chiar in timpul de partaj cind copilul e al lui.

copila poate fi nervoasa din cauza ca-i la mijloc, in razboiul intre doi adulti, ca tata vrea s-o duca la activitati cu care mama nu-i de acord, etc;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

asta e varianta mamei; de la mine se vede o mama ce incearca sa controleze timpul tatalui cu copilul si sa stie tot; si un tata caruia nu i se permite sa ia decizii legate de propriul copil fara patronarea femeii, chiar in timpul de partaj cind copilul e al lui.

copila poate fi nervoasa din cauza ca-i la mijloc, in razboiul intre doi adulti, ca tata vrea s-o duca la activitati cu care mama nu-i de acord, etc;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Te rog sa ma lamuresti si pe mine cum ai ajuns la aceste concluzii!

Mergi la inceput